Μεξικό Προγραμματίζοντας το Μεξικο

panost3

Member
Μηνύματα
30
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπώνια
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πως ειναι απο οικονομικης αποψης το τουλουμ; τι τιμες παιζουν ενδεικτικα δηλαδη για φαγητο κλπ;

Επισης, μπορειτε να μου πειτε και τι συμβαινει με τα αξιοθετα και τις εισοδους; ειδα για το chichen itza οτι θελει γυρω στα 70ε μονο για να μπεις. Ισχυει οντως; αυτο ισχυει παντου; γοατι αν ειναι ετσι θα θελουμε 300Ε μονο για τις εισοδους.
Όσον αφορά τα εισιτήρια για την Chichen Itza, προσοχή στις παραπλανητικές τιμές που βρίσκεις παντού! Οι επίσημες τιμές είναι αυτές που αναφέρθηκαν πιο πάνω (27 ευρώ περίπου) και τις βρίσκεις μόνο στα ταμεία στην κεντρική είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Στο internet βρίσκεις συχνά τιμές κοντά στα 60-70 οι οποίες υπόσχονται skip the line που δε νομίζω πως αξίζει τον κόπο μιας και εμείς αν και είχαμε πάει Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι που είναι σχετικά ώρα αιχμής, πάνω από 10 λεπτά δεν περιμέναμε. Τώρα εάν πετύχεις μαζεμένα μεγάλα γκρουπς στην είσοδο ίσως χρειαστεί λίγο μεγαλύτερη αναμονή αλλά και πάλι κατά την άποψη μου δεν δικαιολογεί την εξωφρενική διαφορά στην τιμή. Επίσης σε περίπτωση που πάτε με δικό σας όχημα όπως πήγαμε εμείς, με παραξένεψε πως το gps σε οδηγούσε σε μία παράπλευρη είσοδο όπου υπήρχαν κάποιοι πάγκοι που πουλούσαν και αυτοί αντίστοιχα ακριβά εισιτήρια λέγοντας σου πως θα σε βάλουν από πιο σύντομη είσοδο και πως εάν πας στην κεντρική πύλη θα περιμένεις τουλάχιστον 2 ώρες πράγμα που φυσικά δεν ίσχυε! Αν βέβαια ακολουθήσεις απλά τις πινακίδες στον δρόμο που είναι κατατοπιστικότατες, θα βρεθείς εύκολα στην κεντρική είσοδο. Γενικά αποφεύγεις οποιονδήποτε προσπαθεί να σου πουλήσει εισιτήρια ακριβότερα από την κανονική τιμή και είσαι μια χαρα.
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Αρχίζω σιγά σιγά να οργανώνω το Μεξικό. Και έχω μερικές ερωτήσεις.

1. Προσγειωνόμαστε Cancun 17:55 τι ώρα πιστεύετε θα έχουμε ξεμπερδέψει απο έλεγχο και βαλίτσες?
Νομιζω αυτο δεν μπορει να προβλέψει κανείς καθώς σίγουρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες . Εγώ δυστυχώς περίμενα μιάμιση ώρα ουρά μεχρι τον έλεγχο διαβατηρίων και μετα και εκει με κράτησαν μισάωρο επειδη ταξίδευα μόνη μου και τους φάνηκα ύποπτη για κατι 😳 .

2. Θα είμαστε 2 άτομα, και θα μείνουμε 8 ημέρες (10-18/05). Θα κάνουμε έναν γύρο του Yucatan στα πιο σημαντικά αξιοθέατα. Αξίζει να νοικιάσουμε αυτοκίνητο? Στα προηγούμενα 2 τάξιδια μου (Περού, Κούβα) κινηθήκα με collectivos και λεωφορεία. Μιλάω αρκετά καλά ισπανικά.
Θα έσπερνα αμάξι επειδη θα έχεις την ελευθερία σου. Οι αποστάσεις δεν ειναι μικρές αν θες να δεις και τα βορειότερα αρχαιολογικά. Ωραίο το Βαλιαδολιδ αλλά αν είναι να επιλέξεις ένα απ τα δυο, προτίμησε τη Μερίδα.
Συμφωνω για τα εισιτήρια για τη Τσιτσεν Ιτσα, το ίδιο συμβαίνει και στο Τουουμ, ειδικά αν πλησιάσεις εκει με αμάξι, προσπαθούν να σε εξαπατήσουν να πληρώσεις αρκετά λεφτά .

Καλα να περάσεις!
 

wander_er

Member
Μηνύματα
13
Likes
2
Να ρωτήσω επισης επειδη μπερδεύτηκα: εγω ειχα βγάλει ESTA τον νοέμβριο για ταξίδι εντος USA 2 εβδομάδων.
Χρειάζεται να ξαναβγάλω τωρα ESTA που εχει παρελθει το διαστημα των 90 ημερων?
Ή ειναι valid για 2 χρόνια, με maximum stay 90 ημερες;
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.956
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Να ρωτήσω επισης επειδη μπερδεύτηκα: εγω ειχα βγάλει ESTA τον νοέμβριο για ταξίδι εντος USA 2 εβδομάδων.
Χρειάζεται να ξαναβγάλω τωρα ESTA που εχει παρελθει το διαστημα των 90 ημερων?
Ή ειναι valid για 2 χρόνια, με maximum stay 90 ημερες;
Αν δεν έχεις αλλάξει διαβατήριο, ισχύει ακόμα.
 

hello_its_me

Member
Μηνύματα
75
Likes
17
Καλησπέρα παιδιά.
Θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει με σιγουριά τι έγγραφα χρειαζονται για την είσοδο στο μεξικό απο ελλάδα; αγχωνομαι, γιατι διαβαζω πως ειναι αυστηρη η εισοδος γενικα

Επισης, viza δεν χρειαζεται;
 

hello_its_me

Member
Μηνύματα
75
Likes
17
Σφραγιζουν απλα το διαβατηριο κατα την αφιξη;
Εστα ομως χρειαζεται κανονικα σε περιπτωση που υπαρχει transit σε πολιτεια της Αμερικης;;
Εγω που ειχα βγαλει ESTA τον δεκεμβρη για πολυ συντομο ταξιδι με καλυπτει κ τωρα με σιγουρια;
 

agmi

Member
Μηνύματα
503
Likes
2.448
Θα σου λεγα οτι θα σου πω τη Κυριακη, αλλα μπορει να το ξεχασω. Βεβαια στο παλιο διαβατηριο το κοιταζα τις προαλλες με περιεργεια και δεν ειχε ουτε μια σφραγιδα ουτε του 2017 ουτε το 2019. Την ESTA εφ'οσον το ιδιο δαβατηριο και σε ισχυ και τα δυο τη χρειαζεσαι για το layover των HΠΑ!
 
Last edited:

hello_its_me

Member
Μηνύματα
75
Likes
17
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Πώς γνωριζω ομως την ισχυ της ESTA? Κατι τετοια τυπικα με τρομαζουν, μην παω με την υπαρχουσα esta και μου πουν οτι τωρα δεν περναει :ρ
 

agmi

Member
Μηνύματα
503
Likes
2.448
Η στο χαρτι που εχεις ισως τυπωσει η στο site της ESTA (check indv ESTA status) σα μπεις με τα στοιχεια σου θα'χει καπου expiration date ή expires και θα λεει ποτε ληγει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.456
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom