Παλαιστίνη Παλαιστίνη, εκεί που οι θεοί στρέφουν αλλού το βλέμμα…

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Εξαιρετική η ιστορία σου!!!!!! Τι άλλο να πω παρά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.728
Likes
15.105
Πραγματικά με συγκίνησε βαθιά το τελευταίο κομμάτι της ιστορίας σου.Το διαβάζω σε όποιον είναι δίπλα μου,όταν έχω ανοικτό laptop.Να είσαι καλά κορίτσι μου.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Μπραβο Nedelja.Ειναι η πιο καλογραμμενη ιστορια που εχω διαβασει εδω μεσα για την συγκεκριμενη περιοχη.

Απολυτα χρησιμη για οποιον εχει σκοπο να επισκευτει αυτα τα μερη.Δινεις μια πολυ καλη γευση για τα πραγματα εκει.

Σιγουρα καποια τοσο ευαισθητα θεματα οπως το Παλαιστινιακο ζητημα δεν μπορουμε να τα θιγουμε και θελουν ιδιαιτερη προσοχη,παρ' ολα αυτα δεν με ενοχλησε που πηρες θεση στο θεμα ή εδειξες σαφως με ποια πλευρα εισαι βαση αυτων που ειδες και βιωσες εκει.
 
Last edited by a moderator:

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
εμπειριες απο την περιοχη....

εχω επισκεφθει μονο τη βηθλεεμ και μερικα θρησκευτικα προσκυνηματα στα παλαιστινιακα εδαφη, αλλα σχεδον ολο το ισραηλ και για αρκετο καιρο την ιορδανια. η περιγραφη στην ιστορια σου ειναι εξαιρετικη και συγχαρητηρια...
η κατασταση ειναι οντως ΠΟΛΥ μπερδεμενη. λαθη εχουν κανει και οι δυο πλευρες. οι συνοριακοι ελεγχοι ειναι απαραδεκτα αυστηροι απο τους ισραηλινους προς τους παλαιστινιους. αλλα και η ανασφαλεια μεσα στο ισραηλ δεν πρεπει να μενει εκτος συζητησης. οταν για να μπεις στο αστικο και να ξεκινησει το λεωφορειο (το εζησα στο τελ αβιβ) πρεπει να μπει πρωτα αστυνομια με σκυλια για να μυρισουν για βομβες μαθαινεις να ζεις με το φοβο και ο φοβος ειναι κακος συμβουλος. επισης το τειχος γυρω απο τα παλαιστινιακα εδαφη ειναι ΑΙΣΧΡΟ.
θελω ομως να μεταφερω μερικες αποψεις που ακουσα απο ιορδανους.
1. δεν θελουν τους παλαιστινιους , γιατι το ιορδανικο κρατος εχει δωσει σε πολλους απο αυτους διπλη υπηκοοτητα και εξαιρεσεις απο διαφορες υποχρεωσεις (φορολογικα κτλ...)
2. τους θεωρουν αρκετα ντεμπεληδες , οτι βολευονται με τα χρηματα της διεθνους βοηθειας και δεν κανουν τιποτα .....
3. τους κατηγορουν οτι οι ιδιοι πουλησαν με συμβολαια πολλες εκτασεις στους εβραιους το 1945-1950 , οποτε τωρα τι παραπονιουνται οτι υπαρχει το ισραηλ.
4. δεν εχουν σε μεγαλη εκτημιση τη βασιλισσα ρανια επειδη ειναι παλαιστινιακης καταγωγης . εγω προσωπικα ειδα ελαχιστες αφισες της ρανιας..ενω του αμπνταλα και των παιδιων ειναι γεματος ο τοπος....
5. ισχυει οτι ολοι οι ηγετες των παλαιστινιων εχουν σπιτια και ζουν στην ιορδανια και μονο ο φτωχος κοσμος μενει στη δυτικη οχθη....

αυτα σε γενικες γραμμες.....
 

elefinor

Banned
Μηνύματα
187
Likes
59
Οι Παλαιστίνιοι γενικά θεωρούνται από τους χειρότερους Άραβες. Κανείς δεν τους θέλει στη χώρα του. Χαρακτηρίζονται ως αγνώμονες, τεμπέληδες και ιδιοτελείς. Οι μόνοι " Παλαιστίνιοι" που απολαμβάνουν ανεκτό βιοτικο επίπεδο , δικαιώματα κι ελευθερία έκφρασης που οι υπόλοιποι Άραβες ούτε να ονειρευτούν δεν μπορούν, είναι εκείνοι που ζουν στο Ισραήλ. Γι΄αυτό ούτε που θέλουν ν' ακούν την πιθανότητα να υπαχθούν ( μαζι με τα εδάφη τους,δεν εννοώ να ξεσπιτωθούν)στο μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος μαζί με τα αδέρφια τους στη Δ.Όχθη.
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
θελω ομως να μεταφερω μερικες αποψεις που ακουσα απο ιορδανους.
............
Η αλήθεια είναι οτι οι Ιορδανοί είναι επιφυλακτικοί απέναντι στους Παλαιστίνιους και αυτό εξηγείται σχετικά εύκολα αν ανατρέξει κανείς ιστορικά από την ανεξαρτησία της Ιορδανίας και μετά, εξάλλου κάποτε είχε προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη την οποία και έχασε στον πόλεμο των 6 ημερών. Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ Ι έχει δολοφονηθεί από Παλαιστίνιους και γενικά ούτε με την PLO και τον Αραφάτ οι σχέσεις τους ήταν ήρεμες. Εξάλλου στην Ιορδανία έχει προσφύγει πολύ μεγάλος αριθμός παλαιστινίων που έχει αποκτήσει και ιορδανική υπηκοότητα και όσο να ΄ναι το γεγονός αυτό προκαλεί μια ανασφάλεια στους υπόλοιπους Ιορδανούς. Γενικότερα οι σχέσεις τους είναι όπως θα ήταν οι σχέσεις δύο οποιονδήποτε λαών που μοιράζονται σύνορα μέσα σε μια εύφλεκτη πολιτικά περιοχή.
Για την Ράνια επίσης θα συμφωνήσω, το συζήτησα αρκετά και παρόλο που στην αρχή δεν το παραδέχονται ανοιχτά μετά κάνουν τα παραπονά τους. Βασικές τους επιφυλάξεις οτι είναι παλαιστινιακής καταγωγής και προωθεί συμφέροντα παλαιστινίων σε διάφορα θέματα όπως π.χ στη χορήγηση ιορδανικής υπηκοότητας και οτι επίσης για γυναίκα έχει μεγαλύτερη προβολή από όσο θα έπρεπε και υποστηρίζει ανοιχτά και τα δικαιώματα των γυναικών.

Οι Παλαιστίνιοι γενικά θεωρούνται από τους χειρότερους Άραβες. Κανείς δεν τους θέλει στη χώρα του. Χαρακτηρίζονται ως αγνώμονες, τεμπέληδες και ιδιοτελείς.
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω...Στη Δυτική Όχθη υπάρχουν πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες, εργοστάσια, επιχειρήσεις, αλλά δεν δουλεύει κανείς μέχρι κι απόθέματα πετρελαίου υπάρχουν και βαριούνται να τα εκμεταλλευτούν...εκεί δε που το παρακάνουνε είναι στη Γάζα όλη μέρα τάβλι και ηλιοθεραπεία...:D
Και τώρα για να σοβαρευτούμε λίγο...θεωρούνται από ποιούς; είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά; υπάρχει στο DNA τους; υπάρχουν άλλοι καλοί άραβες κι αν ναι ποιοί; Αγνώμονες γιατί; επειδή τους χαρίστηκε απλόχερα μια ευνοημένη ζωή, άπλετη ελευθερια και δεν την εκτιμούνε; Και πότε παρακάλεσαν να τους δεχτεί κάποια άλλη χώρα; για την ανεξαρτησία της δικιάς τους αγωνίζονται. Νομίζω οτι το να αποδίδονται σε ένα λαό τόσο εύκολα ταμπέλες και χαρακτηριστικά, ειδικά σε έναν λαό που κατά πάσα πιθανότητα δεν τον έχουμε γνωρίσει ποτέ, δεν τιμά κανένα που να θέλει να θεωρείται ελεύθερος και σκεπτόμενος άνθρωπος.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κατ'αρχήν σε ευχαριστώ πολύ κι εγώ κι επειδή είχε ξεφύγει της προσοχής μου θα διατυπώνω διάφορα ερωτήματα όσο διαβάζω.

Όμως το πρώτο δεν απευθύνεται σε σένα αλλά σε κάποιον άλλο.
Θεωρώ ότι δεν αλλοιώνεται το θέμα αφού η περιοχή σηκώνει κουβέντα αλλά αν αυτό προσβάλει τον συγγραφέα μπορούμε αμέσως να το σταματήσουμε.

Σύντροφε traveller έχεις κάτι με τους Παλαιστίνιους και μονίμως διατυπώνεις απόψεις "ναι μεν,αλλά" ;
Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ο μόνιμος διαχωρισμός της θέσης σου στο Παλαιστινιακό που προσωπικά θα τον χαρακτήριζα μέχρι και φιλοισραηλινό.
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Θεωρώ ότι δεν αλλοιώνεται το θέμα αφού η περιοχή σηκώνει κουβέντα αλλά αν αυτό προσβάλει τον συγγραφέα μπορούμε αμέσως να το σταματήσουμε.
Δεν με προσβάλλει ποτέ και για κανένα λόγο οποιαδήποτε μορφή πολιτισμένης συζήτησης ακόμα και αντιπαράθεσης, είναι κόντρα στο χαρακτήρα μου και στα προσωπικά μου πιστεύω. Το οτι μπορεί να διαφωνώ με κάποιες απόψεις δε σημαίνει οτι δεν αποδέχομαι και να εκφράζονται, τέτοιες συμπεριφορές μακριά από μένα...:D
Αυτό που θα ήθελα όμως είναι να εκφραστούν ουσιαστικές απόψεις με επιχειρήματα και χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις...
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Άλλη σημείωση που θέλω να κάνω είναι ότι για πολλούς μελετητές του Κορανίου και των Χαντίθ το ταξίδι Μέκκα-Ιεροσόλυμα όντως έγινε μέσα σε ένα βράδυ πάνω σε ένα υποζύγιο που έδωσε ο αρχάγγελος Γαβριήλ στον Μωάμεθ.

Τώρα αν αυτό το απορρίπτουν κάποιοι αλλά δέχονται την ανάσταση κυρίου ή το περπάτημα στο νερό άπτεται μόνο θεμάτων πίστης.Για τους Μουσουλμάνους πάντως ο Μωάμεθ πέρασε όντως από την Ιερουσαλήμ.Η δε ανάληψή του στους ουρανούς έγινε είτε από το Θόλο του Βράχου ή από το παραπλήσιο τέμενος του Αλ-Άκσα.
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.001
Likes
2.094
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Οι Παλαιστίνιοι γενικά θεωρούνται από τους χειρότερους Άραβες. Κανείς δεν τους θέλει στη χώρα του. Χαρακτηρίζονται ως αγνώμονες, τεμπέληδες και ιδιοτελείς.
Και για τους Ελληνες τα ιδια λενε καποιοι...:roll: Μη χαρακτηριζουμε εναν ολοκληρο λαο ετσι;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.764
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom