Νορβηγία Να πάω Όσλο;

iordp

Member
Μηνύματα
18
Likes
0
Έτσι κάπως σκέφτομαι, αλλά είναι και τα 10 κιλά (το όριο για την βαλίτσα που θα έχω πάνω στο αεροπλάνο). Είπατε ότι είναι και φτηνά τα τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ εκεί, σε περίπτωση που δεν χωρέσουν όλα στην βαλίτσα, γιατί θέλω να πάρω μαζί και ένα σεντόνι και καμιά πετσέτα για να μην τα χρεωθώ επιπρόσθετα στο χόστελ...
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.154
Likes
14.461
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
γιατί θέλω να πάρω μαζί και ένα σεντόνι και καμιά πετσέτα για να μην τα χρεωθώ επιπρόσθετα στο χόστελ...
Αυτό εννοείται!!!
Πάντως κόψε από το φαί όπως σου έγραψα και επένδυσέ τα στα αξιοθέατα. Υπολόγισε επίσης το κόστος μετάβασης στο αεροδρόμιο που δεν είναι φθηνό.
Αν βρεις και σουπερμάρκετ mega coop πουλάνε και μαγειρεμένο φαγητό.
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
νομίζω είναι υπερβολή να πάρεις φαγητά από εδώ μαζί σου...αν θες να μαγειρεύεις πάρε απ΄τα s-m εκεί..αν όχι φτηνή λύση για φαγητό είναι τα 7 eleven,που τα βρίσκεις παντού στο Οσλο και φυσικά τα Mc donalts..αν είσαι μόνος σου,υπολόγιζε στη καλύτερη περίπτωση 30Ε την ημέρα για φαγητό στα παραπάνω καταστήματα..φυσικά στο περίπου..
βγάλε οπωσδήποτε την oslo pass εκτός απ΄τις συγκοινωνίες σου δίνει δωρεάν είσοδο στα μουσεία και εκπτώσεις σε κάποια εστιατόρια..
επίσης έχε υπόψη σου πως ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στο Οσλο είναι κλειστός λόγω έργων-δες στο σάιτ τους αν θα είναι κλειστός τις μέρες που θα πας-γιατί τότε θα πρέπει να μετακινηθείς με το flybussen από και προς το αεροδρόμιο..
επίσης φρόντισε να τσεκάρεις τη περιοχή που θα μείνεις,κάποιες περιοχές πίσω απ΄τον σταθμό δεν είναι και πολύ ασφαλείς...και σίγουρα καλύτερα να βγάλεις πιστωτική,παρά να κάνεις συνάλλαγμα εκεί.
 

iordp

Member
Μηνύματα
18
Likes
0
Γειά σου Anel. Μάλλον από σούπερ μαρκέτ, αν τα αλλα είναι πανάκριβα. Για το τρένο βρήκα από Rygge se Oslo S με 144 κορώνες..Τσιμπημένο και αυτό σε σχέση ειδικά με τα 12Ε του Λεονάρντο Εξπρές από Fiumicino Aeroporto για Ρώμη... Την Όσλο pass σίγουρα θα την πάρω αλλά δεν ξέρω από που, και ποιό είναι το κόστος της.. Στο Ανκερ Hostel θα μείνω.Το φθηνότερο που βρήκα, με σεντόνι και πετσέτα από εδώ φυσικά...Δυστυχώς συνάλλαγμα θα έχω Anel..Δεν το δέχονται; Γιατί με έχετε τρομάξει λίγο και πιστωτική δεν έχω. Σε ευχαριστώ και σένα για τις πληροφορίες.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.154
Likes
14.461
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Απλά αν αλλάξεις συνάλλαγμα η αντιστοιχία ευρώ κορώνας είναι χειρότερη σε σχέση με τη χρήση πιστωτικής
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
το δέχονται,απλά εσένα δεν συμφέρει..αλλά εντάξει δεν μιλάμε και για κανένα τρομερό ποσό για τις 3 μέρες που σχεδιάζεις να μείνεις..οπότε μη σκας!
την oslo pass θα την βρεις στο γραφείο τουρισμού τους,στη πλατεία έξω απ΄τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.το κόστος το έχει γράψει παραπάνω ο Γιώργος...φαίνεται ακριβή,αλλά αν πας σε μουσεία και αν μετακινηθείς με τα μεταφορικά μέσα της πόλης να βγάζει τα λεφτά της...το πολύ-πολύ πάρε για 2 μέρες)περίπου 44Ε)
όσο για τις τιμές στη Νορβηγία,θα πρέπει να ξεχάσεις όλα όσα ξέρεις ως τώρα,είναι απλά πανάκριβα όλα!
το hostel σου είναι αυτό? Anker Hotel Storgata 55ν αν ναι,είναι σε καλή περιοχή.



 

iordp

Member
Μηνύματα
18
Likes
0
Ναι Anel σωστά.Αυτό είναι.Με 70,13Ε το βρήκα για 2 νύχτες..Δεν είχε φτηνότερο...
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.154
Likes
14.461
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Και δεν έχει κουζίνα. Διάβασε το ποστ του Yorgos για φαγητό εκτός της λύσης των ΣΜ
 

scout

New Member
Μηνύματα
4
Likes
2
Ταξίδι-Όνειρο
Las Vegas
Μια χαρα ειναι το ΟΣΛΟ αλλα κατα την γνωμη μου...η ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ ειναι ενα σκαλι τουλαχιστον πανω και απο Οσλο και απο Στοχολμη!υποψιν,αναπνεεις και πληρωνεις...οι κορώνες δεν αστειευονται ; )
 

rosinante

Member
Μηνύματα
94
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
αλπική τρενογραμμή
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
καμια πληροφορια για μπεργκεν κανενα φτηνο χοστελ ξενοδοχειο;
ζητανε τα κερατα τους
τελικα σκέφτομαι να πάρω σκηνή.... δεν παίζονται

θα εχω μαζι μου cash card
οσοι εχετε παει ξερετε αν μπορω να την χρησιμοποιω παντου; συγκοινωνιες, καφε κλπ
ε και σκεφτομαι να έχω και ελαχιστες κορωνες
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.154
Likes
14.461
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Εξαρτάται αν είσαι μόνη σου ή όχι. Αν έχεις παρέα δες τη πιθανότητα ενοικίασης διαμερίσματος όπως κάναμε εμείς και δεν ήταν πανάκριβο
Προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα από το Μπέργκεν. 1 μέρα και πολύ του είναι ΄(αυτό αφορά τη πόλη κι όχι τα πέριξ). Σ'αυτό συνέβαλε ο αθλιότατος καιρός που είναι το σύνηθες εκεί αφού βρέχει κι αν δεν βρέχει ψιλοβρέχει (ακόμα κι αυτές τις μέρες)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.335
Μηνύματα
888.828
Μέλη
39.003
Νεότερο μέλος
Emalin

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom