ΗΠΑ Νέα Υόρκη - Μαιάμι καλοκαίρι (το ταξίδι ζωής που λατρέψαμε)!

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.040
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Αγαπητή tzenipan, με έχει ξετρελάνει το ταξίδι σας, οι φωτογραφίες σας, αλλά κυρίως η αφήγησή σου!!! Πολλά μπράβο!! Ανυπομονώ για τη συνέχεια
Σ'ευχαριστώ πολύ!!:):) Ήταν ένα μοναδικό ταξίδι, πράγματι...! Μετά την little havana που ηδη έγραψα, έρχεται συνέχεια δυναμική...
 
Μηνύματα
138
Likes
937
Ταξίδι-Όνειρο
EBC Nepal
Εντάξει, ήδη σε ζηλεύω!!!! Εμείς αρκεστήκαμε στο free wi-fi γιατί κι εμάς πολλά μας είχαν φανει... Βέβαια 50$ μέσα στα τόσα που θα χαλάσετε δεν είναι και κάτι..δεν μας χρειάστηκε κάπου το 4g , μονο στο Μαιάμι για να καλούμε uber, αλλά όλα τα μαγαζιά έχουν free wi-fi.
Στο Μαιάμι καλύτερα μην νοικιάστετε αμάξι, χρησιμοποιήστε uber, κατέβασε από εδώ την εφαρμογή να δεις πως λειτουργεί. Γλιτώνεις, χρόνο και χρήματα για ενοίκιο, βενζίνη, πάρκινγκ..
Το budget είναι πολύ πολύ χαμηλό και επειδή θα έχω φορτωμένους χάρτες,το ξενοδοχείο θα έχει και έξω όλο και κάποια μαγαζιά θα έχουν σκέφτομαι τελικά να μη βάλω με τέτοια τιμή,ωραία ιστορία πάντως και κάπως έτσι θα είναι το δικό μας πρόγραμμα άλλα σε εννιά μέρες με δυο μόνο Μαΐάμι.
 

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.040
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Μέρα 10η

Η σημερινή ημέρα μας θα ήταν γεμάτη με αδρεναλίνη και δράση. Θα επισκεπτόμασταν το μοναδικό εθνικό πάρκο "Everglades". Eιχαμε κλείσει την εκδρομή μέσω του ξενοδοχείου μας και κόστιζε 45$/άτομο (μεταφορά στο πάρκο με πούλμαν- μία ώρα στα νερά των ποταμών με airboat-και κάποιο είδος show στο gator park". Απ' όσο είδα μετά μπορούσαμε να τα κλείσουμε και μέσω ίντερνετ με το ίδιο πρακτορείο (paradise tours) προς 33$/άτομο. Χαλάλι όμως, γιατί αυτή την εκδρομή την κάνεις μια φορά στην ζωή σου και όποιος βρεθεί στο Μαιάμι πρεπει όπωςδήποτε να το χωρέσει στο πρόγραμμά του.

Το Εθνικό Πάρκο καλύπτει μια σημαντική έκταση των περίφημων βάλτων Everglades, που αν και πολύ μικρότεροι σε έκταση λόγω των προσπαθειών αποξήρανσης για την ανάπτυξη της περιοχής παραμένουν ιδιαίτερα εντυπωσιακοί.

Οι βάλτοι είναι πανέμορφοι και στα σκουροπράσινα νερά κρύβονται αλιγάτορες και διάφορα υδρόβια ζώα και ερπετά ενώ και τα πτηνά που αντικρύζει κανείς είναι ξεχωριστά και ιδιαίτερα.

Το να αντικρύζεις τέτοιου είδους ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον είναι κάτι μοναδικό (έτσι κι αλλιώς από ιδεολογία είμαι ενάντια στους ζωολογικούς κήπους όπου αντικρύζεις μονάχα μαραμένα και βασανισμένα ζώα σε φυλακές).

Η εκδρομή μας είχε κανονιστεί στις 2 το μεσημέρι( υπάρχει και πρωινή) κι έτσι θα προλαβαίναμε πάλι μια βουτιά έστω για μια ωρίτσα στον μοναδικό ωκεανό.

Έτσι κι έγινε.

φάγαμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και μετά πήγαμε στην αγαπημένη μας κάτασπρη αμμουδιά. Φυσικά το απόγευμα θα ξαναπηγαίναμε, δεν μπορείς να μείνεις μακριά της εφόσον έχεις τον χρόνο και τη δυνατότητα.
beach.jpg

διαλογισμός στα νερά του ωκεανού
foin.jpg

οι Φοίνικες που αντικρύζεις ανάμεσα στον ωκεανό και την ocean dr.
IMG_7113.jpg

ocean again
miabeach4.jpg

παραλία
IMG_7163.jpg
ocean dr(art deco district)


Η θάλασσα και πάλι εξαιρετική, δε θέλαμε να ξεκολλήσουμε. Και αυτό που μας άρεσε είναι πως κάθε μέρα είναι λίγο διαφορετική. πότε ήρεμη, πότε με κύμα, πότε τιρκουάζ και κρυστάλλινη και πότε σκούρα και σκοτεινή.
Η ανυπομονησία για την περιπέτεια που μας περίμενε μας ξεσήκωσε και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο. Αλλάξαμε και περιμέναμε το πούλμαν που θα μας παραλάμβανε στ λόμπι.

O οδηγός μας το πάταγε λίγο παραπάνω. Κοινώς έτρεμε το φυλλοκάρδι μας μέχρι να φτασουμε.
Στη διαδρομή μας περάσαμε το γήπεδο των miami heat (κρίμα που η σεζόν NBA είχε τελειώσει)το οποίο ήταν πολύ εντυπωσιακό.
20160731_141252.jpg

το γήπεδο των heat

Φτάσαμε στο πάρκο περίπου 40 λεπτά μετά. Το σκηνικό απόσκοσμο. Η μυρωδιά παράξενη. Τα σύννεφα απειλητικά και σκοτεινά. οι ήχοι έντονοι και διαφορετικοί απ' ότι έχουμε συνηθίσει. επιβιβαστήκαμε στην airboat και η μοναδική διαδρομή ξενίνησε.
Για να καταλάβετε πως είναι το everglades ανεβάζω 2 φώτο απ' το ίντερνετ που το παρουσιάζει συνολικά.
everglades.jpg

everglades-arial.jpeg

everglades από ψηλά

Εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε τροπική καταιγίδα. Ήταν ο,τι πιο μοναδικό έχω ζήσει. Μέσα σε αυτά τα νερά, με καλάμια και κάθε είδους τροπικό φυτό τριγύρω, αλιγάτορες να κινούνται νωχελικά δίπλα μας, αυτή η τροπική καταιγίδα ολοκλήρωσε το σκηνικό.
YDXJ1014.jpg

στο airboat
YDXJ1015.jpg
λίγο πριν την καταιγίδα
YDXJ1018.jpg
η καταιγίδα ξεκινά
YDXJ1020.jpg
ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει για τα καλά
IMG_7173.JPG
μετά την καταιγίδα
IMG_7197.JPG
η φύση εδώ είναι μοναδικά όμορφη
IMG_7201.JPG
και ένα πτηνό μεγάλου μεγέθους
IMG_7214.JPG
ένας απ' τους πολλούς αλιγάτορες που συναντήσαμε
IMG_7229.JPG
δε χορταίνεις τις εικόνες
IMG_7231.JPG
airboat από μακριά
IMG_7237.JPG

κι άλλος αλιγάτορας

Μόλις μας άφησε η βάρκα οδηγηθήκαμε στο πάρκο όπου υπήρχε κάποιο είδος show εκεί.
Δεν το παρακολουθήσαμε όμως καθώς βγήκε ένας τύπος σε μια μικρή περιφραγμένη λίμνη με κροκοδειλους και έδειχνε τεχνικές πως τους πιάνεις ή πως τους ακινητοποιείς βασανίζοντας τα κακόμοιρα τα ζωντανά. Έτσι αποχωρήσαμε και έτσι κι αλλιώς μετά από λίγο φύγαμε με το λεωφορείο για Μαιάμι.
Ο οδηγός μας σταμάτησε σε ένα μαγαζί πάνω στην εθνική να φάμε. Το σκηνικό ήταν βγαλμένο από ταινία. Χαρλεάδες παντού με την ανάλογη ενδυμασία, live rock μουσική και ποτήρια μπύρας μονόλιτρα παντού. Φάγαμε και ήταν πολύ νόστιμο το φαγητό.
IMG_7254.JPG
στο πάρκινγκ
IMG_7255.JPG

χαρλεάδες
IMG_7256.JPG

Η μπάντα είχε φανατικό κοινό
IMG_7257.JPG

κάθε λογής κοινό
IMG_7258.JPG

IMG_7260.JPG

ροκάραμε κι εμείς φυσικά

Φτάνοντας στο Μαιάμι ριχτίκαμε στην αγορά ώστε να πάρουμε τα απαραίτητα αναμνηστικά μας.
Και πάλι το απογευματινό/νυχτερινό Μαιάμι μας άρεσε πολύ.
mia4.jpg

σπίτια στο miami
oceandr.jpg
ocean dr. το απόγευμα

Αφού φάγαμε στο burgerfi ξανα(άκρως τίμια επιλογή) και κάναμε πάλι την νυχτερινή μας βόλτα, γυρίσαμε για την τελευταία μας διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. Την επόμενη θα πέρναμε το αεροπλάνο της επιστροφής.
 

EMBER

Member
Μηνύματα
122
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
its a surprise!
Ταξίδι-Όνειρο
ΘΙΒΕΤ
ετσι ακριβως εχω ονειρευτει κ εγω το ταξιδι μου στην Ν.Υ... μπραβο για την περιγραφη και τις φωτογραφιες. εισαι φοβερη!!
 

KonTiki

Member
Μηνύματα
19
Likes
47
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρία (Τιρόλο)
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Αφού κατάφερα να αφήσω το χέρι μου από το ποντίκι καθώς περιπλανιόμουν στην αφήγησή σου (διάβασα μονορούφι(!) τα απολαυστικά γραφόμενα) θα ήθελα να σας ευχηθώ να ζήσετε να είστε πάντα ευτυχισμένοι και να ταξιδεύετε πάντα με την ίδια διάθεση και να συγκλονίζετε εμάς τους υπόλοιπους με τις όμορφες ταξιδιωτικές περιπέτειές σας!!!!

Όπως και για πολλούς που σε διαβάζουν, έτσι και για μένα οι αφηγήσεις σου, καλογραμμένες, με εικόνες, άκρως ενημερωτικές για τον πρωτάρη, αποτελούν αφορμή σχεδιασμού ταξιδιού σε ΝΥ-Miami. Τι κι αν έχουμε ήδη παντρευτεί, μας "αναγκάζεις" να ανανεώσουμε τους γάμους με ένα τέτοιο ταξίδι!!

Φαντάζομαι, επειδή όλοι το σκεπτόμαστε στην τελική, κάπου στο τέλος θα μας κάνεις έστω και χοντρικά έναν οικονομικό απολογισμό (αν και στα γαμήλια όλοι ξέρουμε ότι ξοδεύουμε το κατιτίς παραπάνω :) )
 

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Τζένη, να σε ρωτήσω κάτι. Στο woodbury με ποια εταιρία πήγατε, από ποιο site κλείσατε εισιτήρια κ πόσο πληρώσατε; Θα πάει η αδερφή μου κ δυστυχώς εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι πως είχαμε πάρει το πούλμαν από το port Authority... είδες για να μην έχω γράψει ταξιδιωτική ιστορία;;; Δε θυμάμαι λεπτομέρειες!!!
 

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.040
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Τζένη, να σε ρωτήσω κάτι. Στο woodbury με ποια εταιρία πήγατε, από ποιο site κλείσατε εισιτήρια κ πόσο πληρώσατε; Θα πάει η αδερφή μου κ δυστυχώς εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι πως είχαμε πάρει το πούλμαν από το port Authority... είδες για να μην έχω γράψει ταξιδιωτική ιστορία;;; Δε θυμάμαι λεπτομέρειες!!!
αγαπητη demie, το εχω γραψει και παραπάνω. woodburry Common Bus ήταν η εταιρεία και κόστιζε 30$ roundtrip(μέσω ιντερνετ αλλιώς 35).
 

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.040
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Μέρα 11η: ταξίδι επιστροφής

Η τελευταία μέρα μας στο Μαιάμι αλλά και γενικά για το ταξίδι μας είχε ξημερώσει. Γεμάτοι εμπειρίες, εικόνες, μυρωδιές και μουσικές απ' τις 10 μέρες που είχαν προηγηθεί, ετοιμάσαμε ράθυμα τις βαλίτσες μας. Με δυσκολία έκλεισαν. Η πτήση μας ήταν νωρίς το απόγευμα όμως μετά απ' τα παρατράγουδα που είχαμε περάσει στην πτήση της αναχώρησης είχαμε κανονίσει να πάμε τουλάχιστον 3 ώρες νωρίτερα για να έχουμε αρκετό χρόνο σε κάθε περίπτωση. Στις 12 κάναμε τσεκ out και καθίσαμε να φάμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο μας.

20160731_124400.jpg

το πρωινό μας την τελευταία μέρα συνοδεία πατάτας φυσικά

Χαζεύαμε τη θέα, λίγο νωχελικά και με λίγο παγωμένοι. Όλοι όσοι πάμε ταξίδια γνωρίζουμε την παγωμάρα της τελευταίας μέρας. Η διάθεση είναι μειωμένη και μια μελαγχολία σε κατακλύζει. Έτσι κι εμάς. Παρότι η μουσική ήταν το ίδιο χαρούμενη με την πρώτη μέρα, τώρα αντί να μας προκαλεί ευφορία, μας έφερνε μια θλίψη.
Ο καιρός είχε ελαφρώς συννεφιάσει με λίγες ψιχάλες να βρέχουν την ζεστή άσφαλτο κάποιες στιγμές. Η έντονη κίνηση στους δρόμους όμως ασταμάτητη και συνεχής.
και φαντάσου είναι low season σκέφτομαι ξανα.
Αισθάνομαι χαρά επειδή ο καιρός ήταν εξαιρετικός όλες τις μέρες εκεί. Τελικά, δεν ξέρω τι θα πει low season στο Μαιάμι. Ίσως βέβαια αν είχαμε τροπικές καταιγίδες όπως προβλεπόταν να άλλαζα γνώμη.
Φυσικά ο φίλος μας ο Γιώργος μας είχε πει πως αυτες οι καταιγίδες κρατάνε κανά 10 λεπτο και μετά πάλι όλα όπως πριν απλά με υγρασία.

Αυτό ήταν.

Είχαμε μπροστά μας ένα πολύωρο ταξίδι μεγαλύτερο απ' αυτό του πηγαιμού. Έτσι καλεσαμε το uber μας και με 20$ φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Μαιάμι το οποίο είναι πολύ οικείο και φιλόξενο.
Είναι πιο μαζεμένο και μπορείς εύκολα να βρεις ότι χρειάζεσαι.

Μετά από περίπου μια ώρα αναμονή για να δώσουμε τη βαλίτσα μας(είχε μόνο μια υπάλληλο η british) τελικά όλα πήγαν καλά. Είχαμε ανα χείρας πλεόν τις κάρτες επιβίβασης μας και περάσαμε γρήγορα το security. Είχαμε περίπου δυο ώρες αναμονής στο lobby που όμως πέρασαν ευχάριστα στις θέσεις που έχουν θέα στους αεροδιαδρόμους και φυσικά με διάφορα σνακ και χυμούς.

IMG_7263.JPG

λογικά ο πίκατσου δεν πρόλαβε να επιβιβαστεί
IMG_7265.JPG

η αναμονή περνάει πιο ευχάριστα βλεποντας αεροπλάνα

Επιβιβαστήκαμε.

Το αεροπλάνο ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας για british και φυσικά σε σχέση με αυτό που είχαμε πάει. Ήταν λίγο πιο στριμωγμένο και οι προσωπικές μας οθόνες έπαιζαν στάνταρ κάποιες ταινίες.
20160802_003952.jpg

τα σύννεφα δε μας άφησαν να ευχαριστηθούμε την απογείωση

Τα φώτα έκλεισαν και η σκέψη πως είσαι ταξιδευτής του χρόνου είναι όμορφη. Ξέρεις πως όπως γυρνάει η σφαίρα της Γης εσύ διασχίζεις τη νύχτα πιο γρήγορα απ' όσο πρέπει. Το σκοτάδι απλωσε σύντομα το πέπλο του λίγο μετά το φαγητό μας και έτσι προσπαθήσαμε να κοιμηθούμε.
20160802_004014.jpg
χαμηλά φώτα και ολίγον στριμωγμα

Είχαμε μέτριο φαγητό,μέτριες ταινίες για να δούμε, αρκετές αναταράξεις για μία ώρα περίπου αλλά τελικά εφόσον γράφω την ιστορία μας, φτάσαμε σώοι στο Λονδίνο όπου και άρχισε και ο αγώνας δρόμου μιας και από διαφορετικό τέρμιναλ θα αναχωρούσαμε για Αθήνα και μάλιστα με λίγη ώρα ανάμεσα στις πτήσεις(1ω30λ).

Στο βροχερό Λονδίνο επιβιβαστήκαμε στο αεροσκάφος μας μαζί με χαρούμενους Άγγλους -και όχι μόνο -που ετοιμάζονταν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Αυτό μας χαροποίησε. Το καλοκαίρι συνεχίζεται.

Φτάσαμε στην Αθήνα μεσημέρι. Όλα οικεία και όλα διαφορετικά. Είχαμε αφήσει μια άλλη ήπειρο πίσω μας. Αυθόρμητα ευχαριστήσαμε στα αγγλικά στον αστυνομικό που έλεγξε τα διαβατήρια μας. Μετά ακούγοντας ελληνικά, συνειδητοποιήσαμε πως πλέον το ονειρικό μας ταξίδι έχει φτάσει στο τέλος του.

Ο πατέρας μου μας παρέλαβε παρέα με το μικρό μας σκυλάκι(που πολύ μας είχε λέιψει- το βλεπετε στην εικόνα προφίλ μου) και μας πήγε σπίτι μας. Οι όγκοι απ' τις βαλίτσες μας τοποθετήθηκαν στη μέση του σαλονιού καταλαμβάνοντας πολύ χώρο. Αρνούμενοι την πραγματικότητα της επιστροφής, βουλιάξαμε στον καναπέ μας, ώσπου μας πήρε ο ύπνος έτσι, αγκαλιά αναπολώντας τις τελευταίες υπέροχες μέρες μας.
60238aa56438ab5fc7d378be0a5c7801.jpg


Από αύριο θα κάνω τον συνολικό απολογισμό για το μοναδικό αυτό ταξίδι και φυσικά θα δώσω και χρήσιμα tips για να βοηθήσω με την δική μας εμπειρία όποιον οργανώνει παρόμοιο ταξίδι για Νέα Υόρκη και Μαιάμι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.867
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom