Πηλιο για καλοκαιρι?

Yannis_P

Member
Μηνύματα
8
Likes
3
Την καλησπέρα μου σε όλους σας! Αρχικά, είμαι ο Γιάννης από τις Σέρρες και είμαι καλά!! :) Θα μπω κατευθείαν στο θέμα με την ελπίδα πως δεν θα σας κουράσω ιδιαίτερα, όπως επίσης να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη εάν κάποια απορία μου έχει ήδη απαντηθεί στις προηγούμενες σελίδες και δεν το ειδα.

Ετοιμαζόμαστε με την γυναίκα μου και το παιδάκι μας 1,5 ετών να πάμε για διακοπούλες στο Πήλιο 8-13 Αυγούστου. Η όλη μας σκέψη αρχικά είναι να μένουμε στην δροσούλα του βουνού αλλά ταυτοχρόνως να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να πεταγόμαστε για μπανάκι σε ένα 20λεπτο maximum, όπως επίσης τα απογευματάκια να κάνουμε τις βολτούλες μας σε άλλα "γραφικά" χωριά των γύρω περιοχών. Απ'όσο μπόρεσα να καταλάβω αυτό ακριβώς είναι η Τσαγκαράδα αφού καταρχάς είναι πανέμορφη και δεύτερον είναι σχετικά κοντά σε διάφορες παραλίες του Αιγαίου, όμως δεν βρίσκουμε δωμάτιο έτσι όπως το θέλουμε για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Από'κει και πέρα βρίσκουμε αρκετά ενδιαφέροντα δωμάτια στην Πορταριά για παράδειγμα, αλλά ΑΝ δεν κάνω λάθος το μπανάκι θα μας δυσκολέψει. Είναι έτσι ή όχι? Ακόμη και οι παραλίες του Παγασητικού από Πορταριά είναι τουλάχιστον μισάωρο και βάλε? Τόσο μακριά? Παρεπιπτόντως ο Παγασητικός ΙΣΩΣ και να μας ενδιαφέρει περισσότερο λόγω του παιδιού μας, διότι θέλουμε παραλίες κυρίως με άμμο, όχι με απότομο βάθος και σίγουρα με λιγότερο αέρα. Αυτό ακριβώς δηλαδή που ΔΕΝ είναι οι παραλίες του Αιγαίου απ'όσο διαβάζω. Αν λέω κάτι λάθος διορθώστε με. Η Πορταριά γενικότερα με "προκαλεί" με την καλή έννοια μιας και μαζί με την Μακρινίτσα έχω διαβάσει τα καλύτερα για την γραφικότητα και την ομορφιά αυτών των χωριών και με φανταστική θέα σε βουνό και θάλασσα από τα περισσότερα δωμάτια που βρίσκουμε. Πας όμως εκεί για καλοκαιρινές διακοπές?

Με λίγα λόγια (όχι και τόσο λίγα δηλαδή), τι θα προτείνατε εσείς για μια οικογένεια με πολύ μικρό παιδάκι, που θέλει την διαμονή της σε ένα γραφικό χωριό ψηλά στο βουνό, αλλά να μπορεί να κάνει το μπανάκι της μέσα σε ένα 20λεπτό το πολύ, όπως επίσης να υπάρχουν γραφικά χωριουδάκια περιμετρικά να πας τις βολτίτσες σου με το αυτοκίνητο?

ΥΣ: Γράφω συχνά την λέξη "γραφικό". Προφανώς και όλα τα χωριά του Πηλίου είναι πανέμορφα απ'όσο έχω καταλάβει, όμως κάποια είναι ακόμη πιο "γραφικά" από κάποια άλλα. Ε σε ένα τέτοιο θέλουμε να μείνουμε και τέτοια θέλουμε να δούμε τις υπόλοιπες μέρες των διακοπών μας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
 

koker

Member
Μηνύματα
252
Likes
490
Ταξίδι-Όνειρο
μαυρικιος
Εγώ θα πρότεινα πάντως θάλασσα του Παγασητικού για σας με το μικρό παιδάκι γιατί οι παραλίες του Αιγαίου είναι και βαθιά τα νερά αλλά και έχουν και κύμα. Για μένα ιδανικό θα ήταν να μείνετε στον ορεινό Λαύκο (νότιο Πήλιο αγαπημένο) που είναι γραφικότατο χωριό και έχει και την δροσιά του βουνού και να κατεβαίνετε για μπάνιο Μηλίνα, Χόρτο, αλλά και από την άλλη πλευρά Κατηγιώργη και Πλατανιά. Εμείς χωρίς μικρό παιδί μετά από 10βάλε χρόνια που πηγαίνουμε κάθε καλοκαίρι τουλάχιστον ένα τριήμερο στο Πήλιο έχουμε καταλήξει τα τελευταία πέντε χρόνια να πηγαίνουμε συνέχεια στο νότιο τμήμα του Πηλίου, μένουμε πάντα στην Μηλίνα γιατί θέλουμε και να ακούμε τον ήχο της θάλασσας το βράδυ και κάθε μέρα γυρνοκοπάμε σε όλο το κάτω κομμάτι το οποίο είναι λιγότερο τουριστικό και πιο ήσυχο από το βόρειο.
 

Kati

Member
Μηνύματα
154
Likes
203
Εγώ θα πρότεινα κατευθείαν Κατηγιώργη για διαμονή για να'χετε τη θάλασσα στα πόδια σας, είναι σαν νησί, άσε που έχει ταχύπλοο ταξί και πετάγεστε στη Σκιάθο αυθημερόν αν το θέλετε για να πάρετε μια γεύση κι από εκεί. Κι ο Κατηγιώργης Αιγαίο βλέπει αλλά είναι λιμανάκι κλειστό γύρω-γύρω, κατά συνέπεια ακόμα και τις μέρες που έχει μποφόρ εκεί βρίσκεις ήρεμα νερά και περιτριγυρίζεσαι από κόσμο με παιδάκια που πίνει τον καφέ του ή τσιμπάει κάτι. Από κει και πέρα μπορείτε να δείτε τα γύρω χωριά, έτσι κι αλλιώς μέχρι να πάτε Κατηγιώργη θα έχετε δει τόσα χωριά και θα έχετε χορτάσει από στροφές που ίσως και να μη θέλετε να πολυτριγυρίσετε άλλο. Μηλίνα, Καλά Νερά, Άφησσος, Χόρτο είναι εύκολα μέρη για παραθερισμό, αλλά δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Το Μικρό θα πρότεινα για οικογενειακές διακοπές -μαγευτική παραλία- με μικρό οικισμό ενοικιαζόμενων σπιτιών (και όχι μόνο), στο δρόμο προς Κατηγιώργη είναι κι αυτό. Η Αργαλαστή είναι κεντρικό χωριουδάκι που δε βλέπει σε θάλασσα αλλά από εκεί μπορείτε να πάτε σε ένα σωρό παραλίες.

Καλώς ή κακώς δεν έχεις δει το Πήλιο αν πας Πορταριά-Μακρυνίτσα ή τέλος πάντων στα πιο τουριστικά του χωριά/σημεία. Έχει πολλά να ανακαλύψετε. Η Τσαγκαράδα δε βολεύει για παιδάκι, έχει ανηφόρες/κατηφόρες και θέλει ώρα για να πας σε παραλία που και πάλι βλέπει στο Αιγαίο κι ίσως να μην είναι ήρεμη.
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Εκτος απο τα παραπάνω που προτειναν δείτε και στις Μηλιες που ειναι γραφικό χωριό, εχει εστιατόρια και καφέ και ειναι και 15-20 λεπτα απο καποιες συμπαθητικες παραλιες του παγασητικου. (αν και αρκετα πιγμενες στον κοσμο) Επίσης είναι και σχετικά κοντά στα χωριά τσαγκαράδα κ.τ.λ αν θελετε να πατε προς τα εκει καποια μερα ( 40 λεπτα). Γενικα όμως προς αργαλαστη που σας προτειναν οι συμφορουμιτες θα κανετε πιο ωραια μπανια και ειναι πιο ομορφα.
 

Yannis_P

Member
Μηνύματα
8
Likes
3
Σας ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!! Ακόμη στο ψάξιμο είμαστε βέβαια αλλά δε μπορεί, κάπου θα καταλήξουμε σήμερα αύριο. Παρόλα αυτά ας μου απαντήσει κάποιος με σιγουριά. Από Πορταριά πόση ώρα με το αυτοκίνητο είναι η πιο κοντινή παραλία? Καλή, κακή, μέτρια δεν έχει σημασία, απλώς να μπορείς να κάνεις μπάνιο. Προσπαθώ να υπολογίσω λίγο τα σημεία και τις αποστάσεις, όπως για παράδειγμα μου είπατε ότι από Μηλιές η παραλία είναι κανένα 20λεπτο.
 

Kati

Member
Μηνύματα
154
Likes
203
Υπολογίστε ότι από Πορταριά για παραλία του Παγασητικού (Αλυκές μέσα στο Βόλο ή Μαλάκι -η Αγριά δεν είναι και τόσο καθαρή, ιδίως γύρω από το τσιμεντάδικο-) παίρνει ΠΟΛΛΕΣ στροφές (κάποιες από αυτές είναι σχεδόν 360 μοιρών) και 40-45 λεπτά να πάτε κι άλλες τόσες στροφές και ώρα για να γυρίσετε (για το Μαλάκι μπορεί να θέλετε και 50 λεπτά συν ότι τα σαβ/κα η κίνηση πάει σημειωτόν σχεδόν όλη μέρα). Για παραλία του Αιγαίου... δεν το συζητώ θέλετε μία ώρα και δεν ξέρετε αν θα την πετύχετε και ήρεμη.
 

Yannis_P

Member
Μηνύματα
8
Likes
3
Kati σε ευχαριστουμε παρα πολυ! Μας εδωσες εναν λογο παραπανω να μην παμε προς Πορταρια κλπ, τουλαχιστον για φετος μιας και μας ενδιαφερει το μπανιο οπως προ ειπα. Παρολα αυτα αποφασισαμε με την γυναικα μου να κινηθουμε τελικα προς Τσαγκαραδα και ας "ρισκαρουμε" λιγακι με οτι συνεπαγεται αυτο. Το θεμα ειναι πως αργησαμε αρκετα να κλεισουμε και οι επιλογες ειναι ελαχιστες αυτη την στιγμη! Αν υπαρχει καποιος που εχει να προτεινει κατι στην Τσαγκαραδα (περαν του Booking.com), να τηλεφωνησω για διαθεσιμοτητα 8/8 με 13/8, ας μας ενημερωσει! :)
 

hlhjac

Member
Μηνύματα
418
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αιγυπτος
Εκτός από Τσαγκαράδα, αξίζει κ ο Κισσός για την γραφικότητα κ τα ωραια καταλύματα. Απόσταση από Άι Γιάννη κ Παπά νερό 15-20 λεπτά. Επίσης Άγιο Δημήτριο αν βρείτε κάτι επίσης είναι καλά. Έχουμε κάνει ίδιες διακοπές πρόπερσι με παιδί 8 μηνών. Μέναμε στο Κισσό κ το βράδυ πίναμε κρασί στο μπαράκι της πλατείας στις δροσιες κ το πρωί κατεβαίναμε στις παραλίες κ περάσαμε θαυμάσια. Βοήθησε φυσικά ότι δεν είχε καθόλου αέρα κ η θάλασσα ήταν λάδι. Πάντως κ μόνο για τη δροσιά κ την γραφικότητα το Πηλίο είναι από τους αγαπημένους προορισμός
Καλά να περασετε κ καθόλου αέρα ευχομαι
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Ο Kισσος που σας προτεινε το μελος hlhjac ειναι πολυ καλη επιλογη. Και θα βρειτε καλυτερες τιμες σε δωματια σε σχεση με τσαγκαραδα και καλες ταβερνες. Στα συν δεν ειναι τοσο τουριστικοποιημενος.
 

Yannis_P

Member
Μηνύματα
8
Likes
3
Παροτι πολυ αργοπορημενος, επανερχομαι!! Σας ευχαριστουμε ολους για τις συμβουλες σας!!

Τελικα αλλαξαμε τις ημερομηνιες των διακοπων μας για 25-30 Ιουλιου και κλεισαμε στο Μουρεσι με το σκεπτικο οτι και κοντα σε παραλιες ειναι (παπανερο, νταμουχαρη κλπ) και κοντα σε χωρια οπως Κισσος, Αγιος Δημητριος, Τσαγκαραδα κλπ, για βολτουλες. Ελπιζω να περασουμε καλα και φυσικα να πετυχουμε ηρεμες τις θαλασσες... :)
 

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Παντως αυτη την εβδομάδα θα εχει πολυ αέρα,σημερα ειδικά φυσάει παρα πολυ και αύριο ετσι θα ειναι. Όσοι είχατε σκοπό να έρθετε αυτη την εβδομάδα,να είστε προετοιμασμενοι :p
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.532
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom