Με υπολογιστή ή χωρίς;

kanivalos

Member
Μηνύματα
25
Likes
1
Ετοιμάζομαι να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι, και από ένα σημείο κι έπειτα θα πρέπει να κανονίζω το ταξίδι καθ'οδόν, και ένας υπολογιστής είναι τεράστιο εργαλείο. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου λοιπόν είναι αν θα πρέπει να πάρω κάποιον υπολογιστή μαζί μου ή όχι. Από τη μία τεράστιο εργαλείο, από την άλλη περισσότερο βάρος και άγχος. Και μέσα στη δίνη του προβληματισμού αυτού, που με ταλαιπωρεί καιρούς τώρα ολόκληρους (ωιμέ), είπα να ρωτήσω και την άποψή σας. Πώς το ζείτε εσείς το θέμα;

Θα με ενδιέφερε μάλιστα ιδιαίτερα η άποψη που αφορά στα ταξίδια σε αφρική και ασία.

Και για να προσθέσω και ένα ακόμη σκέλος στο post, επειδή δεν έχω κάποιον φορητό, τί θα μου προτείνατε να ψάξω για αγορά; Χρησιμοποιείτε ήδη κάποιον μικρό και φτηνό που να έχει αποδειχθεί σχετικά αξιόπιστος (τουλάχιστον για την τιμή του);

Να'στε όλοι καλά!
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
Ενα tablet που ειναι και ελαφρυ; Δυστυχως δεν εχω, δε μπορω να βοηθησω αλλα ενα tablet θα το ηθελα πολυ κι ειδικα στα ταξιδια μου φαινεται θα'ναι πολυ χρησιμο.
 

kanivalos

Member
Μηνύματα
25
Likes
1
Έχω την αίσθηση ότι το tablet με περιορίζει. Δεν ξέρω τί δυνατότητες έχει ένα tablet. Σίγουρα δεν θα μπορώ να διαχειρίζομαι τις φωτογραφίες μου, (και δεν ξέρω κατά πόσο και τα έγγραφά μου) ώστε να τις κάνω back-up στο ιντερνετ (cloud).

Το έχω στα υπόψιν πάντως...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.493
Likes
29.072
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και βάρος είναι, και δύσχρηστο είναι (όσο πιο μικρό, τόσο πιο... ανύπαρκτο είναι το πληκτρολόγιο). Για να blogαρεις ή να κρατάς ημερολόγιο, θα είναι δύσχρηστο. Αν θες να διαχειρίζεται φωτογραφίες (DSLR), πάρε ένα netbook, αλλά μην περιμένεις πως θα κάνεις και πολλά πράγματα μ' αυτό. Και μάλλον χρειάζεσαι (και) ένα εξωτερικό σκληρό.
Στην Ευρώπη/Ασία θα ψήφιζα γενικά το Internet cafe. Για την Αφρική, ότι νομίζεις....
 

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Ευκολα tablet,μπορεις να κανεις τα παντα,ακομα και torrent να κατεβασεις,το συνδεεις και με usb με φωτογραφικη etc..
Παρε και μια προταση φτηνη και καλη!Στην Ελλαδα το φερνει το eshop νομιζω,ψαξε στο skroutz.

Discover Nexus Devices
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
μέχρι τώρα έχω netbook 10" και εξωτ. σκληρό και στα επαγγελματικά ταξίδια laptop 13" και σκληρό. Το tablet με τη μικρή χωρητικότητα δεν κάνει πχ για τη μεταφορά των φωτογραφιών, από την άλλη έχει μεγαλύτερη νομίζω αυτονομία, εκεί δηλαδή πoυ απογοητεύει το netbook (πχ ταξίδια σε τρενο χωρίς plug) Σε μια εβδομάδα χρειάζεσαι τουλάχιστον 8 gb φωτογραφιών να αδειάσεις από τη φωτ. μηχανή. Το ζηλεύω το tablet, ειδικά κάποιο με 64 gb και με μη υποβοηθούμενο ενσωματωμένο gps αλλά είμαι καχύποπτος αν αξίζει τα πολλά λεφτά του. Για μεγάλα ταξίδια προτείνω ένα netbook με αναγνώστη των καρτών σου, φθηνό με μικρό δίσκο και έναν εξωτερικό, εσύ κρίνεις αν χρειασθείς τον δεύτερο. Εχω κάμποσα χρόνια ένα επώνυμο netbook με δίσκο 120 gb, νομίζω της τάξης των 300 ευρώ σήμερα. Συμφωνώ με taver επίσης και στο θέμα ιντερνετ καφέ για Ασία, Ρωσία. Υπάρχει κάποιος κομπιουτεράς και ταξιδευτής μαζί στο φόρουμ να μας πει παραπάνω?
 

kanivalos

Member
Μηνύματα
25
Likes
1
Είστε υπέροχοι.
Είχα την λανθασμένη εντύπωση πως με τα netbooks δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ τις φωτογραφίες μου. Πλέον με βλέπω να καταλήγω σε κάποιο σχετικά φτηνό netbook. Έχω ήδη 4 κάρτες των 4GB γιατί ασχολούμαι με την ψηφιακή φωτογραφία, και λέω να αγοράσω και ένα στικάκι των 16GB αντί για σκληρό, για back-ups και για μεταφορά (είτε φωτογραφιών είτε διαφόρων άλλων αρχείων). Δεν πιστεύω ότι θα χρειαστώ παραπάνω capacity.
 

silje

Member
Μηνύματα
20
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Madrid??? μάλλον..
εγω κουμπιουτεράς δεν είμαι, αλλα σε μακρινά ταξίδια δεν με ενοχλεί να κουβαλώ ενα λαπιτοπ σονυ vaio που έχω και πολύ με έχει βολέψει. Εμένα δεν μου αρεσει να πηγαίνω σε ινερνετ καφέ προτιμώ το βράδυ γυρνώντας στο ξενοδοχείο να αναζητώ info και να αδειαζω την φωτο μου.. τελευταία σκέφτομαι και εγω την λύση του ταμπλετ... αλλα θέλει πολυ ψάξιμο για καποιον που δεν ξέρει γιατι είναι πολλά τα λεφτά.. εν κατακλείδι ψηφίζω το κουβάλημα της ..τεχνολογίας..;)
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.146
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Παρε desktop. Βολευει αφανταστα!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.234
Μηνύματα
884.427
Μέλη
38.920
Νεότερο μέλος
KoR

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom