Που να παμε...?

kallirroi

Member
Μηνύματα
8
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Ινδία, να'μαστε καλά...
Ταξίδι-Όνειρο
What else? The space...
Φίλοι ταξιδιώτες γειά σας! Καινούργια στο site και θα χρειαστώ την βοήθεια των "πολυταξιδεμένων"... Σκεφτομαστε με 2 φίλες να κανονίσουμε ένα ταξίδι 10 ημερών περίπου τέλος Αυγούστου εκτός Ελλάδος. Ψάχνουμε κάτι εξωτικό (να λιώνουμε σε καποια αιώρα δηλαδή....). Σκεφτόμασταν για Μαρόκο, αλλά η ζέστη μάλλον θα είναι αφόρητη και δεν λέει να πάμε Μαρόκο και να περιοριστούμε στα παράλια. Μέχρι στιγμής, χαζεύω στο internet και βλέπω Ζανζιβάρη, Κανάρια Νησιά, Αγ.Μαυρίκιο, Ταϋλάνδη. Αλλά με προβληματίζει ο καιρός. Και για όσους αναρωτιούνται γιατί να αφήσουμε την Ελλαδίτσα Αυγουστιάτικα, δίνω προκαταβολικά την εξήγηση: α) Γιατί κάπου πρέπει να πάμε διακοπές και Αυγουστος σε ελληνικό νησί??? θέλει πολύ υπομονή.... β) Γιατί πέρσι αναβλήθηκε το ταξιδάκι για Ινδία και μου έμεινε το παράπονο. Πρέπει να ταξιδέψω εξωτερικό αλλιώς θα τρελαθώ... γ) Γιατί τα ταξίδια στην Ελλάδα είναι πιο εύκολα στην οργάνωση και είναι μες στα πόδια μας! Έχουμε καιρό....Δεν μάς πήραν και τα χρόνια. Έχει λοιπόν κανείς να προτείνει κάτι??
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Γεια σου kallirroi και:welcome2:Η καθηγητρια της Ασιας go2dbeach θα σου απαντησει πολυ συντομα νομιζω. :haha:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.986
Likes
9.507
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
:welcome:Kallirroi,
το travelstories ειναι το μονο μεροs που δε χρειαζεται να δινειs εξηγησειs για ταξιδι στο εξωτερικο.Ειμαστε ολοι αρρωστοι με τα ταξιδια :lol:.

Οσον αφορα το που να παs , ειναι λιγο δυσκολη η απαντηση.Το κριτηριο σου ειναι μονο ο καιροs?
Το οικονομικο δεν παιζει ρολο? Τι ακριβωs θελειs να κανειs εκει? Γιατι απο τη μια λεs να λιωσειs σε μια αιωρα (οπωs εγω:D) απο την αλλη λεs δε θελειs να περιοριστειs μονο στα παραλια (για το Μαροκο μιλαs).
-Για τη Ζανζιβαρη , μελετα καλα την ασφαλεια σαs αφου θα εισαστε τρειs κοπελεs μονεs σαs- δε θελω να σε τρομαξω σε καμια περιπτωση , απλα ριξε μια ματια για τιs συνθηκεs γιατι κι εγω δεν ειμαι πολυ καλα ενημερωμενη , απλα κατι εχει παρει το αυτι μου.
-Για τα Καναρια δε γνωριζω , δεν ειναι στο χαρτη μου
-Για το Μαυρικιο νομιζω οτι ο καιροs τον Αυγουστο ειναι μια χαρα..αλλα για τρειs κοπελεs θα συστηνα..
Ταυλανδη ειναι καλη αποφαση , ο καιροs ειναι καλοs απο την ανατολικη μερια (Κο Σαμουι , Κο Ταο) και δεν υπαρχει περιπτωση να βαρεθειτε , μαλλον δε θα σου φτασουν οι μερεs να τη χορτασειs.

Αν θελειs πεs μαs καποια πραγματα παραπανω για το τι ακριβωs θελειs απο αυτο το ταξιδι και θα σε κατατοπισουμε καλυτερα.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Γειά σου kallirroi.
Αν στο σχέδιά σου είναι να επισκεφθείς την Τενερίφη, είμαι στη διάθεσή σου. Είναι πανεύκολο να κινηθείς και πολύ ασφαλές μέρος.
Θα σου πρότεινα και την Μαδέρα.
Είναι ένα νησί όνειρο.
Στην Μαδέρα πηγαίνεις μέσω Πορτογαλίας και στην Τενερίφη μέσω Ισπανίας.
΄Οσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια πρέπει να βιαστείς και για τους δύο προορισμούς.
 

kallirroi

Member
Μηνύματα
8
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Ινδία, να'μαστε καλά...
Ταξίδι-Όνειρο
What else? The space...
Σας ευχαριστώ καταρχήν όλους και για το καλωσόρισμα και για τη βοήθεια.
Στο θέμα μας:
Αγαπητή go2beach, πως να μην μπερδευτείς? Από τη μια βόλτες στο Μαρόκο κι από την άλλη ξάπλες... Παρα-ήμουν περιεκτική, οπότε ας πω κατιτίς παραπάνω:
Νομίζω ότι σε κάθε προορισμό που επιλέγεις πρέπει να κινηθείς και αναλόγως. Δηλαδή, αν επιλέξουμε μέρη τύπου Καραϊβική, Κανάρια, Μαυρίκιο και γενικώς παραλίες και φοίνικες, προσωπικά θα πάω με το σκεπτικό ότι πολιτιστικά δεν θα έχει και πολλά πράγματα να δούμε, άρα ο περισσότερος χρόνος θα είναι στην αγαπημένη μας αιώρα.
Αν όμως πάμε σε μέρη που θα έχουν και μια ιστορία/πολιτισμό/αξιοθέατα είναι κρίμα να μήν τα δούμε (εδώ κολλάει και το Μαρόκο, κοινώς με 45 βαθμούς οι Μαρακές θα είναι λίγο κόλαση. Αλλά γίνεται να πας Μαρόκο και να μην χαθείς στους δρόμους της αγοράς...? Κρίμα θα 'ναι...).
Γενικώς η παρέα είναι άνετη: άνετη σε lux ξενοδοχείο, άνετη και σε camping, με τρέλα στην Ευρώπη, με τρέλα και στην Ασία. Κοινώς...ταξίδι να'ναι κι ότι να'ναι! (επομένως στο "τι θα θέλαμε να κάνουμε στο ταξίδι μας" δεν είναι περιοριστικό.)
Το οικονομικό κινείται στα 2000 γιουράκια/άτομο.
Η ασφάλεια προφανώς και παίζει ρόλο (από το φαγητό μέχρι το πόσο άνετα θα κυκλοφορούμε). Μεγάλα κορίτσια είμαστε και ξέρουμε να κυκλοφορούμε, αλλά δεν είμαστε και για επιπέδου "Μεξικό").

Ταϋλάνδη, που βλέπω και μια προτίμηση, είναι νομίζω καλός συνδυασμός: και να δούμε αξιοθέατα/μουσεία, και φύση, και παραλία και βόλτες.

Stella, η Μαδέρα κάτι μου κάνει.... Για Τενερίφη κάποιος μου είπε ότι οι παραλίες είναι ψιλοχάλια. Εσυ τι λές?

Βρε παιδιά μου, βοήθησα καθόλου ή μπα??

p.s. Για να είμαι ειλικρινής, λόγω τρελής κούρασης, εγώ εμμένω στην ιδέα της αιώρας...:bleh:
 

Doug

Member
Μηνύματα
518
Likes
2
Ταϋλάνδη, που βλέπω και μια προτίμηση, .
Δυο προτιμησεις παρακαλω!:D
αλλα για τρειs κοπελεs θα συστηνα..Ταυλανδη ειναι καλη αποφαση , ο καιροs ειναι καλοs απο την ανατολικη μερια (Κο Σαμουι ,
Και γω Ταυλανδη προτεινω, Κράμπι - Σαμούι θεωρω πως ειναι ιδανικα!
Εγω παντως Kallirroi επιμενω πως η Ταυλανδη ειναι ο ιδανικοτερος προορισμος! Η χωρα ειναι εξαιρετικα ασφαλης και ο λαος της ιδιαιτερα φιλοξενος! Και με 2000/άτομο θα περασετε σουπερ!
Δες τα παρακατω smileys για να καταλαβεις τι σε περιμενει...
asmileys.smileycentral.com_cat_28_28_1_16.gif asmileys.smileycentral.com_cat_28_28_1_14.gif asmileys.smileycentral.com_cat_7_7_3_1v.gif asmileys.smileycentral.com_cat_18_18_4_101v.gif
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.986
Likes
9.507
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Αν και το επιπεδο του Μεξικο -οσον αφορα στη χερσονησο Γιουκαταν - ειναι απιαστο για τα Ελληνικα δεδομενα σε επιπεδο μεταφορων , εξυπηρετησηs-τιμων , ασφαλειαs , καθαριοτηταs , δεν σου αναφερω καθολου την καραιβικη λογω τυφωνων τον Αυγουστο.
Νομιζω οτι η Ασια και συγκεκριμενα η Ταυλανδη ειναι πολυ καλοs προορισμοs και οπωs λεει και ο Doug , με 2000 ευρω θα περασετε τελεια.
Στο Πουκετ ειναι η εποχη των βροχων ο Αυγουστοs , οποτε δειτε την ανατολικη μερια Σαμουι , κο Πανγκαν , κο Ταο. Εχω γραψει ενα αρθρο για τα νησια , αν θελετε ριξτε μια ματια.Αλλα να σου πω οτι στα νησια δεν εχει κατι να επισκεφτειτε απο αποψη μουσειων-ναων κλπ..Ισωs στο κο Σαμουι εναs ναοs μονο με τον μεγαλο Βουδα και αυτο ειναι. Καλο θα ηταν αν ενδιαφερεστε για τετοια πραγματα να το συνδυασετε με 2-3 μερεs στη Μπανγκοκ για επισκεψη σε μεγαλουs βουδιστικουs ναουs , ποταμοs Τσαο Πραγια κλπ..
Αλλα απο ξεκουραση , αιωρεs , και φοβερη θαλασσα και τροπικη φυση δε θα μεινετε παραπονεμενεs:)
 

kallirroi

Member
Μηνύματα
8
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Ινδία, να'μαστε καλά...
Ταξίδι-Όνειρο
What else? The space...
Καλημέρα Ταξιδευτές!

Doug, με τα καλοκαιρινά smileys που βάζεις μας ξεσηκώνεις και να δω πως θα δουλέψουμε...:lol:
go2beach, κάτι μού λέει ότι στο μέλλον θα χρειαστώ τις γνώσεις σου για Μεξικό (μέχρι στιγμής, από φήμες και μόνο, το φοβόμουν λιγάκι, αλλά προφανώς εξαρτάται από τις περιοχές που επισκέπτεται κανείς).
Όσο για Ταϋλάνδη, από φίλους που πήγαν, ήξερα ότι βασικά στην Μπανγκογκ είναι τα αξιοθέατα, και ότι σε διάφορα μέρη πετυχαίνεις κανένα ναό. Άρα σίγουρα θα παίξουν 2-3 μέρες εκεί.
Μέχρι στιγμής λοιπόν η ζυγαριά γέρνει προς Ταϋλάνδη...

Αλήθεια, μιας και αναφέρθηκε η Καραϊβική, πολλοί θεωρούν ότι δεν είναι και τόσο ιδανικά όσο νομίζουμε...Έχω ακούσει/διαβάσει αρκετά παράπονα και απογοητεύσεις για τις παραλίες και κυρίως για τα ζεστά νερά. go2beach τι λες?

Επίσης λέω να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας: κανονίζουμε για Ινδία (Γκόα) για τον επόμενο Φλεβάρη!!! Ξέρω ότι είναι πολύ νωρίς για να χαρώ, αλλά ....:clap:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.986
Likes
9.507
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Οποτε θελειs Kallirroi ειμαι στη διαθεση σου , εχω γραψει ενα λεπτομερεs αρθρο για το ταξιδι μου στο Μεξικο , αλλα αν χρειαστειs οποιαδηποτε πληροφορια εδω ειμαι. Παντωs η χερσονησοs Γιουκαταν θα σε αφησει αφωνη στην κυριολεξια και με τιs παραλιεs και με τα αξιοθεατα (πυραμιδεs κλπ..) τηs εποχηs των Μαγια. Οσο για τα υπολοιπα , ελπιζω καποτε και η Ελλαδα (αν σωζεται τωρα πια) να φτασει σε αυτο το επιπεδο.Εχειs δικιο οτι παιζει ρολο και η περιοχη που θα επισκεφτειs στο Μεξικο (το οποιο ειναι 15 φορεs η εκταση τηs Ελλαδαs ). Το Γιουκαταν , το Ακαπουλκο , το Πουερτο Βαγιαρτα το Κοζουμελ ειναι γνωστα τουριστικα θερετρα σε ολο τον κοσμο και απολυτα ασφαλη.Καποια αρνητικα περιστατικα που ακουγονται αφορουν στιs συνοριακεs πολειs , οπωs η Χουαρεs που αφορουσε και το ρεπορταζ του Εξαντα που παρακολουθω μετα μανιαs.Αρκει να σου πω οτι ειχα και τον δεκαχρονο γιο μου μαζι και μια-δυο φορεs κυκλοφορησα βραδυ μονη μου για αγορα σουβενιρ κλπ.. αφου οι αλλοι ηταν κουρασμενοι.Δεν υπηρχε κανενα προβλημα ακομα και για μια γυναικα μονη τηs - φυσικα προσεχουμε οπωs κανουμε και κατω απο το σπιτι μαs εξαλλου..

Μου αρεσει που ακομα δεν εχειs αποφασισει για το 1ο ταξιδι και αποφασισεs για το επομενο χαχαχα οπωs κι εγω!Ευγε!!
Τελεια θα ειναι στην Γκοα! Αντε να πατε γιατι θα ειμαι σε αναζητηση νεου προορισμου :clap:.
 

Doug

Member
Μηνύματα
518
Likes
2
Στο Πουκετ ειναι η εποχη των βροχων ο Αυγουστοs , οποτε δειτε την ανατολικη μερια Σαμουι , κο Πανγκαν , κο Ταο. Εχω γραψει ενα αρθρο για τα νησια , αν θελετε ριξτε μια ματια.
Σωστα, ειχα ξεχασει πως μιλαμε για Αυγουστο μηνα! Πουκετ - Κραμπι ειναι η εποχη των μουσωνων οπως λεει και η Ζωη, οποτε σκεφτειτε το για Κο Σαμουι και τα γυρω νησια! Κριμα ομως γιατι πιθανον να μην μπορεσετε να πατε Phi Phi! Αν θες αξιοθεατα,ναους,παρκα κτλ. οπωσδηποτε 2-3 μερες στη χαοτικη Μπανγκοκ!
Ξερω, τα ιδια εγραψε και η Ζωη αλλα τα εγραψα για να πειστεις πως η Ταυλανδη ειναι ιδανικος προορισμος! Πιστεψε με ΑΞΙΖΕΙ!!!! Και μαλιστα ειναι και αφάνταστα οικονομικος προορισμος!
Δεν ειναι τυχαιο εξαλλου πως οσοι ταξιδευουν εκει, αργα ή γρηγορα ξαναπηγαινουν!
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Προτείνω Μαυρίκιο

Το Πάσχα θα είμαστε εκεί για RELAX και απο ότι λες το χρειάζεσαι και εσύ γι αυτό κι εγώ σου
το προτείνω.'Οταν θα επιστρέψουμε θα μπορώ να σου πω περισσότερα.
Φυσικά μη νομίζεις ότι όλη μέρα θα είμαστε σεμια αιώρα,δεν αξίζει άλλωστε τον κόπο να κάνουμε τόσα μίλια μόνο για μπανάκια και ύπνο.
Έχει πολλά πράγματα να δούμε χωρίς να κουραστούμε ιδιαίτερα.Όσο για το κόστος ,10 μέρες περίπου 2000 ευρώ.Αλλά θέλει ψάξιμο γιατί τα πρακτορεία είναι όπου σε βρούνε.;)

Το Μπαλί ρε παιδιά το ξεχάσατε?
Το δυτικό νησί είναι πραγματικός παράδεισος μακριά απο την τουριστική και πολύβουη KUTA.
Είχα πάει Σεμπτέμβρη και ο καιρός ήταν μια χαρά ,αν και εποχή μουσώνων.:D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.331
Μηνύματα
888.579
Μέλη
38.998
Νεότερο μέλος
Gio_Kar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom