Κούβα Μα τι βλακεία έκανα πάλι?

liveloula

Member
Μηνύματα
60
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
Καραϊβική
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Φύσην παρορμητική, έκλεισα εισητήριο για Κούβα. 3 Ιουλίου - 4 Σεπτεμβρίου. Σκέφτηκα να το συνδιάσω με μαθήματα Ισπανικών και ταξιδάκια στα πέριξ εαν κι εφόσον τα οικονομικά το επιτρέπουν.

Στο δια ταύτα. Υπάρχει περίπτωση να μην παραχωρείται Visa για 60 μέρες διαμονής στην Κούβα ?

Να αρχίσω να κλαίω απο τώρα? :(

Τα φώτα σας παρακαλώ, θερμά !
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
την τελευταια φορά που με απασχολησε το ίδιο θεμα και το είχα ψαξει ηταν οτι εχεις βιζα για 30 μερες απο την εδω πρεσβεια της Κουβας και λίγο πριν ληξει πας στο αναλογο γραφειο στην Αβανα και στην ανανεωνουν για άλλες 30 μερες .
Αυριο παρε τηλ. στη πρεσβεια για επιβεβαιωση αυτων που σου γραφω ...
Σου ευχομαι να περασεις τέλεια ...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.547
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το θέμα της βίζας έχει ως εξής:
Παίρνεις από εδώ μια βίζα 30 ημερών. 3 ημέρες πριν από τη λήξη της, όχι νωρίτερα κι όχι αργότερα, πηγαίνεις στο πλησιέστερο γραφείο της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (που ΔΕΝ είναι το Αλλοδαπών και υπάρχουν μπόλικα σε όλη τη χώρα) όπου πρέπει να παρουσιάσεις τα εξής:
1. εισιτήριο επιστροφής, δηλαδή εξόδου από την Κούβα
2. χαρτόσημο 25 πέσος για την πληρωμή της έξτρα βίζας (να πας να το πα΄ρεις την προηγούμενη μέρα, πωλείται σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ τράπεζες). ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχεις μαζί σου και την απόδειξη πληρωμής του χαρτόσημου που θα σου δώσει η τράπεζα, χωρίς αυτήν θα σε στείλουν πίσω
3. βεβαίωση-απόδειξη του πού μένεις. Αν είσαι σε ξενοδοχείο, η απλή κάρτα πελάτη του ξενοδοχείου αρκεί. Αν μένεις σε σπίτι, μια καρτ βιζίτ κι ένα τηλέφωνο ή ακόμη καλύτερα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης (είναι συνηθισμένοι να πηγαίνουν και ξέρουν τα κόλπα)
4. Εννοείται διαβατήριο και την υπάρχουσα βίζα, όπισθεν της οποίας θα σου κολλήσουν ένα αυτοκόλλητο. Επειδή τσιγκουνεύονται την κόλα, φρόντισε να μη σου ξεκολλήσει, αλλιώς θα έχεις πρόβλημα στο αεροδρόμιο, ειδικά αν πέσεις στη διαβόητη μαύρη υπέρβαρη με τα πράσινα μάτια (δεν κάνω πλάκα, αφήνει πολύ κόσμο έξω από τις πτήσεις!)

Να ξέρεις ότι δικαιούσαι 30+30 μέρες αυστηρώς. Δηλαδή 61 μέρες δεν μπορείς, πρέπει να είανι 60 μετρημένες. Τώρα, αν επιλέξεις να κάνεις μαθήματα στο πανεπιστήμιο (όπου στην Αβάνα για παράδειγμα ξεκινούν καινούρια τμήματα το πολύ κάθε δεύτερη Δευτέρα), μπορείς να αλλάξεις τη βίζα σου και να γίνει φοιτητική, με μεγαλύτερη διάρκεια και χωρίς υποχρέωση ανανέωσης. ΑΛΛΑ θα πρέπει να πηγαίνεις σε όλα τα μαθήματα και να μένεις σε αναγνωρισμένο από το πανεπιστήμιο κατάλυμα, που δε σου το συστήνω.

Αν βγεις από την Κούβα (π.χ. για να πας Μεξικό) και ξαναμπείς, αυτόματα ξανα-ανανεώνονται οι 30 μέρες σου, αλλά θα πρέπει να έχεις και μια έξτρα βίζα καβάτζα.

Κι αν έχεις και καμιά έξτρα απορία, εδώ είμαστε. Ούτε βλακεία έκανες, ούτε θα το μετανιώσεις. Γνώμη μου, φρόντισε όταν έρθει η ώρα να ανανεώσεις τη βίζα σου να είσαι σε πρωτεύουσα επαρχίας, μακριά από την Αβάνα, όπου όλα αργούν. Π.χ. αν είσαι στο Σιενφουέγος, σε 20 λεπτάκια έχεις τελείωσει. Στην Αβάνα θα φας ουρά στη Μετανάστευση, ουρά στην τράπεζα, ταλαιπωρία με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού κλπ κλπ, 2 μέρες χαμένες σίγουρα. Το Βαραδέρο επίσης είναι καλή περίπτωση, πατ-κιουτ τελειώνεις κι ας μην είναι και πρωτεύουσα. Α, τα ΣΚ είναι κλειστά βεβαίως.
 

liveloula

Member
Μηνύματα
60
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
Καραϊβική
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Σας ευχαριστώ αμφότερους.

Γιώργο, το Βαραδερο πόση ώρα απέχει απο Αβάνα, και ποιος είναι ο φτηνότερος τρόπος μετακίνησης ? Η πτήση μου προσγειώνεται Βαραδερό, και εξαιτίας των όσων έχω διαβάσει κατά καιρους , δε θα ήθελα να ξοδέψω ούτε μέρα εκεί.

Επίσης, στο πανεπιστήμιο της Αβανας, για εκμάθηση Ισπανικών, καταβάλονται δίδακτρα?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.547
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Από το αεροδρόμιο του Βαραδέρο για Αβάνα (περίπου 2,5 ώρες η διαδρομή) οι τιμές και τα ωράρια είναι εδώ:
Viazul - Recorridos Desde Habana a

Ναι, ασφαλώς και χρειάζεται να καταβάλεις δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας, εκτός κι αν είσαι από κράτος ή οργανισμός συμβεβλημένο με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Κούβας. Σύμφωνα με τη σελίδα του Πανεπιστημίου, υπάρχουν 5 επίπεδα. Για κάθε επίπεδο, (αρχάριο, προχωρημένο κλπ) οι τιμές έχουν ως εξής:
Πρόγραμμα μιας εβδομάδας, 20 horas εκπαιδευτικές ώρες 100.00 CUC
2 εβδομάδες 40 ώρες 200.00 CUC
3 εβδομάδες, 60 horas ώρες 240.00 CUC
4 εβδομάδες, 80 ώρες 300.00 CUC

Πιο αναλυτικά, στη σελίδα του Πανεπιστημίου της Αβάνας:
Cursos de Espa
Απ' ό,τι διαβάζω, τα μαθήματα ξεκινούν την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, εκτός από τον Αύγουστο. Γνωρίζω ότι στο παρελθόν, ανάλογα με τη ζήτηση, έκαναν και δεύτερο, καμιά φορά και τρίτο τμήμα κάθε μήνα, αλλά όχι το καλοκαίρι. Τον Ιούλιο δεν προσφέρονται προγράμματα 4 εβδομάδων (βασικά επειδή 26.7 παραλύουν όλα στην Αβάνα συν 1-2 πριν και μετά).

Μπορείς να βρεις και ιδιωτικά μαθήματα και δεν είναι ακριβότερα.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.547
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ουπς, μόλις αντελήφθη ότι για τα προγράμματα του πανεπιστημίου πρέπει να πληρώσεις και 100CUC για την εγγραφή, ασχέτως της διάρκειας του προγράμματος.
 

goodmonk

Member
Μηνύματα
6
Likes
3
Προσοχή με τις κάρτες cash card, απ’ οποιαδήποτε τράπεζα είτε ελληνική είτε ξένη, ανεξάρτητα αν ανήκουν στο σύστημα Maestro …απλά δεν περνάνε στην Κούβα!!
Ούτε μπορούν να σας στείλουν χρήματα απευθείας με Money gram ή Western union,
από καμία χώρα παρά μόνο από Αμερική!!!( την έχω πατήσει και το πλήρωσα πολύ ακριβά!!!!)
Να έχετε μαζί σας κάρτες Visa από οποιασδήποτε τράπεζα εκτός από Αμερικάνικη ( π.χ. American express ) , αν είναι prepaid να έχετε οπωσδήποτε το pin για να μπορείτε να σηκώνετε χρήματα.
Και μεγάλη προσοχή στα κινητά, καλύτερα να βρείτε έναν κουβανό και να αγοράσετε ένα κουβανικό νούμερο (νομίζω κοστίζει στα 50) και μετά να του μείνει και εκείνου το νούμερο.
 

liveloula

Member
Μηνύματα
60
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
Καραϊβική
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Ουπς, μόλις αντελήφθη ότι για τα προγράμματα του πανεπιστημίου πρέπει να πληρώσεις και 100CUC για την εγγραφή, ασχέτως της διάρκειας του προγράμματος.

Ξεχνάμε λοιπόν τα προγράμματα του πανεπιστημίου, πολύ τσιμπημένο για τα μέτρα μου.

Και προσπαθούμε να βρούμε ιδιωτικά !!!
 

fykoulas

Member
Μηνύματα
6
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Ανάληψη μετρητών - Κούβα

προς goodmonk:
αν έχεις κάρτα ανάληψης πχ της Εθνικής δε συμφέρει να κάνεις ανάληψη από τράπεζα ή atm? η προμήθεια όντως φτάνει το 11-12%?
το ίδιο και χειρότερα αν κάνεις ανάληψη με πιστωτική, σωστά;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.880
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom