Ισπανία Να που Ράμπλαρα κι εγώ στην Βαρκελώνη

thanosth

Member
Μηνύματα
3.371
Likes
6.868
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Ακομη βαρκελωνεζικο προχριστουγεννιατικο αερα αναπνέω!!
Τελευταίες ωρες, τελαυταία λεπτά, τελευταια δευτερολεπτα...:(

Εως αυριο το πρωι στις 7 θα ραμπλαγιαρω ακομη!!!;)

Μετα επιστροφή πίσω στο.....!!!:(

Υ.Γ.: φοβάμαι ΚΙΚΗ οτι δεν θα μπορεσω, συντομα τουλαχιστον, να γραψω εντυπώσεις!!!
Θα παρει καιρό, μέχρι να αποβαρκελωνοθώ! Ισως μια απλή παραθεση καποιων φωτογραφιων να κάνω! Και για αυτο δεν ειμαι και τοσο σιγουρος!:(
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Θανο , να πω οτι δεν ζηλευω θα πω ψεματα !!!
Με το καλο να γυρισεις και εγω περιμενω υπομονετικα ...

σε καταλαβαινω απολυτα .... Αντε να επιστρεψεις στη καθημερινοτητα μετα τη Βαρκελωνη ..... ζορι...
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Η ώρα ήταν 10! Τα ξαδέρφια μου κοιμότανε ακόμη στο δωμάτιό τους, αλλά εγώ δεν ήθελα να χάσω άλλο χρόνο...ήθελα να έρθω σε επαφή με την πόλη..να αρχίσω να ρουφάω από την ενέργειά της...να νιώσω την αύρα της!

Σηκώθηκα από το κρεβάτι, έκανα ένα γρήγορο ντουζάκι και ήμουν πλέον έτοιμος να βγω στους δρόμους.

Βγαίνοντας από το ξενοδοχείο, αντίκρισα για πρώτη φορά τον πεζόδρομο της Ramblas στο φως της ημέρας! Άνθρωποι να περπατάνε προς και τις δύο τις κατευθύνσεις, άλλοι βιαστικοί, άλλοι απολαμβάνοντας απλά την βόλτα τους! Άρχισα να παρατηρώ τους ανθρώπους τους για να αρχίσω να αντιλαμβάνομαι τον τρόπο που λειτουργούν και σκέφτονται! Προχωρώντας προς τα επάνω, έβλεπα διάφορα κιόσκια στην αριστερή και δεξιά του πεζόδρομου. Διάφορα από αυτά ήταν σαν τα δικά μας περίπτερα που πούλαγαν από εφημερίδες, περιοδικά μέχρι και σουβενίρ. Σε λίγα από αυτά πούλαγαν τσιγάρα και αυτό με αυτόματους πωλητές. Ανηφορίζοντας τον δρόμο, είδα δύο αντικριστά κιόσκια που πούλαγαν λουλούδια, διάφορα μπουκέτα μέχρι και αποξηραμένα! Παρατηρώντας τα χρώματα των λουλουδιών είδα μια ολόκληρη τσίβα από κουτιά τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο, τα οποία είχαν το καθένα από μία Ορχιδέα τοποθετημένη μέσα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά προσωρινά αναρωτήθηκα μήπως ήταν του Αγίου Βαλεντίνου! Αλλά δεν ήταν. Μαζί με όλα αυτά, ανεβαίνοντας στο δεξί μου χέρι είδα ένα επόμενο κιόσκι που πούλαγε κλουβιά και άλλα είδη pet shop... και αμέσως πρόσεξα κάποια παπαγαλάκια μέσα σε κλουβιά τα οποία προσπαθούσαν να τραγουδήσουν χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία πάντα! Μερικά από αυτά είχαν φουσκώσει τα πούπουλά τους για να προστατευτούν από τον τσουχτερό παγωμένο αέρα εκείνης της ημέρας! Εκείνη τη στιγμή παρατήρησα πόσο τσουχτερό είναι το κρύο και πως έπρεπε να προσέξω λίγο περισσότερο, αφού θα πρέπει να προσέξω από τις ιώσεις για να αντέξω και τις επόμενες ημέρες. Έβγαλα το κασκόλ από την τσάντα μου και τύλιξα τον λαιμό μου! Συνεχίζοντας την διαδρομή μου, παρατήρησα τους πρώτους καλλιτέχνες που είχαν στηθεί στον πεζόδρομο εκείνη την ώρα! Ήταν δύο στημένοι πάνω στα εντυπωσιακά τους ποδήλατα και όλα ήταν σε μια γαλάζια απόχρωση που θύμιζαν πίνακα ζωγραφικής! Ο κόσμος είχε μαζευτεί γύρω τους και φωτογραφίζονταν. Τότε σκέφτηκα ότι και στην Ερμού έχουμε κάποια τέτοια χάπενινγκ, αλλά συνήθως περνάμε τόσο βιαστικά και το πολύ πολύ αν ρίξουμε ένα κέρμα περνόντας, αλλά ποτέ δεν έχω προσέξει κάποιον να φωτογραφίζεται μαζί τους.

Ακριβώς πίσω από τους ποδηλάτες, είδα την La Boqueria, κάτι που θύμιζε κατά κάποιον τρόπο την δική μας Βαρβάκειο αγορά, αλλά ίσως λίγο καλύτερα οργανωμένη! Περνάω απέναντι τον δρόμο και μπήκα προς τα μέσα να την εξερευνήσω!

Διασχίζοντας τους στενούς και γεμάτο κόσμο διαδρόμους της La Boqueria άρχισα να παρατηρώ την πραγμάτειά τους και τον τρόπο που την είχαν στημένη. Ψαρικά, θαλασσινά, φρούτα, σοκολατοειδή, ξηρούς καρπούς... διάφορα προϊόντα τοποθετημένα τόσο όμορφα το ένα πάνω στο άλλο που έδειχναν τόσο ελκυστικά! Οι τιμές στα περισσότερα κοντά στις τιμές που βρίσκουμε στην ελληνική αγορά, ίσως και πιο χαμηλές. Τα φρούτα ήταν σίγουρα φθηνότερα και έδειχναν πολύ καλά ποιοτικά! Για παράδειγμα, στην ελληνική αγορά δύσκολα θα βρω σε μια τέτοια αγορά τα μήλα στο 1 Ευρώ το κιλό.

Κάπου στο βάθος παρατήρησα κάποια φαγάδικα, μερικά από τα οποία είχαν ψηλά σκαμπό τοποθετημένα γύρω γύρω. Μέσα είχαν διάφορα φαγητά, από περίεργες ομελέτες μέχρι ψαρικά και θαλασσινά, όπου μπορούσες να επιλέξεις από την ποικιλία τους και να ζητήσεις να παρασκευάσουν το πιάτο σου όπως εσύ ήθελες. Επί τόπου!

Ολοκληρώνοντας την βόλτα μου εκεί μέσα, παρατήρησα διάφορα μικρά μαγαζάκια όπου πούλαγαν στους πάγκους τους από βαλίτσες και τσάντες μέχρι και καλλυντικά, υγειινά προϊόντα, συμπληρώματα, κλπ. σε αρκετά καλές τιμές πολλά από αυτά.

Βγαίνοντας προς τα έξω πέρασα πάλι από τα φρουτάδικα. Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν το γεγονός ότι πούλαγαν φρεσκοστιμένους χυμούς σε διάφορες γεύσεις έναντι 1 Ευρώ το ποτήρι, έτοιμος στιμμένος και στιβαγμένο το ένα πάνω στο άλλο και ανάμεσα σε κομμάτια πάγου ώστε να συντηρείται! Δίπλα ακριβώς είχαν τις φρουτοσαλάτες τους, φρέσκα και γευστικά καθαρισμένα φρούτα και κομμένα σε πλαστικά κουτάκια, με το πιρουνάκι τους έτοιμα να καταναλωθούν πολύ εύκολα. Μακάρι να υπήρχε και στην Αθήνα κάτι τέτοιο και να μπορείς να απολαμβάνεις την φρουτοσαλάτα σου σε τέτοια ποικιλία και τόσο φθηνά: Στο 1 Ευρώ οι φθηνότερες φρουτοσαλάτες μέχρι και στα 2,5 Ευρώ τα μεγαλύτερα μεγέθη ή τα πιο εξωτικά φρούτα. Όταν δε μιλάμε για φθηνότερες φρουτοσαλάτες, μην σκεφτείτε κάτι το τελείως απλό. Μιλάμε για παράδειγμα για μια φρουτοσαλάτα που περιείχε ανανά, φράουλα ακτινίδιο και κάτι ακόμη. Επίσης μπορούσες να βρεις αντίστοιχα καθαρισμένη καρύδα, καρπούζι και πολλα άλλα που τα βρίσκουμε δύσκολα εδώ στην Ελλάδα και τα ακριβοπληρώνουμε.

Πήρα έναν χυμό ακτινίδιο και συνέχισα την έξοδό μου από την αγορά αυτή! Δοκιμάζοντας τον χυμό, εντυπωσιάστηκα από την τόσο γεμάτη γεύση που υπήρχε κλεισμένη μέσα στο ποτηράκι που κράταγα στα χέρια μου! Ίσως ο καλύτερος χυμός που ήπια ποτέ!

Λίγο παραπέρα παρατήρησα τα σοκολατοειδή τους όπου οι τιμές τους ήταν πραγματικά στα ύψη! Φανταστείτε ότι πούλαγαν σοκολατάκια που έδειχναν μεν τόσο ελκυστικά, αλλά οι τιμές τους κυμαίνονταν στα ύψη. Ξεκίναγαν από 40 Ευρώ το κιλό και πολλές φορές έφταναν ακόμη πιο ψιλά!

Εκείνη την ώρα μου τηλεφώνησαν τα ξαδέρφια μου που είχαν ξυπνήσει και ήταν έτοιμα να ξεκινήσουμε την μέρα μας. Έσπευσα στο ξενοδοχείο μας και τους συνάντησα.

(Μέχρι στιγμής είμαι τόσο αναλυτικός στην περιγραφή μου διότι θεωρώ ότι οι πρώτες στιγμές που ζεις σε μια ξένη πόλη, είναι αυτές που μένουν κάπως διαφορετικά ζωγραφισμένες στο μυαλό μας. Είναι εικόνες και μυρωδιές που για μένα είναι σαν μια ανάμνηση από όνειρο. Μην ανησυχείτε... δεν θα είμαι τόσο αναλυτικός - κουραστικός και στην συνέχεια).
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
προσωπικα σε παρακαλω να συνεχισεις να γραφεις ετσι ... Δεν εισαι καθολου κουραστικος
απολαμβανω τη καθε λεπτομερεια απο την πιο αγαπημενη μου ευρωπαικη πολη...
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.371
Likes
6.868
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Συνεχισε με το ιδιο στυλ και ρυθμο...
Κουραστικη η διηγηση σου δεν εγινε ουτε δευτερολεπτο!!!
Καπως ετσι εζησα και εγω σε καθημερινη βαση την πρωινη μου βολτα μου στην Μποκερία...

Οταν θα επιστρέψω θα "ντύσω" τις περιγραφες σου με τους φρουτοχυμούς και τις φρουτοσαλάτες με φωτογραφίες που τραβηξα ουκ ολίγες. :cool:

Θα μου λειψουν οι χυμοί αυτοί!!!:(
Γιατί κανεις μα κανεις στην ελλάδα να μην πουλαει τετοια φρουτοπροιοντα;
Τοσο δυσκολο ειναι; :roll:
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Ακριβώς πίσω από τους ποδηλάτες, είδα την La Boqueria, κάτι που θύμιζε κατά κάποιον τρόπο την δική μας Βαρβάκειο αγορά, αλλά ίσως λίγο καλύτερα οργανωμένη!
CakeNet έχω μια ένσταση γι΄αυτό..
Η Βαρβάκειος με τη Boqueria είναι μέρα με τη νύχτα.. στη Boqueria μπαίνεις, τρως, πίνεις.. ολα καλά!
θα πήγαινε ποτέ κανείς να φάει στη Βαρβάκειο?? ούτε απ΄έξω δεν περνάς..
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Ο ξάδερφός μου σκέφτηκε επιχειρηματικά και έριξε την ιδέα να φτιάξει κάτι τέτοιο! :clap::lol:

Εν τω μεταξύ...δεν πρόλαβα να δοκιμάσω όλες τις γεύσεις..και ήταν και την Κυριακή κλειστά... :(
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.371
Likes
6.868
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Πες στον ξαδερφο σου να ανοιξει και εστιατόριο με κουζίνα καταλωνίας,
η κανένα μπιστρό και να σερβίρει κρέμες καταλάνας!
Θα ερχομαι συχνά πυκνα!!!:cool:

Τωρα φευγω για το παλατι της μουσικής για την παρασταση
operayflamenco!:clap:
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Θάνο.....
μαζέψου
εκτός του ότι Ραμπλαγιάρεις,
μας μπαίνεις κι από πάνω....
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Μπα...δε νομίζω να τον ξετρελάνει ιδιαίτερα η ιδέα της Καταλανικής κουζίνας! :-D
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Δεν σας ξέχασα για την συνέχεια, αλλά λίγο ο χρόνος που δεν τον προλαβαίνω, λίγο ένα κρυωματάκι που με τριγυρνάει, δεν πρόλαβα να συγκεντρωθώ. ;-)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.787
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom