Βιέννη Μετακινήσεις στη Βιέννη- Vienna Card

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Πρώτη φροντίδα σου είναι να αγοράσεις την περίφημη κάρτα Τhe Vienna Card (wienkarte.at | Welcome!) εφ΄ όσον θα μείνεις 72 ώρες. Κοστίζει 18,50 ευρώ και σου εξασφαλίζει την δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μέρας και νύκτας, για 72 ώρες, ενώ έχεις έκπτωση ακόμα και στα τρένα στις γραμμές του αεροδρομίου.

Επί πλέον σου δίνει εκπτώσεις αρκετά σημαντικές σε μουσεία, εκδηλώσεις, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, ψώνια, κονσέρτα, θέατρα, τουριστικές ομαδικές ξεναγήσεις. Εφ΄ όσον συνοδεύεις παιδί μέχρι 15 ετών, αυτό ταξιδεύει δωρεάν με την δική σου κάρτα. Όμως στις εισόδους με διάφορες εκπτώσεις, οι αντιμετωπίσεις ποικίλουν αναλόγως του χώρου.
Αγοράζεις την κάρτα στο αεροδρόμιο και στα διάφορα πρακτορεία ταξιδίων, στους σταθμούς των τρένων, στα σημεία WienerLinien και στα πρακτορεία ταξιδίων. Στα ξενοδοχεία και στις τουριστικές πληροφορίες στην πλατεία Αλμπερτίνα.

Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις στην πόλη είναι πανεύκολες.
Τα πόδια είναι η καλλίτερη λύση γιατί θα δεις τα πιο πολλά αξιοθέατα στον χρόνο που εσύ θέλεις. Αλλά μην απορρίπτεις και τα ΜΜΜ.
Αυτό που θα σε βοηθήσει πολύ στις μετακινήσεις, είναι το μετρό. Γρήγορο, ασφαλές και πηγαίνει σε πολλά αξιοθέατα. Η ιστοσελίδα του δίνει αρκετές πληροφορίες στα αγγλικά.
Vienna Metro: The Metro Lines
Γενικά, η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι φιλική προς τον επιβάτη, ασφαλής και τα δρομολόγια πυκνότητα. Οι τιμές ποικίλουν αναλόγως της απόστασης. Στο ξενοδοχείο και στα κέντρα πληροφοριών της πόλης, θα σου δώσουν χάρτες με τις στάσεις και τα δρομολόγια.

Τα ταξί έχουν ταξίμετρο και η σημαία είναι 2 ευρώ την ημέρα και 2,1 τη νύκτα. Στη Βιέννη δεν χρεώνουν επιπλέον για τις αποσκευές.
Εφ΄ όσον ζητήσεις ταξί για το αεροδρόμιο, θυμήσου ότι πρέπει να το δηλώσεις, δηλαδή να αναφέρεις πως η διαδρομή έχει να κάνει με μετακίνηση προς το αεροδρόμιο. Υπάρχει επιβάρυνση κατά 11 ευρώ, που προστίθεται στο τελικό ποσό που θα γράψει το ταξίμετρο.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.276
Μηνύματα
885.966
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom