Αυστρία Ο Μύθος της Βιέννης

MIRROR

Member
Μηνύματα
15
Likes
8
Προσωπικά δεν κατάλαβα το νόημα του άρθρου.Σεβαστό να παραθέσει οποιοδήποτε μέλος τις εμπειρίες του αλλα δεν κατάλαβα ποιό είναι το συμπέρασμα?Οτι η Βιέννη είναι υπερεκτιμημένη,δεν έχει αξιοθέατα και τα Χριστούγεννα εκεί είναι χάλια ή ότι το συγκεκριμένο ταξίδι έγινε με γκρούπ οπότε λογικό να έχεις λανθασμένη άποψη?

Γιατί αναφέρεις συγκεκριμένα για το Σάλτσμπουργκ οτι σας άφησαν να το δείτε 2,5 ώρες.

Καλύτερα λοιπόν να είχες τίτλο θέματος 'Ποτέ στην Βιέννη με γκρούπ' για να έχει και μια λογική το όλο θέμα.
Φίλε μου ακριβώς αυτό είναι υπερεκτιμημένη,αξιοθέατα σαφώς και έχει ανέφερα απλώς κάποια απο αυτά,αλλά και ποια πόλη δεν έχει? όλες κάτι έχουν να δείξουν.
Οσο αφορά για το Σάλτσμπουργκ υπήρχε η άποψη οτι η διαδρομή είναι ωραία ε λοιπόν δεν είναι δεν αξίζει τόσος χρόνος διαδρομής για να δείς μόνο το Σάλτσμπουργκ.Μερικοί που βιάστηκαν να κάνουν κριτική αν γνωρίζανε θα σιωπούσαν!! αλλά έτσι καταλαβαίνεις και ποιοί είναι ταξιδώτες του dvd.
 

Panos_65

Member
Μηνύματα
506
Likes
1.170
Θεωρείς απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς για τη "άποψη" κάποιου που διατύπωσε όσον αφορά ένα ταξίδι, αλλά τους κάνεις εσύ για τη άποψη κάποιου άλλου για ένα κείμενο που διάβασε. Υποκρισία, στον υπερθετικό.
Εγώ δεν χαρακτήρισα την άποψη κανενός, ίσα ίσα που λέω ότι η γνώμη του καθένα πρέπει να γίνεται σεβαστή, έστω και αν διαφωνεί κανείς.
Είπα πως είναι απαράδεκτος ο χαρακτηρισμός που έκανες στο 2ο ποστ (που διαγράφηκε για αυτό το λόγο), επειδή διαφωνείς με τη γνώμη του αρχικού πόστερ.
Νομίζω πως θα πρέπει να αφήσουμε σε κάποιους το δικαίωμα να μην τους αρέσει η Βιέννη...

Από τη στιγμή που κάποιος αναρτά μια δημοσίευσή του σε ένα δημόσιο φόρουμ, θα πρέπει και να είναι προετοιμασμένος για την όποια κριτική.
Ποιος είπες ότι δεν δέχεται κριτική ??

Nταξει ρε παιδια..και μενα δεν με ξετρελανε η Βιεννη κι ας ειχα παει και χωρις γκρουπ... γουστα ειναι αυτα, τι πεσατε ολοι να τον φατε? Δηλαδη ολοι εδω μεσα πρεπει να βγαλουν ακυρα Πραγα-Ντουμπαι-Μαλδιβες και να λατρευουν Παρισι-Ρωμη-Βιεννη?
Η φίλη τα είπε όλα...
 

North66

Member
Μηνύματα
4.311
Likes
5.069
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
3}τρίτος μύθος πολλά αξιοθέατα,η απάντηση είναι όλο το ιστορικό κέντρο αποτελείται απο δυο πεζόδρομους 500-600μέτρα ο καθένας πολλά καταστήματα με αξιοθέατο το ναό του αγίου στεφάνου, την ισπανική σχολή,τα χειμερινά ανάκτορα.{σε μία ώρα εχετε τελειώσει}
5}πέμτος μύθος η διαδρομή για σάλτσμπουργκ είναι φανταστική,η απάντηση είναι οτι θα κάνετε 11 ώρες περίπου με την επιστροφή για να σας αφήσουν 2,5 ώρες να δείτε το σάλτσμπουργκ...
To Σάλτσμπουργκ που είναι όλο κι όλο ένας πεζόδρομος (εκεί πάνε όλα τα γκρουπ) σ' άρεσε περισσότερο απ' τη Βιέννη των δύο πεζοδρόμων;
 

taver

Member
Μηνύματα
12.501
Likes
29.153
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
ΟΚ, ναι, δεν έχω πάει ποτέ μου στη Βιέννη. Σίγουρα. Αν αυτό είναι το καλύτερο επιχείρημα που μπορείς να σκεφτείς, και να το επαναλάβεις πέντε φορές μάλιστα, θα ρίξουμε χοντρό γέλιο.

Έτσι για την ιστορία, ένα άλλο από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ευρώπης περνάει μέσα από τη Μόσχα. Να υποθέσω πως μάλλον θεωρείς ότι το κρύο της Βιέννης συγκρίνεται με το κρύο της Μόσχας...

Στο θέμα των ανακτόρων, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν είναι κάτι ενδιαφέρον. Από αυτό, μέχρι την ασυνάρτητη φράση που δε βγάζει καν νόημα στο αρχικό σου μήνυμα, υπάρχει κάποια απόσταση, δε νομίζεις?

Όσο για τους πεζοδρόμους, αναφέρεσαι προφανώς σε κάποια διαδρομή που σας έκανε ο ξεναγός, γιατί δεν υπάρχει κάποιος εννιαίος ή συνεχόμενος πεζόδρομος από το Stephansdom μέχρι το Rathaus. Πιθανολογώ Graben, και μετά είτε από Tuchlauben & Lowelstrasse, είτε από Freyung κλπ. Εκτός πάλι αν μπερδεύεις κάτι άλλο με το δημαρχείο, γιατί αν το είχες δει (πριν τις 25/12), θα είχες δει και τη Χριστουγεννιάτικη αγορά & το παγοδρόμιο ακριβώς μπροστά του.

Ναι, το Βιέννη-Σάλτζμπουργκ δεν το έχω κάνει ποτέ. Ούτε οδικώς, ούτε σιδηροδρομικώς, ούτε με κανένα άλλο τρόπο. Δε χρειάστηκε ποτέ να μεταβώ από το ένα στο άλλο. Όταν θελήσω να το κάνω, θα πάρω το αεροπλάνο, διότι γνωρίζω ότι είναι μακριά, και ότι είναι αυτοκινητόδρομος (άρα, εξ ορισμού, βαρετή διαδρομή).
 

Just Lori

Member
Μηνύματα
450
Likes
1.678
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Τελικά κύριε δεν περίμενα να δικαιωθώ τόσο γρήγορα οπως θα διαβάσατε γνώμες άλλων μελών,1ο} συμφωνούν στο οτι στη βιέννη κάνει πολύ κρύο,
επίσης εαν είχατε πάει ποτέ θα γνωρίζατε οτι η βιέννη έχει ποτάμι!!! ως εκ τούτου οι πόλεις που έχουν ποτάμια εχουν υγρασία {αρα το κρύο είναι διαπεραστικό}.2ο}Στο θέμα των ανακτόρων υπάρχουν και άλλοι οπως βλέπετε οτι θεωρούν δεν είταν και κάτι ενδιαφέρον{άρα δεν είμαι ο μόνος που το λέω},3ο}οσο αφορά για τις ανακρίβειες του πεζόδρομου που λέτε ανα φέρομαι ρητά γύρω απο την εκκλησία του αγίου στεφάνου μέχρι το δημαρχείο.{εαν πηγαίνατε θα το γνωρίζατε}και φυσικά δεν πήρα το μέτρο!! εαν είταν 500 είτε 700 μέτρα.Σας εύχομαι κάποτε να πάτε και να το μετρήσετε,και 4ο}εαν ποτέ είχατε πάει στο
Σάλτσμπουργκ
οδικώς θα γνωρίζατε οτι υπάρχει ο μύθος οτι η διαδρομή αξίζει {εγώ για τη διαδρομή μιλάω}.Σας παρακαλώ την επόμενη φορά που
θα θελήσετε να εκφράσετε άποψη είτε κριτική καλό θα είναι να επισκέπτεστε τη χώρα πρώτα και φυσικά χωρίς παραμορφωτικούς φακούς
.
Το'χουν συνήθειο πολλοί εδώ μέσα, χωρίς να έχουν πάει κάπου, εκφράζουν άποψη. Γιατί άμα είχε πάει Βιέννη ο κύριος δεν θα έγραφε τέτοιες ανακρίβειες. Του εύχομαι και'γω να πάει πρώτα με το καλό (να'ναι και χειμώνας για να σε θυμηθεί) και μετά ας έρθει να μας πει τη γνώμη του!!!
Και αντί για τους παραμορφωτικούς φακούς ας πάρει μια μετροταινία μαζί του για να εξακριβώσουμε το μήκος των πεζοδρομίων. Να μιλάμε με στοιχεία τέλος πάντων, να μη πετάμε νούμερα έτσι στην τύχη.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.055
Likes
7.813
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Και μετά, κάποιοι με ρωτούσαν γιατί έβαλα "ευχαριστώ" στο πρώτο μήνυμα του καθρέφτη! :haha:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.407
Likes
17.241
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Αν θέλετε να συνεχίσετε on topic το θέμα, ευχαρίστως. Τα υπόλοιπα αφήστε τα. Τάχουμε πει τόσες φορές που έχει καταντήσει κουραστικό: όταν κάποιος γράφει τη γνώμη του, υπόκειται σε κριτική, ενίοτε σκληρής. Όχι όμως και προσωπικών επιθέσεων και χαρακτηρισμών. Όσοι συμφωνούν με αυτούς τους κανόνες συνεχίζουν να συμμετέχουν. Όσοι θεωρούν ότι οι κανόνες αυτοί δεν τους κάνουν, μπορούν να πάνε σε άλλα φόρουμ ή να φτιάξουν το δικό τους. :)

Αυτά. Συνεχίστε.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.775
Likes
15.434
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
εμείς εδώ θα μείνουμε,δεν πάμε πουθενά.:xmas_lol::xmas_lol:
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.026
Likes
6.411
Εγώ κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αυτό με το κρύο.

Πρέπει όλοι να κρυωνουμε το ίδιο?Δεν είναι κάπως υποκειμενικο?

Έχει κλείσει και η skyeurope και δεν μπορούμε να πάμε μια βόλτα Βιέννη φθηνά και γρήγορα να δούμε το κρύο και να μετρήσουμε τον πεζόδρομο!

Πάντως εντάξει δεν γίνεται να αρέσουν όλες οι πόλεις σε όλους.Σε άλλους θα αρέσει το Λονδίνο σε άλλους η Ρώμη.
Αλλά έτσι όπως περιγράφει την πόλη την κάνει να μοιάζει με την χειρότερη επιλογή.
 

voulina

Member
Μηνύματα
143
Likes
91
Ταξίδι-Όνειρο
Λιουμπλιάνα
Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο γραπτός λόγος είναι πιο απρόσωπος και σκληρός σε σχέση με τον προφορικό, ειδικά όταν γίνεται μέσω ενός φόρουμ όπου κάποια από τα μέλη του ενδεχομένως και να μην γνωρίζονται μεταξύ τους. Οπότε καλό είναι όταν κάποιος θέλει να ασκήσει κριτική σε κάτι, όσο καλοπροαίρετος και να είναι, να προσέχει την έκφρασή του γιατί κινδυνεύει να παρεξηγηθεί. :xmas_smile:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.281
Μηνύματα
886.502
Μέλη
38.951
Νεότερο μέλος
Theodwraka

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom