Μαυρίκιος Μαυρίκιος - Γαμήλιο Ταξίδι

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Όπως λέει και ο τίτλος πήγα στο Μαυρίκιο γαμήλιο ταξίδι με τον άντρα μου φέτος, αρχές Μαΐου. Φύγαμε την επόμενη μέρα του γάμου μας, πήγαμε Αθήνα, από εκεί Ντουμπάι. Στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι μείναμε τρεις ώρες και μπορώ να πω ότι το φέραμε βόλτα. Στην αρχή ψάχναμε απεγνωσμένα κάπου να καπνίσουμε. Βρήκαμε λοιπόν το καπνιστήριο, μπήκαμε και εκει που απολάμβανα το τσιγάρο μου, διαπίστωσα ότι μέσα σε αυτό το δωμάτιο δεν υπήρχαν άλλες γυναίκες και είδα κάποιες που στέκονταν απ' έξω και φυσούσαν μέσα τον καπνό. Ποτέ δεν έμαθα αν επιτρεπόταν εκεί το κάπνισμα στις γυναίκες, δε ρώτησα. Φύγαμε γρήγορα και στην άλλη άκρη του αεροδρομίου υπήρχε μία καφετέρια οπου κάπνιζες άφοβα, οπότε το πρόβλημα, λύθηκε.
Φτάσαμε στο Μαυρίκιο Δευτέρα πρωί, όπου μας περίμεναν με το γνωστό ταμπελάκι και τα ονόματα μας για να μας πάνε στο ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο απείχε καμιά ώρα από το αεροδρόμιο οπότε στη διαδρομή χαζεύαμε το πολύ πράσινο τοπίο και την ομορφιά της φύσης.
Φτάσαμε σε ένα φανταστικό μέρος στην παραλία "bel ombre", στο ξενοδοχείο "telfair". Πολύ ωραίο ξενοδοχείο, μπροστά στην θάλασσα όπως όλα, άψογο σέρβις, ωραίο φαγητό και γενικά νομίζω ότι ότι και να πω είναι λίγο. Όσοι απο εσάς το ψάξετε στο ίντερνετ, σας διαβεβαιώνω ότι οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι η πραγματικότητα και τίποτα λιγότερο.
Το ωραίο με τις θάλασσες του Μαυρίκιου, το οποίο δεν ήξερα πριν πάω, είναι ότι όντας κοραλλιογενές νησί, τα κύμματα σκάνε στα κοράλλια και έξω η θάλσσα είναι πάντα λάδι. Βέβαια έχει έντονα ρεύματα. Αν αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο πολύ ώρα σίγουρα θα βγεις αρκετά μακριά. Κατά τα άλλα χρυσαφένια παραλία, και πράσινα νερά, όπως ακριβώς το ονειρευόμασταν.
Η αλήθεια είναι ότι δεν βγήκαμε πολύ από το ξενοδοχείο. Βγήκαμε μία μέρα και πήγαμε στην πρωτεύουσα του νησιού, με ξεναγό. Είδαμε τα σημαντικά γι' αυτούς κτίρια, τύπου δημαρχεία, μουσεία φυσικής ιστορίας κλπ. Ο ξεναγός με περηφάνια μας έδειξε στο μουσείο ένα σπάνιο γραμματόσημο, το "blue penny", του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα μέχρι εκείνη τη στιγμή, και το οποίο βρίσκεται στο νησί αυτό.
Μάθαμε ότι σαν λαός είναι αρκετά φτωχοί, καθώς οι μισθοί τους ξεκινούν από 50? και φτάνουν στην καλύτερη περίπτωση τα 250? το μήνα. Και η βενζίνη έχει την ίδια τιμή με την Ελλάδα!!!!!!!
Από φαγητό μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά νόστιμο. Σε κάθε σαλάτα είχε βέβαια και λίγο ανανά ή κάποιο τροπικό φρούτο. Επίσης ένα αστείο που μας συνέβη είναι ότι στα πλαίσια της ξενάγησης στην πρωτεύουσα περιλαμβανόταν και ένα παραδοσιακό γεύμα σε κάποιο χωριό. Φτάσαμε λοιπόν στο καταπράσινο χωριουδάκι και κάτσαμε στο ήδη στρωμένο τραπέζι. Μας είπε η οικοδέσποινα ότι στο μαυρίκιο τρώνε συχνά ρύζι με σάλτσα, μας σέρβιρε το ρύζι και μας έδειξε το τσουκάλι που είχε τη σάλτσα. Με τη σειρά μου άνοιξα το΄καπάκι να βάλω σάλτσα και διαπίστωσα έντρομη πως εκεί μέσα είχε φακές!!!!!!!!!!!. Η σάλτσα του ρυζιού ήταν οι φακές. Δεν σας το συνιστώ, πλήρως άνοστο.
Εκτός από εκείνη την ημέρα, τις υπόλοιπες το φαγητό ήταν σούπερ.
Την επόμενη μέρα αποφασίσαμε να δούμε πώς διασκεδάζουν οι ντόπιοι. Μάθαμε ότι υπάρχει μία παμπ 50σλμ από το ξενοδοχείο μας, νοικιάσαμε ένα αυτοκινητάκι και ξεκινήσαμε. Σημειωτέον ότι και στο μαυρίκιο οδηγούν κατά το αγγλικό σύστημα, δεξιά. Πολύ περίεργο πράγμα τελικά. Μετά από καμιά ώρα ψάξιμο το βρήκαμε, ένα καλοκαιρινό μπαράκι με μπιτάκια για μουσικοί και ντόπιους να χορεύουν ασύστολα. Πιο δίπλα είχε και έναν χώρο με τραπεζάκια όπου κάτσαμε εμείς και απολαύσαμε την μπύρα μας, η οποία έκανε 3?!!!
Το επόμενο πρωί, και αφού είχαμε ακόμα το αυτοκίνητο, είπαμε να κάνουμε μία βολτα, χωρίς ξεναγό, μόνοι μας. Στην αρχή φοβόμασταν λίγο αλλά γρήγορα ο φόβος ξεπεράστηκε. Ξεκινήσαμε να βρούμε κάποιους καταρράκτες και ακολουθώντας τις ταμπέλες φτάσαμε σε ένα σημείο χωματόδρομου όπου ήταν ένας ντόπιος και μας εξήγησε ότι για το βρούμε πρέπει να τον ακολουθήσουμε γιατί δεν πάει αμάξι πιο πάνω. Έτσι και κάναμε. Μετά από κανα 15λεπτο περπάτημα φτάσαμε. Μαγικό. Νερά να τρέχουν από μαύρες πέτρες και να σχηματίζουν μία βάθρα, και γύρω γύρω ανθισμένα ζαχαροκάλαμα να πρασινίζουν τον τόπο. Ο άντρας μου ανέβηκε στην άκρη και πήδηξε από τους καταρράκτες στη βάθρα. Εγώ έκανα τον φωτογράφο γιατί ήταν πολύ κρύα τα νερά, σαν σε ποτάμι. Στο γυρισμό ο αυτοσχέδιος ξεναγός μας, μας έδωσε να φάμε και να πιούμε ζαχαροκάλαμο. Ο χυμός του πολύ ωραίος, γλυκός. Το καλάμι μας το έκοψε και μας το έδωσε να το μασίσουμε. Εμένα να πω την αλήθεια δεν με ενθουσίασε.
Φεύγοντας σταματήσαμε σε ένα ινδουιστικό ναό (πρώτη φορά βλέπαμε). Μπήκαμε μέσα. Ήταν ένα χρωματιστό οίκιμα και κεράκια ρεσό αντί για κεριά σαν τα δικά μας σκορπισμένα και κατα τα άλα άδειος. Δεν καταλάβαμε και πολλά και φύγαμε.
Και μία από τις ημέρες της διαμονής μας πήγαμε σε ένα ιδιωτικό νησί και λιώσαμε. Μας υποδέχτηκαν και μας άφησαν σε αιώρες μέχρι το μεσημέρι όπου μας είχαν ετοιμάσει μπάρμπεκιου πάρτυ με όλα τα καλά, από μπριζολίτσα χοιρινή μέχρι σουβλάκι γαρίδα, και όλα πεντανόστιμα. Ήταν παραδεισένια. Σε ένα πολυ μικρό νησί, το "ile des deux cocos", που για να το περπατήσεις όλο θέλεις 20 λεπτά.
Για να κλείσω σιγά σιγά μιας και είναι και η πρώτη μου ταξιδιωτική ιστορία, θέλω να πώ ότι για μένα ο Μαυρίκιος αξίζει σαν ταξίδι όχι μόνο γαμήλιο, αλλά σαν εμπειρία, εμπειρία από κάτι εξωτικό.
 

Attachments

Lucia86

Member
Μηνύματα
128
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Σικαγο(?)και Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδια,για 3 μηνες!!!
:clap: πολυ ωραια ιστορια!
Πες, ποια παραλια σου αρεσε περισσοτερο;
Τι ξεχωρισες εσυ απο το Μαυρικιο;
Παραλιες-φυση- ανθρωποι τι;
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Σε ευχαριστουμε Ελενικ που μοιραστηκες την ωραια ιστορια σου μαζι μας.!!
Θαθελες να ξαναπας στον Μαυρικιο??
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Θα ξαναπάμε στο Μαυρίκιο. Μετά από πολλά χρόνια μάλλον αλλά θα ξαναπάμε. Ξέρεις.... αυτά τα ταξίδια θέλουν και αρκετό ελεύθερο χρόνο κάτι το οποίο δεν διαθέτουμε συνέχεια δυστυχώς λόγω δουλειάς. Οι άνθρωποι εκεί, τουλάχιστον οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου με τους οποίου συναναστραφήκαμε, ήταν πολύ φιλικοί και είχαν το χαμόγελο της αγνότητας και όχι της πονηριάς. Αλλά αυτό που με εντυπωσίασε εμένα ήταν η θάλασσα. Δεν είμαι αντικειμενική γιατί έχω τρέλλα με τη θάλασσα. Φυσικά συνέβαλε και ο τρόπος διακοπών δηλαδή γαμήλιο ταξίδι, όλη μέρα θάλασσα, ξαπλώστρα, κοκτέιλ κτλ. Η ανάμνηση που μου έχει μείνει είναι ότι το νησί είναι ονειρικό. Όταν ξαναπάω θέλω να εξερευνήσω την κάθε γωνιά του.
 
Μηνύματα
78
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα μάλλον..
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία Θιβέτ Νεπάλ
Κατ΄αρχήν πρέπει να σου ευχηθώ "βίον ανθόσπαρτον" με υγεία και πολυταξιδεμένο!!
Θα παω Μαυρίκιο το Νοέμβριο και θα μείνω στο Pereybere, μήπως έτυχε να πας στην συγκεκριμένη παραλία να μου πεις εντυπώσεις? Θα κάτσω 12 μέρες και θέλω να ξέρω περίπου πόσο κοστίζει η ενοικίαση του αυτοκινήτου, και ότι άλλο νομίζεις πως μπορεί να μου φανεί χρήσιμο...
 

maredia

Member
Μηνύματα
121
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
Εlenik εύχομαι με τη σειρά μου τα καλύτερα!
Fellow-traveller πήγα στην Pereybere και έχω να πω ότι είναι πολύ ωραία, αλλά θα πρότεινα να πάτε οπωσδήποτε στο Trou aux biches και στο Mont Choisy που είναι δίπλα για μπανιο και στο Grand Baie για διασκέδαση.
Η ενοικίαση αυτοκινήτου ξεκινάει από 20 ευρώ.
http://www.travelstories.gr/showthread.php?t=1028&page=3
Εδώ έχω γράψει κάποιες πληροφορίες όπως και άλλα μέλη.
Ο Νοέμβρης είναι πάρα πολύ καλή εποχή για να πας Μαυρίκιο, εγώ, καλώς εχόντων των πραγμάτων,θα ξαναπάω σίγουρα το Νοέμβρη του 2009.
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Νομίζω ότι με 35? έχεις και ασφαλιστική κάλυψη κλοπής. Δεν πήγα στην παραλία αυτή, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο. Συμβουλή μου είναι να αφιερώσει μια δυο μέρες για να πας και στα γύρω νησάκια. Πήγα σε ένα και ήταν άψογα. Πάντως 12 μέρες θα γυρίσεις και την κάθε γωνιά του νησιού, έτσι νομίζω.
Σας ευχαριστώ για τις ευχές!!!
 

nama

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Μαυρίκιος

Τελικά φαίνεται, ότι δεν είδες/είδατε σχεδόν τίποτα από τον Μαυρίκιο, αλλά
δικαιολογείστε λόγω γαμήλιου ταξιδίου.
Ημουν εκεί τον προηγούμενο μήνα και πέρασα απίθανα. Στον Μαυρίκιο, όπως
και στα άλλα εξωτικά νησιά δεν πας για τα αξιοθέατα, αλλά για τη φύση κυρίως,
για τους ανθρώπους, που είναι πολύ γελαστοί και ευγενικοί και για τον τρόπο ζωής,
που είναι πολύ ήρεμος.
nama
 

grosso10

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα !! Μπορει κανεις να μου πει τι badget παιζει για εκει??? Φαγητα ποτα του του κλπ .Η μονη εμπειρια μου ειναι η Ταυλανδη οπου τα πάντα ειναι παμφθηνα και θελω να ξερω για να αρχισει η οικονομια χιχι
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Καλημέρα,

Εμείς πήγαμε γαμήλιο ταξίδι οπότε διαθέσαμε κάτι παραπάνω. Εισητήρια και ξενοδοχείο δώσαμε 2000? το άτομο, μέσω πρακτορείου. Το ξενοδοχείο ήταν το telfair. Όπως το βλέπεις στο ίντερνετ έτσι και καλύτερο είναι στην πραγματικότητα. Τώρα ως προς τη ζωή εκεί, ότι αγοράζεις μέσα στα ξενοδοχεία έχει ευρωπαικές τιμές, δεν είναι πολύ φτηνά, ότι αγοράζεις έξω, είναι πάμφηνα, πχ μπύρα στη φλικ εν φλακ, 0,80?.
 

statusquo

Member
Μηνύματα
6
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
καλήσπερα και απ΄ μένα να ζήσετε ξέρω ακριβώς τι εννοείς και εγω γαμήλιο ταξίδι είχα πάει ΘΕΙΚΑ είχαμε μείνει 9 μέρες στο Cocobeach (δεν ξέρω εαν υπάρχει ακόμη με αυτό το όνομα είχαμε πάει 16 χρόνια πρίν)άλλα σκοπευουμε να παμε ξανά σε τέσσερα χρόνια πολυ ωραίος προορισμός να πατε σιγουρα αξιζει τα λεφτά του .
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.836
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom