Με 2 ή 4 τροχούς στους δρόμους της Ευρώπης

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Νομίζω οτι μπορούμε να ξεκινήσουμε εδώ τις περιγραφές των Ευρωπαϊκών διαδρομών.
 

AleGE

Member
Μηνύματα
42
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικός στο Θιβέτ
Έχοντας ήδη γράψει στης ταξιδιωτικές ιστορίες για το < οδοιπορικό στην άγνωστη Τουρκία > που είναι και η πρώτη μου περιπλάνηση με όχημα εκτός Ελλάδος , στο γκρουπ θα ξεκινήσω αντίστροφα αναφέροντας πρώτα την τελευταία διαδρομή που έγινε και πηγαίνοντας προς τα πίσω .
Το τελευταίο ταξίδι έγινε των Αύγουστο του 2008 και διάρκεσε συνολικά 22 μέρες .
Διανύθηκαν συνολικά 8000 χιλιόμετρα , τα 6000 χιλ. έγιναν επί της διαδρομής που βλέπετε στον χάρτη που έχω ανεβάσει , ενω τα 2000 χιλ. έγιναν περιμετρικά από της δέκα βάσης εξορμήσεων (διανυκτερεύσεις ) που είναι σημειωμένες .
Συνημμένες εικόνες
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΟΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ:Μέρος α΄

Βενετία-Νυρεμβέργη και περίχωρα 16-19 Ιουλίου 2008


Από τη Βενετία πήραμε τον αυτοκινητόδρομο Α4 προς Μιλάνο και έξω από τη Βερόνα τον Α22 προς Μπρένερο στα σύνορα με Αυστρία. Σύνολο περίπου 350 χμ. Κόστος διοδίων 20,80 ΕΥΡΩ.
Στα σύνορα πήραμε τη βινιέτα. Η τιμή της εξαρτάται από τις μέρες που πρόκειται να μείνει κανείς στη χώρα. Για 10 ημέρες 7,70 ΕΥΡΩ. Κάποιοι δεν πληρώνουν αλλά αν σταματήσεις σε βενζινάδικο ή πάρκινγκ είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να εμφανιστούν οι τύποι που ψάχνουν γι αυτούς που δεν πλήρωσαν. Τα πρόστιμα τσούζουν. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν χρησιμοποιήσεις αυτοκινητόδρομο αλλά μόνο δευτερεύον δίκτυο. Πριν το Ίνσμπρουκ διόδια 8,00 ΕΥΡΩ για τη Γέφυρα της Ευρώπης. Μέχρι τα σύνορα με Γερμανία περίπου 120 χμ.
Από εκεί και πέρα στους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας δεν υπάρχουν ούτε διόδια ούτε βινιέτες. Από τα σύνορα συνεχίζουμε προς Μόναχο (φοβερή κίνηση), το προσπερνάμε από έξω και μπαίνουμε στον Α9, έναν από τους σημαντικότερους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας που πάει προς Βερολίνο. Μετά από περίπου 260 χμ φτάσαμε στη Νυρεμβέργη. Από τη Νυρεμβέργη κάναμε εκδρομές σε τρεις πόλεις της περιοχής. Στη Bamberg, περίπου 60 χμ προς τα βόρεια, στη Rothenburg ab der Tauber, περίπου 105 χμ προς τα ανατολικά και στη Regensburg, περίπου 110 χμ προς τα νοτιοανατολικά. Αξίζει να κινηθεί κανείς, αν έχει χρόνο, από επαρχιακούς δρόμους περνώντας μέσα από πανέμορφα χωριά και υπέροχα φυσικά τοπία με δάση-φυσικά πάρκα όπως το Steigerwald μεταξύ Νυρεμβέργης και Wurzburg.
Κόστος βενζίνης 95 Οκτανίων 1,48-1,52 ΕΥΡΩ το λίτρο.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΟΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ:Μέρος β΄

Νυρεμβέργη-Βερολίνο και περίχωρα.20-26 Ιουλίου 2008

Από τη Νυρεμβέργη φύγαμε ακολουθώντας τον Α9 και μετά από 420 περίπου χμ. φτάσαμε στο Kleinmachnow που βρίσκεται 18 χμ μετά το Potsdam και περίπου 25 πριν το Βερολίνο, πάνω στο κανάλι Teltowkanal. Εκεί είχαμε κλείσει στο ξενοδοχείο του τοπικού camping. Για τον αυτοκινητόδρομο μέχρι εκεί ισχύουν ότι και για τους αυτοκινητόδρομους μέχρι Νυρεμβέργη. Μόνο που από ένα σημείο και μετά δεν ήταν και τόσο καλός όσον αφορά το οδόστρωμα. Μικρά συνεχόμενα «σαμάρια» μας έκαναν να σταματήσουμε για να δούμε αν έχουμε μείνει από λάστιχο. Δεν μπόρεσα να συνειδητοποιήσω από ποιο σημείο και μετά άρχισε αυτή η «υποβάθμιση» του οδοστρώματος και αν πιθανά είχε να κάνει με το αν είχαμε μπει στην πρώην Ανατολική Γερμανία ή όχι.
Εδώ στο Travelstories κάποιος στις αρχές του καλοκαιριού είχε γράψει για ένα αυτοκόλλητο που χρειάζεται για να μπεις στην πόλη του Βερολίνου. Αν και δεν μπόρεσα να βρω το σχετικό ποστ, πράγματι ισχύει και τα πράγματα έχουν ως εξής: Από 1/1/2008 το Βερολίνο και καμιά 10αριά ακόμη Γερμανικές πόλεις εφαρμόζουν ένα είδος αντιρρυπαντικού δακτυλίου. Τα οχήματα χωρίζονται σε 4 κατηγορίες με αντίστοιχα χρώματα ανάλογα με τη ρύπανση που προκαλούν. Η είσοδος προς το παρόν επιτρέπεται σε τρεις από αυτές με σκοπό σε κάποια χρόνια (όχι πολλά) να επιτρέπεται μόνο σε μία, την πράσινη. Για την πιστοποίηση και την αγορά (περίπου 6,5 ΕΥΡΩ στο Βερολίνο. Για την Κολωνία διάβασα 5 ΕΥΡΩ και αποστολή ταχυδρομικά) πρέπει να απευθυνθεί κάποιος σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα – συνεργεία όπως αυτό της αλυσίδας A.T.U. http://www.atu.de/pages/shop/home.html. Εκεί επιδεικνύοντας την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, ανάλογα με το τι τεχνολογίας είναι σου δίνουν το ανάλογο αυτοκόλλητο που πρέπει να κολληθεί πάνω δεξιά (στη θέση του συνοδηγού) στο παρμπρίζ. Στα παρακάτω σάϊτ μπορείτε να δείτε σχετικές πληροφορίες. Προσοχή το πρόστιμο τσούζει.
http://www.inhabitat.com/2008/01/15/germany-bans-polluting-cars-from-city-centre/
http://www.toytowngermany.com/forum/index.php?showtopic=110313
http://www.venus-berlin.com/en/box/26/?maingroup=home
http://www.toytowngermany.com/lofi/index.php/t110313.html
http://www.stadt-koeln.de/en/lowemissionzone/article/11609/index.html
http://www.ecofriend.org/entry/germany-takes-measures-to-curtail-car-pollution/
Η είσοδος στην πόλη του Βερολίνου έχει απίστευτη κίνηση. Μέσα όμως στην πόλη τα πράγματα κυλούν πολύ ομαλά. Θέσεις στάθμευσης υπάρχουν παντού στους δρόμους με παρκόμετρα που χρεώνουν περίπου 1-2 ΕΥΡΩ ανά ώρα. Σε πολλές περιοχές η στάθμευση δεν πρέπει να ξεπερνά τις 2 ώρες. Υπάρχουν και πολλά στεγασμένα πάρκιγκ αλλά δεν χρησιμοποιήσαμε κανένα από αυτά. Κανένας από τους δρόμους που χρησιμοποιήσαμε μέσα στην πόλη (απ’όσο θυμάμαι) δεν ήταν μονόδρομος ανεξάρτητα πόσο κεντρικός ή όχι ήταν και άλλοι είχαν νησίδα, άλλοι όχι. Όταν στρίβεις πάντα ανοίγει και το φανάρι του κάθετου για τους πεζούς οι οποίοι έχουν απόλυτη προτεραιότητα. Προσοχή λοιπόν. Το θεωρούν δεδομένο (και είναι). Δεν κορνάρουν σχεδόν ποτέ. Κυκλοφορούν πάρα πολλά ποδήλατα και κινούνται με μεγάλες ταχύτητες έχοντας δεδομένη τη θέση τους στην κυκλοφορία μέσα στην πόλη.
Από το Βερολίνο επισκεφθήκαμε ακόμα το Potsdam, τη Λειψία (Leipsig), περίπου 170 χμ νοτιοδυτικά και την πόλη Lubben που βρίσκεται στην περιοχή Spreewald περίπου 100 χμ νότια στο δρόμο προς Δρέσδη. Πρόκειται για Εθνικό Πάρκο με βάλτους όπου και γίνονται διάφορες δραστηριότητες με κυριότερη τη δίωρη βαρκάδα σε υπέροχο τοπίο. Από αυτή μας την επίσκεψη γυρίσαμε από επαρχιακούς δρόμους που τους συνιστώ για άλλη μια φορά ανεπιφύλακτα.
 
Last edited by a moderator:

positiva

Member
Μηνύματα
130
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
Αναζήτηση ταξιδιού με ΙΧ καλοκαίρι

Γεια σας. Είμαι νέο μέλος της παρέας σας και θα ήθελα...τα φώτα σας.Πέρυσι πήγα με τη γυναίκα μου το πρώτο μας οδικό ταξίδι.Σαν αρχάριος λοιπόν έκανα το εξής: Πάτρα-Ανκόνα, Ανκόνα-Βενετία(οδικώς), Βενετία-Μιλάνο, Μιλάνο-Μονακό, Μονακό-Φλωρεντία, Φλωρεντία-Ανκόνα, Ανκόνα-Πάτρα. Όλο το ταξίδι (μαζί με 2 διανυκτερεύσεις στο πλοίο) κράτησε 10 ημέρες. Μπορώ να πω πως πήρα καλή γεύση από τις πόλεις αυτές αν και όλα ήταν βάσει πιστού προγράμματος που είχα προηγουμένως φτιάξει και ήταν λιγάκι πιεσμένο ειδικά τις τελευταίες μέρες. Παρολαυτά μας άρεσε πάρα πολύ η εμπειρία. Τόσο που είπαμε να το επιχειρήσουμε πάλι το καλοκαίρι. Το πρόβλημα μας όμως είναι ένα: Δεν ξέρουμε που να πρωτοπάμε. Κι εδώ ζητάω τα φώτα σας.Ό,τι έχετε ευχαρίστηση λοιπόν...!!!
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Επειδή κάτι παρόμοιο σκέφτομαι κι εγώ να σου πω τι διαδρομές έχω ε΄γω στο μυαλό μου.. η μία είναι παρόμοια με αυτή που έχεις κάνει ήδη.. απλά σκέφτομαι ως τέρμα το Montpellier (δηλαδή Ιταλική και Γαλλική Ριβιέρα, Μασσαλία και Μονπελιέ).. αλλά αφού ήδη έχεις κάνει τη μισή θα σου πω την επόμενη που έχω στο μυαλό μου.. Ancona με το πλοίο και μετά Salzburg, Βιένη, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη (και περιξ όλων αυτών)και επιστροφή από τη Σερβία, Σκόπια κτλ μπορείς να βάλεις και το Μόναχο στο πρόγραμμα.. πως σου φαίνεται?? αλλά θέλει τουλάχιστον δύο εβδομάδες..
 

positiva

Member
Μηνύματα
130
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
Επειδή κάτι παρόμοιο σκέφτομαι κι εγώ να σου πω τι διαδρομές έχω ε΄γω στο μυαλό μου.. η μία είναι παρόμοια με αυτή που έχεις κάνει ήδη.. απλά σκέφτομαι ως τέρμα το Montpellier (δηλαδή Ιταλική και Γαλλική Ριβιέρα, Μασσαλία και Μονπελιέ).. αλλά αφού ήδη έχεις κάνει τη μισή θα σου πω την επόμενη που έχω στο μυαλό μου.. Ancona με το πλοίο και μετά Salzburg, Βιένη, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη (και περιξ όλων αυτών)και επιστροφή από τη Σερβία, Σκόπια κτλ μπορείς να βάλεις και το Μόναχο στο πρόγραμμα.. πως σου φαίνεται?? αλλά θέλει τουλάχιστον δύο εβδομάδες..
Μαίρη μου, ενδιαφέρον ακούγεται το πρόγραμμα αλλά έχω να σου θέσω 2 θεματάκια. 1ον φοβάμαι τις διαδρομές εντός Σκοπίων και γενικότερα Βαλκανικών χωρών. Λόγω δουλειάς πηγαινοερχόμουν Αλβανία και κρίνοντας από αυτή τη χώρα (δρόμοι, οδηγικές συμπεριφορές, μπλόκα "εξαναγκασμού" και διάφορα τέτοια), έχω τις επιφύλάξεις μου.2ον λόγω του περιορισμένου μου διαθέσιμου χρόνου, καλοκαίρι για μένα σημαίνει κλασικά 2 εβδομάδες διακοπές εκ των οποίων η μία είναι πάντα Ελλάδα και κατά προτίμηση Ικαρία. Άρα λοιπόν το ταξίδι με ΙΧ περιορίζεται σε Παρασκευή με επόμενη Κυριακή. Ίσως να φαίνομαι λιγάκι απαιτητικός αλλά για την ώρα δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει...
ΥΓ. για το προηγούμενο ταξίδι μου αν ενδιαφέρεσαι θα μπορούσα να σου δώσω αρκετούτσικες πληροφορίες.
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Εφόσον δεν θέλεις να ταξιδέψεις μέσα από τις βαλκανικές χώρες (και συμφωνώ μαζί σου) σου παραθέτω και το πρόγραμμα ενός δικού μου ταξιδιού που ίσως σε ενδιαφέρει. Από Ανκόνα φτάσαμε Ιννσμπρουκ(πανέμορφη τυρολέζική πόλη) όπου μείναμε ένα βράδυ. Από εκέι πήγαμε Μόναχο όπου μείναμε τρια βράδια και μετά τρία βράδια Σάλζμπουργκ.Οι διαδρομές σε αυτά τα μέρη είναι καταπληκτικές μέσα στην πανέμορφη αυστριακή φύση.Εμείς στη συνέχεια πήγαμε Βιέννη για τρία βράδια,αλλά αφού αυτό δεν χωράει στο πρόγραμμά σου μπορείς να το αφήσεις για άλλη φορά.Στην επιστροφή κάναμε μια διανυκτερευση στη Verona
όπου τον Αυγουστο γίνεται το φεστιβάλ όπερας και παρακολουθήσαμε όπερα μέσα στο arena di Verona.Καταπληκτική εμπειρία. Και στο Σαλσμπουργκ γίνεται φεστιβάλ μουσικής τον Αυγουστο προς τιμήν του Μοτσαρτ και λαμβάνουν χώρα πολλά μουσικά events.Ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα.Για ότι άλλο μη διστάσεις να ρωτήσεις.Με τον άντρα μου έχουμε κάνει αρκετά ταξίδια οδικώς στην Ευρώπη και θα χαρώ στο μέλλον να ανταλλάξουμε απόψεις
 

positiva

Member
Μηνύματα
130
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
Εφόσον δεν θέλεις να ταξιδέψεις μέσα από τις βαλκανικές χώρες (και συμφωνώ μαζί σου) σου παραθέτω και το πρόγραμμα ενός δικού μου ταξιδιού που ίσως σε ενδιαφέρει. Από Ανκόνα φτάσαμε Ιννσμπρουκ(πανέμορφη τυρολέζική πόλη) όπου μείναμε ένα βράδυ. Από εκέι πήγαμε Μόναχο όπου μείναμε τρια βράδια και μετά τρία βράδια Σάλζμπουργκ.Οι διαδρομές σε αυτά τα μέρη είναι καταπληκτικές μέσα στην πανέμορφη αυστριακή φύση.Εμείς στη συνέχεια πήγαμε Βιέννη για τρία βράδια,αλλά αφού αυτό δεν χωράει στο πρόγραμμά σου μπορείς να το αφήσεις για άλλη φορά.Στην επιστροφή κάναμε μια διανυκτερευση στη Verona
όπου τον Αυγουστο γίνεται το φεστιβάλ όπερας και παρακολουθήσαμε όπερα μέσα στο arena di Verona.Καταπληκτική εμπειρία. Και στο Σαλσμπουργκ γίνεται φεστιβάλ μουσικής τον Αυγουστο προς τιμήν του Μοτσαρτ και λαμβάνουν χώρα πολλά μουσικά events.Ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα.Για ότι άλλο μη διστάσεις να ρωτήσεις.Με τον άντρα μου έχουμε κάνει αρκετά ταξίδια οδικώς στην Ευρώπη και θα χαρώ στο μέλλον να ανταλλάξουμε απόψεις
Καλή σου ημέρα Δάφνη. Πολύ ωραίο το πρόγραμμα που παραθέτεις. Να σε ρωτήσω όμως κάτι.Προσφέρεται αυτή η διαδρομή για καλοκαιρινές διακοπές και δεύτερον χωρίς να ξέρω και πολλά για το Μόναχο αξίζει να περάσω 3 ημέρες εκεί ή μήπως θα ήταν καλύτερο να περάσω αυτές τις ημέρες κάπου αλλού (ορεινή περιοχή με άμεση επαφη με τη φύση)
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Σίγουρα αυτό το πρόγραμμα δεν ενδείκνυται αν αναζητάς θάλασσα και καλοκαιρινό σκηνικό.Ομως αφού θα περάσεις μια εβδομάδα διακοπών στην Ελλάδα θα τα χαρείς αυτά.Ως αναφορά το Μόναχο κατά τη γνώμη μου είναι υποτιμημένος προορισμός γιατίέχει πολλά να πρσφέρει σε πολιτιστικό επίπεδο(μουσεία ,αξιοθέατα κ.τ.λ.)Ωστόσο είναι και θέμα προσωπικών επιλογών.Αν προτιμάτε να περάσετε τις διακοπές σας σε πιο μικρές γραφικές πόλεις τότε ίσως το Ινσμπρουκ ενδύκνειται για περισσότερες μέρες ή κάποια άλλη μικρότερη πόλη στην επαρχία του Τυρόλο ή του Σάλζμπουργκ που θα σας δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε και εκδρομούλες σε γραφικά χωριά η σε λίμνες όπως η chieme sea Το σκηνικό.στις όχθες της μοιάζει με παραλία όπου οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί απολάμβάνουν το μπάνιο τους πίνοντας μπυρίτσα στα μαγαζιά τριγύρω.Κάνε την έρευνά σου ,σκέψου τι θέλεις να κάνεις στη διάρκεια των διακοπών σου και για ότι αλλο μη διστάσεις.
 

positiva

Member
Μηνύματα
130
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
Σίγουρα αυτό το πρόγραμμα δεν ενδείκνυται αν αναζητάς θάλλασσα και καλοκαιρινό σκηνικό.Ομως αφού θα περάσεις μια εβδομάδα διακοπών στην Ελλάδα θα τα χαρείς αυτά.Ως αναφορά το Μόναχο κατά τη γνώμη μου είναι υποτιμημένος προορισμός γιατίέχει πολλά να πρσφέρει σε πολιτιστικό επίπεδο(μουσεία ,αξιοθέατα κ.τ.λ.)Ωστόσο είναι και θέμα προσωπικών επιλογών.Αν προτιμάτε να περάσετε τις διακοπές σας σε πιο μικρές γραφικές πόλεις τότε ίσως το Ινσμπρουκ ενδύκνειται για περισσότερες μέρες ή κάποια άλλη μικρότερη πόλη στην επαρχία του Τυρόλο ή του Σάλζμπουργκ που θα σας δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε και εκδρομούλες σε γραφικά χωριά η σε λίμνες όπως η chieme sea Το σκηνικό.στις όχθες της μοιάζει με παραλία όπου οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί απολάμβάνουν το μπάνιο τους πίνοντας μπυρίτσα στα μαγαζιά τριγύρω.Κάνε την έρευνά σου ,σκέψου τι θέλεις να κάνεις στη διάρκεια των διακοπών σου και για ότι αλλο μη διστάσεις.
Αν σου πω πως με το που διάβασα τις γραμμές σου ένα χαμόγελο έσκασε στα χείλη?...Άυτή η λίμνη μου κάνει ένα κλικ, όπως επίσης και τα γραφικά χωριουδάκια και οι επαρχίες. Αυτό που θέλω να κανω κατά τη διάρκεια των διακοπών μου είναι απλό. Να ξεφύγω από την καθημερινότητα της ζωής εδώ (Αθήνα) και να δω μέρη ήσυχα, πανέμορφα...φαντάζομαι θα έχει τύχει και σε εσένα να πηγαίνεις σε ένα μέρος και μέσα σου να νοιώθεις πως να το χαρακτηρήσω...απόλυτη χαλάρωση να το πω αγαλίαση να το πω ολοκλήρωση να το πω....όπως και να το πω δεν περιγράφεται με λόγια. θέλω να πιστεύω πως με καταλαβαίνεις. μόνο μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις αυτή τη λίμνη?την έψαξα στο google και δεν βρήκα τπτ
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Eχεις δίκο sorry,τη σκότωσα στην ορθογραφία Λέγεται chiemsea και βρίσκεται στην διαδρομή ανάμεσα Μόναχο και Σάλζμπουργκ.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.832
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom