Περικοπή 30% σε Δώρο, «ψαλίδι» σε επιδόματα και αύξηση ΦΠΑ στο πακέτο της κυβέρνησης

taver

Member
Μηνύματα
12.496
Likes
29.130
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πού το είδες αυτό? Ο ενεργός πληθυσμός είναι περίπου στο 67% του συνολικού πληθυσμού, ήτοι 7,3 εκ. και οι δημόσιοι υπάλληλοι ~800 χιλ., δηλ. περίπου το 10,8% του ενεργού πληθυσμού. Τώρα 10%, 11% να είναι, 33% όμως δεν είναι, είναι τελείως λάθος.

Στα υπόλοιπα προσυπογράφω.
Δε θυμάμαι που είχα βρει το νούμερο, σίγουρα αναφέρεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Θα το ξαναψάξω.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.819
Likes
18.764
Πόσο ευρύς να είναι? Να είναι 2.5 εκ. ώστε να πάμε στο 1/3 που λες του ενεργού πληθυσμού αποκλείεται.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.887
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Και επειδή είμαστε όλοι στα πρόθυρα της κατάθλιψης (να μην πω οτι πολλοί τα έχουμε ξεπεράσει) να ένα κείμενο (επιστημονικής φαντασίας) που μου στείλανε να σκασει λίγο το χειλάκι μας

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν έτσι:

1. Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες.
Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους πουλάμε 40 με 50 δις ευρώ ομολόγα. Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολάρια (δείτε το γιατί στο 4)

2. Καλούμε το ΔΝΤ για τα υπόλοιπα. Θα πληρώσουμε κατιτίς παραπάνω αλλά θα απολαύσουμε τα μούτρα των "Εταίρων" όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους Ένωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα. Θα απολαύσουμε επίσης μιά άνευ προηγουμένου ξεφτίλα της Κομισιόν και των καρεκλοκενταύρων της.

3. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από τους φίλους Ευρωπαίους

4. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιας χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ, μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η είδηση το Ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολάριο. Στο σημείο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πουλάει τα δολάρια και αγοράζει Ευρώ. Το κέρδος είναι 25% (με τις προμήθειες) και οι Γερμαναράδες το φυσάνε και δεν κρυώνουν.

5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε και δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους

6. συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε Ελληνική (άρα και Ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον Τούρκο πολίτη έχει συγγένεια μέχρι β' βαθμού με Τούρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. Όλοι αυτοί την επόμενη μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη Γερμανία... Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμα πιο εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης (με παράβολο 3.000 Ευρώ) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί παίρνουν την επόμενη μέρα το τραίνο για τη Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι Εταίροι εισροή 15.000 χιλιάδων μουσουλμάνων την εβδομάδα με Ελληνικά διαβατήρια.

7. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους Εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά.

8. Η Ελλάδα αιτείται αποχώρησής της από το Ευρώ. Ακολουθούν και η Ιταλία και Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό Ευρώ και την κηδεμονία των Γερμανών. Το Ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Άγγλοι κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν επειγόντως αναθεώρηση των Συνθηκών.

9. Έχουμε φτάσει το Δεκέμβριο του 2012. Οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι τα έβαλαν με λάθος Mother fucker. Μερικές μέρες αργότερα φτάνει το τέλος του κόσμου.
Όχι για όλους όμως, οι Έλληνες (και τα 15 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο) έχουν μεταφερθεί με τα διαστημόπλοια των Ελ στον Άλφα του Κενταύρου. Μαζί τους σώθηκαν και μερικές ξέμπαρκες Γερμανίδες που είχαν παντρευτεί κάτι γκαρσόνια από την Μύκονο...
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Υπαρχουν πολλοι δημοσιοι υπαλληλοι ΠΕ που αμειβονται με λιγοτερα απο 1300 ευρω,συνολικα.Επισης,δεν ειναι μονο το 30% των δωρων αλλα και το 12% των επιδοματων,που κοβεται
.Φυσικα,δε μιλαω για τα τεραστια επιδοματα εφοριακων,τελωνειακων και υπαλληλων υπουργειων.Εκει να κοπουν χιλιες φορες,μα δεν θα πεινασουν (ακου 1800 μισθος και 1500 επιδομα,χωρια τα ¨¨κρυφᨨ...)
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ξέρει κανείς αν αυτές οι περικοπές είναι προσωρινές, όπως είχαν αφήσει να διαρεύσει (κάτι λέγαν ότι θα το έκαναν για τρία χρόνια) ή τελικά θα γίνει και αυτό ουδέν μονιμότερον του προσωρινού;;;
in.gr - Τα μέτρα εισοδηματικής πολιτικής είναι μόνιμου χαρακτήρα, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου - Οικονομία
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.406
Likes
17.236
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δήμο αυτό που πόσταρες πολύ ωραίο, ακυρώνεται εντελώς μόνο και μόνο λόγω του 5 :haha:

Εγώ πάλι νομίζω ότι πρόκειται μόνο για την αρχή σε όσα πρόκειται να γίνουν στο μέλλον, οπότε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όσοι δεν τόχουν ήδη κάνει.
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Επειδή λοιπόν φταίνε ΜΟΝΟ οι δημόσιοι υπάλληλοι,να τους εφαρμοσθεί ευθανασία.Έτσι θα σταματήσει και κάθε γονιός να παρουσιάζει σαν όνειρο ζωής του παιδιού του,το καπάρωμα μιας θέσης στο δημόσιο και θα εξυγιανθεί η χώρα.
Καλό λοιπόν θα είναι να μην γενικεύουμε και να μην αποδίδουμε ευθύνες εκεί που μας λένε.
Προσωπικά,αν είχα πληρωθεί τις μισές από τις υπερωρίες μου,θα είχα τουλάχιστον μία F255,κατακόκκινη να κάνω τις βόλτες μου.
Μην φαγωνόμαστε μεταξύ μας λοιπόν.Όσο τεμπέλης και να είναι ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος,δεν φταίει αυτός για την κατάντια μας.
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Ναι συμφωνω πρεπει να αλλαξει η νοοτροπια μας…και κυριως η νοοτροπια των δημοσιων υπαλληλων, που εμαθαν τοσα χρονια σε παχουλους αλλα αδουλευτους μισθους , χωρις να υπαρχει ο φοβος καποιου ελεγχου. Οι Δημοσιοι Υπαλληλοι επιβαλλεται να θυσιασουν μερος από το μισθο τους, ......

..... πιστεψτε με ειμαι κι εγω δημοσιος υπαλληλος,.........

Προσωπικα δεν θα ειχα προβλημα αν μου κοβαν και περισσοτερα, αλλα θα ηθελα ομως να δω να κοβουνε και από τους μεγαλοεπιχειρηματιες – μεγαλοκαρχαριες (ονοματα δε λεμε).
Dancing queen,
ωχ ανοιξες μεγάλο θέμα....

Απλά το θέμα είναι πως αν κάποιος οικογενειάρχης, είχε στηριχτεί στα ανακοινωθέντα ως κομμένα, για να φτιάξει ένα σπίτι βάζοντας μια δόση δανείου ή να καλύψει βασικά έξοδα των παιδιών του (ρφοντιστήρια κλπ) , τον ρωτάς τι θα κάνει στα καλά καθούμενα???

Για να μην μιλήσω για τις μονογενεϊκές ή διαζευγμένες οικογένειες (οι δεύτερες ουκ ολίγες), χωρίς άλλη οικονομική βοήθεια.

Ανήκεις σε καμμιά από τις παραπάνω 3 ομάδες? Νομίζω πως όχι.
Ούτε και εγώ, αλλά στη σκέψη μου μου ήλθαν και αυτές οι περιπτώσεις....

Αυτό που εννοώ δηλαδή, είναι ότι ναι μεν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ή έγιναν "αράξαμε και σας περιμένουμε", αλλά αυτό ήταν αποτέλεσμα της ρουσφετολογίας που για τουλάχιστον 30 χρόνια βασίλεψε στη χώρα μας .

Αυτό που χιλιάδες φορές μου έχει έλθει στη σκέψη, είναι ότι ο δημόσιος τομέας, όπου τυγχάνει να λειτουργεί, αυτό συμβαίνει σε επίπεδο μονάδας .
Οι τυπικοί και εργατικοί, ουκ ολίγες φορές έχουν αποκαλεστεί και "μαλάκες".... άδικο έχω???

Ελεκτικός μηχανισμός (παραγωγικότητας, οργάνωσης, απόδοσης κλπ),...... ουδείς!!

Σίγουρα ο ιδιωτικός τομέας "παίρνει το αίμα του πίσω"..... αλλά δεν υπάρχουν μόνο το άσπρο και το μαύρο.
 

maιra1

Member
Μηνύματα
206
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΟΚΙΝΑ
Κανείς και τίποτα δεν σώζεται με φοροεισπρακτικά μέτρα.Ανάπτυξη παραγωγικότητα και ανταγωνισμός χρειάζεται στην παρούσα κατάσταση.Μειώνοντας όμως την αγοραστική δυνατότητα του 65% της παραγωγικής τάξης,συρικνώνεται η μεσαία και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.Οι συνέπειες πολλές όπως αύξηση της ανεργίας, που θα ενταθεί με την οσονούπω ψήφιση ελαστικότερων εργασιακών σχέσεων δηλ.απολύσεις, ωράριο,ασφαλιστικές εισφορές κλπ.,πρόβλημα αποπληρωμής τραπεζικών χρεών με αποτέλεσμα οι τράπεζες να μετακυλήσουν την όποια απώλειά τους σε μας κλπ. κλπ....
Δεν παράγουμε τίποτα πολλά χρόνια τώρα,δεν είναι ανταγωνιστικά τα όποια προϊόντα και υπηρεσίες μας και φυσικά για επενδύσεις ούτε λόγος με τέτοια γραφειοκρατία,διαφθορά και ευκαιριακή φορολόγηση κλπ.
Υπεύθυνοι: όλοι ανεξαιρέτως από το ΄74 και μετά,γιατί μέχρι τότε η χώρα δεν δανειζόταν όχι τουλάχιστον σ' αυτό το χάλι,αλλά κυρίως ΕΜΕΙΣ που για προσωπικές σκοπιμότητες αλλά και από αδιαφορία και ωχαδερφισμό ανεχτήκαμε και στηρίξαμε διεφθαρμένους και ίσως απάτριδες κυβερνήτες.
Οταν συνειδητοποιήσουμε-εθνικά και ευρωπαϊκά- ότι το παρόν σύστημα έχει τελειώσει ίσως κινητοποιηθούμε........
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Υπαρχουν πολλοι δημοσιοι υπαλληλοι ΠΕ που αμειβονται με λιγοτερα απο 1300 ευρω,συνολικα.
Δημόσιος Υπάλληλος ΠΕ (Πανεπιστημιακή εκπαίδευση), με 1300 μικτό δεν νομίζω να υπάρχει! Πρωτοδιόριστος φθάνει τα 1600 μικτά.
Τώρα απ΄ ότι γνωρίζω οι εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι), πχ προϋπηρεσία 22 χρόνια, παιδιά 2 => μικτός 2.200 (καθαρά περίπου 1.500).

Προσωπικά,αν είχα πληρωθεί τις μισές από τις υπερωρίες μου,θα είχα τουλάχιστον μία F255,κατακόκκινη να κάνω τις βόλτες μου.
Μην φαγωνόμαστε μεταξύ μας λοιπόν.
Όσο τεμπέλης και να είναι ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος,δεν φταίει αυτός για την κατάντια μας.
:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.406
Likes
17.236
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γενικά δε μου αρέσει που βλέπω ο κόσμος να έχει αρχίσει να κολάει ταμπέλες πάλι. Αυτός είναι δημόσιος υπάλληλος, αυτός είναι τάδε, κλπ.

Δεν είναι η ατομική επίδοση κάθε ανθρώπου που μας έφερε σε αυτό το σημείο, αλλά κρατικές αποφάσεις και πορείες τα τελευταία 30 χρόνια.

Παρόλα αυτά, βλέπω ότι υπάρχει κίνδυνος ο κόσμος να στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.260
Μηνύματα
885.399
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom