Ποια θεματικά πάρκα έχετε επισκεφθεί;

Vally

Member
Μηνύματα
98
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο (;)
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΥ,Καραϊβική, Μαρόκο
Ένα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Phantasialand, 20 χιλιόμετρα από την Κολωνία. Απίστευτο πάρκο με ό,τι τρενάκι θέλεις, εστιατόρια με διεθνείς κουζίνες, χωρισμένο σε γωνιές (η κινεζική με την παγόδα - εστιατόριο και τα ποταμάκια της, η μεξικάνικη με τα μαγαζιά τύπου σαλούν κλπ), με θεάματα και θεατρικές παραστάσεις και όλα αυτά με ένα εισιτήριο!! Έμπαινες όσες φορές ήθελες στο καθένα μέχρι το απόγευμα. Αξέχαστη εμπειρία! :clap::clap:
Και μετά έρχεται ένα Allou Fun Park και φέρνει ορισμένες ιδέες κάκιστα αποτυπωμένες και σε αναγκάζει να ξεπαραδιαστείς κιόλας... :mad:
Και τι δε θα 'δινα για μια βολτούλα στη Γερμανία... :D
 

Ninu

Member
Μηνύματα
80
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή,Αυστραλία
Το 1992 ήμουν 9 ετών και πήγα το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό, οδικώς στην Γαλλία. Ό,τι κι αν είδα μου είχε αρέσει αλλά φυσικά το καλύτερο κομμάτι ήταν η Eurodisney που είχε ανοίξει πρόσφατα. Έχω ακόμα πολύ όμορφες αναμνήσεις. Έκτοτε δεν ξαναπήγα, αλλά το Παρίσι είναι στα άμεσα σχεδιά μου και στην Eurodisney θα πήγαινα μόνο αν είχα την ανιψιά μου μαζί. Δεν είμαι και τόσο φαν των πάρκων, ειδικά ό,τι είναι extreme. Σε ηλικία 23 χρόνων πήγα στη Disneyworld στο Ορλάντο και για μένα ήταν απλά μια ευχάριστη εμπειρία, τίποτα περισσότερο.
Έχω πάει δυο φορές το 2007 και το 2010 στα Universal studios του Ορλάντο. Μπορώ να πω ότι ήταν κάτι πολύ εντυπωσιακό, αλλά δεν είναι πλέον για την ηλικία μου. Μου άρεσε πολύ το πιο παιδικό κομμάτι, το καλοφτιαγμένο Κάστρο του Ηogwarts και οι Simpsons. Με το ζόρι μπήκα στην μούμια και στο Jurassic Park και φυσικα με το Hulk μακριά κι αγαπημένοι.
Επίσης, το 2009 επισκέφτηκα και το Port Aventura της Βαρκελώνης και ήταν απογοητευτικό και πολύ μικρό σε σχέση με τα Universal Studios. Θύμιζε ένα απλό λούνα παρκ.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.713
Likes
11.264
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Tivoli, Κοπεγχάγη
Gardaland, Βερόνα (το αγαπημένο μου!)
Universal Studios, Καλιφόρνια

Όσον αφορά ζωολογικούς κήπους, μακράν το Bronx Zoo στη Νέα Υόρκη. Πολλά ζώα, απέραντες εκτάσεις με πράσινο (σε μερικά σημεία ξεχνάς ότι είσαι σε ζωολογικό κήπο και ότι τα ζώα είναι φυλακισμένα) και αρκετά attractions όπως το Wild Asia Monorail.

Επίσης να μην ξεχάσω την cult πόλη-φάντασμα Calico στην Καλιφόρνια (Calico Ghost Town Regional Town) που αποτελεί αναβίωση της παλιάς πόλης Calico και νομίζεις ότι πρωταγωνιστείς σε western!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.713
Likes
11.264
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μου διέφυγε το Cadbury World έξω από το Birmingham. Δεν είναι βέβαια πάρκο-πάρκο, καθώς στεγάζεται σε κάποιο από τα εργοστάσια της Cadbury. Μπορεί κανείς να ταξιδέψει στην ιστορία της συγκεκριμένης σοκολατοαυτοκρατορίας, έχει μερικά rides και βέβαια ΠΟΛΥ σοκολάτα! Δοκιμάσαμε διάφορα είδη, η λιωμένη δε ήταν απλά κόλαση.

Το προτείνω σε οικογένειες με παιδιά και βέβαια σε σοκολατομανείς όπως εγώ (αν δεν εμπίπτετε σε κάποια από τις κατηγορίες που αναφέρω μην πάτε, θα πλήξετε).

Ακόμα θυμάμαι την μυρωδιά καθώς πλησιάζαμε το εργοστάσιο. Και είπαμε ταυτόχρονα με την φίλη μου ότι είναι κρίμα που η φωτογραφική δεν μπορεί να αποτυπώσει και την μυρωδιά εκτός από την εικόνα!
 

Venia

Member
Μηνύματα
242
Likes
57
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Θα αναφέρω κι εγώ τα ξανα(χιλιο)ειπωμένα Eurodisney(Γαλλία), νησί Sentosa (Σιγκαπούρη). Στη Βαρκελώνη μου άρεσε πολύ το ενυδρείο (Aquarium) και το μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα καθώς φυσικά και το Park Guell. Μικρή είχα επισκεφτεί στην Ολλανδία (Ματούρονταμ ή κάπως έτσι) 1 πάρκο με μινιατούρες όπως κτίρια, λιμνούλες κ.λ.π.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.424
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ακούστε τώρα πόσο μικρός είναι ο κόσμος !
Εχω επισκεφτεί το Porto Aventura έξω από τη Βαρκελώνη. Στην Καταλονία τέλος πάντων. Είχαμε πάει με τη δίδυμη αδερφή μου και μια φίλη μας, με πρακτορείο. (ντρέπομαι αλλά ήμουν μικρή κι αταξίδευτη τότε, κάπως έπρεπε να αρχίσω κι εγώ)
Λοιπόν, εκεί είχε ένα τρενάκι με 9 στροφές-κύκλους, ολίγον ζαλιστικό. Εχω και μια φώτο που είμαι στο τρενάκι και δίπλα μου κάθεται ο μισογύνης panpan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν υπάρχει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Έλεος με τα offtopic

Ποια θεματικά πάρκα έχετε επισκεφθεί;
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.606
Likes
9.861
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Thorpe park μιση ωρα εξω απο το Λονδινο .. επειδη εμενα στο Egham,για μενα ητανε περιπου 10 λεπτα η αποσταση .. εισοδος 37 λιρες και αμα το εκλεινες μεσω ιντερνετ και γκρουπ κατεβαινε στις 28 .. Δυστυχως την μερα που πηγα,παροτι ητανε Δευτερα ητανε αργια στην Αγγλια(30 Μαιου ειχα παει δεν ξερω τι σόι αργια ητανε αυτη) οποτε γινοτανε ο χαμος απο σχολεια και παιδακια .. αυτο ειχε σαν συνεπεια οι ουρες που περιμεναμε να ειναι απο μισαωρο και πανω .. ωραια και ακρως ζαλιστικα τα rollercoasters,ειχε και καινουριο θεμα απο την ταινια Saw οπου ειχε ενα rollercoaster και αλλο ενα οπου μπαινανε γκρουπ ανα 10ατομα πεζοι και πιασμενοι ωμο ωμο μεσα σε μια αποθηκη και υπηρχε κανονικη αναπαρασταση των σκηνων του saw,σε καποια φαση παραλιγο να μου φυγουνε τσισακια χαχαχαχαχα .. σε διαφορα σημεια της διαδρομης των rollercoaster υπηρχαν καμερες οι οποιες βγαζανε φωτο και μπορουσες μετα να παρεις την φωτο με 7 λιρες .. προς το τελος επιασε και βροχη η οποια βεβαια ουδολως μας πτοησε .. Ημασταν εκει 7ωρες και απολαυσαμε καθε λεπτο,το μονο που μας κουρασε ηταν η μεγαλη αναμονη στις ουρες ..
 

maraki86

Member
Μηνύματα
168
Likes
102
Όταν ήμουν 5 χρονών επισκέφτηκα την Gardaland στην Ιταλία αλλά το όνειρό μου σαν παιδάκι τότε ήταν να επισκεφτώ την Disneyland .... αυτό το όνειρο πραγματοποιήθηκε το 2006 .... αν και λίγο μεγάλη βέβαια, το όνειρο μου μπορεί να άργησε κάποια χρόνια αλλά έγινε αληθινό!!!!
Και τα δύο πάρκα είναι πολύ όμορφα και θα ήθελα να ξαναπάω!!!!
:D :D
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
-Knott's Berry Farm (Knott's Mobile)

-Universal Studios http://www.universalstudioshollywood.com/

-Disneyland στη Φλόριντα και Disneyworld στο Ορλάντο.

-
Νησί Σεντόζα στη Σιγκαπούρη.http://www.sentosa.com.sg/

-Φρούριο του Λούισμπουργκ στο Σίντνεϊ της Νόβα Σκόσια.
Parks Canada - Fortress of Louisbourg National Historic Site

-Eurodisney.

Αυτά νομίζω.
Tι εννοείς "Disneyland στη Φλόριντα και Disneyworld στο Ορλάντο"??
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
Πριν ένα έτος επισκέφτηκα ως γαμήλιο ταξίδι το Μagic Kingdom και το Disney s Hollywood Studios της Disneyland στο Ορλαντο,καθώς επίσης το Islands of Adventure της Universal στο Ορλάντο.Μια ώρα οδικώς από εκεί υπάρχει και το Kennedy Space Center εξίσου συγκλονιστικό αλλά διαφορετικού αντικειμένου και στυλ από τα προήγουμενα.
Εχω επισκεφτεί και την disney στο Παρίσι πριν 10 περίπου χρόνια.

Μιας και αναφέρθηκαν ζωολογικοί κήποι έχω πάει στης Βουδαπέστης, στης Μαδρίτης,στο ενυδρείο της Βαρκελώνης,του Ηρακλείου Κρήτης και στο Fantasea στο Πουκέτ Ταυλάνδης το οποίο είναι τεράστιο θέατρο διαφορετικό του δυτικού στυλ .Στην παράσταση συμμετείχαν ελέφαντες ,ηθοποιοί,ακροβάτες και διέθετε εξωτερικούς χώρους με γέφυρες λίμνες μαγαζιά και διάφορα δρώμενα...ααα και έναν εκπληκτικά τεράστιο σε ποικιλία από διάφορες κουζίνες του κόσμου μπουφέ.

την επόμενη βδομάδα θα βρισκόμαστε στην Disneyland και στο Oceanpark του Χονγκ Κονγκ
 

papastef

Member
Μηνύματα
37
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατ. Αμερική, Β. Πόλος
Legoland, λίγο έξω από την Ulm. Καταπληκτικό, λίγο τσιμπημένο όμως.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.532
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom