Προς τα μέλη του γκρούπ.

theomp

Member
Μηνύματα
14
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΔΑΝΙΑ - ΝΟΡΒΙΓΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΣΙΑ
Καλημερα και απο εμενα ... σε ολα τα μελη του γρουπ. Η ιδεα του φιλου μας ειναι παρα πολυ καλη τουλαχιστον σε εμας που μας αρεσει και ταξιδευουμε χωρις τις δεσμευσεις των γρουπ και με δικα μας μεσα. Συμφωνω οτι πρεπει οι συζητησεις μας να επικεντρωθουν σε αυτα τα θεματα που γραφει παραπανω ο φιλος μας , γιατι σε αλλα φορουμ οι πληροφοριες αυτες ειναι ελαχιστες αλλα πολυ χρησιμες σε εμας που ταξιδευουμε αυτονομα..
Οι διαδρομες που εχω κανει με ΙΧ ειναι κεντρικη ευρωπη ( Ελβετια-Αυστρια-Ουγγαρια-Βορεια Ιταλια-Βορεια Ανατολικα της Γαλλιας προς Λουξεμβουργο και Βρυξελες )
Τον Δεκεμβριο του 2008 οπως εχω γραψει σε αλλο φορουμ (Δανια-Νορβηγια) θα προσπαθησουμε να πραγματοποιησουμε ενα δοκιμαστικο ταξιδι με easyjet στο Βερολινο και απο εκει με νοικιασμενο αυτοκινουμενο προς Δανια - Οσλο - Μπεργεν ) αν ο καιρος το επιτρεπει ... αλλιως το ταξιδι θα μεταφερθει προς νοτια ....
Ειμαι στην φαση της συλλογης πληροφοριων και ετσι καταλαβαινετε ποσο χρησιμες ειναι οι συγκεκριμενες πληροφοριες που θελει να ασχοληθει η νεα μας παρεα ...
theomp - Θοδωρης
 

george diver

Member
Μηνύματα
115
Likes
15
Ταξίδι-Όνειρο
Στούς βυθούς ολης της γης
Καλησπέρα και από εμένα στο γκρουπ αυτό. Φυσικά όπως και σε εσάς έτσι και σε εμένα μου αρέσει να ταξιδεύω αλλά μου αρέσει περισσότερο να το κάνω με δικό μου μέσον. Πιστεύω έτσι ότι το ζω πολύ περισσότερο το ταξίδι. Το πρώτο μου ταξίδι με δικό μου μεταφορικό μέσον το είχα κάνει θυμάμαι στις 26 Δεκεμβρίου 1969 ημέρα των τρίτων μου γενεθλίων με ένα τρίκυκλο ποδήλατο που είχα . ήταν στην Μελβούρνη όπου και γεννήθηκα. Όλοι είχαν μαζευτεί στο σπίτι μας για παρτυ γενεθλίων αλλά εγώ προτίμησα να πάρω τους δρόμους και τις λεωφόρους της Μελβούρνης και να κάνω road trip. Τελικά με την βοήθεια της αστυνομίας γύρισα το βράδυ σπίτι όπου με περίμεναν όλοι οι συγγενείς και οι γονείς μου σε κατάσταση αμόκ αφού έψαχναν όλη μέρα να με βρουν . μέχρι και το λιμενικό είχαν βάλει γιατί μέναμε στην παραλία σχεδόν.
Λοιπόν όπως καταλάβατε το μικρόβιο το έχω από μικρός.
Ας πάμε στα νεότερα χρόνια τώρα.
Έχω κάνει 4 ταξίδια με δικό μου μεταφορικό μέσον εκτός Ελλάδας και πάρα πολλά εντός. Φυσικά προτιμώ τα εκτός Ελλάδας (οδικά) ταξίδια.
Το 1991 με μια BMW R-45 πηγαμε Ιταλία-Γερμανία(Μόναχο)-και όλη την Αυστρία.(1 βδομάδα 2500χλμ)
Το 1995 με το αυτοκίνητο μου πήγα Ιταλία –Γαλλία- και Ελβετία .(8 μέρες 3000χλμ)
Το 1997 με το αυτοκίνητο μου πήγα Δανία και στον γυρισμό έκανα στάσεις ολιγοήμερες στην Γερμανία -Αυστρία και κατεβηκα Ρώμη για 4-5 μέρες (15 μέρες 7500χλμ)
Το 2008 (Σεπτέμβρη) πηγαμε Σικελία (2 βδομάδες) και για λίγες μέρες Tropea και Gallipoli (18 μέρες 4300χλμ)
Έχω στο μυαλό μου αρκετά ακόμα πλάνα . δυο από αυτά είναι nordkapp και Ισπανία Πορτογαλία. Να μας έχει ο θεός καλά και βλέπουμε.
Καλά ταξίδια με ασφάλεια σε όλους
Σε ολα τα ταξιδια μου εκανα camping οργανωμενο (μια αλλη μαγαλη αγαπη αυτη)
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Το πρώτο μου ταξίδι με δικό μου μεταφορικό μέσον το είχα κάνει θυμάμαι στις 26 Δεκεμβρίου 1969 ημέρα των τρίτων μου γενεθλίων με ένα τρίκυκλο ποδήλατο που είχα . ήταν στην Μελβούρνη όπου και γεννήθηκα. Όλοι είχαν μαζευτεί στο σπίτι μας για παρτυ γενεθλίων αλλά εγώ προτίμησα να πάρω τους δρόμους και τις λεωφόρους της Μελβούρνης και να κάνω road trip. Τελικά με την βοήθεια της αστυνομίας γύρισα το βράδυ σπίτι όπου με περίμεναν όλοι οι συγγενείς και οι γονείς μου σε κατάσταση αμόκ αφού έψαχναν όλη μέρα να με βρουν . μέχρι και το λιμενικό είχαν βάλει γιατί μέναμε στην παραλία σχεδόν.
Λοιπόν όπως καταλάβατε το μικρόβιο το έχω από μικρός.
Έχω στο μυαλό μου αρκετά ακόμα πλάνα . δυο από αυτά είναι nordkapp και Ισπανία Πορτογαλία. Να μας έχει ο θεός καλά και βλέπουμε.
Καλά ταξίδια με ασφάλεια σε όλους
Σε ολα τα ταξιδια μου εκανα camping οργανωμενο (μια αλλη μαγαλη αγαπη αυτη)
Καλώς τονε κι εδώ! Πράγματι από τα γεννοφάσκια σου στο τιμόνι. ¨ομορφα τα ταξίδια σου και όποιες πληροφορίες σχετικά έχεις θα βοηθήσουν. Όσον αφορά το ταξίδι που σχεδιάζεις για Ισπανία-Πορτογαλία θα πάρεις πληροφορίες από τον Χρήστο (Christos_Gkir.) που το έκανε πριν μερικά χρόνια και έχει κρατήσει πολλές λεπτομεριακές πληροφορίες.

Εγώ τώρα έχω κάνει πολλά οδικά ταξίδια στην Ελλάδα και δύο στο εξωτερικό.
1. Το 2003 Ιταλία (Βενετία, δες εδώ -Δολομίτες κι εδώ -Τεργέστη) Κροατία (μέρος των Δαλματικών ακτών-Ζάγκρεμπ) και Σλοβενία με διαμονή στη σκηνή μας σε οργανωμένα κάμπινγ (και δικιά μας μεγάλη τρέλλα)
2. Τον Ιούλιο 2008 Γερμανία (Νυρεμβέργη, κάμπινγκ-τροχόσπιτο και Βερολίνο, κάμπινγκ-δωμάτιο), Νότια Τσεχία σε πανσιόν, Αυστρία και Β.Ιταλία (μία νύχτα σε ξενοδοχείο)
Φυσικά και υπάρχουν άπειρα πλάνα, καλά να είμαστε, λεφτά να έχουμε και βουρ!
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
159
Likes
43
Κατʼ αρχάς καλωσορίζω τα νέα μέλη του γκρουπ. Με χαρά βλέπω ότι γίναμε δώδεκα, γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω ότι ήμασταν τρομερά μικρή μειοψηφία όλοι εμείς που προτιμούμε να ταξιδεύουμε με δικό μας μέσο, μόνοι μας ή με δύο τρείς φίλους. Από τον Ιανουάριο που παρακολουθώ το site, βλέπω ότι το σύνολο σχεδόν των χρηστών, εκτός τεσσάρων ή πέντε αν θυμάμαι καλά, προτιμάει τα οργανωμένα από πρακτορεία ταξίδια η ταξιδεύει ανεξάρτητα με δημόσια όμως μέσα συγκοινωνίας. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια με το αυτοκίνητο και τα πραγματοποιώ όποτε έχω αυτή τη δυνατότητα. Οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτό το κουσούρι το απέκτησα επειδή γεννήθηκα καθʼ οδό, όταν οι γονείς μου πήγαιναν με δικό τους μέσο από την Αθήνα στις πατρίδες τους στη Θράκη για πρωτομαγιά. ( Φαίνεται πως ή η μητέρα μου μπέρδεψε τις μέρες τις ή εγώ από το κούνα-κούνα βιάστηκα να βγω. Πάντως εφταμηνίτικος δεν είμαι ).
Τα δύο πρώτα μου ταξίδια στο εξωτερικό τα έκανα με τρένο, το 1970 στο Μόναχο και το 1972 στο Ανόβερο. Από το 1975 μέχρι σήμερα ταξιδεύω με αυτοκίνητο ΙΧ. Σε όλο αυτό το διάστημα έκανα μερικά οργανωμένα ταξίδια με πρακτορεία, αλλά οι εμπειρίες μου ήταν άσχημες, τόσο από την ασχετοσύνη των αρχηγών όσο και από την απαράδεκτη συμπεριφορά μερικών συνταξιδιωτών. Εξαιρώ τρία ταξίδια που οργάνωσε βασικά ο φίλος Dimosf σαν μεγάλη παρέα και ένα που ήμασταν οκτώ συνολικά φίλοι και φίλες, όπου η συμμετοχή των πρακτορείων σε όλα αυτά περιοριζότανε μόνο στην προμήθεια των εισιτηρίων, στο κλείσιμο των ξενοδοχείων, στη διάθεση αυτοκινήτου και σε μερικά στην ύπαρξη ξεναγού. Για ταξίδια στην Ελλάδα δεν λέω τίποτε γιατί τα κάνω από μικρός.
Παραθέτω ακόμη μερικά στοιχεία για τον εαυτό μου, αφού δεν παρουσιάζονται στο προφίλ μου, για τον λόγο που έγραψα στο πρώτο μου κείμενο προς τα μέλη του γκρουπ στις 25/9/08.
Ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας και τώρα είμαι συνταξιούχος. Μένω στην Αθήνα στους Αγίους Αναργύρους. Είμαι παντρεμένος, αλλά δεν έχω παιδιά. Η σύζυγός μου είναι εκπαιδευτικός εν ενεργεία και ως εκ τούτου ο χρόνος μου για μεγάλα ταξίδια περιορίζεται μόνο στις διακοπές του Πάσχα, των Χριστουγέννων και του καλοκαιριού. Ηλικιακά τα έχω τα χρονάκια μου Είμαι στα τρίτα ήντα και κάτι, (το λέω έτσι μήπως και σας μπερδέψω λίγο) ζωή να έχω, αλλά μυαλό ακόμα φαίνεται ότι δεν έβαλα. (Αλήθεια με την ευκαιρία αυτή πολύ θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει και κανένας άλλος νέος της ηλικίας μου στα μέλη του Travelstories).
Ασφαλώς σας κούρασα λίγο με όλα τα παραπάνω, αλλά πιστεύω ότι είναι καλό να γνωριστούμε μεταξύ μας καλλίτερα.
Αυτά λοιπόν και υπόσχομαι να μη το ξανακάνω._

Υ.Γ. Γράψτε ρε παιδιά σας παρακαλώ και τη γνώμη σας, για το αν πρέπει στις περιγραφές να συμπεριλάβουμε και τις διαδρομές στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα μόνο τρείς την διατύπωσαν._
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
159
Likes
43
.........Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω ποιος έχει βάλει έναν καθαρά αγροτικό δρόμο ως κανονική διαδρομή σε χάρτη GPS.........
Από όσα λογισμικά πλοήγησης γνωρίζω Marydim, μόνο το TopoNavigator δίνει μία διαδρομή από δύσκολους χωματόδρομους κοντά στο χωριό σου, για μετάβαση από την περιοχή του Καλεντζίου προς το Ναύπλιο, αλλά αυτή την έχει στην επιλογή μόνο για Τζίπ και σαν διαδρομή περιπέτειας. Σε αυτού του είδους τις διαδρομές πάνε τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα μαζί και όχι ένα μόνο του. Επομένως δεν φταίει καθόλου το λογισμικό αλλά η κακή επιλογή είδους διαδρομής. Όλα τα λογισμικά που ξέρω, δίνουν στην επιλογή σύντομης διαδρομής ένα μικρό τμήμα άλλου χωματόδρομου πολύ καλής βατότητας, αλλά και στην περίπτωση αυτή μπορείς να επιλέξεις τον αποκλεισμό των χωματόδρομων, εάν το αυτοκίνητό σου δεν είναι κατάλληλο.
Τη διαδρομή αυτή ίσως να τη δίνει και το λογισμικό Navimate, γιατί χρησιμοποιεί την ίδια χαρτογράφηση με το παραπάνω. Όλα τα υπόλοιπα που γνωρίζω, στους χάρτες τους δεν περιλαμβάνουν καν αυτόν τον δύσκολο χωματόδρομο.
Αυτά για να σου λυθεί η απορία._
 

mio gps

Member
Μηνύματα
1.174
Likes
180
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Το χωριό μου λέγεται Σπαθοβούνι (εξού και τα Διόδια Σπαθοβουνίου) και είναι 1,5 περίπου χιλιόμετρο από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως.
Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω ποιος έχει βάλει έναν καθαρά αγροτικό δρόμο ως κανονική διαδρομή σε χάρτη GPS.
Να φανταστείτε ούτε και εγώ δεν θα τον ήξερα αν δεν κάναμε εκείνες τις ατελείωτες ποδηλατικές εξορμήσεις στα παιδικά μας χρόνια.
σε πιο προγραμμα αναφερεσαι?
δωσε περισσοτερα στοιχεια για το κοματι που ειναι λαθος
 

mio gps

Member
Μηνύματα
1.174
Likes
180
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
αν και λιγο οψιμα...καλοσωριζω τα μελη του subforum μας.
εγω εχω κανει με αμαξι τα εξης ταξιδια.
αncona-lucern
ancona -nice-cannes-lago maggiore
ancona-lucern
ancona -rome-florence
 

manizious

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Συμφωνώ με την δημιουργια δυο υποομάδων ,ταξιδια ελλαδας και ταξιδια εκτος ελλαδας.
 
Μηνύματα
159
Likes
43
Αγαπητέ McElk στις 9 Σεπτεμβρίου είχες ζητήσει πληροφορίες για Μολδαβία και Ουκρανία, γιατί σκόπευες να πάς οδικώς στην Οδησσό. Στις 5 Οκτωβρίου είχε προσφερθεί να σου δώσει πληροφορίες ο Giorgos Thalassis που έκανε αυτή τη διαδρομή τον Αύγουστο, τον οποίο μάλιστα παρακάλεσα και εγώ να γράψει μερικές
λεπτομέρειες για Μολδαβία και Ουκρανία. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου τίποτε σχετικό. Εσύ τι έκανες; Πραγματοποίησες το ταξίδι; Εάν ναι γράψε σε παρακαλώ μερικά πράγματα για τη διαδρομή από Ρουμανία προς Οδησσό μέσω Μολδαβίας. Ευχαριστώ.
 
Last edited by a moderator:

McElk

Member
Μηνύματα
1.033
Likes
1.600
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Χρήστο όχι δεν πήγα ακόμη και τα χρονικά περιθώρια λιγοστεύουν λόγω χειμώνα. Ο GiorgosThalassis δεν ξαναεμφανίσθηκε να δώσει πληροφορίες αν και τις ζητήσαμε και οι δύο με τα τελευταία post. Ίσως μπαίνει αραιά στο forum και δεν τα είδε. Αν πάω θα γράψω οποσδήποτε. Σήμερα το πρωινό καφεδάκι το ήπια στο Κάραγατς, προάστειο της Αδριανούπολης σε μια δίωρη βόλτα στην γείτονα χώρα.
(4 Φωτο)
 
Μηνύματα
159
Likes
43
Ciscomike και axinos καλωσορίσατε στο γκρουπ μας, αλλά γράψτε κάτι για το
άτομό σας και για τα ταξίδια σας.
Με την ευκαιρία απευθύνομαι και σε εκείνα τα μέλη του γκρουπ, που δεν έχουν
δώσει κανένα στοιχείο και να τα παρακαλέσω να γράψουν αν θέλουν δύο λόγια για τον εαυτό τους και για τα πρόσφατα ταξίδια τους, εάν έχουν κάνει.
Αυτό θα βοηθούσε πολύ τα υπόλοιπα μέλη για να ζητήσουν μερικές σχετικές πληροφορίες.
 
Μηνύματα
159
Likes
43
..............Σήμερα το πρωινό καφεδάκι το ήπια στο Κάραγατς, προάστειο της Αδριανούπολης σε μια δίωρη βόλτα στην γείτονα χώρα.
(4 Φωτο)
Φαίνεται McElk ότι απλοποιήθηκαν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες της αδείας εισόδου στην Τουρκία του αυτοκινήτου, αφού πηγαίνεις για μία δίωρη βόλτα στην Αδριανούπολη. Εμείς τα Χριστούγεννα του 2006 χρειαστήκαμε τρείς
ώρες γεμάτες για να πάρουμε την άδεια εισόδου, μετά από πέντε ουρές σε ισάριθμα γραφεία, λόγω κίνησης.
Από τις φωτογραφίες σου διαπίστωσα ότι πήγαμε στα ίδια μέρη που πήγες και εσύ, αφού στα τρία ακριβώς σημεία έχουμε και εμείς φωτογραφίες. Μόνο από το μουσείο BAYEZID με τα κέρινα ομοιώματα και τα χειρουργικά εργαλεία, που ίσως είναι το αξιολογότερο αξιοθέατο της Αδριανούπολης, δεν είδα καμία φωτογραφία. Δεν το επισκέφθηκες;
Υ.Γ. Για να πετιέσαι έτσι στο άψε – σβήσε στην Αδριανούπολη για καφέ, μάλλον κάπου εκεί κοντά θα πρέπει να μένεις._
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.241
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom