Γαλλία Παρισι με Παιδια

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Μετα την ασυγχωρητη αμελεια μου να το φερω στη bloody mary στη συναντηση, αντιγραφω εδω αποσπασματα απο το θεμα "Παρισι, βολτες με τη μαμα μου" του περιοδικου Passport, t.20 Απριλιος 2007


Στο Λουβρο και τα περιξ
μπορει να μην επισκεφτειτε το Μουσειο, αλλα μια βολτα στην πυραμιδα αξιζει. εδω εχει δημιουργηθει ενα βιβλιοπωλειο ειδικα για παιδια με καλλιτεχνικες ανησυχιες. Επισης αναζητηστε στο Carrousel του Λουβρου το καταστημα Nature et Decouvertes, ιδανικο για μικρους και μεγαλους φυσιοδιφες. Θα περασετε αρκετη ωρα ανακαλυπτοντας gadgets, βιβλια, αξεσουαρ, Cd με ηχους της Φυσης και θα νιωσετε εξερευνητες εν μεσω της πολης
www.natureetdecouvertes.com

Ο κηπος του Κεραμεικου (Jardin des Touileries) γειτονευει με το μουσειο του λουβρου. Ωρα για τρεξιμο, παιχνιδι και για να νοικιασετε μια βαρκουλα με πανι (bateau -jouets) που θα την ταξιδεψετε με ενα ξυλαρακι στα νερα του σιντριβανιου, αγαπημενη συνηθεια πολλων μικρων γαλλων.
Αν ο καιρος ειναι βροχερος, στην κοντινη στοα Galerie Vivienne θα πιειτε χυμους στο τειοποτειο A Priori The, καθισμενοι σε ψαθινες πολυθρονες γυρω απο τραπεζακια με εμπριμε τραπεζομαντιλα. δυο βηματα πιο κατω, εντος της καταμεστης απο κοσμο στοας, το μικρο παιχνιδαδικο Si tu Veux εχει θησαυρους.

Κοντα στην Παναγια των Παρισιων
στο νησακι Ile st luis μην παραλειψετε να δοκιμαστε τα καλυτερα παγωτα σορμπε της Γαλλιας με την υπογραφη του οικου Berillon. Λιγο πιο κατω, θα διαβειτε το κατωφλι ενος παραμυθενιου κοσμου οπου βασιλευει η σοκολατα. Στη La Charlotte de l' Isle, μαριονετες κρεμονται απο το ταβανι, παλια παιχνιδια τριγυρω στα ραφια ανακατευονται με τσαγερα σε σχηματα ζωων- κυριως θα γευτειτε την ωραιοτερη ζεστη σοκολατα και γλυκα σε παραμυθενια σχηματα. Δοκιμαστε το "μαγικο σκουποξυλο" η το "ιπταμενο χαλι" η οτιδηποτε αλλο σας κεντριζει τη φαντασια. Καθε Τεταρτη δε, οι μαριονετες παιρνουν ζωη, παιζοντας τεσσερα παραμυθια.
www.la-charlotte.fr
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
ΕΝΥΔΡΕΙΟ
ενα ενυδρειο μαγευει μικρους και μεγαλους, ιδιαιτερα αν στα νερα του κολυμπανε απιθανα ψαρια!
Palais de la Porte-doree, Aquarium Tropical
Μετρο Porte-doree

ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΣΕΝ
Το Βοτανικο Παρκο. Το Park Floral του δασους της Βενσεν ειναι ενα βοτανικο παρκο με περισσοτερα απο 3000 ειδη φυτων, γλυπτα, χωρους συναυλιων, κουνιες και τσουληθρες. Εδω οι λιλιπουτειοι εξερευνητες θα ανακαλυψουν τον κηπο με τα μικροσκοπικα bonsai, τον Κηπο των Θεραπευτικων Φυτων, και θα τρεξουν γυρω απο την πολυχρωμη Κοιλαδα των Λουλουδιων. Ψαξτε για το Jardin des Papillons-Pavillon 6. θα βρεθειτε σε μια σερα και γυρω σας θα πετουν δεκαδες πεταλουδες!
Απο τις 20/3 μεχρι τα τελη Οκτωβριου τα παιδια θα μπορουν να παρακολουθησουν κουκλοθεατρο, στο Guignol du Parc FLoral, με την κλασικη φιγουρα του Guignol και των φιλων του, που δημιουργησε πριν διακοσια χρονια στη Λυων ο Lauren Mourguet. Το Theatre Astral ιδρυθηκε το 1976 και ηταν η πρωτη παιδικη σκηνη του παρισιου. Το 1998 εστησαν εδω ενα θεατρο ειδικα σχεδιασμενο για μικρους θεατες.
www.parcfloraldeparis.com
www.guignol-parcfloral.com
www.theatreastral.com

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
στη μεγαλυτερη εκταση πρασινου στο Παρισι, μια πολη αφιερωμενη στις επιστημες και την τεχνολογια. Με πλανηταριο που θα σας ταξιδεψει απο πλανητη σε πλανητη, εκθεσεις, διαδραστικα παιχνιδια και τη γιγαντια ημισφαιρικη οθονη (επιφανειας 1000 τμ) της Geode οπου πραγματοποιουντα προβολες ταινιων. Στην Confiserie Foraine θα δοκιμασετε μαλλι της γριας, κρεπες, καραμελωμενα μηλα με θεα στον Κηπο των Αμμολοφων και των Ανεμων και θα κανετε βολτες στο καναλι Ourcq.
www.cite-sciences.fr

ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΩΝΗΣ
Ο Κηπος Εγκλιματισμου, ενας παιδοτοπος μεσα στο Δασος της Βουλωνης. Ξεκινηστε τη βολτα σας απο το σταθμο Porte Maillot με το τρενακι που βρισκεται εκει απο το 1880 και αναχωρει καθε 20΄. Κατεβειτε το ποταμακι με βαρκα, ανακαλυψτε τον Κινεζικο Δρακο η τους παραμορφωτικους καθρεπτες, παιξτε μινι γκολφ, παρακολουθηστε το υπαιθριο μουσικο κουκλοθεατρο Guignol. Το λουνα παρκ ειναι για ξεφαντωμα και στη λιμνη του κηπου, στο κιοσκι Λουιζιαν (Pavillon Louisianne) νοικιαζονται τηλεκατευθυνομενα καραβακια
www.jardindacclimatation.fr

ΥΓ. mary λεω να παω για κανα... Mojito (ποσες μερες το ζηταω ομως;;; ) θα συνεχισω αυριο μαλλον, εχει κι αλλα! Απλως τσεκαρετε τις πληροφοριες γιατι οπως ειπαμε ειναι προπερσινες!!!
Α,επισης, δεν εκατσα να γραψω τηλεφωνα, διευθυνσεις κτλ σε ολα γτ δεν θα τελειωνα ουτε αυριο! Αν θες καποιο πες μου να στο γραψω. Αν και τα τσακαλια του travelstories τα βρισκουν μια χαρα και μονοι τους!!!!:haha:
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.365
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ΥΓ. mary λεω να παω για κανα... Mojito (ποσες μερες το ζηταω ομως;;; )
καλό το άρθρο. η Eurodisney δεν παίζει?
η πιτσερία της επόμενης συνάντησης θα κριθεί από τη γειτνίασή της με καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος που διαθέτουν mojito.
 

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω. Καταπληκτικές πληροφορίες. Αρκετές από αυτές δεν τις έχω διαβάσει πουθενά αλλού. Η Eurodisney Samion είναι δεδομένη, άλλωστε εγώ έχω πάει ήδη δυό φορές, δε χρειάζομαι πληροφορίες. Όσο για διευθύνσεις κλπ, θα τα ψάξω πρώτα μόνη μου και αν δεν βρίσκω κάτι θα σου πω
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
ΜΟΥΣΕΙΑ

Musee National dHistoire Naturelle
Ο Βασιλικος Κηπος των Θεραπευτικων Βοτανων πρωτοδημιουργηθηκε εκει το 1626 και το 1793 ξεκινησε το μουσειο φυσικης ιστοριας. Βολτα κατω απ τα δεντρα, επισκεψη στο ζωολογικο κηπο αλλα κυριως στο μουσειο. Χωρισμενο σε τμηματα οπου θα παρακολουθησετε την εξελιξη των ειδων, βαλσαμωμενα ζωα, μετεωριτες και αλλα πετρωματα, θα σας εντυπωσιασει.
www.mnhn.fr

Musee du Quai Branly
Κοντα στον Πυργο του Αιφελ, προκειται για το πιο προσφατο μουσειακο αποκτημα στην ιστορια του ΠΑρισιου. Εδώ τα παιδια θα ταξιδεψουν σε πολιτισμους της Ωκεανιας, της Ασιας της Αφρικης και της Αμερικης ανακαλυπτοντας μασκες, κοστουμια, μουσικα οργανα κ.α. Στο Café Branly θα βρειτε ένα ειδικο μενου ειδικα για παιδια ( €10). Αν θελετε να φατε κατω από το γυαλινο θολο του εστιατοριου Les Ombres, με θεα στον Πυργο του Αιφελ και τον Σηκουανα, καλο θα ηταν να κλεισετε πρωτα τραπεζι. Οσο για τη βολτα στον κηπο των 18 στρεμματων θα σας ενθουσιασει με τα πετρινα μονοπατια, τις λιμνουλες και τους λοφισκους.
www.quaibranly.fr

Musee de la Magie
Το Μουσειο Μαγειας είναι γεματο οφθαλμαπατες, ρομποτ και διαδραστικα παιχνιδια. Σαν να μπαινετε στην αυλη των θαυματων! Υπολογιστε περιπου μια ωρα για την επισκεψη, αφου εχετε να δοκιμασετε πολλα…
www.museedelamagie.com

Musee de la poupee
Πανω από 500 κουκλες από το 1800 εως σημερα και επιπλεον ένα πραγματικο «νοσοκομειο» που θα «κανει καλα» οποια κουκλα σας εχει προβλημα!
www.museedelapoupeeparis.com

Musee Grevin
Προκειται για το Μουσειο Κερινων Ομοιωματων, με περισσοτερες από 300 διασημες φιγουρες ετοιμες να φωτογραφηθουν μαζι σας.
www.grevin.com
 
Last edited by a moderator:

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Και μιας και δεν με κολλαει υπνος, κι εχω και τον καημο του μοχιτο που δεν καταφερα -ακομα!- να πιω, παραθετω και το τελευταιο κομματι!

Παιδικο καφενειο
Café Zoide
Ένα café μονο για παιδια (από 0-16 ετων) και ειδικο χωρο για τα μωρα. Εδώ οι γονεις συζητουν μεταξυ τους, τα παιδια απασχολουνται με διαφορους τροπους και μπορειτε να πετυχετε μια μερα αφιερωμενη στην κουζινα καποιας χωρας, προβολες με ταινιες παιδιων η και συναυλια από μικρους μουσικους.
www.cafezoide.asso.fr

ΤΣΙΡΚΟ
Cirque du Grand Celeste
Για μια αυθεντικη βραδια τσιρκου με γαλλικη ποιοτητα.
www.grandceleste.com

Zingaro
Ομοιο του δεν εχετε ξαναδει! Μονο αλογα και αναβατες σε ένα υπεροχο θεαμα, που δεν εχει καμια σχεση με τα γνωστα ακροβατικα τσιρκου.
www.theatre-zingaro.com

ΠΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΗΚΟΥΑΝΑ
Μια κρουαζιερα στον Σηκουανα με ποταμοπλοιο ειδικα για παιδια 4-12 ετων. Ο πειρατης Barthelemy θα τους μαθει τα μυστικα για τους μικρους ναυτες των πειρατικων. Φευγοντας θα παρουν και το διπλωμα του Μικρου Ναυτη!


ΥΓ. Samion, στα παιδια και τις γυναικες μην ταζεις γιατι τα πιστευουνε! :bleh::bleh:
 
Last edited by a moderator:

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Πολύ καλή δουλειά. Μπράβο σου!!!!
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
καλό το άρθρο. η Eurodisney δεν παίζει?
η πιτσερία της επόμενης συνάντησης θα κριθεί από τη γειτνίασή της με καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος που διαθέτουν mojito.
συμφωνώ! πρέπει να κάνουμε το χατίρι της μικρότερης!!
 
Μηνύματα
76
Likes
67
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α-ΚΑΝΑΔΑΣ
Θα ήθελα να μου λύσετε ορισμένες απορίες και είμαι αισιόδοξος γιαυτό,αφού το Παρίσι πιστεύω είναι ένα ταξίδι που έχουν πραγματοποιήσει αρκετοί από εσάς οπότε οι πληροφορίες σας θα μου είναι πολύτιμες.......
Τα δεδομένα μου : .....οικογένειακως με παιδιά 11 και 12 ετών,αυτοκίνητο λέω μάλλον όχι,ταξίδι 5 ημερών με προυπολογισμό χρημάτων 500-600 ευρώ για 4 νύχτες για hotel

1......Καταρχήν περιοχή ξενοδοχείου....Ψάχνοντας είδα ότι αυτά που είναι μέσα στο παρίσι είναι ΚΑΙ ακριβά και ψιλοάθλια θα έλεγα.Ενώ αυτά που ψάχνω προς disneyland μεριά ,κοντά σε σταθμούς RER βρίσκω πολύ λογικές τιμές.
Ψάχνω κάτι πάνω στον άξονα Παρίσι-Disneyland σε περιοχές όπως για παράδειγμα...Nasy, Μarne la Vallee, Bussy st.Georges έτσι ώστε να είμαι από την μια μεριά στα 25-30-35 λεπτά για Παρίσι και προς την άλλη κατεύθυνση 5-10-15 λεπτά για Disneyland
Εδώ τώρα θέλω την βοήθεια σας.....γιατί αυτά τα υπολογίζω εγώ, με το μυαλό μου έτσι βάσει αποστάσεων,στάσεων μετρό-RER κτλ
Δεν ξέρω δηλαδή κατά πόσο είναι εφικτό-εύκολο-οικονομικό το να ανεβοκατεβαινω κάθε μέρα στο κέντρο του Παρισιου από αυτήν την απόσταση διότι από τις 4 μέρες τις 3 υπολογίζω για Παρίσι και την 1 για disneyland

2.......Μπορώ απευθείας από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle (CDG) μπαίνοντας αρχικά στο RER και μετά με μετεπιβίβαση σε μετρό να φτάσω στο ξενοδοχείο? είναι όσο εύκολο το βλέπω εγώ με τις κοκκινες,κίτρινες,μπλε γραμμές και τους σταθμούς που θα κάνω αλλαγή ? ή μήπως αυτά είναι μόνο στα χαρτιά και στις μακέτες ,ενώ στην πραγματικότητα με παιδιά και βαλίτσες θα είναι πολύ ποιο δύσκολα και όχι τόσο απλά τα πράγματα ?

3.......Τρίτο και σημαντικότερο που εδώ θέλω οποσδήποτε κάποιος που του έχει τύχει το ίδιο θέμα να μου πει τι θα κάνω.Για τα άλλα θα τα ψιλοκαταφέρω και μόνος μου.....για το συγκεκριμένο θέμα όμως το θεωρώ ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα

Η επιστροφή μου από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle (CDG) προς Θεσσαλονίκη είναι Κυριακή πρωί-πρωί....morning-morning που λένε....ποιο πρωί δεν γίνετε !!! η πτήση είναι στις 6 το πρωί.Που σημαίνει ότι στις 5 θα πρέπει να είμαστε εκεί.Δηλαδή θα πρέπει να ξυπνήσουμε κατά τις 3-3 και μισή.....Τέτοια ώρα δεν υπάρχει σίγουρα RER αλλά και να υπάρχει δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι με γυναίκα και 2 παιδιά να τριγυρνώ εκείνη την ώρα σε σταθμούς μετρό.....οπότε μάλλον η μόνη περίπτωση είναι να πάω με ταξί.....Ταξί όμως πως ?....να βγω στο δρόμο εκείνη την ώρα?....υπάρχουν πιάτσες ?.....να καλέσω την ώρα της αναχώρησης από το ξενοδοχείο ? να το έχω κανονίσει από πριν με κάποια εταιρεία και αν εχετε υπόψιν σας κάποια ?...Βρήκα και ένα site όπου δίνεις πτήση και ώρα που θα φτάσεις και σε περιμένει εκεί το ταξί όπως και να σε γυρίσει πίσω στο αεροδρόμιο όταν θα φεύγεις .....

Αλλά αυτό μου κοστίζει 196 ευρώ.....Αν είναι να πληρώσω 200 ευρώ για ένα ταξί για να μας πάρει ΜΟΝΟ και να μας γυρίσει στο αεροδρόμιο τότε δεν θα ήταν καλύτερα να νοικιάσω αυτοκίνητο?
με αυτά τα λεφτά θα μπορούσα να νοικιάσω σίγουρα για 3 μέρες ένα αμαξάκι......οπότε θα σηκωθώ σαν κύριος 3 το πρωί και θα πάω χωρίς αγχος στο αεροδρόμιο......
Το θέμα είναι και αυτοκίνητο να νοικιάσω θα μπορέσω να το παραδώσω 5 το πρωί στο αεροδρόμιο ?είναι ανοιχτά τα γραφεία των εταιριών τόσο πρωί ?Εχει τύχει σε κάποιον παρόμοια περίπτωση με πτήση τόσο πρωϊνή ?
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
851
Καλημέρα!

1. Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να μείνετε για αυτές τις 3 μέρες μέσα στο Παρίσι. Θα κουραστείτε πολύ και ιδιαίτερα τα παιδιά να είστε πάνω κάτω με τα μετρό και τα τρένα. Επίσης, τα ξενοδοχεία είναι γενικά ακριβά στο Παρίσι. Πολύ ακριβά! Παίρνοντας αυτό ως δεδομένο προσπάθησε να ψάξεις στις σχετικές ιστοσελίδες (π.χ. booking.com κτλ.) για τιμές. Μπορείς να μείνεις στην περιοχή Μονπαρνάς, που δεν είναι κέντρο κέντρο, αλλά π.χ. τα ξενοδοχεία είναι λίγο πιο φτηνά σε σχέση με άλλα διαμερίσματα του Παρισιού. Να ξέρεις ότι όπως κοιτάς το Παρίσι, τα βόρεια διαμερίσματα (10ο,11ο κτλ.) θεωρούνται τα λιγότερο τουριστικά και ασφαλή, αν και εγώ την πρώτη φορά που είχα πάει Παρίσι είχα μείνει στο 10ο και δεν είχα κάποιο πρόβλημα...
Η Ντισνευλαντ δεν είναι για παραπάνω από μία μέρα, αν πας μόνο 4 μέρες. Κανονικά το Παρίσι από μόνο του θέλει τουλάχιστον 5 μέρες..Έχουν ειπωθεί πολλές φορές μέσα στο φόρουμ σχετικές συζητήσεις, ότι δηλαδή και τα ίδια τα παιδιά απολαμβάνουν τις βόλτες στο Παρίσι, δν χρειάζεται να περάσουν όλες τις μέρες τους μόνο στη Ντισνευλάντ..Δες σχετικό θέμα:

http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...%E9-disneyland-%EC%E5-%F0%E1%E9%E4%E9%DC.html

http://www.travelstories.gr/%F0%E1%...F1%DF%F3%E9-%E3%E9%E1-%F0%E1%E9%E4%E9%DC.html

2. Ναι, είναι σχετικά εύκολο. Το δύσκολο είναι ότι οι περισσότεροι σταθμοί μετρό δεν έχουν κυλιόμενες ή ασανσέρ και θα δυσκολευτείτε λίγο με τις βαλίτσες.

3. Που διάβασες πως κοστίζει 200 ευρώ πηγαινέλα;; Προφανώς αυτή θα είναι η σχετική τιμή αν συνεργαστείς με την ιστοσελίδα. Δεν έχω πάρει ποτέ ταξί μεταμεσονύχτια, αλλά έχω πάρει αρκετές φορές μέσα στη μέρα από και προς το αεροδρόμιο (και καθημερινές και σαββατοκύριακα) και δεν έχει πάει ποτέ πιο ακριβό από 60 ευρώ η κούρσα.. Να ξέρεις πάντως ότι στο Παρίσι δεν παίρνεις ποτέ ταξί από το δρόμο (δεν σταματάνε),πας μόνο σε ειδικές πιάτσες. Μπορείς όμως να ζητήσεις από το ξενοδοχείο σου να σου καλέσει για την ημέρα αναχώρησης. Επίσης, έξω από το αεροδρόμιο υπάρχουν άπειρα ταξί (όπως στο Ελ. Βενιζέλος). Από εκεί αν πάρεις δεν θα σου πάει πιο πολύ από 60 ευρώ (τόσο είχε πάει εμένα μία φορά που πήγαινα και προάστεια...). Μπορεί να κοστίσει και λιγότερο (μια φορά είχα πληρώσει 40 ευρώ).
Ας πουν τη γνώμη τους όμως και άλλοι συμφορουμίτες.
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
851
Α! Επίσης, όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο θα δείτε διάφορους τύπους, όπως σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου, οι οποίοι ίσως σας πλησιάσουν και σας προτείνουν να σας πάνε με ταξί στο ξενοδοχείο σας. Μην πάτε! Ακολουθήστε τις σχετικές πινακίδες που γράφουν TAXI και πηγαίντε να σταθείτε στην ουρά, όπως όλος ο κόσμος!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.440
Μέλη
38.896
Νεότερο μέλος
η μεγάλη η ζωή

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom