Ποιο είναι το χειρότερο μέρος που έχετε επισκεφτεί και γιατί?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Ζω στην Αθήνα, ανεβοκατεβαίνω συχνά Θεσσαλονίκη για δουλειές και μπορώ να πω ότι όχι δεν είναι από τις χειρότερες, αλλά μάλλον από τις καλύτερες πόλεις στην Ελλάδα. Έχει ένα παραλιακό μέτωπο χιλιομέτρων που είναι ανοιχτό στον κόσμο και όχι αποκομμένο όπως της Πάτρας και του Ηρακλείου, έχει ρυμοτομία ( το Ηράκλειο έχει μεσαιωνική ρυμοτομία με άσχημες καινούργιες πολυκατοικίες, αδιέξοδα και στενά δρομάκια χωρίς πεζοδρόμια).
Η Θεσσαλονίκη έχει εκπληκτικά κτίρια εκλεκτικιστικού στυλ, ( ιστορικό κέντρο: Βενιζέλου-Εγνατία- Ίωνος Δραγούμη - Τσιμισκή), ή αρ-ντεκώ ( Α. Σβώλου ), έχει ολόκληρους δρόμους που θυμίζουν Ευρώπη, έχει μουσεία, παραλιακά πάρκα, που θα τα ζήλευαν όλες οι ελληνικές πόλεις, νυχτερινή ζωή και κυρίως είναι η μόνη επαρχιακή πόλη, που έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ζωή όλο το χρόνο, όπως η Αθήνα.
Χωρίς να στηρίζεται στον τουρισμό και στους τουρίστες, έχει πνευματική και καλλιτεχνική ζωή και κυρίως συμβαίνουν πράγματα. Σίγουρα δεν έιναι η ερωτική πόλη, (που εμείς οι Αθηναίοι την έχουμε βαφτίσει έτσι), σίγουρα έχει γειτονιές ελεεινές, με μπόλικο τσιμέντο αλλά δεν νομίζω να είναι χειρότερες από την Κυψέλη, ή τα Εξάρχεια, όπου και μένω, έχει εγκληματικότητα, έχει και μόλυνση.
Στη Θεσσαλονίκη όμως, όπου και να σταθείς, βλέπεις ή θάλασσα, ή το δάσος του Σειχσου. Μη τρελαθούμε τώρα να συγκρίνουμε το Ηράκλειο με τη Θεσσαλονίκη, έλεος!!!!!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.503
Likes
29.160
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δε θα συνεχίσω και πολύ αυτή τη διελκυστίνδα γιατί μου φαίνεται ανούσια. Υποκειμενικές απόψεις παραθέτουμε, όποιος θέλει καταλαβαίνει.
Πάραυτα:
Αρχιτεκτονική: Η Θεσσαλονίκη έχει λίγα κτήρια εκλετικιστικού και αρτ-ντεκό στύλ χαμένα ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Το Ηράκλειο έχει βενετσιάνικα & μεσαιωνικά κτήρια χαμένα ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Η Θεσσαλονίκη είναι αυτοκινητούπολη, το Ηράκλειο έχει ένα μεγάλο δίκτυο πεζοδρόμων που καταπατούν τα αυτοκίνητα. Η ρυμοτομία για μένα δεν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα.
Θάλασσα: Το Ηράκλειο δεν έχει αστικό μέτωπο στη Θάλλασα (αλλά αυτό σταδιακά αλλάζει), αλλά έχει ένα όμορφο παλιό λιμανάκι, με ενετικά τείχη και φρούριο, και μια μεγάλη ζώνη πρασίνου & μουσείων που σταδιακά δημιουργείται στο υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο. Επιπλέον, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο, υπάρχουν πεντακάθαρες παραλίες, κατάλληλες για μπάνιο το καλοκαίρι.
Μουσεία: Το αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου είναι από τα κορυφαία στον κόσμο, όχι τόσο επειδή έχει τα σημαντικά ευρήματα (που έχει), αλλά επειδή διαθέτει μια πάρα πολύ πλήρη συγκέντρωση εκθεμάτων για ένα πολιτισμό (Μινωικό), ενώ είναι εξαιρετικά καλά οργανωμένο (και προβλέπεται ακόμα καλύτερο όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση...).
Ζωή: Το Ηράκλειο, βοηθούμενο κι από το υψηλό οικονομικό επίπεδο που έδωσε στον κόσμο η εκμετάλευση του τουρισμού, αλλά και από την πλειάδα φοιτητών που σπουδάζουν στην πόλη, είναι μια από τις πιο ζωντανές πόλεις της Ελλάδας όλο το χρόνο, με πλειάδα πολιτιστικών & πνευματικών δραστηριoτήτων. Η ευρύτητα πνεύματος που συναντά κανείς στον κόσμο της πόλης είναι εντυπωσιακή. Αλλά και μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις εστιατορίων, κέντρων διασκέδασης κλπ ανά κάτοικο. Δε στηρίζεται στον τουρισμό - τουρίστα μέσα στο Ηράκλειο σπάνια θα δείς.
Και βέβαια, οι κάτοικοι δεν έχουν κόμπλεξ με την Αθήνα και τους Αθηναίους (που 'σαι ρε Νομάρχη!)
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Αρχιτεκτονική: Η Θεσσαλονίκη έχει λίγα κτήρια εκλετικιστικού και αρτ-ντεκό στύλ χαμένα ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Το Ηράκλειο έχει βενετσιάνικα & μεσαιωνικά κτήρια χαμένα ανάμεσα σε πολυκατοικίες.
Κάνεις λάθος. Η Θεσσαλονίκη έχει πάρα πολλά παλιά κτίρια στο κέντρο της. Το Ηράκλειο πολύ λίγα. Να μου πεις για τα Χανιά, εκεί μάλιστα. Αλλά το Ηράκλειο!!!!
Και κάτι που ξεχνάς: η Θεσσαλονίκη είναι η μόνη πόλη παγκοσμίως που έχει τόσα πολλά και ανεξάρτητα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Για πες μου, τι έχει το Ηράκλειο?
Υποθέτω ότι μάλλον στη Θεσσαλονίκη κάτι σου έκαναν, γι αυτό και αυτή η γνώμη. Και μένα στο Ναύπλιο μου έσπασαν το αυτοκίνητο και με έκλεψαν, εξακολουθώ όμως να θεωρώ το Ναύπλιο υπέροχη πόλη.
Δεν θα έμπαινα σ' αυτή την κουβέντα, αν η σύγκριση γινόταν με το Ναύπλιο, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, τα Χανιά, την Ερμούπολη, την Ξάνθη, ή το Βόλο, που είναι ωραιότατες πόλεις. Αλλά ρε taver, δεν έχω συναντήσει ούτε έναν άνθρωπο να λέει ότι το Ηράκλειο είναι ωραία πόλη. Σίγουρα έχουν γίνει βελτιώσεις, αλλά ρώτα και τους φίλους τους Κρητικούς εδώ μέσα και θα σου πουν ότι το Ηράκλειο είναι η χειρότερη πόλη της Κρήτης! Για μένα που δεν είμαι Κρητικός, είναι από τις χειρότερες και κυρίως από τις ασχημότερες της Ελλάδας. Το σώζει μόνο το παραθαλάσσιο κάστρο του. Η έλλειψη ρυμοτομίας, όπως σωστά λες, είναι πλεονέκτημα ιδίως σε μικρές πόλεις. Αλλά να συνοδεύεται από παλιά κτίρια, μαεσαιωνικά σπίτια και ιστορικά μνημεία και όχι από άθλια τσιμεντένια τερατουργήματα με τζαμαρίες στα ισόγεια.
Και δεν έχει να κάνει με τη Θεσσαλονίκη. Με οποιαδήποτε πόλη και αντο συνέκρινες το ίδιο θα σου έλεγα. Η Λάρισα - που την ανέφερες κιόλας - σήμερα είναι ωραιότερη από το Ηράκλειο.
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας, αλλά αυτό το "Η Λάρισα είναι καλύτερη από το Ηράκλειο", μην το πείτε ούτε του παπά.. Σύμφωνοι το Ηράκλειο δεν είναι και κουκλίστικο, αλλά στη Λάρισα ούτε να σταθείς δεν μπορείς. Χίλια στραβά μπορεί να έχει το Ηράκλειο, αλλά περπατάς λίγο στο ενετικό λιμανι και σε χτυπάει το θαλασσινό αεράκι. Στη Λάρισα ούτε θάλασσες ούτε δέντρα- το πολύ να πας μέχρι τις βαμβακοκαλλιέργειες...
Για να σας προλάβω δεν μουχουν κάνει τπτ οι Λαρισαίοι, ίσα ίσα έχω κι ένα φίλο εκεί. Απλώς τη θεωρώ πολύ άσχημη πόλη!
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
ολοκληρη παρκαρα εχει βρε η λαρισα! :bleh: ακου ουτε δεντρο?!

δυστυχως η ευτυχως, οι πολεις που εχουν θαλασσα ενα προνομιο το εχουνε... και ειναι αδικο να τις συγκρινουμε με αυτες που δεν εχουνε.. τι να κανουνε να τη γεννησουνε?? ειναι τυχαιο που εδω μεσα πολεις με υγρο στοιχειο (χανια, καβαλα, καστορια με τη λιμνη, ναυπλιο κοκ) αναφέρονται ως οι πιο ωραιες?

το ηρακλειο πάλι, δυστυχως, ειναι εως και η πιο ασχημη πολη με θαλασσα που υπαρχει στην ελλαδα (πως το εχει καταφερει αυτο ειναι ενα θεμα), αν και οπως ειπα και πιο πανω, καμια πολη δεν ειναι απολυτα ασχημη, και η πιο αδιαφορη εχει τη γωνια που θα σε συγκινησει...

αν τωρα θα πρεπει να το συγκρινω με τη θεσσαλονικη, νομιζω δεν υπαρχει συγκριση.. η θεσσαλονικη ειναι σαφως καλυτερη (με ολα τα στραβα της)... αλλα αυτο ειναι προφανως κατι το υποκειμενικο...:roll:
 

turms

Member
Μηνύματα
2.084
Likes
2.878
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
δεν εχω παει Ηρακλειο, αλλα θεσσαλονικη που μενω δεν την θεωρω την ομορφοτερη πολη...εχει καποια ωραια στοιχεια δεν λεω, αλλα γενικα ουτε η ομορφοτερη πολη ειναι ουτε η ιδανικη για να ζεις
 

danev

Member
Μηνύματα
519
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Τελικά από αλλού ξεκινήσαμε κι΄αλλού η ζωή μας πάει....
Κατέληξε η συζήτηση σε αντπαράθεση Θασσαλονίκης - Ηράκλειου - Λάρισσας.
Κατά την γνώμη μου αδικείτε και τις τρεις πόλεις. Δεν είναι κούκλες αλλά όχι και οι πιο άσχημες !!!!!!!!!!!
Δηλαδή τι να πει η Αθήνα ? Μες το που φτάνω σκέφτομαι πως θα φύγω το συντομώτερο.
Πάντως για να κάνουμε μια πρόχειρη σούμα, τις περισσότερες ψήφους έχουν πόλεις τις Αγγλίας (από Ευρώπη) και κάποιες εκτός τουριστικών χαρτών.
 

ioanna.gkan

Member
Μηνύματα
459
Likes
65
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Δεν ηθελα η αληθεια ειναι να συμμετεχω στην συζητηση γιατι την θεωρω υποκειμενικη αλλα επειδη πολυς λογος γινεται για την Λαρισα, εχω να πω οτι και θαλασσα εχει (40 λεπτα απο το κεντρο-δηλαδη π.χ στο Ηρακλειοη η τη Θεσ/κη ειναι διπλα στο κεντρο η θαλασσα, δεν οδηγεις? βγαινουν ολοι απο τα σπιτια τους και τσουπ βουτανε? ) και βουνο ( 20 λεπτα απο το κεντρο) και επιλογες διασκεδασης (δεν ειναι θεσ/κη βεβαια) και ειναι και στην καρδια της Ελλαδος και φτανουμε ολη σχεδον την Ελαδα με ευκολια.
Και κοντα σε χειμερινες και καλοκαιρινες επιλογες αποδρασεων.
Κι αν δεν σε πανε τωρα στα σωστα μερη και απλα για ενα καφε σε καποιο κεντρο μιας πολης η στα μπουζουκια πως να κρινεις σωστα???
Αυτα και οπως ολοι μας, νομιζω, δεν αλλαζω την πολη που ζω!
Και δεν με πειραζουν οι αρνητικες αποψεις, στο παιχνιδι ειναι, αλλα να διευκρινιζουμε και καποιες ανακριβειες!
 

GEOARIS

Member
Μηνύματα
43
Likes
120
Παιδιά ψυχραιμία !!!!!!

Είμαι γέννημα-θρέμμα Ηρακλειώτισσα. Συμφωνώ ότι είναι άσχημη πόλη, η πόλη των αυθαιρέτων, η μοναδική παραθαλάσσια πόλη της Κρήτης που έχει γυρίσει την πλάτη της στο παραθαλάσσιο μέτωπό της. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες ανάπλασης που όμως μετέτρεψαν τον παραλιακό της σε απέραντο cafe-bar και parking. Παρόμοια τύχη επιφυλάσσεται και στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου που πήρε σειρά για ανάπλαση.
Δεν παύει όμως να είναι μια ζωντανή πόλη και γίνονται αρκετές εκδηλώσεις χειμώνα-καλοκαίρι. Συντελεί το πανεπιστήμιο και τα διάφορα Ινστιτούτα που εδρεύουν εδώ.
Μας λείπει το καλό θέατρο και η καλή μουσική αλλά ευτυχώς η Αθήνα είναι μόνο 40 λεπτά πτήσης. Ελπίζω και το υπ' ανέγερση πολιτιστικό κέντρο να γίνει πυρήνας πολιτισμού και να μη γίνεται μόνο για να "κονομήσουν" οι εργολάβοι.
Είναι μια πόλη για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου μια και σε 10 λεπτά βρίσκεσαι στη θάλασσα, στο βουνό , σ' ένα φαράγγι, στην εξοχή τέλος πάντων.

Είπαμε ασχημούπολη αλλά την αγαπάμε.
 

shadow88

Member
Μηνύματα
185
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στη Τοσκάνη..
Eγώ πάλι θα πρωτοτυπήσω και θα πω (τη γνώμη μου πάντα) πως η Φλώρινα είναι από τις πιο βαρετές πόλεις που υπάρχουν...Μιλάω για τη πόλη και όχι για τα γύρω μέρη Πρέσπες κλπ...Επίσης παρόλο που οι περισσότεροι βρίσκουν υπέροχο το νησί της Ρόδου εμένα δεν μου άρεσε καθόλου και οι κάτοικοι πολύ αφιλόξενοι κοίταζαν μόνο πως θα σου αρπάξουν λεφτά..Τέλος όσον αφορά την άτυπη κόντρα Ηράκλειο-Θεσσαλονίκη,μένω Θεσσαλονίκη τη βρίσκω υπέροχη,δεν έχει τπτ να ζηλέψει από την Αθήνα,και σε όσους δεν αρέσει μάλλον δεν την έχουν δει όλη..Συνεπώς 12 points go to Thessaloniki!
 

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54
Τελικά ήταν απαραίτητο να εχουμε τις απόψεις των ioan gkan και GEOARIS.

Καλά κάνουν να λένε την άποψή τους και αυτοί που μένουνε περισσότερο σε μια πόλη, γιατί είναι απαραίτητο να μην υπάρχουν εντυπώσεις μόνο απο όσους έχουν ελαφρά και αποσπασματική άποψη, αλλά να υπάρχουν περισσότερο ολοκληρωμένες.

(Δεν νομίζω ότι υπάρχει κόντρα Ηράκλειου-Θεσσαλονίκης. Το Ηράκλειο ήταν πάντα μια μεγάλη Ελληνική πόλη, και σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη μπορεί να πει κανείς οτι μοιάζει με ενα απο τους -πολλούς- δήμους της. Ισως να υπάρχει κάποια κόντρα, πάντως όχι με το Ηράκλειο.)

"Είπαμε ασχημούπολη....." είσαι σίγουρος; εγώ αμφιβάλλω...
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.297
Μηνύματα
887.079
Μέλη
38.964
Νεότερο μέλος
Sandofer

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom