Προσευχή στην Αθήνα με αστυνομική παρουσία

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.701
Άσχετο, στον ''Καιρό των Τσιγγάνων'' οι μουσουλμάνοι Τσιγγάνοι του Σαράεβο γιορτάζουν στο ποτάμι και κάνουν λιτανεία το λάβαρο του Άη-Γιώργη.
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
νομίζω πως είναι 2 διαφορετικά θέματα:α) το αν θα επιτρέπετε στους οπαδούς οποιασδήποτε θρησκείας να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα...και κατ επέκταση αν το κράτος θα τους διευκολύνει σ΄αυτό...με τρόπο που και αυτοί να μπορούν να το κάνουν όπως επιβάλει η θρησκεία τους και οι οπαδοί άλλων θρησκειών δεν θα ενοχλούνται και β)το τι είδους προβλήματα δημιουργούνται στις περιοχές που υπάρχουν πολλοί μετανάστες(ως επί τω πλείστον φτωχοί και παράνομοι)...
ως προς το 1ο θέμα,νομίζω πως ήδη το Διάταγμα περί ανεξιθρησκίας(313μΧ)
έχει δώσει τη λύση..δεν είναι δυνατόν, κατά τη γνώμη μου πάντα,σήμερα να συζητάμε τέτοιου είδους θέματα! απ΄τη στιγμή που σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου υπάρχουν θρησκείες επιβάλετε να υπάρχουν και οι ανάλογοι τόποι λατρείας...στο κάτω-κάτω και εμείς οι Ελληνες όπου πήγαμε σαν μετανάστες το 1ο που κάναμε ήταν να χτίσουμε τις εκκλησίες μας...γιατί μας ξενίζει που τώρα το κάνουν και αλλόθρησκοι στη χώρα μας??
ως προς το 2ο ζήτημα,ξέρω καλά πως οι κάθε είδους μετανάστες, επειδή ακριβώς είναι πολλοί και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες,αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τη περιοχή στην οποία κινούνται..αλλά δεν φταίνε αυτοί.φταίνε οι συνθήκες που ζούνε...τώρα ποιός τους φέρνει στην Ελλάδα και με ποιό σκοπό,για να πω την αλήθεια λίγο με νοιάζει...ας είχαμε κράτος της προκοπής,το οποίο δεν θα τους δεχόταν,αφού δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί το πρόβλημά τους..απ΄τη στιγμή που αφήνονται να ζουν σε παγκάκια,σταθμούς τρένων,ποτάμια,και οπουδήποτε αλλού,(κάπως σαν ζώα)είναι προφανές πως θα υπάρχουν συνέπειες..όμως για το κράτος που έχουμε δεν φταίνε αυτοί αλλά εμείς....και όσο δεν το καταλαβαίνουμε αυτό τόσο η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη όχι μόνο στο θέμα των μεταναστών,αλλά σε όλα...άσε που πολλοί από μας(Ελληνες εννοώ) σύντομα μπορεί να κοιμούνται στο διπλανό παγκάκι με του πακιστανό,ινδό,μουσουλμάνο ή βουδιστή αδιάφορο..
 

liopyr

Member
Μηνύματα
322
Likes
627
[URL="
- Ederlezi - Elohi (Bregovic)[/URL]

εδώ είναι


Από τις πιο απίθανες κινηματογραφικές σκηνές που μπορώ να θυμηθώ η παραπάνω, από αυτές που μόνο ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης θα μπορούσε να μας χαρίσει.
Από θρησκείες δε καταλαβαίνω, αλλά Κουστουρίτσα προσκυνώ. :D



Ontopic, μιας και έπεσα στην παγίδα να απαντήσω στο συγκεκριμένο thread, να σημειώσω πως και εδώ (όπως και σε αρκετές παρόμοιες συζητήσεις που έτυχε να παρακολουθήσω και σε άλλα φόρουμ) υπάρχει ένα σφάλμα που εμφανίζεται με μαθηματική ακρίβεια, επισημάνθηκε και παραπίσω νομίζω αλλά πέρασε κάπως στα ψιλά...

Είναι διαφορετικό θέμα το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να εκδηλώνει την θρησκεία του όποια και αν είναι αυτή - όπου και αν βρίσκεται, και διαφορετικό αυτό της "λαθρο"μετανάστευσης.
Το μεν καλύπτεται απλά και περιεκτικά από το άρθρο 18 της οικουμενικής διακήρυξης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Θέλω να πιστεύω πως μισό+ αιώνα μετά έχουμε την κατάλληλη παιδεία να το αποδεχθούμε.
Το δε είναι τεράστιο και τόσο πολυσύνθετο που θα χρειαστούμε δεύτερο σέρβερ στην Ολλανδία για να το αναπτύξουμε και να καταλήξει (λέμε τώρα) σε κάποια συμπεράσματα.
 
Last edited by a moderator:

micmic

Member
Μηνύματα
178
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
Το θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, και ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι ακραίες απόψεις είναι τελείως λανθασμένες. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είμαστε πρωτοπόροι. Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία και άλλες πιο προοδευμένες χώρες από μας αντιμετώπιζαν ήδη τέτοια προβλήματα όταν εμείς είχαμε δει μαύρους μόνο στην τηλεόραση και καυχιόμασταν για το πόσο "αντιρατσιστές είναι οι Έλληνες", όντας βέβαια έξω από το χορό οι ίδιοι. Απλά λοιπόν πρέπει να ακολουθήσουμε τα βήματα εκείνων των χωρών, στις οποίες τουλάχιστον ελπίζω ότι θέλουμε να μοιάσουμε περισσότερο. Τόσο στον τομέα της ανοχής στην διαφορετικότητα όσο και στον τομέα της τήρησης των νόμων. ΦΥΣΙΚΑ και έρχονται εδώ περισσότεροι Μουσουλμάνοι από ότι πάνε Χριστιανοί σε μουσουλμανικές χώρες, πολύ απλά γιατί οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλύτερες. Και λέει πολλά το ότι σύμφωνα με τελευταία στοιχεία είναι πάρα πολλοί οι Έλληνες που μετά την κρίση ψάχνουν για δουλειά στην Τουρκία. Αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε τόσο σκατά όσο πάμε τώρα και η Τουρκία να αναπτύσσεται με τους ίδιους ρυθμούς, να είστε σίγουροι ότι οι Χριστιανοί στην Τουρκία θα υπερβούν τους Μουσουλμάνους στην Ελλάδα. Και κανένας νόμος δεν θα μπορέσει να το σταματήσει αυτό.

Κατά τα άλλα, τα προβλήματά μας είναι εν πολλοίς προβλήματα κοντόφθαλμων πολιτικών που διοικούν έναν κοντόφθαλμο λαό. Π.χ. έχουμε καταφέρει να είμαστε γραφικοί παγκοσμίως με το θέμα της ονομασίας της FYROM, που όλος ο κόσμος την λέει Μακεδονία κι εμείς τη λέμε Σκόπια. Αν δεν είναι αυτό στρουθοκαμηλισμός τί είναι; Πόσες φορές στα παγκόσμια χρονικά έχει καταφέρει κάποιο κράτος να αλλάξει την ονομασία κάποιου άλλου, ειδικά όταν είναι ριζωμένη βαθιά στη συνείδηση του λαού του; Αν θέλουν να λέγονται Μακεδονία, ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ. Και Κάτω Πατήσια να ήθελαν να λέγονται, πάλι θα το κατάφερναν. Τί έπρεπε να κάνουμε λοιπόν; Θα έπρεπε να τους αγκαλιάσουμε, να πούμε ότι χαιρόμαστε για τό ότι αναγνωρίζουν ότι είναι κομμάτι του μεγάλου Ελληνικού Πολιτισμού, και να τους κάνουμε ουσιαστικά φίλους και προτεκτοράτο μας, όπως είχαμε την δυνατότητα. Αντ'αυτού, δώσαμε την ευκαιρία σε άλλες χώρες να διεισδύσουν στην οικονομία τους και βάλαμε έναν μπελά στο κεφάλι μας από το πουθενά. Επειδή λέει υπήρχε οργανωμένο σχέδιο τρίτων δυνάμεων να μας πάρουν τη Μακεδονία κτλ. Αηδίες. Λες κι αν αύριο πει π.χ. το Μεξικό ότι θέλει να ονομάζεται Τέξας, θα στενοχωρηθούν πολύ οι ΗΠΑ :D

Αυτό είναι λοιπόν το θέμα: Αν ως πολιτισμός και ως οικονομία είσαι τόσο χάλια που δεν μπορείς να ενσωματώσεις κάποιους μετανάστες, χωρίς να τους αλλάξεις βέβαια τις θρησκείες και τα έθιμά τους, τότε είσαι ούτως ή άλλως καταδικασμένος. Φυσικά και δεν μπορούμε να δεχτούμε άπειρους. Αλλά δεν είναι τυχαίο ότι στην εφαρμογή των νόμων για την λαθρομετανάστευση είμαστε εξίσου άχρηστοι με την ενσωμάτωση.
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Σύμφωνα με άρθρο του "Έθνους" :

Λίγες μέρες μετά τη δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων στα Προπύλαια, η παγκοσμίου φήμης Ιρακινή αρχιτέκτονας Ζάχα Χαντίντ έχει προσφερθεί να σχεδιάσει αμισθί το τέμενος
v4.ethnos.gr - Η Ζάχα Χαντίντ σχεδιάζει το τζαμί της Αθήνας - ειδησεις , κοινωνια
 

PAPI_9

Member
Μηνύματα
138
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Κιδαρη λεγεται το χωριο οπου οι πολυ φιλικοι κατοικοι του μας καλεσαν να γιορτασουμε μαζι!
Ο Αγιος Γεωργιος (καθολου τυχαιο το ονομα, το οποιο συνδεεται με τη γη και τη γεωργια) ειναι μια πολυ "περιεργη" μορφη αγιου η οποια απηχει προγενεστερες μυθολογικες μορφες. Ο καβαλαρης που σκοτωνει τον δρακο ειναι γνωστη επαναλαμβανομενη ιστορια, τοσο στην αρχαια ελληνικη μυθολογια οσο και σε προισλαμικες λατρειες της Μεσογειου. Αντιστοιχο σεβασμο επεδεικνυαν οι μουσουλμανικοι πληθυσμοι προς τον Αγιο Μαμα.
Καλημέρα Έρση.
Άνοιξα τους χάρτες μου και θημήθηκα σχετικά. Το Κίδαρη είναι το πιο κοντινό στη Βουλγαρία ελληνικό χωριό στο νομό Ξάνθης (παρεπιπτόντως αν ξαναπάς και δεν το έκανες ήδη, πήγαινε στην Κοττάνη μερικά χιλιόμετρα μετά - ήταν βέβαια λίγο κακός χωματόδρομος-, έχει ανοίξει ένας πομάκος καταπληκτικό εστιατόριο, στο σπίτι της οικογένειας του, που το έχει κάνει και μικρό μουσείο. Καταπληκτικό φαγητό, και θέα αν το επιτρέπει η μέρα να καθήσεις στην αυλή. Αν και όλο το πακετάκι είναι τέλειο).
Εγώ αντιμετώπισα πρόβλημα στο νομό Ροδόπης, στο τελευταίο Πομακοχώρι του νομού πριν το νομό Έβρου. Πήγαμε στο χωριό Χλόη, και θέλαμε να πάμε από χωματόδρομο που ενώνει λίγο έξω από τη Χλόη με το χωριό Γονικό (λίγο πιο έξω), και από κει έχει άσφαλτο για Μικρό Δέρειο που ανήκει στον Έβρο. Κάπου εκεί κοντέψαμε να αφήσουμε τα κοκαλάκια μας..
Πήραμε ένα δρόμο (ο καλός μου που ήθελε ν'ακούσουμε το gps, ενώ εγώ δουλεύω παραδοσιακά με χάρτες:(), που δεν πήγαινανε ούτε μουλάρια, μετά από κανένα χιλιόμετρο κακού χωματόδρομου, απλά δεν πήγαινε άλλο..ούτε μπρος, ούτε πίσω...δεξιά βουνό, αριστερά γκρεμός.. Το πλάτος του δρόμου σχεδόν όσο και το αυτοκίνητο.
Έτρεξα στο χωριό, περίπου 25 λεπτά λαχανιάσματος, και με βοήθησε ένας ντόπιος (καλή του ώρα), ήρθε με το τρακτέρ, αφού ξεφόρτωσε τις πατάτες που ήταν ήδη φορτωμένο το όχημα, για να πάμε να δούμε αν ανατινάχθηκε το αμάξι, που έβγαζε καπνούς όταν το άφησα με τον καλό μου... Για να καταλάβεις τότε είχα αγοράσει καινούργιο αμάξι, (πριν 3 χρόνια) και άλλαξα δίσκο εξ'αιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού πριν 14 μήνες...:roll:. Τελικά ο άνθρωπος μας βοήθησε, μας πήγε σπίτι του μας περιποιήθηκε, όσο μπορούσε, μας είπε κιόλας ότι εκείνος όσα χρόνια θυμάται (περίπου 55 χρονών ήταν), από εκείνο το δρόμο, δεν πηγαινε ποτέ κανείς, νομίζω του είχε πει ο πατέρας του ότι παλαιοτερα ήταν δρόμος που πηγαίνανε με τα μουλάρια...
Η δε σύζυγος μας είδε, κατέβασε το κεφάλι και μπήκε σπίτι.. Τι χαμόγελα, τι καλημέρες.. τίποτα..το κεφάλι κάτω και γειά σας.. Με τον κύριο αλλάξαμε στοιχεία (δώσαμε τηλέφωνα), γιατί είχε κάποιο πρόβλημα υγείας και θα ερχότανε μάλλον στο Λαϊκό Νοσοκομείο, του πρότεινα να τον βοηθήσουμε όπου μπορούμε, αλλά δεν εμφανίστηκε.
Τέλος πάντων μετά πήραμε εναν πιο αξιοπρεπή δρόμο, και σ'αυτό το διάστημα έως το Μικρό Δέρειο είδαμε και την μοναδική εκκλησία στην περιοχή, κατακρεουργημένη στην κυριολεξία που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα.. Εγώ να σου πω την αλήθεια μου είχα τρομάξει τόσο πολύ.. που το μόνο που ήθελα ήταν ν'ανάψω μια λαμπάδα ίσα με το μπόι μου :haha:..
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μεχρι το Δερειο ακομη δεν εφτασε η χαρη μου. Το εχω αφησει υποθηκη για το μελλον.
Η ταβερνα στην Κοττανη ειναι αυτη: Ταβέρνα "Κοττάνη" Παραδοσιακός Οικισμός Κοττάνη
Πηγαμε δυο φορες, το φαγητο ιδιαιτερο και για το τοπιο τι να πει κανεις; Συγκλονιστικο.
Το μελος Ροζα μου την ειχε συστησει και ειχε απολυτο δικιο.
 

PAPI_9

Member
Μηνύματα
138
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Μεχρι το Δερειο ακομη δεν εφτασε η χαρη μου. Το εχω αφησει υποθηκη για το μελλον.
Η ταβερνα στην Κοττανη ειναι αυτη: Ταβέρνα "Κοττάνη" Παραδοσιακός Οικισμός Κοττάνη
Πηγαμε δυο φορες, το φαγητο ιδιαιτερο και για το τοπιο τι να πει κανεις; Συγκλονιστικο.
Το μελος Ροζα μου την ειχε συστησει και ειχε απολυτο δικιο.
Τι?? Έχει τώρα σελίδα και στο ιντερνετ?? Τι σου είναι η τεχνολογία.
Εγω να σου πω το βρήκα τυχαία, ψάχνοντας τα σύνορά μας...
Για μας ήταν ένα κομμάτι ταξιδιού με αυτοκίνητο, που ξεκίνησε από την Αθήνα, περάσαμε μια βδομάδα στη Θράκη,με έδρα την Ξάνθη για λίγες μέρες και μετά συνεχίσαμε για Ροδόπη, περάσαμε Έβρο (βόρεια ) , από εκεί Αδριανούπολη (κατά την ελληνική έκδοση της ονομασίας), από εκεί Κωνσταντινούπολη και μετά πίσω από Αλεξανδρούπολη..Αχχχ...
Έχω έρωτα με τη Θράκη, νομίζω ότι είναι από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας. Αλλά μετά από αυτό ξαναπήγαμε για 5 μέρες την επόμενη χρονιά, για να γυρίσουμε τα νότια κομάτια του νομού Ξάνθης και από τότε...τιποτις....:( Έχω χαθεί από την περιοχή..., αλλά πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι εκεί θα πάω:D. Να υποθέσω ότι σε μια μπανιέρα στα Θερμά την έκανες τη βουτιά σου ε??
'
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.499
Τέλος στα σενάρια...
«Μόνο ένα τζαμί και αυτό στην Αθήνα»

http://img.protothema.gr/C10BD11F9C0927EEAC60912E2536DB7E.jpg


Δεν υπάρχει σχεδιασμός για δημιουργία τεμένους στη Θεσσαλονίκη ή για άλλο στην Αθήνα αυτήν τη στιγμή, δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το τέμενος που θα δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα θα είναι μικρότερο απ' ό,τι είχε υπολογιστεί στην αρχή, θα βρίσκεται σε χώρο πρασίνου, θα ανεγερθεί με τρόπο που σέβεται και το εθνικό πλαίσιο και την εθνική κουλτούρα και θα ανήκει στο υπουργείο Παιδείας.

«Αυτή είναι μια ισχυρή πολιτική απόφαση, γιατί δεν θα θέλαμε ένας τέτοιος χώρος λατρείας να ανήκει στην αρμοδιότητα ή ευθύνη οποιουδήποτε άλλου κέντρου ή χώρας εκτός Ελλάδας» τόνισε η υπουργός. Και προσέθεσε: «Η φιλανθρωπία είναι το σημαντικότερο, αλλά δεν πρέπει να την φτιασιδώνουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί ο μουσουλμανισμός έχει 117 σέχτες. Δεν μπορούν να κάτσουν στο ίδιο τζαμί, δεν μπορούν να συνυπάρξουν».

«Μπορείτε -στο πλαίσιο των όσων αναφέρετε για τα ανθρώπινα δικαιώματα- να ανέχεστε την μπούργκα, το λιθοβολισμό για μοιχεία, τις σφαγές ζώων έξω από τα τζαμιά» είπε ο κ. Βελόπουλος.

«Αναφερθήκατε με ένα τρόπο που ουσιαστικά έβγαλε στην επιφάνεια πολλά δύσκολα και δυσάρεστα και αποκρουστικά θέματα πράξεων. Δεν μπορούμε όμως να απορρίπτουμε μια από τις μεγαλύτερες θρησκείες στον κόσμο... Σε όλες υπάρχουν θετικά στοιχεία και αυτά που μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτά, για να δημιουργήσουμε συνθήκες ομαλής συμβίωσης» απάντησε η υπουργός.

πηγη : protothema.gr
 
Last edited by a moderator:

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γειά σου ρε Βελόπουλε,είσαι πολύ......λεβέντης.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.300
Μηνύματα
887.215
Μέλη
38.967
Νεότερο μέλος
plg-12

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom