Οι καλύτερες πόλεις για ψώνια

jimp

Member
Μηνύματα
5.029
Likes
6.417
Αυτό. Στην Ευρώπη πια δε νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές, αντίθετα με τις ΗΠΑ που μπορείς να ψωνίσεις πραγματικά ΠΟΛΥ φτηνότερα. Εγώ είχα κόψει εντελώς τα ψώνια στα ευρωπαϊκά ταξίδια, ψώνιζα μόνο όποτε πήγαινα ΗΠΑ (αυτά όταν ζούσα στην Ευρώπη, τώρα τρεχαγύρευε... :xmas_mrgreen: )

Το Λονδίνο έχει σούπερ αγορά μεν, αλλά θαρρώ πως είναι ακριβή. No ?
Εγώ πάντως στα μέρη σου,στο David Jones(αν το λέω καλά),στο Westfield του Cheltenham όμως,έχω κάνει τα περισσότερα ψώνια σε ταξίδι.
Τώρα δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα αλλά polo μπλουζάκια. και πουκάμισα Ben Sherman με 20-40 δολάρια Αυστραλίας δεν βρίσκεις εύκολα;-)
 

alma

Member
Μηνύματα
3.756
Likes
15.263
Τετοια βαρεμαρα;

Συμφωνώ.Θα βαριόμουν αφόρητα να ψωνίζω μόνο στο ίντερνετ.Επίσης μέσω ίντερνετ προτιμώ να πάρω κανένα βιβλίο από το Amazon,να κλέισω κανένα εισητήριο αεροπλάνου...Τα ρούχα θέλω να τα αγγίξω,να δω την υφή πριν ψωνίσω.Άδε που ειδικα Λονδίνο χωρίς αγορές δε λέει...
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.736
Likes
11.788
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Παλιά το αγαπημένο μου ήταν το Topshop,αλλά τώρα έχει έρθει και αυτό στην Ελλάδα σε γνωστό εμπορικό των βορείων προαστίων.Ωστόσο δεν το έχω τιμήσει στην Ελλάδα,άλλωστε στο Λονδίνο είχε φοβερές εκπτώσεις στις τιμές του,οπότε το τιμούσα μόνο την περίοδο εκπτώσεων.
Ξενέρωσα φοβερά όταν άνοιξε Topshop στο Μαρούσι! Έγινα φαν της αλυσίδας την περίοδο των σπουδών μου στη Σκωτία και παράγγελνα φανατικά από το internet! Αλλά η μισή χαρά του να ψωνίζεις από το εξωτερικό είναι το ότι ξέρεις ότι δύσκολα θα βρεις κάποια άλλη να φοράει τα ίδια εδώ. Ακόμα αγοράζω από εκεί βέβαια, αλλά εντάξει, όχι όσο παλιά.

Υπαρχουν και εκτος ΗΠΑ ψωνια; Εγω δεν το διαννοουμαι καν.
Για ρούχα εγώ προτιμώ UK και Γαλλία μακράν πάντως, αν και η αλήθεια είναι ότι από τις ΗΠΑ έχω πάρει διαχρονικά κομμάτια σε εξευτελιστικές τιμές. Για ηλεκτρονικά και λοιπά έχεις δίκιο.


Ας προτείνω κι εγώ μερικά μαγαζιά από UK. Εκτός από το Topshop που αναφέρθηκε παραπάνω, λατρεύω τη Miss Selfridge και δεν λέω όχι σε New Look και Next. Μια αρκετά πιο ακριβή, αλλά αξιόλογη βρετανική φίρμα για πιο κλασικά και διαχρονικά κομμάτια είναι η L.K.Bennett. Επίσης μου αρέσει πολύ η αλυσίδα με παπούτσια Schuh, από την οποία κατά καιρούς έχω αγοράσει πολλά τρελιάρικα παπούτσια (ας πούμε πριν λίγο καιρό έκανε μία συνεργασία με την converse και κονόμησα κάτι κόκκινα σταράκια με πουά! :xmas_cheesygrin: ).
Μία άλλη αλυσίδα που πολλές γνωστές μου Ελληνίδες τιμούν όταν πηγαίνουν UK είναι τα περίφημα Primark, τα οποία είναι πάμφθηνα. Απλά εμένα τα περισσότερα κομμάτια τους δεν μου αρέσουν καθόλου, αν εξαιρέσουμε τις περίφημες πεντάδες "βρακιών Primark" με 2.5-4 λίρες σε άπειρα σχέδια και χρώματα τις οποίες τιμάμε πάντα όταν πάμε με τις φίλες μου και είναι κάτι σαν "inside joke". :xmas_mrgreen:

Και βέβαια το UK φημίζεται για τα καταπληκτικά καταστήματα με vintage ρούχα και αξεσουάρ! Με λίγο ψάξιμο βρίσκεις τέλειες βλακειούλες εκεί! Και θα συμφωνήσω με την alma για το Camden στο Λονδίνο. Αγαπημένο!

Σεληνιάστηκα τώρα, θέλω UK και ψώνια! :xmas_cheesygrin:
 

alma

Member
Μηνύματα
3.756
Likes
15.263
Miss Selfidge έχεις δίκιο.Άλλο αγαπημένο.Αχ Λονδινάρα και για ψώνια.Βy far το καλύτερο μέρος για shopping στην Ευρώπη το Λονδίνο.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.736
Likes
11.788
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Για πες...:xmas_smile:από εκεί μέχρι στιγμής δεν ξέρω...
Βασικά ό, τι έγραψα παραπάνω ισχύει για όλες αυτές τις πόλεις (Παναγία μου, αισθάνομαι πολύ υλίστρια και επιφανειακή με αυτό το topic, αλλά δεν μπορώ να συγκρατηθώ! :xmas_mrgreen: ).
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
854
Likes
789
Μονο σ'εμενα φαινεται χαζο να σπαταλας χρονο απο ενα ταξιδι για ψωνια; Οκ, ακομα κ αν καποια πραγματα εχουν καλυτερη τιμη, θεωρω οτι ο χρονος στο ταξιδι ειναι πολυτιμοτερος. Δεν εχω ψωνισει σχεδον ποτε στο εξωτερικο, παρα μονο καποια προιοντα Apple στις ΗΠΑ.
 

noobtraveller

Member
Μηνύματα
140
Likes
573
Θεωρώ (και αυτό είναι προσωπική άποψη) πολύ άκυρο και ακούγεται στα αυτιά μου σαν ανέκδοτο να κάνει κάποιος ,δηλαδή μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων, ταξίδι στο εξωτερικό και να καταλήξει να αγοράζει ρούχα made in China και made in Turkey ,τα οποία πωλούνται τα ίδια και στην Ελλάδα.Έπειτα περηφανεύονται ότι βρήκαν τη μεγάλη ευκαιρία ,επειδή πολύ απλά στην Ελλάδα οι τιμές σε αρκετά είδη ρουχισμού είναι υπερτιμημένες ή πουλιούνται με μικρή έκπτωση στην περίοδο των εκπτώσεων.Malls,airport boutiques και πολυκαταστήματα υπηρετούν κυρίως το fast fashion system με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Ομοίως,να κάνει ταξίδι κάποιος Αμερική ,για να πάρει Ευρωπαικά ρούχα ή Αμερικάνικα ρούχα (μη χειρότερα...) . Το αντίθετο συμβαίνει στο εξωτερικό ,από Αμερική και Ιαπωνία επισκέπτονται την Ευρώπη για αγορές.
Έχουμε δίπλα μας την Ιταλία και πηγαίνουμε να αγοράσουμε στο Μιλάνο,Φλωρεντία,Ρώμη CK,Tommy,Gant,Α&F καθώς και eurotrash μάρκες made in China κλπ.
 

Just Lori

Member
Μηνύματα
450
Likes
1.678
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μονο σ'εμενα φαινεται χαζο να σπαταλας χρονο απο ενα ταξιδι για ψωνια; Οκ, ακομα κ αν καποια πραγματα εχουν καλυτερη τιμη, θεωρω οτι ο χρονος στο ταξιδι ειναι πολυτιμοτερος. Δεν εχω ψωνισει σχεδον ποτε στο εξωτερικο, παρα μονο καποια προιοντα Apple στις ΗΠΑ.
Μπα, δεν είσαι η μόνη. Μου φαίνεται αδιανόητο να ξοδέψω έστω και λίγες ώρες από τις διακοπές μου μέσα σε καταστήματα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.298
Μηνύματα
887.202
Μέλη
38.967
Νεότερο μέλος
plg-12

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom