Με ποιο λαο μοιάζουμε,αν μοιάζουμε με κάποιον..

alma

Member
Μηνύματα
3.756
Likes
15.265
'Οσο για τους Τούρκους, μόνο με τους δυτικούς που είναι οι περισσότεροι είναι απόγωνοι Μικρασιατών, άρα με κοινές με εμάς ρίζες.
Θα συμφωνήσω για τους Τούρκους όσους είναι κοντά στα παράλια (όχι στα βάθη της Ανατολίας εννοείται).Και για τους Ιταλούς συμφωνώ και μου το έχουν επιβεβαιώσει αρκετοί Ιταλοί φίλοι.

Επίσης με κάποιους Λατινοαμερικάνους.
 

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.299
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Με Ιταλούς και Ισπανούς
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.190
Likes
4.047
Όποιος έχει πάει στην πόλη έχει καταλάβει πόσο πολύ μοιάζουμε με τους Τούρκους. Περισσότερα από τετρακόσια χρόνια μαζί δεν μπορούν να περάσουν έτσι. Απλά η αλήθεια είναι ότι είχα την αίσθηση ότι οι Τούρκοι είναι η κακή δική μας εκδοχή. Απατεωνιά στο μεγαλείο, τον τουρίστα να τον γδύσεις, της αρπαχτής γενικά.
 

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.299
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Εμένα μου φάνηκαν ευγενέστατοι, χωρίς να (φαίνεται ότι) περιμένουν αντάλλαγμα, σαν να θέλουν να δείξουν ότι μοιάζουν με κάθε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
 

thessaris

Member
Μηνύματα
600
Likes
879
Για τους τούρκους μπορώ να σας πω από (πολύ) πρώτο χέρι. Στην αρχή νόμιζα είμαστε ίδιοι, αλλά όσο περνάει ο καιρός ανακαλύπτω πολλές διαφορές, οπότε για μένα μοιάζουμε σε κάποια, αλλά σε μερικά σημεία είμαστε πολύ διαφορετικοί. Και ειδικά με τους τούρκους πρέπει να κάνουμε το διαχωρισμό αν μιλάμε για κοσμικούς ή ισλαμιστές, με τους δεύτερους οι διαφορές μας είναι χαώδεις.
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
854
Likes
790
Κάπου διάβασα "οι Έλληνες είναι Τούρκοι που νομίζουν οτι είναι Ιταλοί"
Πάντως απο όσες εθνικότητες εχω γνωρίσει, καταλήγω οτι περισσότερο μοιάζουμε με τους Σέρβους.
 

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Νομίζω ότι σαν λαός έχουμε ομοιότητες αφ'ενός με τους Μεσογειακούς λαούς και αφ'ετέρου με τους Βαλκάνιους (συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων).
Με τους Μεσόγειους μας ενώνει η θάλασσα, η έντονη ηλιοφάνεια, η ελιά και γενικότερα το μεσογειακό τοπίο, η μεσημεριανή ραστώνη και τα καλοκαιρινά ξενύχτια, η ροπή προς το ταξίδι και την αναζήτηση του καινούργιου, η επί χιλιετίες ανταλλαγή πολιτισμικών και εμπορικών αγαθών.
Με τους Βαλκάνιους μας ενώνει η για σχεδόν δυο περίπου χιλιετίες κοινή συμβίωση κάτω από την ίδια στέγη (την Βυζαντινή και την Οθωμανική Αυτοκρατορία) με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην διαμόρφωση παράλληλων αντιλήψεων και κοινών στοιχείων στο φαγητό, στη μουσική, στην αρχιτεκτονική και γενικότερα στα ήθη και στον πολιτισμό. Μας ενώνει η μείξη της διαφορετικότητας και τα πάθη που η ίδια αυτή η διαφορετικότητα έχει γεννήσει κατά καιρούς.
Νομίζω ότι λιγότερα κοινά στοιχεία μας ενώνουν με τους λοιπούς Ευρωπαίους, παρά την ακράδαντη πεποίθησή μου ότι την Ευρώπη πρέπει να την βλέπουμε σαν το αυριανό μας σπίτι. Με τους Ευρωπαίους πιο πολύ από όλα μας ενώνει η δική τους γνώση και αναγνώριση ότι τα βασικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού στηρίχτηκαν στον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.299
Μηνύματα
887.329
Μέλη
38.971
Νεότερο μέλος
Blaser

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom