Πολιτισμικό Σοκ!

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Συμφωνω 100% και εγω μαζι σου φιλε Yorgos. Σαν λαος ειναι φυλησυχοι - και οι ινδουιστες και οι σιχ. Ειχα πολλους συμφοιτητες και απο τις δυο θρησκειες καθως επισης και Πακιστανους. Οι Πακιστανοι αρπαζοντουσαν παντως πιο ευκολα. Ειχα τυχει και σε συζητησεις για το Καρμιρ.

Γενικα παντως κανενα αχανες κρατος με πολλες εθνότητες / φυλες δεν καταφερε να μην εχει προβληματα. Σε αλλες χωρες οπου υπηρχαν / υπαρχουν δικτατορικα καθεστωτα (ΕΣΣΔ, ΚΙΝΑ) ολα τα βιαια γεγονοτα δεν εβγαιναν προς τα εξω. Αντιθετα σε δημοκρατιες ειναι πολυ δυσκολο να γινει αυτο.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Πολιτισμικό σοκ έπαθα στη Μογγολία από την ώρα που έφτασα μέχρι την ώρα που έφυγα.
Προσγείωση στο Ulan Bator, δίπλα στη πόρτα εξόδου του αεροδρομίου έβοσκε μία αγελάδα. Η πρωτεύουσα έχει χτιστά σπίτια στο πολύ κεντρικό σημείο και περιφερειακά οι γιούρτες.
Τρεις ημέρες διαμονή στην έρημο Gobi. Νομαδική ζωή, πίστευα ότι ήταν θεματολογία γραφικών ταινιών. Εκεί είναι «έτσι είναι η ζωή». Τα άλογα τους είναι τα αυτοκίνητά μας. Η γιούρτα τους, το σπίτι μας. Μου φαινόταν αδιανόητο πόσο απλή μπορεί να είναι η ζωή.
Ήπια βότκα από γάλα καμήλας.
....
orbit!! μάλον μέχρι τότε ταξίδευες στα...μαλακά!!
Ειναι οτι πιο φυσιολογικό οι εικόνες της μογγολίας για την Μογγολία!
σίγουρα θα σου μείνουν αξέχαστες!!;)
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Και τι μ αυτο???
Και ο Χιτλερ ειχε δημιουργησει φοβερο στρατο με πειθαρχια,χαρμα ειδεσται απο δυναμη και παθος για τα πιστευω τους,ομως οπου ηταν το περασμα του αφηνε νεκρους και φωτια!!!Τι να την κανω τις ομορφιες αυτης της χωρας οταν εκατομμυρια του λαου της εχουν κατωτερη σημασια απο τα ποντικια!!!Ποτε δεν θα πηγαινα σε μια χωρα που θεωρει ανωτατα οντα τα μοσχαρια απο τον ιδιο της τον λαο!!!!!!!!!!!!!
Ρε συ Nikosf πλάκα μας κάνεις τώρα έτσι????
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον nikosfp... η διάκριση του πληθυσμού με βάση τις κάστες στην Ινδία είναι από τα πιο ακραία φασιστικά συστήματα διάκρισης των ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη... ακόμα χειρότερο και από το απαρτχάιντ... οι νταλίτ θεωρούνται πράγματι τα 'σκουπίδια' τις ινδικής κοινωνίας...
 
Last edited by a moderator:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.691
Likes
50.591
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
είναι από τα πιο ακραία φασιστικά συστήματα
Διαφωνούμε ως προς το "φασιστικά" και το "συστήματα", όχι ως προς το αποτρόπαιο της πρακτικής. Δεν είναι σύστημα, δεν προωθείται από το κράτος (κάθε άλλο, υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια νομοθετικής διευθέτησης του θέματος) και δεν είναι φασιστικό (είναι όμως ρατσιστικό φαινόμενο). Ορισμός του φασισμού:
Fascism - Wikipedia, the free encyclopedia

Πολύ καλό το βιντεάκι, ευχαριστώ πολύ.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Να μη μπερδευόμαστε και να μη πάμε τη συζήτηση αλλού.
Δεν μιλάμε ούτε για τις ΗΠΑ, ούτε για τη Βρετανία, ούτε για τη Ρωσία, ούτε για την Κίνα.
Όλες επεμβαίνουν, καμία όμως δεν πλασάρεται σαν ειρηνική δύναμη, ούτε καλλιεργεί τη φιλοσοφία της μη-βίας.

Η απάντηση μου φίλε yorgos έγκειται στο γεγονός ότι ανέφερες τα περί ειρηνικότητας και μη-βίας της Ινδίας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις κυβερνήσεις, αλλά κυρίως στο λαό.
Για μένα ένας φιλειρηνικός λαός δεν καίει ζωντανούς ανθρώπους μέσα σε τζαμιά, ούτε μέσα σε ινδουϊστικούς ναούς.
Ένς φιλειρηνικός ναός δεν μεταρέπεται σε οργιώδη όχλο, όπως πάρα πολλές φορές έχουμε δει να γίνεται στην Ινδία.
Τα εφευρετικά βασανιστήρια που έχουν παρατηρηθεί στην Ινδία - πίστεψε με, δεν θα θέλεις να τα περιγράψω εδώ μέσα - ξεπερνούν σε φαντασία τον Ντε Σαντ και τους σαδιστές της Ρουάντα και της Σιέρα Λεόνε που έκοβαν τα χέρια των ανθρώπων.
Δηλαδή πόσο διεστραμμένοι μπορούν να είναι αυτοί οι "απλοί φιλειρηνικοί" άνθρωποι, που κατακρεούργησαν τους γείτονες τους, τους συμμαθητές τους, ή τους συναδέλφους τους, μόνο και μόνο γιατί φανατίστηκαν και μετατράπηκαν από φιλήσυχα πρόβατα σε άγριους λύκους?
Η είσαι φιλειρηνικός λοιπόν, ή δεν είσαι.
Η πρεσβεύεις τη μη-βία, ή όχι.
Δεν μπορείς να πρεσβεύεις τη μη-βία και να πλακώνεις στο ξύλο κάποιον από χαμηλότερη κάστα, επειδή έκοψε ένα φρούτο από την αυλή σου. ( Το έχω δει κι'αυτό δυστυχώς...).
Τα ίδια λέμε για τους Τούρκους:
Μα τι καλοί και φιλήσυχοι άνθρωποι που είναι, πως μας αγαπάνε κλπ. Δες τι έγινε στο παρελθόν όμως.
Η Τουρκία δεν είναι φιλειρηνική χώρα όπως δεν είναι και η Ινδία.
Οι αιτίες δεν με αφορούν, στην κουβέντα μας δεν συζητάμε για τα αίτια, αλλά για το αποτέλεσμα.
Στο Κασμίρ, οι Ινδοί - στρατιώτες και πολιτες - φέρονται στους ντόπιους σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, άσχετα αν οι ντόπιοι είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Το τι έχω δει δεν περιγράφεται.
Και για όσους είχαν συμφοιτητές Ινδούς, Σιχ, ή Πακιστανούς, ασφαλώς και σε ξένες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ χώρες, που οι φυλετικές διακρίσεις δεν ισχύουν, αυτοί ζουν ειρηνικά μεταξύ τους.
Στην πατρίδα τους όμως τους χωρίζει αβυσσαλέο μίσος.
Όσο για τη σύγκριση με Χίτλερ και ss διαφωνώ κάθετα.

Η τοποθέτηση μου αφορά αποκλειστικά τον χαρακτηρισμό της Ινδίας σαν φιλειρηνική δύναμη.
Τέτοια δύναμη είτε είναι η Ινδία, είτε οι ΗΠΑ, είτε η Βραζιλία, δεν υπήρξε στον κόσμο ποτέ και ούτε θα υπάρξει ποτέ.
Η ουσία είναι πως πλασάρονται ορισμένες χώρες και αυτό ήθελα να σχολιάσω.
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Eγω αν και θα επρεπε να δινω το καλο παραδειγμα και να μην συμμετεχω σε μια συζητηση που εχει ξεφυγει απο το θεμα της, θα καταθεσω την αποψη μου γιατι εχει αποκτησει εξαιρετικο ενδιαφερον.

Λοιπον, συμφωνω με τον Γιωργο πως ενα κρατος ειναι τουλαχιστον αστειο να το συγκρινεις με τον Χιτλερ αλλα φασισμος δεν γεννιεται ξαφνικα σε καποιο διεστραμενο μυαλο αλλα φωλιαζει στις ψυχες των ανθρωπων πολυ πριν. Η διαδρομη που ακολουθει περναει μεσα απο χρονια κοινωνικο-οικονομικης ασταθειας αλλα μαλλον θα ηταν κουραστικο να το αναλυσουμε εδω

Η συνεχής προσπάθεια νομοθετικής διευθέτησης του θέματος δεν με αφορα. Χρονια τωρα προσπαθουν και την ελειψη αποτελεσματος εγω τουλαχιστον θα την χαρακτηριζα ακομα και υποπτη

Και τελος, φιλη μου που επεστρεψε μετα απο 6 μηνες στην Ινδια, η πρωτη φραση που μου ειπε οταν ζητησα ολες τις λεπτομερειες του ταξιδιου ηταν "Ποτε δεν πιστευε πως ζητουσα παρακαλωντας απο μητερα να μην σκοτωσει το κοριτσακι της"
Μου ειπε πολλα ακομα πολυ ομορφα σχεδον μαγευτικα για την χωρα αυτη αλλα αυτη η φραση της ηρθε πρωτη στο μυαλο
 

nikosfp

Member
Μηνύματα
56
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βερολίνο-Δρέσδη
Ταξίδι-Όνειρο
Oρλάντο Φλόριδα-ΗΠΑ
οταν εκατομμυρια του λαου της εχουν κατωτερη σημασια απο τα ποντικια
Δεν ξέρω πώς σου ήρθε αυτή η ιδέα... Αν θες μπορώ να σου προτείνω βιβλία για την ινδική κουλτούρα και νομοθεσία.

μια χωρα που θεωρει ανωτατα οντα τα μοσχαρια απο τον ιδιο της τον λαο!!!!!!!!!!!!!
Αυτό από πού προκύπτει;;; Απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει καμία σχετική διάταξη, ούτε η ακραία φτώχεια που βλέπει κανείς στην Ινδία και σε άλλα μέρη της Ασίας οφείλεται στο ότι σε κάποιες επαρχίες απαγορεύεται η σφαγή αγελάδων.

Η σύγκριση ανάμεσα σε μια φιλήσυχη χώρα (και δημοκρατική ειρήσθω εν παρόδω, μιλάμε για την πολυπληθέστερη δημοκρατία του πλανήτη, πράγμα αξιοθαύμαστο κατ' εμέ) και του στρατού του Χίτλερ είναι ολίγον αστεία. Πώς συγκρίνεις ένα στρατό με μια κοινωνία; Μια δολοφονική μηχανή με μια νοικοκυρά, έναν αγρότη ή έναν πυρηνικό επιστήμονα;; Εγώ μίλησα για το πόσο ελκυστική είναι η χώρα σε επίπεδο φύσης, αρχαιολογίας, ανθρωπογραφίας, ιστορίας, αρχιτεκτονικής, μουσικής, γαστρονομίας, πολιτισμού, ανθρώπων κι εσύ τη συνέκρινες με ένα φασιστικό στράτευμα...

Το αν σε ενοχλεί η ακραία φτώχεια και επιλέγεις να πηγαίνεις μόνο σε πλούσιες χώρες είναι προσωπικό σου θέμα και απολύτως κατανοητό. Η σύγκριση της χώρας με τα SS είναι ακατανόητη, ειδικά όταν μιλάμε για τη χώρα όπου άνθισε η κουλτούρα της μη βίας.
Φιλε μου Γιωργο(αν μου επιτρεπεις να σε λεω φιλο)δεν θελω καποια αντιπαραθεση με εσενα.Δεν εχω παει Ινδια αλλα συμφωνα με αυτα που γραφουν οι φιλοι συμφορουμητες εδω μεσα,συμφωνα με αυτα που εχω διαβασει γι αυτη την χωρα,συμφωνα με τα ντοκυμαντερ που βλεπω,λυπαμαι αλλα δεν θα παρω.Μπορει να ειναι τα μνημια και η ιστορια της αξιολογοτατη την στιγμη πυ οι συνθηκες ζωης ειναι καταπατημενες μηδενιζονται τα παντα.Κι εμεις εχουμε αρχαια μνημεια,μοναδικη ιστορια,κουλτουρα αλλα οσο δεν υπαρχει λαος βαρβατος και πολιτικοι να τον κυβερνησουν τρεφοντας απο τα θεμελια της χωρας μας καταντησαμε την χωρα μας εκει που της αξιζε!!!Δεν θελω να πηγαινω σε πλουσια κρατη αλλα σε κρατη που σεβονται τον πολιτη και τα ανθρωπινα δικαιωματα του.
 

nikosfp

Member
Μηνύματα
56
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βερολίνο-Δρέσδη
Ταξίδι-Όνειρο
Oρλάντο Φλόριδα-ΗΠΑ
Ενώ εδώ στην Ελλάδα η κρατική μέριμνα και η φροντίδα προς τους απλούς πολίτες και ειδικά προς τους μη έχοντες, είναι αξιοσημείωτη και προσεγγίζει τα βορειοευρωπαικά πρότυπα...


...για να μην σχολιάσω την ατυχή σύγκριση με τα χιτλερικά στρατεύματα...:shock:
Δηλ. θα σου αρεσε να ειναι στην Ελλαδα οπως στην Ινδια???Να κανει μπανιο το παιδι σου στον Κηφισσο?
Τι συγκριση θα μπορουσες να κανεις την στιγμη που και οι δυο χωρες(Γερμανοι,Ινδοι) ειναι φονιαδες των αλλων λαων!!!!Εκτμ σφαγες και απο τους μεν και απο τους δε,ποια η διαφορα?
 

nikosfp

Member
Μηνύματα
56
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βερολίνο-Δρέσδη
Ταξίδι-Όνειρο
Oρλάντο Φλόριδα-ΗΠΑ
Ρε συ Nikosf πλάκα μας κάνεις τώρα έτσι????
Παραδειγμα εφερα,συγνωμη αν πλασαριστηκα επιθετικος.Ομως συμφωνεις να ζουσαμε εδω οπως οι Ινδοι?
Γινοσουν κατοικος Ινδιας αν σου προσφεραν δουλεια και σπιτι,παραλληλα να σου προσφεραν και σιγουρη δουλεια και σπιτι στη Γερμανια,ΗΠΑ,Αγγλια κ.α.???
 

nikosfp

Member
Μηνύματα
56
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βερολίνο-Δρέσδη
Ταξίδι-Όνειρο
Oρλάντο Φλόριδα-ΗΠΑ
Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον nikosfp... η διάκριση του πληθυσμού με βάση τις κάστες στην Ινδία είναι από τα πιο ακραία φασιστικά συστήματα διάκρισης των ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη... ακόμα χειρότερο και από το απαρτχάιντ... οι νταλίτ θεωρούνται πράγματι τα 'σκουπίδια' τις ινδικής κοινωνίας...
[URL="
Να τα χαιρονται τα μνημεια,κουλτουρα και την πολιτιστικη ομορφια τους.
Τι να τηην κανω τις ομορφιες αυτης της χωρας?Ποσες εχουν,100,1000,10000?ενω εκατομμυρια ζουν σε αυτη την κατασταση που βλεπουμε στο βιντεο!!!!Διακοπες πηγαινω να δω τοποθεσιες,μνημεια,κουλτουρες αλλα και λαο χαμογελαστο.Θελω να ξεφευγω απο την καθημερηνοτητα μου και να ηρεμω,οχι να προβληματιζομαι και να αγριευω με τα αισχη του καθε κρατους που κανει στον λαο του.Ωραιοτατοτο Ταζ μαχαλ τους αλλα γκρεμιζεται μπρος την θεα του λαου που δεν μπορεις να ξεχωρησεις τι ηλικια εχει ο καθε ενας πολιτης,ολοι γεροι φαινονται!!!Απο την μερα που γεννιουνται μεχρι την μερα που πεθαινουν κανενας τους δεν εχει δοντια!!!!!!!!!!!!!
 
Last edited by a moderator:

orbit

Member
Μηνύματα
48
Likes
10
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
orbit!! μάλον μέχρι τότε ταξίδευες στα...μαλακά!!
Ειναι οτι πιο φυσιολογικό οι εικόνες της μογγολίας για την Μογγολία!
σίγουρα θα σου μείνουν αξέχαστες!!;)
Στα πούπουλα πριν!!!:)
Έτσι ακριβώς! Και δεν είναι θέμα εξαθλίωσης, είναι τρόπος ζωής όμορφος και περήφανος.

Να πω και κάτι γενικό, κάθε χώρα πρέπει να κρίνεται με βάση το δικό της πολιτισμό, την ιστορία της πολιτική και θρησκευτικο-κοινωνική.
Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε την Ινδία με την Ελλάδα και την Ελβετία.
Όπως παθαίνουμε εμείς πολιτισμικό σοκ με την Ινδία έτσι παθαίνουν και οι Ελβετοί όταν έρχονται στη χώρα μας.
Σίγουρα οι ομορφιές μίας χώρας δεν μπορούν να καλύψουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των γηγενών, αλλά συνήθως οι αιτίες δεν προέρχονται από τον ίδιο τον λαό.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.241
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom