Μονιμη κατοικια στο εξωτερικο??

Θα φεύγατε από την Ελλάδα για μόνιμη κατοικία έξω?

  • Ναι, όπου φύγει φύγει.

    Votes: 162 85,3%
  • Όχι, θα μείνω εδώ.

    Votes: 28 14,7%

  • Total voters
    190

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
να σας ζησει! παντως πιστευω οτι οι βορειες αυτες χωρες εχουν τετοια ποιοτητα ζωης,αξια για να μεγαλωσεις τα παιδια σου.σκεφτειτε το.
 

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
:pH πόλη που θα μπορούσα σίγουρα να ζήσω και το έχω σκεφτεί μιας και υπάρχουν οι προϋποθέσεις είναι το Λονδίνο. Σ' αυτή την πόλη αισθάνομαι στα νερά μου. Τη λατρεύω.Το θέμα κολλάει στο σύζυγό μου που δε θέλει - κι έχει τους λόγους του φυσικά. Πάντως ένας ανασταλτικός παράγοντας είναι το υψηλό κόστος ζωής. Και το Παρίσι βέβαια δε θα με χαλούσε! Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή επηρρεασμάνοι από διάφορα μυθιστορήματα ονειρευόμουν να ζήσω μια εντελώς μποέμικη ζωή στη Μονμάρτρη:p!!!
 

Lifesparker

Member
Μηνύματα
65
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Δανια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια
μια ειναι η χωρα για να μετακομισω, Σουηδια και συγκεκριμνα Γκοτεμποργκ.
Εαν δεν ημουν παντρεμενος θα ειχα φυγει χτες, και η γυναικα μου ψηνετε αλλα δεν θελει να αφησει τους γονεις τις και μολις ηρθε το μωρο και ετσι το βλεπω λιγο δυσκολο για το επομενο διαστημα.
Προφερεται Γκετεμπορι.
απλα να το ξερεις..;)
παντως εμενα η γυναικα μου εγκυος ειναι, και μετακομισαμε εδω (σουηδια).γενναει τον αλλο μηνα..

αντε με το καλο και εσεις.
και εαν θελεις πληροφοριες εδω ειμαστε;)
 

pazoozoo

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
ΧΙΛΗ
Καλησπέρα παιδιά...
Με το καλό τα μωράκια σας...

Εγώ προσπάθησα να μείνω στη Βαρκελώνη αλλά δεν τα κατάφερα...
Δεν το βάζω κάτω!
Την επόμενη φορά όμως θα το οργανώσω καλύτερα...
Από το 1ο μου ταξίδι στο εξωτερικό (Erasmus στη Φινλανδία) μου έχει μπεί η ιδέα να μείνω έξω... Θέλω να το δοκιμάσω...

Το όνειρο της Βαρκελώνης θα μείνει ζωντανό αλλα τώρα γλυκαίνομαι κ με τη Σουηδία η τον Καναδά!

Έχω και καναδική υπηκοότητα ίσως βοηθήσει...

Ένα απο τα πράγματα που θα με τρέλαινε θα ήταν να δουλεύω στην Διοργάνωση μεγάλων Εκθέσεων και έτσι να γυρίσω όλο τον κόσμο και να γνωρίσω όσους περισσότερους πολιτισμούς μπορώ και κάπου στα 40 μου να μείνω σε ένα ελληνικό νησι, να ανοιξω ένα μικρό μαγαζι με κοσμήματα να κάνω και οικογένεια και κάθε καλοκαίρι να φιλοξενώ όλους τους φίλους μου απο κάθε γωνιά του πλανήτη στο μικρό μου κοινόβιο...


Υ.Γ. Έτσι για την πλάκα πάντως έκανα και μια αίτηση για δουλειά στους χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Βανκούβερ το 2010! Ακόμα καμία απάντηση


Χρησιμα site

http://www.infojobs.com/
http://www.vancouver2010.com/en/work-and-volunteer/job-opportunities/-/33920/17tnbwf/index.html
 

Hugin

Member
Μηνύματα
606
Likes
1.873
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μάλλον Αίγυπτο ή Σιγκαπούρη.Αν θα διάλεγα ευρώπη τότε Paris...
 

discolata

Member
Μηνύματα
305
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
Παρίσι ή Στοκχόλμη ( αν είχαν καλύτερο καιρό!)
σκεφτομαι μετα τα 50 να αγοράσω ενα καλυβάκι στην Ταυλάνδη ή στις Φιλιππίνες & να μετακομίσω εκει.. :))
 

thch81

Member
Μηνύματα
92
Likes
70
Καθαρά από συναισθηματική άποψη στο Μάντσεστερ, αφού εκεί πέρασα τον ωραιότερο χρονο της ζωής μου ως μεταπτυχιακός φοιτητής. 'Οσο αφορά απο πλευράς βιοτικού επιπέδου και αισθητικής σίγουρα κάποια ελβετική πόλη και ιδίως τη μαγευτική Λουκέρνη. Αν και το κυριότερο είναι στη πόλη που κατοικείς να ανακαλύπτεις κάθε γωνιά της που τη κάνει μοναδική και να εκμεταλευτείς τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες που σου προσφέρει σε σύγκριση με άλλες πόλεις. Τόσος κόσμος μένει στην Αθήνα και όμως ελάχιστοι τη ξέρουν και ακόμη λιγότεροι θέλουν να την εξερευνήσουν.
 

etoile

Member
Μηνύματα
108
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Ολόκληρη η γη !!!
Παντως εγω και ο αντρας μου αν βρισκαμε δουλεια, θα φευγαμε με τη μια!!! Φλωρεντια, Βενετια ή στα νησια Φιτζι!!!!! Οπουδηποτε εκτος απο εδω....

Στο Παρισι δε θα μπορουσα να μεινω γιατι δεν αντεχω τους ανθρωπους!!! Οι Ιταλοι ειναι πιο κοντα στη δικη μας νοοτροπια. Και η Πραγα θα μου αρεσε, αλλα μου τη σπαει παρα παρα πολυ ο τρελος καιρος τους!
 
Μηνύματα
14
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Έμεινα δυο ονειρικά χρόνια στη Βαρκελώνη και θα ξαναγύριζα στη στιγμή αν δεν είχα επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα. Έμενα σ' ένα πανέμορφο σπίτι στη Gracia, έκανα φιλίες που αντέχουν ακόμα, μετά από οχτώ χρόνια, με ανθρώπους από πολλές διαφορετικές χώρες, δούλεψα από σερβιτόρα και δασκάλα αγγλικών σε παιδικές κατασκηνώσεις μέχρι καθηγήτρια ελληνικών και τουριστική οδηγός σε γκρουπ τουριστών από Ελλάδα, όργωσα την Καταλονία απ' άκρη σ' άκρη και φυλάω βαθιά μέσα μου τις εικόνες από τη διαμονή μου εκεί σαν πολύτιμο θησαυρό.
Αν μπορούσα να επιλέξω θα ήθελα να επιστρέψω σ' εκείνο το ψηλοτάβανο σπίτι στη Gracia για το χειμώνα και στο εξοχικό που επισκέφθηκα για μερικές εβδομάδες στη Besalu, ένα πανέμορφο μεσαιωνικό χωριουδάκι λίγο έξω από τη Βαρκελώνη, για το καλοκαίρι. Κι ας έτρωγα κάθε μέρα ψωμοτύρι...
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Τωρα που το σκεφτομαι , και μια Αυστραλια απο Queensland μερια , ενα Cairns στη Sunshine coast αs πουμε δε θα με χαλαγε..Θα ειχα τη Γαλλικη Πολυνησια σε αποσταση αναπνοηs και η Αυστραλια ειναι εναs τοποs που δε μοιαζει με κανεναν! Αλλη ποιοτητα ζωηs και βουτιεs στον μεγαλυτερο κοραλιογενη υφαλο τηs γηs (ενταξει θα ξεκολησω απ'αυτα οπου να'ναι).

Μου κανει εντυπωση που κανεναs δεν εχει πει οτι θελει να παει , οχι για να ζησει , αλλα εστω για ταξιδι!
Εγω πηγα αυτο καλοκαιρι Αυστραλια και οντως ειναι απιστευτη χωρα σε ολα,σε μεγεθος,σε ανθρωπους,δεν υπαρχει ρατσισμος,φτηνα πραγματα,αξιζει και μονο να την επισκεφτεις.Απλα πιστευω ειναι αρκετα μακρυα απο την ευρωπη.
Εγω ηδη μενω στην ισπανια εδω και 4 1/2 χρονια,στο βορειο τμημα,καμια σχεση με μεσογειο και δυστυχως δε θελω να γυρισω αθηνα πια.Ερχομαι συχνα αθηνα αλλα η ποιοητα ζωης εδω ειναι αρκετα ανωτερη,αγοραζεις πιο φτηνα τα ιδια πραγματα,εχουμε παρκα και οχι 1,αμετρητα.Αλλα η χωρα μου ειναι παντα στην καρδια μου.Αλλα αξιζει αν μπορεις για καποια χρονια να μενει στο εξωτερικο.Αλλα οι συνηθειες των Ελληνων,να ξενικταμε και να τα χλιδατα μπαρ κτλ δε τα βρισκεις παντου.Αν επισκεφτεις μια πολη και σου αρεσει ως τοπο διακοπων δε σημαινει οτι θα σου αρεσει και ως τοπο μονιμης κατοικιας.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Σας ζηλευω ολους εσας που εχετε καταφερει και ζειτε σε καποια αλλη χωρα.
getxowoman το οτι η Αυστραλια ειναι μακρια απο την Ευρωπη μαλλον στα θετικα θα το καταχωρουσα:lol:
Discolata αν ψαχνεις για συγκατοικο στις Φιλιππινες στειλε μου πιεμ :haha:. Σε ενα νησι απεναντι απο το Σεμπου συναντησα εναν Αγγλο που τα ειχε παρατησει ολα στο Λονδινο και ζουσε πια μονιμα στο νησι. Οταν τον ρωτησα αν σκεφτεται να επιστρεψει στην Αγγλια επεσε με τα ρουχα στη θαλασσα :haha::haha:

Να σας πω , δεν κλεινουμε αυτο το θεμα γιατι εχω αρχισει και τρελλαινομαι τελευταια?:russianroulette:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.027
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom