Μακρύ ταξίδι στις ΗΠΑ

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Έκθεση φωτογραφίας του διεθνούς φήμης μεξικανού φωτογράφου Pedro Meyer. H έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2010 και σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας...

Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφίες από το ιδιαίτερα εκτενές «ταξίδι» του Meyer στις ΗΠΑ: διήρκεσε 30 χρόνια αποφέροντας περισσότερες από 80.000 φωτογραφίες. Εξαιτίας της ίδιας της φύσης των ΗΠΑ, μίας χώρας με διάφορες και διαρκώς μεταβαλλόμενες όψεις, ο Meyer θεωρεί σχεδόν αδύνατη την περιγραφή τους ως ολότητα. Γι’ αυτό και οι φωτογραφίες του άλλοτε προσεγγίζουν την φωτογραφία ντοκουμέντου και τη φωτοειδησεογραφία και άλλοτε την φωτογραφία του δρόμου. Άλλωστε η φωτογραφία, που όπως υποστηρίζει ο Meyer δεν αφορά ποτέ μία και μόνη πραγματικότητα, είναι το πιο κατάλληλο μέσο για να περιγραφούν οι πολλές και συχνά αντιτιθέμενες όψεις αυτής της χώρας.


Ο Pedro Meyer είναι πολύπλευρος φωτογράφος, και χρόνια τώρα, παράλληλα με την καλλιτεχνική του παραγωγή, εργάζεται για την ανάδειξη της νοτιοαμερικανικής φωτογραφίας. Γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1935, αλλά δύο χρόνια αργότερα οι γονείς του μετανάστευσαν στο Μεξικό, το οποίο και θεωρεί πατρίδα του. Η δημιουργική του περίοδος άρχισε το 1963 όταν αποχώρησε από την μοναδική φωτογραφική ομάδα του Μεξικού και ίδρυσε το Mexican Council of Photography. Ασχολούμενος αποκλειστικά με τη φωτογραφία από το 1974 δίδαξε σε φωτογραφικές σχολές-εργαστήρια, εργάστηκε για σημαντικά περιοδικά, οργανισμούς και ιδρύματα και απέσπασε πολλά βραβεία και υποτροφίες. Το 1990 το ενδιαφέρον του προσέλκυσε η σύγχρονη τεχνολογία και η επεξεργασία των φωτογραφιών με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος Pedro Meyer, που επιδιώκει να συμβάλει στην προσεκτική μελέτη, ερμηνεία και έρευνα της φωτογραφίας στο πλαίσιο των νέων τεχνολογιών.


Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Μεξικού στην Ελλάδα.


Πηγή: http://www.hau.gr/?i=culture.el.current_forth_events&itemCode=meyer


Χώρος διεξαγωγής: Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 12:00-21:00, Σάββατο: 10:30-14:30, Κυριακή κλειστά
 

discolata

Member
Μηνύματα
305
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
ενδιαφερουσα η εκθεση , την ειδα
στις 24.11 θα γινει και ομιλια του pedro meyer , και θα ακολουθησει μινι μεξικάνικο παρτυ !
 

Genovefa

Member
Μηνύματα
27
Likes
8
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ, Ταιλανδη, Ιρλανδια
thanks!! Φοβερο ακουγεται! Περα απο το οτι με ενδιαφερει η φωτογραφια ειναι ενα απο τα ονειρα μου να παω στην Αμερικη οποτε ειναι must.

discolata τι ωρα ειναι η ομιλια και το παρτυ?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.898
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom