Ολλανδία Οδηγίες για Άμστερνταμ

mariaki

Member
Μηνύματα
17
Likes
1
Καλησπέρα σε όλους, σε 2 εβδομάδες θα πάω στο Άμστερνταμ για 3 μέρες. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποια μέρη που θα πρέπει να δω και γενικά να μου δώσετε τα φώτα σας....Θα άξιζε να επισκεφθώ και κάποια άλλη γειτονική πόλη και αν ναι ποιά;η εποχή μήπως δεν προσφέρεται για τον συγκεκριμένο προορισμό;Θα ήθελα επίσης κάποια πρόταση για φθηνό (<70 euro/βράδυ/δίκλινο) ξενοδοχείο σε βολική περιοχή...στο booking που έψαξα για κάποια προτεινόμενα από οδηγούς ήταν sold out!!!!
 

elbono

Member
Μηνύματα
190
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
?????
mariaki, ως προς τη διαμονη δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι με ειχε φιλοξενησει μια φιλη μου...να επισκεφτεις γειτονικη πολη δε το συνιστω 3 μερες μια χαρα να δεις το αμστερνταμ!!
νοικιασε ποδηλατο οπωσδηποτε!!!εμεις ειχαμε μεινει 5 μερες(τη 1 τη διαθεσαμε σε εκδρομη στο volendam μικρο ψαροχωρι)
απο μουσεια μου αρεσε πολυ το nemo k tou van gogh!!ειχαμε βγαλει κ μια καρτα το i amsterdam γυρω στα 35 ευρω δε θυμαμαι καλα κ ειχαμε εκπτωσεις σε μουσεια στα ποδηλατα κτλ,καναμε βολτα στα καναλια με πλοιαρακι αλλα δε μου αρεσε ηταν αποπνικτικο πολυ πιο ωραια γυρνας τα καναλια με το ποδηλατο!!να πας στην κεντρικη υπαιθρια αγορα τους εχει ωραια πραγματα να φας σε διαφορα μερη κ να πιεις μπυρες!α μην ξεχασεις βολβους για τουλιπες κ κασερια!!αυτα οτι αλλο θελεις εδω ειμαι...!!!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
1.http://www.rijksmuseum.nl/Μουσειο τεχνης
2.Van Gogh Museum - Illusie en werkelijkheid
εμενα μου αρεσε παντως η βολτα με τα πλοιαρακια μεσα στα καναλια
κανε και τα δυο -ποδηλατο και πλοιαριο
βεβαια θα ειναι πιο μουντο το Αμστερνταμ την εποχη που θα πας απο ανοιξη-καλοκαιρι.
Ειχα παει Μαιο και πραγματικα ευχαριστιεσαι την πολη και τα καναλια της.Η ανοιξη του παει πολυ του Αμστερνταμ.
Επισης περνα βολτα απο το γνωστο red light district και δεν το λεω μονο για το χαβαλε του πραγματος .Η περιοχη εκεινη ειναι ομορφη αρχιτεκτονικα και εχει γραφικοτητα ..αλλο που την εχουν κανει......(μην εκφραστω καλυτερα χιχιιχιχι)
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Θα συμφωνήσω με την Kleopatra όσον αφορά το Rijkmuseum και το Μουσείο Van Gogh, και θα θεωρησω το σπίτι-μουσείο της Αννας Φρανκ λίγο υπερεκτιμημένο. Συμφωνώ επίσης για τη βόλτα στα κανάλια, αλλά και άπειρους περιπάτους(εξάλλου το Αμστερνταμ επιβάλλεται να το περπατήσεις), κυρίως γύρω από τα κανάλια Keizersgracht, Herengracht, Prinsengracht, αλλά και στο Leidseplein(το προτιμησα από την κεντρική πλατεία Dam, η οποία μου φάνηκε υπερβολικά τουριστική και τουριστικοποιημένη), το πάρκο με τα μουσεία και την Red Light District. Θα κάνει κρύο και θα είναι λίγο μουντά, αλλά το Αμστερνταμ δε παύει να είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Για ξενοδοχείο δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω καθώς έμενα στο Dylan, το οποίο είναι αρκετά εκτός budget σου.
 

mariaki

Member
Μηνύματα
17
Likes
1
Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες...τελικά θα μείνω Άμστερνταμ κ θα το απολαύσω χαλαρά...τα βασικότερα μουσεία κ πολλές βόλτες.Λέω να βγάλω κ την κάρτα iamsterdam λογικά συμφέρει.....όσο για ξενοδοχείο έκλεισα αυτό THE FRISCO INN - LOCATED IN THE HEART OF AMSTERDAM από το booking στα 60 ευρώ/βραδιά το δίκλινο....Τι λέτε; η περιοχή είναι καλή;
 

mariaki

Member
Μηνύματα
17
Likes
1
Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση σε αυτήν την τιμή;....όχι hostel και όχι δωμάτιο με κοινό μπάνιο....τα reviews που έχει πάντως δεν είναι κ άσχημα τόσο στο booking όσο και στο tripadvisor.Περιμένω προτάσεις.....
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Μονο ταυτοτητα.
Παντως αν θελεις και εχεις χρονο για μια βολτα σε κοντινα γραφικα χωρια, μπορεις να παρεις απο τον κεντρικο σιδηροδρομικο σταθμο το αστικο λεωφορειο 111 για Marken, απο εκει παιρνεις καραβακι για Volendam (γυρω στα 20 λεπτα), στη συνεχεια γυριζεις πισω με λεωφορειο ή αν εχεις χρονο πηγαινεις και στο Edam και επιστρεφεις με το λεωφορειο 110 απο εκει. Κοστος 7,5 ευρω το ημερησιο εισιτηριο συν το εισιτηριο για το καραβακι. Περα απο τη γραφικοτητα των χωριων ειναι πολυ ομορφη διαδρομη.
 

gianniotis

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΦΕΓΓΑΡΙ
Nα πάτε επίσης στο παλαιό εργοστάσιο της χαινικεν(πολύ ωραία εμπειρία)καθώς επίσης και στο σπίτι της Αννα Φρανκ.Εμείς είχαμε μείνει στο ξενοδοχείο NH Amsterdam Centre Hotel. Amsterdam hotels. Rates from EUR126
.Είναι πάρα πολύ καλό ξενοδοχείο, σε πολύ καλή τοποθεσία, κεντρικότατο, άσε που είναι και το καζίνο απέναντι ...!
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Nα πάτε επίσης στο παλαιό εργοστάσιο της χαινικεν(πολύ ωραία εμπειρία)καθώς επίσης και στο σπίτι της Αννα Φρανκ.
Διαφωνω και για τα 2, χασιμο χρονου για τοσο λιγες μερες.
Το πρωτο εχει πανακριβο εισιτηριο και ο μονος σκοπος του ειναι να αναγκαστεις να αγορασεις αναμνηστικα κλπ, σε μενα που εχω επισκεφθει εργοστασια μπυρας φανηκε σαν καλοστημενο εμπορικο πανηγυρακι.
Το δευτερο επισης πληρως εμπορικο. Εκμεταλλευση του συναισθηματος για να γινονται εισπραξεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.516
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom