Ιταλία Μιλάνο - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

sotoscivil

Member
Μηνύματα
67
Likes
217
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
road trip στις ΗΠΑ
Μπορείτε να μου προτεινετε κάποια ομορφα μαγαζια στο μιλανο για aperitivo? Ωραιο περιβαλλον σε συνδυασμο με ωραίο μπουφε. Επίσης, η συνήθεια του aperitivo περιορίζεται στο Μιλάνο η επεκτεινεται και στη λιμνη κομο?
Όπως είπε και κάποιος παραπάνω το καλύτερο σημείο είναι το naviglio grande, είναι στην σιερά και τα πιο καλά φαίνονται τόσο από την διακόσμηση όσο και από τον κόσμο που έχουν.. είχα πάει πριν 2 χρόνια γύρω στον ιούνιο και θα σου δώσω μία τεράστια συμβουλή: όπως και δήποτε πάρε μαζί σου κάτι για τα κουνούπια, οι γάμπες μας είχαν γίνει σαν μωσαικό, ακόμα και στο naviglio grande σε μερικά μαγαζιά πριν κάτσεις η ίδια η σερβιτόρα σου έβαζε αουτάν στο χέρι..επίσης να θυμάσαι ο μπουφέ αξίζει μόνο αν πας από νωρίς και είσαι από τους πρώτους.. στην λίμνη κόμο, στο Μπελάτζιο δεν θυμάμαι αν είχε μπουφέ, happy hour κλτ.. λίγο δύσκολο λόγω ότι εκεί είναι και πιο ακριβά... ρίξε μια ματιά στην ταξιδιωτική μου ιστορία και ότι θες από απορίες χαρά μου να σου πω αν ξέρω..
 
Last edited by a moderator:

jmallen3

Member
Μηνύματα
80
Likes
3
Καλησπέρα στη παρέα! Ετοιμάζω ένα οικονομικό ταξίδι για Ιταλία (2 άτομα) από Πάτρα με πτήση προς Μιλάνο (Μπέργκαμο) μέσω της Ryanair για 10 ημέρες και θα ήθελα τα φώτα σας όσον αφορά αρκετά πράγματα και απορίες όσον αφορά τη Ryanair μιας και δεν την έχω χρησιμοποιήσει πάλι αλλά και το ταξίδι στην Ιταλία.
  1. Η Ryanair επιτρέπει χωρίς έξτρα χρέωση ανά άτομο μία βαλίτσα έως 10kg συν μια χειραποσκευή? Πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις η βαλίτσα με τα έως 10kg και αν ναι ποιες ειναι αυτές?
  2. Υπάρχουν καθόλου κρυφές χρεώσεις με τη Ryanair ή κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω για να μην πληρώσω παραπάνω από το τελικό ποσό που βλέπω στο site της?
  3. Το αεροδρόμιο Μπέργκαμο που θα φτάσω είναι πολύ μακριά από το κέντρο του Μιλάνου? Κάποιος εύκολος τρόπος για να φτάσω κέντρο?
  4. Σκεφτόμαστε είτε να ενοικιάσουμε κάποιο αυτοκίνητο στο Μιλάνο και με αυτό να μπορέσουμε να επισκεφτούμε κάποιες πόλεις εκεί κοντά είτε να χρησιμοποιήσουμε λεωφορεία. Τι πιστεύετε ότι συμφέρει καλύτερα? Είναι οι δρόμοι οκ για σχετικά νέους οδηγούς ή είναι σαν τους δικούς μας? Επίσης από θέμα βενζίνης πόσο κοστίζει να έτσι ώστε να γυρίσουμε τις τριγύρω πόλεις και μέχρι Φλωρεντία πχ?
  5. Ποιες πόλεις και πόσες μέρες θα ήταν καλύτερα να επισκεφτούμε εκτός από το Μιλάνο? Κάποιο είδος προγράμματος με τις πιο ωραίες πόλεις εκεί κοντά?
  6. Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένα καλά και αρκετά οικονομικά κυρίως ξενοδοχεία στο Μιλάνο ή στις τριγύρω πόλεις που θα πάμε?
Πολλές ερωτήσεις αλλά θα εκτιμούσα πολύ απαντήσεις και κάποιο είδος προγράμματος σχετικά με τις πόλεις και το χρόνο που αξιζει να επισκεφτούμε εκεί κοντά :)

ΥΓ. Βενετία έχουμε ήδη πάει πάλι, οπότε δεν μας ενδιαφέρει.
 
Last edited:

kipi

Member
Μηνύματα
414
Likes
219
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Απαντω σαυτα που ξερω:
1) Η αποσκευη των μεχρι 10 κιλων πρεπει να ειναι 55Χ40Χ20 cm συν μια μικρη τσαντα 35Χ20Χ20.
2) Δεν υπαρχουν κρυφες χρεωσεις. Υπαρχουν φανερες, τις οποιες κατα την κρατηση μπορεις να τις παρακαμπτεις αν δεν τις θελεις. Το μονο που θα δεις την ωρα της πληρωμης χωρις να το γνωριζεις εκ των προτερων, ειναι η χρεωση για την καρτα (credit card fee) που ειναι 1,20 εως 1,80 ευρω, αναλογα το ποσο .
3)Το Μπεργκαμο ειναι 40 Km απο το Μιλανο. Μπορεις να πας με λεωφορειο με 5 ευρω η μονή διαδρομη, ή 9 ευρω με επιστροφη.Εχει καθε 30 λεπτα και η διαρκεια του δρομολογιου ειναι 60 λεπτα. (Δεν το εχω κανει, απλα το εψαξα διοτι θα ταξιδεψω ως εκει τον Ιουλιο και θα εχω 9 ωρες αναμονη στο Μπεργκαμο, οποτε θα κανω και μια βολτα στο Μιλανο).
Πιστευω οτι τις μισες αποριες σου τις ελυσα. Τις υπολοιπες ας τις αναλαβει αλλος.:)
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Εχεις την επιλογή να νοικιάσεις το αυτοκίνητο και κατ'ευθείαν απο το αεροδρόμιο στο οποιο θα φτάσετε ετσι να μη χρειαστείς λεωφορείο.
Για την χειραποσκευή να είσαι προσεκτική με το μεγεθος και το βάρος για κάποιες φορες είναι αυστηροί και αν είναι μεγαλύτερη θα σε αναγκάσουν να την παραδώσεις πληρώνοντας έτσι ενα οχι ευκαταφρόνητο ποσό. ( Για δεκα μέρες εγω θα εβαζα απο την αρχή και μια βαλιτσα δε νομίζω να σου χωρέσουν ολα τα πράγματα)
Το πρόγραμμά σας το έχεις σκεφτεί; Σε ποια μέρη θέλεις να πας;
Στην Ιταλία οι δρόμοι είναι καλοί, υπάρχουν διόδια και η τιμή της βενζίνης είναι καλή.
Ένα πρόγραμμα που ακολούθησα εγω πριν κάποια χρόνια ήταν
Cinque terre
Λιμνες
Δολομίτες
Μιλάνο και επιστροφή.. Ήταν υπέροχα όλα τα μέρη τα ξενοδοχεία σε φυσιολογικές τιμές [Ισπανία δεν είναι!!!αλλά καλά]όπως και το φαγητό (εεε υπήρξαν και 1-2 φορές που μας έπιασαν τον κ@,,,,ο αλλά στο πρόγραμμα είναι και αυτό)
Αν εχεις κάποια συγκεκριμένη απορία πες μας. Επίσης ποσα χρήματα σκοπεύετε να χαλάσετε.
 
Last edited:

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Η βενζίνη σήμερα που είμαι εδώ έχει περίπου 1.70
 

jmallen3

Member
Μηνύματα
80
Likes
3
Από χρήματα θέλουμε max 600€/άτομο και αν γίνεται και χαμηλότερα συμπεριλαμβανομένων όλων.
Για παράδειγμα σκεφτόμουν να πάμε αν έχουμε αυτοκίνητο Μιλάνο, Φλωρεντία, Πίζα, και οτι αλλο εχετε να προτείνετε κοντά στο Μιλάνο και να αξίζει γιατί δεν έχω ιδέα από τις περιοχές εκεί. Ποιες πόλεις θα προτίνατε και πόσες ημέρες αφιέρωση σε κάθε μια?

Κόστος διοδίων + βενζίνης περίπου από Μιλάνο προς τις παραπάνω πόλεις και επιστροφή Μιλάνο πόσο να υπολογίσω?
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
735
Likes
1.883
Επόμενο Ταξίδι
Ουζμπεκισταν
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Να κανεις ηλεκτρονικο chec in γιατι αν το αφησεις για το αεροδρομιο θα σε χρεωσουν γυρω στα 30 ευρω το ατομο
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.030
Likes
41.018
Από χρήματα θέλουμε max 600€/άτομο και αν γίνεται και χαμηλότερα συμπεριλαμβανομένων όλων.
60 ευρώ τη μέρα για διαμονή, διατροφή,μετακινήσεις και κανένα μουσείο μου φαίνεται λίγο, εκτός αν μένετε σε κοιτώνες σε hostel.
 

roald

Member
Μηνύματα
40
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
0λλανδια,Τσεχια
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη-Χιλη-Παταγονια
οικονομικα στη βορεια ιταλια δυσκολα να τη βγαλεις σχεδον ολα ειναι πιο ακριβα σε σχεση με τη νοτια,για εξορμησεις κοιταχτε τρεβιζο,βερονα,εγω θα ηθελα να κανω ενα ταξιδι πατρα-βενετια και απο κει τεργεστη,σλοβενια ή αυστρια ή ακομα και κροατια αφου ειναι μικρες οι αποστασεις.
 

jmallen3

Member
Μηνύματα
80
Likes
3
Τι έχετε να προτείνετε από θέμα μετακίνησης μιας και βλέπω ότι το αυτοκίνητο βγαίνει ακριβό?
Από λεοφωρεία,τρένα υπάρχει κάτι οικονομικό που εξυπηρετεί στις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.457
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom