Οι 5 καλύτεροι προορισμοί για να...αποφύγετε τα Χριστούγεννα!

North66

Member
Μηνύματα
4.308
Likes
5.063
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Είναι ορθόδοξοι αλλά ακολουθούν το παλιό ημερολόγιο ;)
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθεί σεντόνι

Το θέμα είναι τόσο πραγματικά τόσο αστείο και δείχνει πως λόγοι θρησκευτικής εξουσίας και ισχυρογνωμοσύνης κάποιων Εκκλησιών (μιλάω για τις χριστιανορθόδοξες) αναγκάζει εκατομμύρια χριστιανούς να εορτάζουν λάθος ημέρες τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές.

Το σωστότερο ημερολόγιο σε θέμα ακρίβειας χρόνου είναι αυτό που ακολουθούν οι καθολικοί, άρα οι εορτασμοί τους είναι και οι σωστότεροι χρονολογικά (αν μπορούμε να υποθέσουμε ότι ένας αυθαίρετος ορισμός της μέρας του Πάσχα ως προς την εαρινή ισημερία, είναι ένας σωστός τρόπος προσδιορισμού της ημέρας θανάτου του Χριστού).

Οι δικοί μας εορτασμοί του Πάσχα υπολογίζονται σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο το οποίο υπερεκτιμά τη διάρκεια του χρόνου με αποτέλεσμα οι πάνσοφοι επίσκοποί μας να υπολογίζουν την ημέρα του Πάσχα όχι σαν την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη ''πανσέληνο'' μετά την εαρινή ισημερία που γνωρίζουμε, αλλά σύμφωνα με την εαρινή ισημερία στο Ιουλιανό.

Τώρα για τα Χριστούγεννα οι ακόμα πιο πάνσοφοι επίσκοποι εφυήραν την τροποποιημένη έκδοση του Ιουλιανού ημερολογίου που συμβαδίζει με το Γρηγοριάνο μέχρι κάποιο έτος που δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Δηλαδή ενώ δεν αναγνωρίζουν το Γρηγοριανό ημερολόγιο, δημιουργούν ένα νέο που είναι ίδιο με αυτό που δεν αναγνωρίζουν:xmas_lol::xmas_lol:

Με αυτό το νέο τροποποιημένο ημερολόγιο, καταφέρνουμε να έχουμε ίδια μέρα Χριστουγέννων και οι καθολικοί με το σωστότερο Γρηγοριανό και εμείς οι καθολικοί με το τροποποιημένο Ιουλιανό. Όμως οι Ρώσοι δε δέχτηκαν αυτή την τροποποίηση και κράτησαν το αρχικό Ιουλιανό και γι'αυτό γιορτάζουν αργότερα τα Χριστούγεννα, εξού και η ονομασία παλαιοημερολογίτες, ενώ εμείς είμαστε οι νεοημερολογίτες.

Μη με ρωτήσεις γιατἰ δε χρησιμοποιούμε το τροποποιημένο Ιουλιανό και στον υπολογισμό του Πάσχα ώστε να συμπίμπτουμε με το γρηγοριανό, γιατί πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει στα μυαλά των παπάδων μας.:xmas_lol:

Πάντως με σειρά κατάταξης το σωστότερο χρονολογικό υπολογισμό των εορτών, πρώτοι είναι οι καθολικοί που προσδιορίζουν τους θρησκευτικούς τους εορτασμούς σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο (που είναι αυτό που χρησιμοποιούμε και στην καθημερινή ζωή), δεύτεροι εμείς που υπολογίζουμε σωστά μόνο τα Χριστούγεννα και τρίτοι οι Ρώσοι που υπολογίζουν όλες τους τις γιορτές βάση ενός απαρχαιωμένου ημερολογίου που προσθέτει 11 λεπτά σε κάθε χρόνο, δηλαδή περίπου 15 ημέρες από τη γέννηση του Χριστού.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.719
Likes
50.728
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Να συμπεριληφθεί και η Κούβα στη λίστα: Αγιοβασίληδες ούτε για αστείο, τα κάλαντα δεν ξέρουν τι είναι και βέβαια κανείς δε στολίζει τους φοίνικες με λαμπιόνια.
 

Wintersun

Member
Μηνύματα
33
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Washington, DC
Ταξίδι-Όνειρο
Monument Valley,AZ
καλα βρε παιδια....και πρεπει να φτασουμε μεχρι στη Παππουα-Νεα Γουινεα για να αποφυγουμε τον Αγιο Βασιλη και τα λαμπιονια?δηλαδη κατι στο ενδιαμεσο δεν υπαρχει?δηλαδη στην Ινδια τι γινεται ή σε καμμια αφρικανικη σαβαννα για σαφαρι..πρεπει να αλλαξουμε 3 αεροπλανα για Νεα Γουινεα...προορισμος πραγματικα για λιγους..ειδικα αν εισαι βιολογος ή σου αρεσουν τοπια οπως αυτο του πλανητη Πανδωρα στο Αβαταρ!!
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
5 «ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ;»
Η φιλαργυρία που διακατέχει τους περισσότερους Έλληνες έχει κληροδοτηθεί σαν λανθάνον γενετικό χαρακτηριστικό στα παιδιά τους μέσω της αισχρής διαπαιδαγώγησης που διενεργείται στα αντίστοιχα σπίτια με άξονα τη φιλοσοφία: λεφτά-δύναμη-καλύτερος από το διπλανό. Ας μη γελιόμαστε, τα περισσότερα Ελληνάκια δεν είναι σαν τα γλυκύτατα ξανθά παιδάκια των ξένων διαφημίσεων δημητριακών, που κάνουν αφελείς ερωτήσεις με τα χαριτωμένα ματάκια τους να λάμπουν από αθωότητα και ακατέργαστη ειλικρίνεια. Είναι αγενή, κουτοπόνηρα και ξερόλες που το μόνο τους μέλημα είναι να αποκτήσουν όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούν ή τουλάχιστον περισσότερα από τον διπλανό τους στο σχολείο. Με αυτό το ηθικό υπόβαθρο και κατόπιν των παραπλανητικών παραινέσεων των ηλίθιων γονέων τους, οι μικροί Έλληνες ξαμολούνται φιλόδοξοι και αδίστακτοι στους δρόμους, με φαινομενικό σκοπό να τηρήσουν την παράδοση που θέλει κάθε ελληνικό σπίτι να πλήττεται από την ηχορρύπανση καλάντων «έτσι μωρέ, για το καλό». Χιλιάδες μικροί δαίμονες, (αποφεύγω να τους χαρακτηρίσω ανθρωπόμορφους γιατί τα παιδιά της Ελλάδας θυμίζουν έντονα μυθικούς καλικάντζαρους) χτυπάνε επίμονα τα κουδούνια αθώων πολιτών απαιτώντας χρήματα, ως αντάλλαγμα για την παροχή μισής νότας και τριών στοναρισμάτων. Συχνά τα μικρά έχουν το θράσος να θέσουν και πλαφόν κατά την είσπραξη του ανταποδοτικού τους τέλους μετερχόμενα τις γλοιώδεις τακτικές πειθούς και επίκλησης στην παράδοση που τα δίδαξαν οι γονείς.
... ναι αλλά κάπου εδώ το άρθρο σταματάει να είναι έστω και κατα συνθήκη χιουμοριστικό (αν υποθέσουμε ότι υπήρξε ποτέ). ο/η ''συγγραφέας'' έχει φανερά ψυχολογικά προβλήματα και απορώ αν το παραπάνω κομάτι του άρθρου το διάβασε κανείς άλλος πρίν δημοσιευθεί. ως πότε τα τραύματα και οι ψυχικές διαστροφές του καθένα θα βαφτίζονται δημοσιογραφία. :mad:
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Εντάξει μπλέκεται λίγο το χιούμορ με την καφρίλα στο συγκεκριμένο απόσπασμα, αλλά συμφωνώ ότι περισσότερο υποδηλώνει απωθημένα παρά "αστειάκι".
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.260
Μηνύματα
885.398
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom