Αυστρία Μια βοήθεια για Αυστρία

mitsos7

Member
Μηνύματα
88
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Searching
Χαιρετώ τα πληθη... Θα ήθελα μια βοήθεια με το παρακάτω θέμα:

Σκεφτομαι για ταξίδι στην Αυστρία, με αναχώρηση απο Αθήνα 30/12 και από Αυστρία 6/1. Το σκέφτομαι κάπως έτσι:

30-31-1 Βιέννη, 2 του μηνός μία μονοήμερη στην Μπρατισλάβα.
Αναχώρηση απο Βιέννη (με ενοικίαση αυτοκινήτου) και να παω προς Σαλτσμπουργκ και Ιννσμπρουκ, και να γυρίσω τα γύρω χωριά. Πιστεύετε ότι οι μέρες είναι αρκετές; Αξίζει τον κόπο ή μήπως η κακοκαιρία το κάνει δύσκολο να μπορώ να γυρίσω οδικώς εκείνες τις περιοχές;

Δεκτές όλες οι απόψεις :clap:
 
Μηνύματα
74
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
????????
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος λατινικης αμερικης
Το τι καιρο θα συναντησεις ειναι πολυ σχετικο. Περσι μεσα Νοεμβριου ειχε τοσες χιονοπτωσεις που ειχε διακοπει η κυκλοφορια στο μισο οδικο δικτυο της Αυστριας. 15 μερες αργοτερα που πηγαμε δεν ειχαμε κανενα προβλημα. Ειχε κρυο αλλα ταξιδεψαμε με το τρενο απο ινσμπρουκ βιεννη και πισω και κινηθηκαμε με αυτοκινητο στην περιοχη γυρω απο το ινσμπρουκ. Αν πας προς τα εκει αξιζει μια βολτα στο ζεεφελντ, στα χωριουδακια διπλα στο ποταμι και στο χιονοδρομικο πανω απο την πολη (ενα καινουργιο τρενο ξεκινα απο το κεντρο, περνα πανω απο το ποταμι και σε αφηνει στην εισοδο του τελεφερικ). Αυτα απο μενα. Φανταζομαι θα σου δωσουν κι αλλοι πιο εμπεριστατωμενες αποψεις.
 

antonias

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΜΕΡΙΚΗ
Αυστρία

Να πας οπωσδήποτε! Έχω παέι δύο φορές πρωτοχρονιά και είναι καταπληκτικά.Την πρώτη φορά οργανωμένα και την δεύτερη σχεδον μόνη μου.Δεν αξίζει να πας οργανωμένα. Νομίζω τρεις ημέρες στην Βιέννη είναι αρκετές για να δεις τα αξιοθέατα και να κάνεις βόλτα στην πόλη.Ίσως αρκούν και 2 εάν είναι γεμάτες. Όσο για το Σάλτσμπουργκ να πας και να μείνεις εκεί. Η διαδρομή Βιέννη - Σάλτσμπουργκ είανι περίπου 3 ώρες. Εξαρτάται βέβαια και από τον καιρό. Την πρώτη φορά που πήγα χιόνιζε ασταμάτητα και κάναμε την διαδρομή τέσσερις ώρες. Ιννσμπουργκ δεν έχω παέι αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, ειδικά για χιονοδρομικά. Να πας και Μπάντεν - κοντά στην Βιέννη και δάση Μαγιερλικ.
Καλά να περάσεις:clap:
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Γεια σου και από εμένα. Προσωπικά δεν έχω πάει εξωτερικό στις γιορτές αλλά μου έχουν πει ότι επειδή είναι γιορτές (παντού σχεδόν) μουσεία και τέτοια είναι κλειστά. Να το έχεις και αυτό στο νου σου. Η βιέννη νομίζω ότι είναι πολύ καλή επιλογή. Και αν είναι χιονισμένη ακόμα καλύτερα.
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
συμφωνώ απολύτως με τήν antonias ,τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι σε ο΄τι αφορα τήν Βιεννη και το σάλσμπουργκ ήμουν εκει φετος τήν πρωτοχρονια και ήταν καταπληκτικά και χοιονισμένα
για ίνσμπουργκ σίγουρα κάποιος άλλος συμφορίτης θα σου πεί περισσότερα

καλα να περάσεις
 

mitsos7

Member
Μηνύματα
88
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Searching
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Απο ότι είδα/διαβασα, το κρυο θα είναι κάπως τσουχτερό αλλά αυτό ξεπερνίετε.
Για Βιέννη έχω διαβάσει και σε άλλο thread, ότι άλλο έχετε να προτείνετε για Σαλτσμπουργκ/Ιννσμπρουκ είναι ευπρόσδεκτο.
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
για σάλσμπουργκ οπωσδήποτε θα ανέβεις στο κάστρο με το βαγονέτο
θεα απίστευτη καταπληκτική
και έπισκεψη στο σπίτι του μότσαρτ ,ειναι όλα κεντρικά και έυκολα
 

AleGE

Member
Μηνύματα
42
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικός στο Θιβέτ
Αν πρόκειται να κάνεις μόνο μια ημερήσια εκδρομή στο Σαλτσμπουργκ νομίζω ότι μια βόλτα στην πόλη με την άμαξα αλλά και η περιήγηση των αρκετών αξιοθέατων που διαθέτη η πόλη όπως το κάστρο , το σπίτι του Μότσαρτ , τον παλιό φούρνο ( νερόμυλο ) , το παλιό άβατο των ιερέων………εκκλησίες……..θα γεμίσει την μέρα σας . Μια στάση στο γνωστό παλαιό παραδοσιακό καφέ στο κέντρο της πόλης ( υπέροχα γλυκά ) επιβάλετε .φεύγοντας μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αρκετά από τα υπέροχα σοκολατάκια .
Αν πρόκειται να μήνης άλλη μια μέρα προτείνω ανεπιφύλακτα να επισκεφτείς και το Werfen που βρίσκετε περίπου μισή ώρα μακριά ( 40 χιλ. νότια παίρνοντας των Α10 ) εκεί βρίσκονται οι μεγαλύτεροι σπήλαιο παγετώνες του πλανήτη Eisriesenwelt που για να τους δει κανείς χρειάζεται τέσσερις ώρες , όπου οι τρεις ώρες είναι περπάτημα .
Στο Werfen βρίσκετε και το καλοδιατηρημένο κάστρο Burg Hohenwerfen όπου φιλοξενεί και εκπαιδευμένους αετούς ,γεράκια ……..όπου αν είσαι τυχερός μπορεί να δεις μια μοναδική επίδειξη των δυνατοτήτων των πουλιών.​
 

mitsos7

Member
Μηνύματα
88
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Searching
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Τα παιχνίδια με τα συντριβάνια φαίνονται άκρως ενδιαφέροντα. Είναι ακόμα υπό σκέψη το αν θα πάω τελικά εκείνες τις μέρες η να το αφήσω για την Ανοιξη μήπως ευχαριστηθώ το ταξίδι καλύτερα.
 

leon00

Member
Μηνύματα
181
Likes
55
εχω μεινει ινσμπρουκ και σαλζμπουργκ 2 φορες αλλα καλοκαιρι
γνωμη μου το χειμωνα καλυτερα με γρουπ(δεν ειμαι φιλος του χιονισμενου δρομου)
το σαλζμπουργκ οωειρο εμεινα στο starinn ακριβως επριν το τουνελ που μπαινει στο κεντρο με αποτελεσμα το αυτο κινητο να μεινει παρκαρισμενο
σου προτεινω το μουσειο φυσικης ιστοριας(ή μπορει να λεγεται και αλλιως)
με ψαρια,κορκοδειλους και ταριχευμενα ζωα
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.214
Μηνύματα
883.820
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom