Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Με αφορμή το topic που κλειδώθηκε και σωστά κλειδώθηκε, περί αλλοδαπών που ήθελαν να φύγουν από τον Άραξο και τους τσίμπησαν θέλω να πω 2-3 πράγματα...

1. Όσον αφορά την είδηση αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο... δεκάδες αλλοδαποί με "ύποπτα" χαρτιά προσπαθούν να ταξιδέψουν με φτηνές loco σε-από πολλές χώρες της Ευρώπης, οι αρχές τους παίρνουν χαμπάρι και τους συλλαμβάνουν... το φαινόμενο σε καμιά περίπτωση δεν είναι μόνο Ελληνικό... αυτό έχει γίνει μπροστά στα μάτια μου και στην Γαλλία και στην Ιταλία...

2. Και κυριότερο... με αφορμή την θέση του συμφορμίτη που είπε ότι έπρεπε να πετάνε τους αλλοδαπούς με κλωτσιές από την χώρα θέλω να πω 2-3 πράγματα... Είναι χιλιοειπωμένο αλλά ας το ξαναπούμε... σε καιρούς κρίσης τα άκρα ενισχύονται... ο κάθε μικροαστός πιάνεται από απίθανους οι οποίοι του χαϊδεύουν τα αυτιά και τον κάνουν να νομίζει ότι οι αλλοδαποί φταίνε για το χάλι του... δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι αλλά το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι αλλοδαποί, αλλά το οικονομικό... και για το οικονομικό ελάχιστα φταίνε οι αλλοδαποί... αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό πάμε παρακάτω, στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή... είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι ο συγκεκριμένος "πολιτικός σχηματισμός" βολεύει το σύστημα... όλες οι αστικές εφημερίδες κάνουν τρισέλιδα αφιερώματα στην άκρα δεξιά και για ξεκάρφωμα βέβαια λένε ότι είναι κατάντια για την Ελλάδα να μπούνε οι φασίστες στην βουλή... το ότι κάνουν διαφήμιση αναφέροντας ονόματα υποψηφίων και λέγοντας ότι έχουν καθαρίσει την μισή Αθήνα από τους κακούς μετανάστες λίγο ρόλο παίζει γιαυτούς... το ίδιο και τα μεγάλα πολιτικά κόμματα-αποκόμματα... με απάθεια παρακολουθούν την άνοδο των ακροδεξιών ψελλίζοντας μόνο ευχολόγια... στην πραγματικότητα τους συμφέρει να μπει η Χρυσή Αυγή στην βουλή... αυτοί οι απίθανοι τραμπούκοι που αυτοαποκαλούνται Εθνικοσοσιαλιστές και ανάθεμα και αν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα θα μπουν στην βουλή με τις ευλογίες του συστήματος... θα κάνουν και 2-3 τσαμπουκάδες για να φοβηθεί ο κόσμος και να βγουν μετά οι αστικοί ηγετίσκοι και να πουν... είδατε που οδηγεί η ακυβερνησία? στο χάος και τον φασισμό... ψηφίστε μας να σωθείτε...

όσοι είστε ψάρια και νούμερα... τσιμπήστε... ψηφίστε τους "σωτήρες" που μας έφεραν σε αυτό το χάλι για να σωθείτε...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.499
Likes
29.142
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η ναζίζουσα ακροδεξιά περνάει μήνυμα "δε φταίς εσύ, φταίνε οι κακοί λαθρομετανάστες".
Η εθνικίζουσα ακροδεξιά περνάει μήνυμα "δε φταίς εσύ, φταίει η κακιά Μέρκελ που έχει βάλει στο μάτι τον πλούτο της Ελλάδας".
Η τρελλή αριστερά περνάει μήνυμα "δε φταις εσύ, φταίει ο κακός καπιταλισμός".
Η Ντόρα έχει βγάλει κεντρικό σύνθημα αυτολεξί το "δε φταις εσύ, φταίει το κράτος".

Μα πάντα κάποιος άλλος φταιει. Εμείς ποτέ. Ουδεμία αυτοκριτική. Λες και δεν είμαστε μέρος του σάπιου συστήματος. Και ως κόμματα (παραπάνω), και ως πολίτες. Κι ας κλέβουμε την εφορία, κι ας ανεχόμαστε τα φακελάκια κλπ. Κι ας τους ψηφίζαμε τόσα χρόνια, κι ας τους ζητούσαμε ρουσφέτια. Ωραία λόγια το "φταίει άλλος". Εύκολα λόγια, για να παρασύρουν τον κόσμο...

Κατά τα άλλα, ακούμε συνέχεια στις ειδήσεις για την άνοδο της Γαλλικής ακροδεξιάς (Μαρίν ΛεΠέν), για τους Φινλανδούς ακροδεξιούς που δε θέλουν να δανειοδοτείται ο νότος, για τους Ολλανδούς ακροδεξιούς που ρίχουν την κυβέρνηση της χώρας τους, και κανείς δεν παρατηρεί ότι όλοι αυτοί οι "ακροδεξιοί" έχουν θέσεις ταυτόσημες με εκείνες του Π. Καμμένου. Τέτοια ομόφωνη μηντιακή σιγή πραγματικά δεν έχω ξαναδεί...

Για τα χρυσά αυγά, και πολύ κουβεντιάσαμε. Δε θέλω να πιστεύω ότι θα επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις....
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σοβαρά τώρα.Θέλετε να ανοίξει αυτή η κουβέντα;
Σε μια ώρα από τώρα θα έχει γίνει κόλαση το topic.
Εγώ πολύ ευχαρίστως να συμμετέχω αλλά αμφιβάλλω για την ποιότητα της συζήτησης και τον αυτοέλεγχο που μπορεί να έχει ο καθένας.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
E τότε ρε maltakias, για να μην γίνει κόλαση, ας ψηφίσεις εσύ τον Μπένυ κι εγώ τον Αντωνάκη να σωθούμε...

Δηλαδή δεν κατάλαβα, γουστάρετε κουβέντες μόνο για το πόσα κιλά είναι η αποσκευή της Κικίτσας και που θα πιεί σουμάδα ο Μιχαλάκης στη Ρώμη?
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κατάλαβες τώρα τι εννοώ;
Ξεκινάμε κουβέντα και το πρώτο που μου λες,εμένα που τέλοσπαντων μπορεί να έχουμε κι ένα μίνιμουμ πολιτικής συνεννόησης,να πάω να ψηφίσω Μπένι.
Ή μήπως κάνοντας μια κουβέντα που ποδαριού θα πείσουμε κανέναν να μην ψηφίσει σαν ζώο;
Εδώ ο από πάνω σου τα ρίχνει όλα σε όλους.Τι να πιάσω τι να αφήσω από την τοποθέτησή του.Ο πρώτος που θα χάσει το έλεγχο θα είμαι εγώ ο ίδιος.

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι αυτό της ψήφου,αλλά της πολιτικής σκέψης που αυτή τη στιγμή κινείται σε επίπεδο μεταξύ blog της πλάκας και δελτίου των 8.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Ο Taver και ο κάθε taver έχει μια συγκεκριμένη πολιτική άποψη και την εκθέτει...
Πρώτον και κυριότερο γιατί να χάσω την ψυχραιμία μου με αυτά που διαβάζω από αυτόν... δεν έχεις δει και διαβάσει χειρότερα τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα? Λες κι εσύ την γνώμη σου και αφήνεις τον άλλον που διαβάζει να κρίνει...

Δεύτερον... σαφώς και κουβέντα καφενείου θα κάνουμε, αλλά μήπως είναι εξαιρετικά φαταλιστική και τολμώ να πω ελιτίστικη η άποψη, τι να κουβεντιάζω τώρα, κανέναν δεν θα πείσω, δεν καταλαβαίνετε, κόψτε το σβέρκο σας και ψηφίστε ότι γουστάρετε?

Τέλος, σαφώς και έχεις δίκιο ότι είναι θέμα πολιτικής σκέψης, που διαμορφώνουν οι έχοντες και κατέχοντες αλλά μήπως πρέπει να προσπαθήσεις να ταρακουνίσεις και κάποιον... έστω και έναν να ξυπνήσεις είναι κέρδος δεν νομίζεις?

Το να φωνάζεις π.χ ότι ο Καμένος, οι Σταλινικοί και οι Φασίστες είναι μέρος του συστήματος και κάθε ψήφος σε αυτούς το θωρακίζει είναι κακό maltakias ή μήπως διαφωνείς?
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κακό δεν είναι ρε Traveller και το ξέρεις ότι δεν θα διαφωνήσω μαζί σου.
Εξάλλου δεν νομίζω πως είμαι από αυτούς που το βουλώνουν,ούτε που κρύβονται και στο φόρουμ και στη κοινωνία γενικότερα.Εκφέρω άποψη και ανοιχτά και εξόχως δυνατά.

Πόσους έχω ή δεν έχω ταρακουνήσει με την καθημερινή μου δράση και τι ρίσκα προσωπικά και εργασιακά έχω πάρει (γιατί προφανώς δεν πιστεύω ότι η ανατροπή θα γίνει σπάζοντας μια βιτρίνα) δεν τα γνωρίζεις,οπότε λίγο πιο χαλαρά η κριτική στο πρόσωπό μου,τουλάχιστον μέχρι να γνωριστούμε εκ του σύνεγγυς.

Η κάθε κριτική σε θέσεις και διατυπωμένες απόψεις βέβαια είναι θεμιτή.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.499
Likes
29.142
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εδώ ο από πάνω σου τα ρίχνει όλα σε όλους.Τι να πιάσω τι να αφήσω από την τοποθέτησή του.Ο πρώτος που θα χάσει το έλεγχο θα είμαι εγώ ο ίδιος.

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι αυτό της ψήφου,αλλά της πολιτικής σκέψης που αυτή τη στιγμή κινείται σε επίπεδο μεταξύ blog της πλάκας και δελτίου των 8.
Όποιος δε συμφωνεί με τις ασυναρτισίες της αριστεράς είναι "τι να πιάσω και τι ν' αφήσω", "blog της πλάκας" και "δελτίο των 8". Μάλιστα. Παλιά τακτική η αποδόμηση του ομιλούντα όταν δεν έχουμε τίποτα να πούμε για την ταμπακιέρα. Πες κι άλλα. Όποιος διαβάζει, καταλαβαίνει.
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Εγώ θα συμφωνήσω με τον Taver (Taver,μη το πάρεις προσωπικά έτυχε!),ο οποίος άλλωστε εκφράζει παραπάνω, πάγια και δημόσια εκφρασμένη άποψή μου περί ατομικής και κοινωνικής ευθύνης καθενός ,τόσο απέναντι στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας όσο απέναντι και στις αρχές που διέπουν την σύγχρονη κοινωνία,τουλάχιστον στη χώρα μας.
Από εκεί και έπειτα θα ξαναπώ,πως ποτέ και πουθενά κανένα κοινωνικο-πολιτικό σύστημα δεν έκανε έστω και ένα βήμα αλλαγής,αν πρώτα τα ίδια τα άτομα δεν είχαν κάνει εσωτερικά πολλά και μεγάλα βήματα αλλαγής του εαυτού τους(αλλαγή τρόπου σκέψης,αλλαγή θέσεων,επιθυμιών,προτεραιοτήτων,κτλ) ,τόσο σε θέματα αξιών όσο και σε θέματα κοινωνικοπολιτικά της εκάστοτε εποχής και περιόδου.
Επίσης θα πω πως κατά τη γνώμη μου η σχέση ανάμεσα στο άτομο και την κοινωνία είναι σχέση δυναμική και αμφίδρομη,όπερ σημαίνει πως αν κανείς τα βλέπει χωριστά,βλέπει λειψά..εν ολίγοις πως είναι δυνατόν να περιμένει κανείς ν΄αλλάξει ένα σύστημα,απ΄αυτούς που το δημιούργησαν ,το στήριξαν και έχουν μάθει να ζουν σ΄αυτό?
Η οποιαδήποτε αλλαγή, είτε είναι προς τ΄αριστερά είτε είναι προς τα δεξιά ,είτε είναι καλή είτε είναι κακή,γίνεται όταν η συνισταμένη των κοινωνικών δυνάμεων το επιτρέπει,να μη πω το επιβάλει..μ΄ότι αυτό συνεπάγεται για τις αλλαγές που παρατηρούνται σήμερα στην ελληνική κοινωνία και τις δυνάμεις που αναδύονται..για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό και το πιο ανησυχητικό.
α,και να μην ξεχάσουμε να πούμε πως πάντα πίσω απ΄τις όποιες αλλαγές υπάρχει ένας ηγέτης,που εκτός κι αν κάτι μου διαφεύγει, δεν τον βλέπω πουθενά στις παρούσες συνθήκες..
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Aντιγράφω σχόλιο δημοσιεύματος στο Βήμα:

"αγροτες που ειχαν 100 λιοδεντρα και δηλωναν 5000 για να παιρνουν τις επιδοτησεις.. κτηνοτροφοι που εκαναν το ιδιο με τα προβατα...
καθηγητες που εβγαζαν "μαυρα" απο ιδιαιτερα..
αστυνομικοι συνεργατες μαφιοζων..
γιατροι "φακελακηδες"..
ΔΥ καθε ειδικοτητας που απαιτουσαν "γρηγοροσημα"..
ελευθ.επαγγελματιες που δηλωναν ετησιο εισοδημα κατω απο το αφορολογητο,
ιδιοκτητες ακινητων που δε δηλωναν τα ενοικια..
κομπινες με τα φαρμακα, κομπινες με τα οπλικα συστηματα, κομπινες με τα προνοιακα επιδοματα, κομπινες με τις συνταξεις, τις επιδοτησεις, το ΕΣΠΑ, τους διορισμους στο δημοσιο, κομπινες, κομπινες, κομπινες...
ενας λαος που απο το 1981 και μετα εκπαιδευτηκε και εθιστηκε στη λαμογια, τη δωροδοκια και τη διασπαθιση του δημ.χρηματος.. που θεωρει μαγκια την κλεψια και μ@λ@κια την τηρηση του νομου..
Θεια Δικη λοιπον η τωρινη μας κατασταση και τιποτε αλλο.. το κακο ειναι οτι μαζι καιγονται και τα - λιγοστα, ειν΄η αληθεια - χλωρά που υπηρχαν σ΄αυτη την χωρα.."

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κι όμως τα φάγαμε και μαζί... - γνώμες
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
πάντα πίσω απ΄τις όποιες αλλαγές υπάρχει ένας ηγέτης
Εύχομαι να αντιλαμβάνεσαι την αναντιστοιχία αυτού που λες με την θεωρία που πρέσβευε ο υπογράφων της υπογραφής σου.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.278
Μηνύματα
886.112
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom