Θάσος Προτάσεις για Θάσο!!!

Voyager1

Member
Μηνύματα
286
Likes
68
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
+1 Κι απο μενα για παράδεισο!! Οπωσδηποτε να πατε να κανετε τις βουτιες σας.
Επίσης συμφωνω οτι στην αλυκη γινεται απλα το πανδαιμιο συνεχως.
Κ τελος να δώσω τα συγχαρητηρια μου στον/η καλοφαγα φιλο-η συμφορουμιτη που σου πρότεινε την ταβέρνα Ιατρου (κλεονικη) στον γραφικο Θεολογο! Ανεπαναληπτο κατσικάκι κ γενικοτερα εχει θεϊκα κρεατικά!
Κατα τ αλλα με κάλυψαν οι προλαλησαντες... Καλα να περάσεις το 3ημερο!:)

Υγ: Η μονή αρχαγγέλου είναι εξαιρετική (αν κ πολυ "τουριστική") κ έχει πολυ ωραια θεα το μοναστηρι. Τip: Οι γυναικες για να μπουν ΠΡΕΠΕΙ να φορανε φουστα απ το γονατο κ κατω.. κ μπλουζα απο ζιβαγκακι μέχρι το πολυ λαιμοκοψη. Οι αντρες πάλι να τις ξεχασουν τις βερμουδες...παντελονακι μακρυ μακρυ. Υπάρχει βεβαια κ η λύση της νεωκορου που βρισκεται στην εισοδο να σου δωσει "καλύμματα" για να έχεις "ευπρεπή ενδυμασια".
 

tou dromou

Member
Μηνύματα
141
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
μιλφειγ και νλουκουμαδες στον Σταματη στον Λιμενα και μετα ποτακι και ηλιοβασιλεμα στο παλιο λιμανι του ΛΙμενα.καλη και ρηχη θαλασσα για παιδακια στο παχυ και διπλα απιθανο λιμανακι το γλυφονερι και λιγο παρακατω ταβερνακι πανω στην αμμο η πευκοσπηλια.αυτα καλα να περασετε.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.371
Likes
6.868
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Υγ: Η μονή αρχαγγέλου είναι εξαιρετική (αν κ πολυ "τουριστική") κ έχει πολυ ωραια θεα το μοναστηρι. Τip: Οι γυναικες για να μπουν ΠΡΕΠΕΙ να φορανε φουστα απ το γονατο κ κατω.. κ μπλουζα απο ζιβαγκακι μέχρι το πολυ λαιμοκοψη. Οι αντρες πάλι να τις ξεχασουν τις βερμουδες...παντελονακι μακρυ μακρυ. Υπάρχει βεβαια κ η λύση της νεωκορου που βρισκεται στην εισοδο να σου δωσει "καλύμματα" για να έχεις "ευπρεπή ενδυμασια".
ετσι ακριβώς ειναι...
και να προσθέσω οτι δεν επιτρέπεται στους χώρους της Μονής η φωτογράφηση, εσωτερικούς και εξωτερικούς...
κάτι που δεν το πολυκατάλαβα, μιας και η θέα προς την θάλασσα ειναι τοσο εντυπωσιακή, που ειναι σαν αμαρτία να μην επιτρέπεται η φωτογράφισή της.
μεχρι και την προηγούμενη βδομάδα ηξερα και κατανοούσα οτι δεν επιτρεπεται η φωτογράφιση εντός της εκκλησίας.
Αλλά και στους εξωτερικούς χώρους;:roll:

αμάρτησα λοιπόν και φωτογράφισα...
http://img850.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dsc00495640x480.jpg

σε οτι αφορά για την παραλία παράδεισος...
simply the best!!!
ImageShack(TM) slideshow

πολύ εντυπωσιακή παραλία για τα λευκά της χρώματα αλλα τις τρύπιες πέτρες/κοτρώνες και η μακρίαμμος
http://img840.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dsc00663640x480.jpg
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Κ τελος να δώσω τα συγχαρητηρια μου στον/η καλοφαγα φιλο-η συμφορουμιτη που σου πρότεινε την ταβέρνα Ιατρου (κλεονικη) στον γραφικο Θεολογο!
Αυτή η καλοφαγού συμφορουμίτισσα όμως πρέπει να μαζευτεί λίγο, γιατί να τα κατσίκια στη Θάσο, να τα σουβλάκια, να τα κοντοσούβλια, το μαγιό δε μπαίνει φέτος!
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.371
Likes
6.868
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
για να μην πάθετε οτι η συμφορουμίτισσα
μπορείτε να αρκεστείτε μόνο στο επιδόρπιο του κατσικιού,
γλυκό παγωτό με γεύση σύκου από την Θάσο,
γεύση απλά σούπερ εκει στην ομώνυμη ταβέρνα στο Καζαβίτη:
aimg808.imageshack.us_img808_8155_dsc00587640x480.jpg
 

sarek

Member
Μηνύματα
10
Likes
10
Θα κάνω τις κλασικές μου ερωτήσεις: 1) Μπορεί να γυρίσει κανείς το νησί με μηχανάκι; 2) Σε 5 μέρες τα βλέπει κανείς τα περισσότερα αξιόλογα μέρη; 3) ποιο μέρος προτείνετε για βάση; Απ' ό,τι κατάλαβα, ο Ποτός απορρίπτεται λόγω πολυκοσμίας και βαβούρας... Θα πάω με το έταιρον ήμισυ οπότε προτιμώ ησυχία και όχι να σπείρω την καταστροφή! :D
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
φαντάζομαι άνετα με μηχανάκι, αφου πολλοί το κάνουν.

θα σου έλεγα να μείνεις κάπου ανατολικά αφού εκεί είναι πιο όμορφες παραλίες κατά την γνώμη μου.

Παραλία κάτω από την Μονή...φοβερή και προσωπικά αγαπημένη. θέλει λίγο να κατέβεις, αλλά όχι και δύσκολο.

Παραδεισός-συμφωνώ
Αλυκή-ωραία, πολής κόσμος όμως. Η ταβέρνα στην παραλία αυτή είχε ωραία θαλασσινά.

Χρυσή αμμουδιά δεν μ'αρεσε- και τις δυό φορές που πήγα δεν ήταν και καθαρά (ενώ έχει μπλε σημαία)...μάλλον λόγω των κυμάτων ...

Ενδιάμεσα από την Παράδεισο και προς το νότο του νησιού υπάρχουν πολλές μικρές παραλίες τύπου πισίνα ή λαγούνα ή μικρά κολπάκια....ψάξτε τις είναι πανέμορφες.

Εννοείται Θεολόγος με τα κατσίκια του, αλλά και για καφέ και σοκολατόπιτα έχει ωραία μέρη, ιδιαίτερα μια τεράτσα κοντά στην εκκλησία.

Και Παναγία είναι ωραίο χωριό.

Μακρυάμμος νομίζω πληρώνεις είσοδο (δεν θυμάμαι και καλά πήγα πριν από 4 χρόνια τελευταία φορά).

Α ναι, όπως είπανε και πιο μπροστά πάτε και στην Μεταλλεία...εκεί κάναμε πολλά μπάνια μας ;)

λίγο πολύ αυτά είναι (που σου είπαμε όλοι)
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.371
Likes
6.868
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Θα κάνω τις κλασικές μου ερωτήσεις: 1) Μπορεί να γυρίσει κανείς το νησί με μηχανάκι; :D
θεωρητικά ναι,
πρακτικά ειναι λιγο ταλαιπωρία γιατι ο δρομος εχει μεγάλες ανηφορες και κατηφόρες και ουκ ολίγες στροφές...
ρωτώντας πριν λιγες μέρες κάποιον ντόπιο πόσα χιλιόμετρα ειναι ο γύρος του νησιού, μου απάντησε 100 χιλιόμετρα περίπου.

επισης να αναφέρω οτι από τον Θεολόγο/Ποτό μέχρι την Σκάλα ποταμιάς που το έκανα με ΙΧ, βραδυ, χρειαστηκα ενα 50λεπτο

2) Σε 5 μέρες τα βλέπει κανείς τα περισσότερα αξιόλογα μέρη; :D
νομίζω ναι,
αλλά να ξέρεις οτι ολα δεν θα προλάβεις...
θα χρειαστεί να ξαναπάς

3) ποιο μέρος προτείνετε για βάση; Απ' ό,τι κατάλαβα, ο Ποτός απορρίπτεται λόγω πολυκοσμίας και βαβούρας... Θα πάω με το έταιρον ήμισυ οπότε προτιμώ ησυχία και όχι να σπείρω την καταστροφή! :D
από ανατολική πλευρά που εχει και τις καλυτερες παραλίες θα πρότεινα Σκάλα Παναγιάς η σκάλα ποταμιάς.

Υ.Γ.: 2 μικρά τιπς συμπληρώνοντας σε αυτά που έγραψε η Ιβάνα:
1. αν πάτε Θεολόγο, μετά την κλασσική κρεατοφαγία σε κάποια απο τις πολύ καλές ταβέρνες, πατε βολτα προς το πέτρινο γιοφύρι που εχει το χωριο. σούπερ διαδρομή
2. η Αλυκή έχει 2 παραλίες. η 1η που φαινεται κ από τον δρόμο δεν ειναι και η καλύτερη, υπάρχει και 2η που ειναι καταπληκτική που δεν φαινεται απο τον δρόμο με την 1η
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Να σου γράψω και εγώ τις προτάσεις μου αν και στα έχουν πει σχεδόν όλα οι υπόλοιποι. Δύο προσωπικές αγαπημένες παραλίες, α) μεταλλεία, πολύ γραφική με χαλαρό και ωραίο beach bar και β) παραλία σαλιάρα.. με κατάλευκο ψιλό βότσαλο, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις παραλίες των τροπικών - εξωτικών προορισμών. Η παραλία αν και πλέον οργανώθηκε (δυστυχώς) και έχει αρκετό κόσμο παραμένει δυσπρόσιτη και δεν την ξέρουν στο νησί. Λοιπόν για να τη βρεις ακολουθείς το δρόμο για μακρύαμμο. Στο τέλος της ασφάλτου από τη μία είναι μία σιδερόπορτα που μπαίνεις στην ιδιωτική παραλία της μακρυάμμου και από την άλλη αρχίζει ένας χωματόδρομος. Παίρνεις το χωματόδρομο (όχι καλής ποιότητας) και προχωράς περίπου είκοσι λεπτά. Στο τέλος θα καταλήξεις δίπλα στην παραλία. Θα το καταλάβεις γιατί από πέρυσι έχει ομπρέλες - ξαπλώστρες κλπ. Φέτος έμαθα ότι έχει και παρκοδόρο. Έχω πάει και με μηχανάκι και με αυτοκίνητο, γίνεται και με τα δύο. Νομίζω ότι αξίζει την ταλαιπωρία του χωματόδρομου. Κατά τη γνώμη μου είναι η πιο ωραία παραλία του νησιού.
Τώρα άλλες ωραίες παραλίες, είναι οι Μαριές (παραλία ατσπά), μικρός γραφικός κόλπος με δεκα ομπρέλες, ρηχή θάλασσα, ο παράδεισος (αρκετά τουριστική βέβαια), το γλυκάδι και το γλυφονέρι (στην δυτική πλευρά του νησιού, ανάμεσα σε λιμένα και πρίνο).
Για φαγητό εκτός από Θεολόγο, είναι πολύ ωραία και στο Καζαβίτι και πολύ γραφικά.
Τώρα σχετικά με τη διαμονή είναι παντού ωραία. Όπου έχει πολύ κοσμό έχει και νυχτερινή ζωή, όπου είναι ήσυχα είναι και πιο περιορισμένες οι βραδινές επιλογές.
Καλά να περάσετε.
 

sarek

Member
Μηνύματα
10
Likes
10
Σας ευχαριστώ όλους, είσαστε κατατοπιστικότατοι και μου ανοίξατε την όρεξη. Χαίρομαι που στο νησί παίζει και καλό κρεατικό, μιας και δεν είμαι και πολύ φίλος του ψαριού. :)
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
παραλία σαλιάρα.. με κατάλευκο ψιλό βότσαλο, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις παραλίες των τροπικών - εξωτικών προορισμών. Η παραλία αν και πλέον οργανώθηκε (δυστυχώς) και έχει αρκετό κόσμο παραμένει δυσπρόσιτη και δεν την ξέρουν στο νησί. Λοιπόν για να τη βρεις ακολουθείς το δρόμο για μακρύαμμο. Στο τέλος της ασφάλτου από τη μία είναι μία σιδερόπορτα που μπαίνεις στην ιδιωτική παραλία της μακρυάμμου και από την άλλη αρχίζει ένας χωματόδρομος. Παίρνεις το χωματόδρομο (όχι καλής ποιότητας) και προχωράς περίπου είκοσι λεπτά. Στο τέλος θα καταλήξεις δίπλα στην παραλία. Θα το καταλάβεις γιατί από πέρυσι έχει ομπρέλες - ξαπλώστρες κλπ. Φέτος έμαθα ότι έχει και παρκοδόρο. Έχω πάει και με μηχανάκι και με αυτοκίνητο, γίνεται και με τα δύο. Νομίζω ότι αξίζει την ταλαιπωρία του χωματόδρομου. Κατά τη γνώμη μου είναι η πιο ωραία παραλία του νησιού.
Elenik σ'ευχαριστώ για την πληροφορία, μόλις γύρισα από ΣΚ στη Θάσο - στη Σαλιάρα δεν είχα πάει ποτέ και την επισκέφθηκα σήμερα έχοντας διαβάσει τις συμβουλές σου! Όντως, είναι αν όχι η ομορφότερη σίγουρα ανάμεσα στις 2-3 καλύτερες του νησιού. Εντελώς εξωτική!
Θα κάνω όμως και ένα update: όχι μόνο είναι οργανωμένη...έχει παντού ξαπλώστρες και πάρα πάρα πάρα πολύ κόσμο. Για να φτάσω στα τροπικά νερά πέρασα πάνω από πετσέτες και κεφάλια...

Το beach bar όμορφο και ωραία μουσική (τύπου cafe del mar) σε δυνατή όμως ένταση. Εκτός από τις ξαπλώστρες (που δε βρήκαμε ελεύθερες) και το άπλωμα πετσέτας (που δε βρήκαμε χώρο να απλώσουμε) έχεις τις εξής επιλογές: α) να καθήσεις στα τραπεζάκια του καφέ και β) να ξαπλώσεις σε κάτι τεράστιες μαξιλάρες οι οποίες κοστίζουν 40 ευρώ ανά ζευγάρι (!!!) Βέβαια αν μπεις σε πειρασμό, να ξέρεις ότι με αυτά τα 40 ευρώ μπορείς να παίρνεις ό,τι θέλεις αντίστοιχης αξίας από το beach bar δωρεάν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Θα περίμενε κανείς ότι με 40 ευρώ για ένα μπάνιο θα είχε και παροχή τουαλέτας ε; Λάθος...με πολύ άνεση μας πληροφόρησε η σερβιτόρα ότι δεν υπάρχουν τουαλέτες και ότι η κοντινότερη είναι στο Μακρύαμμο, περίπου 20 λεπτά χωματόδρομου οδικώς. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το πλήθος του κόσμου, δυστυχώς εξηγεί γιατί τα νερά ήταν ζεστά σήμερα :(

Για μένα το ηθικό δίδαγμα ήταν να επισκέπτομαι τη συγκεκριμένη παραλία αποκλειστικά καθημερινές και να αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι τα σαββατοκύριακα.. Θα ανεβάσω και φωτογραφίες μόλις τις περάσω.

Στα points που έγραψα κι εγώ παραπάνω, προσθέτω την ψαροταβέρνα "Πευκοσπηλιά", περίπου 5 χιλιόμετρα από το Λιμένα με κατεύθυνση προς Πρίνο. Εξαιρετικό ψάρι, εξαιρετικές τιμές.

Επίσης στην παραλία Λιβάδι, μην παραλείψετε να περπατήσετε μέχρι την άκρη μετά το φιλέ για beach volley, όπου υπάρχουν βράχια που σχηματίζουν διάφορες κοιλότητες και μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας σε εντυπωσιακό περιβάλλον.

Και για διαμονή πολλά και διάφορα, από φτηνά μέχρι πανάκριβα. Το καλύτερο που έχω μείνει ως τώρα από πλευράς ποιότητας και εξυπηρέτησης ήταν οι Thalassies στα Λιμενάρια. Προσοχή, εννοώ το παλιό ξενοδοχείο και όχι την καινούρια μονάδα τους (για την οποία δεν έχω γνώμη). Τα δωμάτια καθαρά και πολύ απλά, τιμές περίπου 60 ευρώ - ζητήστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δωμάτιο σε ψηλό όροφο και με θέα θάλασσα και θα νιώσετε βασιλιάδες, το μπαλκόνι κρέμεται κυριολεκτικά πάνω από το γαλάζιο.

Αυτά, φλυάρησα πάλι :rolleyes:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.762
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom