Ιταλία Περούτζια

marina12

Member
Μηνύματα
86
Likes
2
Καλησπέρα παιδιά.Έχει πάει κανείς Περούτζια?Αν έχετε πληροφορίες σας παρακαλώ να μου γράψετε.Δεν βρήκα πολλές πληροφορίες γενικά.Ευχαριστώ!!
 

miranta

Member
Μηνύματα
319
Likes
58
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Καλησπέρα παιδιά.Έχει πάει κανείς Περούτζια?Αν έχετε πληροφορίες σας παρακαλώ να μου γράψετε.Δεν βρήκα πολλές πληροφορίες γενικά.Ευχαριστώ!!
ναι έχω πάει στη Περούτζια για ένα βράδυ μόνο πηγαίνοντας απο Αγκόνα για Φλωρεντία ...Είναι μια ενδιαφέρουσα πόλη ,εκεί παράγονται τα σοκολατάκια που έχουν μέσα τις ευχούλες ..νομίζω Baci ή κάπως έτσι ...είναι η πόλη της σοκολάτας !Εγώ έμεινα στο ξενοδοχείο Park το οποιο είναι κανα 10λεπτο έξω απο την πόλη αλλά είχα δικό μου αυτοκίνητο και το παρκινγκ είναι εύκολο στην είσοδο της πόλης υπάρχει μεγάλο και όχι ιδιαίτερα ακριβό πάρκινγκ που μπορείς να αφήνεις το αυτοκίνητο κάτω απο κάποια σκαλιά ..αυτό θυμάμαι !ΤΟ park ήταν καλό ...άνετο ,καθαρό με δωρεαν πάρκινγκ κλειστό και ανοιχτό και σε καλή τιμή εγω είχα τρίκλινο με 100 ευρω και κλασικό ικανοποιητικό πρωινό.Πολύ κοντά στη Περούτζια είναι η Ασίζη που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα είναι πολύ όμορφη και η παλια και η καινούργια πόλη και η παλια έχει και το πασίγνωστο μοναστήρι με τις φοβερές τοιχογραφίες
 

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Πολυ ομορφη πολη, ιδανικη για εξορμησεις στην Umbria: Gubbio, Lake Trasimeno, Assisi κι αλλα πολλα. Αρχες Ιουλιου διοργανωνεται το Umbria jazz festival κι ολοι ειναι στους δρομους να παρακολουθησουν τα δρωμενα στις πλατειες και στις αυλες των palazzo.
Αν εχετε αυτοκινητο, προτιμησε ξενοδοχειο με χωρο σταθμευσης- εξω απο το ιστορικο κεντρο αλλα σε αποσταση που να μη σας υποχρεωνει να το χρησιμοποιειτε για να φτασετε εκει, οπως το Sangallo.
Hotel Perugia Umbria Sangallo Palace
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Ειχα παει μια ημερα μονο,πριν αρκετα χρονια.Νομιζω,οτι, το πανεμορφο ιστορικο κεντρο,η μεσαιωνικη αρχιτεκτονικη, τα στενα λιθοστρωτα σοκακια,οι καμαρες και γενικα ο αερας που αποπνεει αυτη η πολη,αξιζει μια επισκεψη σου.
Και,οπως ειπε η coccobill,μπορει να συνδυαστει με τις αλλες πολεις.
 

JohnyE

Member
Μηνύματα
194
Likes
220
Φοιτητούπολη ! υπάρχει εκεί το πανεπιστήμιο των ξένων όπου διδάσκονται τα Ιταλικά.

Ωραία είσοδος μέσα απο το κάστρο ( Roca paolina ) όπου περνάς ουσιαστικά μέσα απο αυτό ( έχει και κυλιόμενες ) για να εισέλθεις στην παλιά πόλη.. απο εκεί ξεκινά ο κεντρικός πεζόδρομος corso vanucci όπου έχει δίαφορα μαγαζάκια και καταλήγει στην πλατεία της πόλης που είναι πολύ όμορφη.

Γύρω απο την πλατεία έχει διάφορα αξιοθέατα και ενδιαφέροντα δρομάκια ..

Πάρε και μερικές προτάσεις για φαγητό :

:: Ristorante il Gufo - Perugia :: ωραίο και με προσιτές τιμές

Ristorante Nana, Perugia - Restaurant Reviews - TripAdvisor πιο κυριλέ και ένα κλικ πιο ακριβό..

Ristorante Culturale L'officina | Borgo XX giugno, 56 Perugia | telefono 075 5721699 πολύ γκουρμεδιάρικο αν σου αρέσουν με καλές τιμές και ... Έλληνα σεφ.!

Εκδρομές αυτά που σου είπε ο cocobil και αν έχεις χρόνο και όρεξη υπάρχουν κ άλλα :)
 

gantemosaura

Member
Μηνύματα
9
Likes
6
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού!
Γειά σου marina12!
Έχω μείνει για κάποιο διάστημα στην Περούτζια. Καταπληκτική πόλη, οι άνθρωποι παρόλο που είναι πάνω από τη Ρώμη είναι εξίσου ή και περισσότερο καλοί και φιλικοί.
Μην παραλέιψεις να δοκιμάσεις παγωτό από την Gelateria Veneta που βρίσκεται σε μια γωνία της Piazza Italia, επίσης φοβερό παγωτό στην Gelateria Grom (Piazza Giacomo Matteotti) και πολύ φθηνή πίτσα στο Pizza Oberdan!
Προσπάθησε να περπατήσεις και να χαθείς στα σοκάκια της πόλης είναι μαγική και διαφορετική από τις υπόλοιπες πόλεις της Ιταλίας :)
 

marina12

Member
Μηνύματα
86
Likes
2
καλημέρα και ευχαριστώ όλους όσους έδωσαν πληροφορίες :))) ..καλά μας ταξίδια παιδιά!!
 

TAX78

Member
Μηνύματα
142
Likes
50
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Σε απόσταση αναπνοής από την Perugia (10-15 λεπτά) βρίσκεται ένα γραφικό χωριουδάκι σε μια υπέροχη τοποθεσία, το corciano. Αν θέλεις να χαλαρώσεις από τη βαβούρα της πόλης μπορείς να πας για ένα καφεδάκι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.512
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom