Περιπλάνηση στη μουσική της Μαύρης Ηπείρου

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πληζ! Σιλ βου πλε! Μπίττε! Παζαλουστα! Παρακαλούμε!
Αλλάπαράκληση και δυο λόγια για το καλλιτέχνη, μη μείνουμεμόνο στο οπτικοακουστικό κομμάτι
....γιατι θα μας φυγει το ματι...
(ειναι η ομοιοκαταληκτικη συμπληρωση!)
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Ρε κορίτσια ωραία όλα αυτά δεν λέω αλλά κάτι αντίστοιχο προς τέρψιν του γυναικείου πληθυσμού δεν υπάρχει; Κόντεψε να μου βγει το μάτι με τον χορό των κοπελιών δε λέω αλλά άμα είναι να μείνω αόματη να είναι επακόλουθο θαυμασμού του αντρικού κάλους και όχι του γυναικείου.
Με άλλα λόγια τα αγοράκια του φόρουμ μια χαρά τα βολέψαμε για τα κοριτσάκια τι διαθέτετε;
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Πληζ! Σιλ βου πλε! Μπίττε! Παζαλουστα! Παρακαλούμε!
Αλλάπαράκληση και δυο λόγια για το καλλιτέχνη, μη μείνουμεμόνο στο οπτικοακουστικό κομμάτι
ούτε στοιχεία έχω, ούτε δεδομένα ούτε καν οπτικό video. έχω μόνο το τραγούδι που το λατρεύω. το έχω ξανά ποστάρει στην ιστορία του micmic καθώς προέρχεται από την Rwanda. όσοι δεν το κατεβάσατε τότε, παρακαλώ κατεβάστε το τώρα... και ακούω γνώμες...

Intwar' itikang' imyato ndi rwigembaho batinya
Μugab' utiyeguriy' aho majyamber' agumye

Nanz'igiyembwe n' ubugwari
Ruti ngo sinzaba mu bwigunge

Ubwigunge buraryana burya rubanda
Uwakabay' umuhanzi azimatanubugeni

Zibukira twumv'imbaga isaziye ku migambi
Ubukene bw'akarande butazakuzizina

Nihingabugabo ryinshi duhimbaz' urudahingwa
Turatam'ndahiro rwenda kongezamihigo

Amjyamber' arasabye nge ndayashakah'isano
Avugutira batinyi bakagwiz'ubugiri

Dukorany'izimihigo dukindurahumuhezo
Dukimbagiran' ishenjo no kw' irembo ry' ijuru.

Σε άπταιστα Ρουαντέζικα..
 

Attachments

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα και είπα ότι τα αγοράκια ό,τι είδαν είδαν με τον Dr Sakis, δεν κάνει να τους ανεβάσουμε την πίεση κι άλλο, μην πάθουν και τίποτε και τα χάσουμε, γιατί δεν θα το αντέξει η συνείδησή μου.:rolleyes:
'Οσο για το αίτημά σου Ιωάννα, έχει πρωτοκολληθεί και γίνεται ανασκαφή στα αρχεία προς εύρεση του καλύτερου δείγματος, να μην λες ότι σε ρίξαμε!:haha:
Μέχρι τότε... αποφάσισα να αναρτήσω ένα τραγούδι από Νιγηρία. Ο καλλιτέχνης ονομάζεται Eedris Abdulkareem. Από πολλούς θεωρείται ο πατέρας του άφρο-χιπ χοπ στη Νιγηρία, αν όχι και σε ολόκληρη την Αφρική. Το τραγούδι προέρχεται από το τρίτο του άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2004 και μέσω αυτού στηλίτευε την διαφθορά στη Νιγηρία. Για το λόγο αυτό και απαγορεύτηκε η ραδιοφωνική και τηλεοπτική αναμετάδοσή του από τον Νιγηριανό Πρόεδρο Olusegun Obasanjo. Μολαταύτα συνέχισε να παίζεται στα κλαμπ και γνώρισε τεράστια επιτυχία.Ελπίζω να καταλάβετε τα "broken english" (όπως τα λένε οι Νιγηριανοί)


Υ.Γ. Σπύρο το κομμάτι είναι υπέροχο, με φοβερή μελωδία.
 
Last edited by a moderator:

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Οι περισσότεροι από εμάς όταν μιλάμε για την μουσική από το Πράσινο Ακρωτήρι (Cape verde) φέρνουμε στο μυαλό μας την ιέρεια του Sodade Cesaria Evora. Ίσως να είναι ιεροσυλία, αλλά θα ξεκινήσω μία πρώτη παρουσίαση της μουσικής από το Πράσινο Ακρωτήρι παρουσιάζοντας τραγούδια εκτελεσμένα όχι από την Cesaria Evora αλλά από μερικούς πολύ καλούς τραγουδιστές από το Πράσινο Ακρωτήρι, που ίσως για πολλούς από εμάς βρίσκονται κρυμμένοι πίσω από την σκιά της μεγάλης τραγουδίστριας, στην οποία θα αναφερθούμε κάποια φορά στο μέλλον.

1. Bana




2. Tito Paris



3. Ildo Lobo



4. Paulino Vieira

 

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Θα συνεχίσουμε την περιπλάνησή μας στην μουσική του Πράσινου Ακρωτηρίου με τέσσερις μεγάλες κυρίες που με τις υπέροχες φωνές τους - μαζί με την Cesaria Evora φυσικά - έκαναν γνωστή στον κόσμο της μουσική της πατρίδας τους. Θα τελειώσουμε με μια πέμπτη νεανική γυναικεία φωνή, που φαίνεται να αποτελεί μιαν άξια διάδοχό τους.

1. Titina


2. Celina Pereira


3. Ana Firmino

Η Ana Firmino μαζί με την Titina


4. Maria Alice


5. Mayra Andrade

 

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Και μετά το Πράσινο Ακρωτήρι, να πάμε και προς Νότια Αφρική όπου κάποιοι ξέρουν να διασκεδάζουν με την ψυχή τους χορεύοντας;
TSONGA music (Τσόνγκα, όχι τσόντα... αμέσως να σκεφτείτε τα χειρότερα! :bleh: Οι Tsonga είναι εθνοτική ομάδα που ζουν κυρίως στην Μοζαμβίκη και τη Ν. Αφρική.
ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ... ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΞΕΒΙΔΩΘΕΙΤΕ! :clap:

Ακολουθεί και Shangaan music (υπο-ομάδα των Τσόνγκα) με με αντιπροσώπους τους εδώ τους Tshetsha Boys

 
Last edited by a moderator:

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.752
Επόμενο Ταξίδι
........
Τι υπέροχο θέμα!!!
Μόλις τώρα το ανακάλυψα και αναρωτιέμαι γιατί το εγκαταλείψατε. Ελπίζω να επανέλθετε και θα προσπαθήσω να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου.
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.752
Επόμενο Ταξίδι
........
Ένα τραγούδι που αποτέλεσε φόρο τιμής στην πόλη Mhamid El Ghizlane και το Φεστιβάλ της Έρημου και της Παγκόσμιας Μουσικής Taragalte.
H Oum μια γνήσια πρέσβειρα του Μαροκινού πολιτισμού συνδυάζει υπέροχα τα μουσικά είδη hassani, jazz, gospel, soul, afrobeat και Sufi στη δημιουργία των τραγουδιών της.

Αυτό το βίντεο περιγράφει τις καλύτερες στιγμές αυτής της διαμονής στην έρημο του Μαρόκου. Στιγμές που μοιράστηκαν με τους κατοίκους του Mhamid, αλλά και με καλλιτέχνες από το Μάλι (Tartit), τη Μαυριτανία (Noura Mint Seymali), τη Γαλλία (Nico Wayne Toussaint).

Το Φεστιβάλ Taragalte για το 2012 από το οποίο βλέπουμε το βίντεο είχε θέμα: Γυναίκες της ερήμου.

 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.752
Επόμενο Ταξίδι
........
Μια από πιό αγαπημένες μου μουσικούς, συνθέτες και ερμηνευτριες είναι η Sona Jobarteh, που αν και γεννημένη στο Λονδίνο τιμώντας την καταγωγή της από την Γκάμπια είναι η πρώτη γυναίκα σολίστας της Kora που είναι ένα παραδοσιακό 21χορδο έγχορδο οργάνου της Δ.Αφρικής, η τέχνη του οποίου πατροπαράδοτα μεταλαμπαδεύεται μόνο από πατέρα σε γιό.Ένα από τα πιο σημαντικά όργανα που ανήκουν στους λαούς Manding της Δυτικής Αφρικής (Γκάμπια, Σενεγάλη, Μάλι, Γουινέα και Γουινέα-Μπισσάου).

Σε ηλικία μόλις 3 ετών άρχισε να μαθαίνει την τέχνη της Κόρα από τον αδελφό της Τούντε Τζεγκέιντ και μετά από αρκετά ταξίδια στην Γκάμπια συνέχισε να εμβαθύνει στην παραδοσιακή μουσική και όχι μόνο.

Φοίτησε στο Royal College of Music όπου σπούδασε βιολοντσέλο harpsichord (πληκτροφόρο όργανο πρόγονο του σημερινού πιάνου) και πιάνο και αμέσως μετά πήγε στο Purcell School of Music για να σπουδάσει σύνθεση.

Απολαύστε την σε μια χορταστική συναυλία της όπου εμφανίστηκε στη Βαϊμάρη μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου Μουσικής FRANZ LISZT Weimar και του Προέδρου της UNESCO των Διαπολιτισμικών Μουσικών Σπουδών (TMS).


 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.187
Μέλη
38.914
Νεότερο μέλος
daglas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom