Προορισμός: Βόρειος Έβρος...

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
kosvik,ξέρεις οτι μερικές φορές οι "τουρίστες" γυρνάνε και γνωρίζουν περισσότερα πράγματα και από τους ίδιους τους ντόπιους.Είναι γεγονός οτι τις περισσότερες διαδρομές τις έκανα μόνος...
 

katiastayros

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Oι κάτοικοι του ¨Εβρου

Τι μου θυμήσατε φίλοι μου....Είχα την τύχη να ζήσω δύο υπέροχα χρόνια
στο Σουφλί όπου γνώρισα τους εξαιρετικους κατοίκους του και με την
ίδια χαρά ξαναπήγα Διδυμότειχο και για 2 χρόνια έζησα την απόλυτη
βαρβαρότητα...Και ενώ ο νομος απο φυσικό κάλλος ειναι εξαιρετικός,
και μόνο που διάβασα την περιγραφή σας ανατρίχιασα .Ποτέ ξανά εκεί...
Θέλετε παραδείγματα:Ψάχνω να βρώ σπίτι στο Σουφλί..Οι άνθρωποι
τρέχουν σαν τρελλοι να μ' εξυπηρετήσουν.Ενα παιδί γύρω στα 20 που'χε
το βιβλιοπωλειο απέναντι απο την Πρωτοβάθμια έκλεισε 12 η ωρα το
μεσημέρι για να μου δείξει το σπίτι ενός γείτονα...Άνθρωποι ευγενικοί
πολιτισμένοι ,σε υποχρεώνουν με την συμπεριφορά τους.Δέχονται τους
ξένους και τους βοηθούν...Εμεινα 2 χρόνια ,γέννησα τον γιό μου ,έκανα
φίλους ,πήρα μέρος στο καρναβάλι....
4χρόνια αργότερα στο Διδυμότειχο...Ψάχνω κρέμα προσώπου απο φαρμακείο..Η φαρμακοποιός (Παλαμίδα?Ξιφία ? Κολιού?) στον πεζοδρομο
¨τι θες τώρα:Τόσες κρέμες μου μειναν , τις πέταξα¨..Πάω πιό πάνω, σε άλλο φαρμακείο .Ο ¨φαρμακοποιός¨,στην πραγματικότητα συνταξιούχος
δάσκαλος, μόνο που δεν με έβρισε. Ας πάω λεω στην πλατεια..Στην
γωνία δίπλα στον φούρνο μπαινω μαζί με τα δυο παιδια (8 και 5 χρονών)
στο φαρμακείο.Με αγνοούν....Μαθαίνω όλα τα προσωπικά της κορης του
φαρμακοποιού και τα επαγγελματικα της..Περιμένω 7 λεπτά όρθια με τα
παιδιά...Καλά εγώ έχω αδυνατισει τόσο πολύ που είμαι αόρατη...η κορη μου
όμως που τσακώνεται με τον αδελφό της:Σηκώθηκα και έφυγα....
Και κάτι για τις κυρίες...Μπαινεις σε καταστημα με ρούχα..Δεν σε χαιρετούν...Κοιτας μια μπλουζα.Ρωτας αν την έχουν στο νουμερό σου.
Η ιδιοκτητρια χωρις να σηκωθεί"Θα την πάρεις ή όχι:¨Δηλαδη δεν μπορώ να την δοκιμάσω ,τι επαγγελματισμος είναι αυτός...
Κάποια άλλη στιγμή θα σας πω ιστορίες φρίκης απο τις καφετέριες,φούρνους,σουπερμαρκετ,λαική ,πρωτοβάθμια -δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Το είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου,σε φίλους και γνωστούς και το έκανα.Πέρασα ένα φοβερό 4ήμερο στον Β.Έβρο,παρότι το κρύο προσπάθησε να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα...τα τσίπουρα μπροστά στο τζάκι απέδειξαν το αντίθετο.Τα νέα της Ορεστιάδος...
Το Ακαπούλκο,γυράδικο πλησίον της πλατείας,άλλαξε πια ιδιοκτήτη και δεν είναι το πιο δυνατό βρώμικο της πόλης...ευτυχώς η καντίνα είναι στη θέση της με πρόσθετες γεύσεις στα σάντουιτς(πεπερόνι,σνίτσελ κα).
Ο,διάσημος για τους κεφτέδες του,Πεντεφράγκας έφυγε ο Πεντεφράγκας πάει...Τζακάρτα.Οι πληροφορίες μου λένε ότι λόγω ΔΝΤ τα μάζεψε και πάει να κάνει τους κεφτέδες του διάσημους ανά την υφήλιο.
Η καλοκαιρινή επιτυχία του Apart στον πεζόδρομο,οδήγησε στο άνοιγμα 2ου μεγαλύτερου μαγαζιού,δίπλα στο Ρόδον.Αναμένεται σύντομα.
Απέναντι από τα σχολεία στην Οινόη,υπάρχει μια καταπληκτική ταβέρνα με εξαιρετικά κεφτεδάκια...ανάμεσα στα άλλα.
Πλησίον της Μπυραρίας,άνοιξε ένας καφενές...το περιβάλλον δεν λέει και πολλά αλλά οι μεζέδες είναι ένας και ένας...από μοσχαρίσια γλώσσα μέχρι τηγανιά και μοσχαράκι στο πήλινο.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ω ρε τι μου θυμισες τωρα.Πρεπει και μεις να ανεβουμε στα μερη ..απο το 99 εχουμε να παμε .Καλα τα μαγαζια βεβαια που αναφερεις δε μου λενε τιποτα πια ..παντως θυμαμαι οτι η πολη ειχε παρα πολλες επιλογες σε μπαρακια,καφε,εστιατορια.
Τρωγαμε και πιναμε καλα!Και τα σουβλακια τους ..οπως και της Σαλονικης μεγαλα κ χορταστικα ..(τοτε στην Αθηνα ειχαν το μεσαιο μεγεθος .....τα τελευταια χρονια φτιαχνουν μεγαλο σουβλακι στην Αθηνα ..βλεπε Κανδαυλος-Γκαζι και αλλου)
 

didymoteicho.net

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επισκεψη στο Διδυμότειχο

Γεια σε όλους..διαβασα το post του φιλου που επισκεφτηκε την πόλη μας πριν αρκετά χρόνια βέβαια..σε άλλα έχει δίκιο και σε άλλα οχι :). Είμαστε μια πόλη με μεγάλη ιστορία που έχουμε αρχίσει να την δείχνουμε σιγα σιγά. Για όποιον/α θέλει να επισκεφτεί την πόλη μας και να δει τα αρχαία μας θα τον βοηθήσει πολυ ο χάρτης που μπορείται να βρείτε ΕΔΩ ή για όλο τον Έβρο ΕΔΩ .
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
διαβασα το post του φιλου που επισκεφτηκε την πόλη μας πριν αρκετά χρόνια βέβαια..σε άλλα έχει δίκιο και σε άλλα οχι :).
Κάποιες διευκρινήσεις...δεν επισκέφθηκα την πόλη,αλλά έζησα σ'αυτήν για 2 χρόνια,μέχρι τον Σεπ/2010.Όχι και τόσο παλιά δηλαδή.
Θα χαιρόμουνα να ακούσω τις διαφωνίες σου...
 

didymoteicho.net

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Διαφωνω με τον χαρακτηρισμό της πόλης ως τραγική.Δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο. Επίσης στην πόλη υπάρχουν και άλλα αξιοθέτα πέραν απο αυτά που σωστά ανάφερες και μπορεί να επισκεφτεί κανείς στο Διδυμότειχο, όπως το Λαογραφικό Μουσείο, τα λουτρά των ψιθύρων, η πυροστιά, το παλιό ορολόι,η δημοτική πινακοθήκη Ναλμπάντη,το Εκκλησιαστικό Μουσείο Διδυμοτείχου και λιγο έξω απο το Διδυμότειχο..ο τύμβος της Θυρέας και ο μακεδονικός τάφος του Ελαφοχωρίου. :xmas_wink:
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
Η πρώτη εντύπωση της πόλης από κάποιον "Αθηναίο" είναι τραγική.Ένα μεγάλο χωριό 8.000 κατοίκων,χωρίς ρυμοτομία,χωρίς ομορφιές.Η γνωριμία όμως με μια πόλη πάντα επιφυλλάσει εκπλήξεις.
Πιστεύω ότι η παράθεση αυτή,αποκαθιστά τις παρεξηγήσεις.
Χαίρομαι που αναφέρεις και κάποια άλλα αξιοθέατα.Επειδή αυτή η ιστορία,κατέληξε σε οδηγό,αν έγραφες και 2 λέξεις παραπάνω για το καθένα θα συμπλήρωνε τις πληροφορίες για τους υπόλοιπους επισκέπτες.
 

thematin

Member
Μηνύματα
31
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Road Trip USA
Αχ, το χωριό μου, το Πραγγί...Πόσες αναμνήσεις στην πλατεία παιχνίδι και μετά για σουβλάκια, πατάτες και μπυράλ στον Πανούλη...Τέλεια!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.259
Μηνύματα
885.387
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom