ΗΠΑ Πρωτη φορα Νέα Υόρκη

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Τα ψώνια στη ΝΥ θέλουν ξεχωριστή προετοιμασία από μόνα τους.Woodbury και Century δεν είναι οι μοναδικές επιλογές (Macys και Bloom δεν πήγα).Πχ στο village υπάρχουν κρυμμένα διαμαντάκια τα οποία και ανακαλύπτεις τριγυρίζοντας στους δρόμους.Μην ξεχνάμε και το brand του MJ που είναι απλωμένο σε όλη την Bleecker st.Ακόμα ακόμα και στην 5th τα επώνυμα κάνουν προσφορές που συγκρίνονται με του Woodbury.
Όσον αφορά το τελευταίο,ναι απαιτεί μια ολόκληρη μέρα να διατεθεί μόνο σε αυτό.Γιατί είναι μακριά και γιατί είναι τεράστιο.Χρειάζεται χάρτης και χάραγμα διαδρομής γιατί ο χρόνος περνάει χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι.Τα μαγαζιά είναι οργανωμένα και με απίστευτο stock σε τιμές εξαιρετικά χαμηλές.Αν δεν έχεις πάρει άδεια βαλίτσα μαζί σου,φρόντισε αυτή να είναι και η πρώτη σου αγορά εκεί,είναι κρίμα να ταλαιπωριέσαι με τις σακούλες στο χέρι(και πίστεψέ με θα είναι πολλές).Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς τα κουπόνια που παίρνεις μαζί με το εισιτήριο μεταφοράς,σου προσφέρουν extra έκπτωση σε ορισμένα brands.
Το Century από την άλλη είναι μέσα στην πόλη,μπορείς να μετακινηθείς με το metro και είναι ανοιχτό κάθε μέρα μέχρι τις 9 το βράδυ.Μπορείς δλδ να πηγαίνεις κανά 2ωρο καθημερινά στο τέλος της βόλτας σου χωρίς να σου στερεί χρόνο.Εμείς πηγαίναμε περίπου 2 ώρες πριν το κλείσιμο,στο τέλος των επισκέψεών μας πριν επιστρέψουμε ξενοδοχείο.Είναι πάντως γεγονός ότι είναι λίγο "χύμα" και θέλει χρόνο να ανακαλύψεις που είναι τι.Οι τιμές του πάντως σε σχέση με το Woodbury είναι χαμηλότερες.Μην ξεχάσεις να πας και στο τμήμα με τα παπούτσια που είναι από διαφορετική είσοδο.Highlight για τις γυναίκες,το τμήμα με τις τσάντες...θα εύχεσαι το όριο στο υπέρβαρο να είναι μεγαλύτερο!!!
Γενικά αν σκέφτεσαι ότι στν ΝΥ θα κάνεις ψώνια,μην πάρεις τίποτα μαζί σου...ούτε 2ο εσώρουχο!!Θα τα βρεις όλα εκεί.Εγώ είχα 11 γεμάτες μέρες και διέθεσα 1 στο Woodbury χωρίς να στερηθώ τίποτα από όσα ήθελα να δω στην πόλη.Αν δεν είχα χρόνο θα προτιμούσα να κάνω καθημερινά flash επισκέψεις στο Century.
Ενδεικτικές τιμές...πουκάμισο DK στο Woodbury 36$.Το ίδιο στο Century 24$.Δερμάτινα παπούτσια στο Tommy στην 5th 40$.Παπούτσια Cole Haan στο century 30$.Τσάντα Juicy στο century 50$.T-shirt στο MJ 25$
ΚΑΛΑ ΨΩΝΙΑ!!!!!:clap:
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Συμφωνω με dmdoc ,αν και το Century 21 σαν χωρος με φρικαρεi λιγακι.
Στο village για μενα συνδιαζεις και τη βολτα σου και ψωνιζεις απο τα μαγαζια της Bleecker. Το μαγαζι του MJ ειναι ναος και πολυ , μα παρα πολυ προσιτο.
An ψαχνεις για πιο bohemian κομματια , τοτε το Soho και το East Village ειναι για σενα. Αγαπημενο το Calilalai στην Spring street (πολυ κοντα στο Lombardi's )
Επισης σιγουρα θα πεσεις επανω σε καταστημα της γνωστης αλυσιδας Anthropologie ( για μενα το ωραιοτερο και με την μεγαλυτερη ποικιλια ειναι αυτο που βρισκεται μεσα στο Chelsea Market )
Welcome to Anthropologie*-*Anthropologie.com
Για μεταμεσονυκτια ψωνια κατευθυνσου προς την Times Square. Τα καταστηματα κλεινουν γυρω στη μιαμιση τα ξημερωματα!
Εκει θα βρεις μεταξυ αλλων και το Forever 21
Forever 21 in Times Square New York Open June 25th 2010 | 1540 Broadway, New York, NY 10036-4039
Οσον αφορα στα αθλητικα , τα γυρισα ολα ενα προς ενα ...... Η NIKETOWN τρωει την σκονη των Foot locker.
Υπαρχει ενα τεραστιο lady foot locker στην Broadway και αλλο ενα στους 34 δρομους (120 W ):shock::shock::shock:
Τα αδειασα..... οταν γυρισα εβγαζα αθλητικα ακομα και απο τα αυτια μου
Lady Foot Locker Store Locator

REI Store
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Πες τα Ευαγγελία!!!! NIKETOWN η μεγαλύτερη μούφα ever...
Όσο για το century,θέλει να προσαρμοστείς στο χάος του.Μετά όμως από αυτό οι τιμές του είναι μη ανταγωνίσιμες.
 

giorgosk

Member
Μηνύματα
322
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο Κόμο Λέκο
Ταξίδι-Όνειρο
Los Angeles
5η λεωφόρος Lacoste t-shirt μέ έκπτωση 50%. Το καλοκαίρι του '09 που ήμουν εκεί πήρα 4.
Με την ιστοτομία τότε κόστιζε 25 ευρώ το κάθε μπλουζάκι. ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!!!!!!
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Συγγνωμη ρε παιδια αλλα πατε στην αλλη ακρη του πλανητη και η μονη σας εννοια ειναι πως θα ξεστοκαρετε τα μαγαζια?
Προτεινω απο ταξιδιωτικο φορουμ να το γυρισουμε σε telemarketing store.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Συγγνωμη ρε παιδια αλλα πατε στην αλλη ακρη του πλανητη και η μονη σας εννοια ειναι πως θα ξεστοκαρετε τα μαγαζια?
Προτεινω απο ταξιδιωτικο φορουμ να το γυρισουμε σε telemarketing store.
τα επώνυμα ειναι μύθος πια!!
και βέβαια ειναι παμφθηνα οταν αυτα κατασκευάζονται στην μαλαισία κορέα βιετνάμ κλπ ασιατικές χώρες..
η πρώτη ύλη ειναι στάνταρ. έ το ράψιμο που κοστίζει γίνεται στις παραπάνω χώρες με μηδέν μεροκάματα! άρα τώρα πια ολα το ίδιο ειναι.
ευαγγελία συμφωνώ μαζί σου για ευκαιρίες σε ξεχωριστά ιδιαίτερα ρούχα ακομα και second hand που έχει μπόλικα και με πολυ στύλ το λονδίνο,παρίσι,μιλάνο κλπ..
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Συγγνωμη ρε παιδια αλλα πατε στην αλλη ακρη του πλανητη και η μονη σας εννοια ειναι πως θα ξεστοκαρετε τα μαγαζια?
Προτεινω απο ταξιδιωτικο φορουμ να το γυρισουμε σε telemarketing store.
Και γιατί ρε Σωκράτη το κατακρίνεις;άλλος έχει έννοια να δοκιμάζει τουαλέτες,άλλος να ταξιδεύει για το φαγητό.Εγώ μπορεί να πηγαίνω να τσεκάρω τις τιμές στα μαγαζιά...και να σνομπάρω το μαυσωλείο του Grant στη NY.Αλλά η ρενάτα που ξέρει,το είπε,παντού είναι οι ίδιες και κατέρριψε τον μύθο...:(...τσάμπα κάναμε τις αγορές :(
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Ειστε όλοι πηγή πληροφοριων!!! Ευχαριστω πολυ!!:clap::clap:
Και για να μην παραπονιεται ο Σωκρατης πειτε μου και απο αξιοθέατα τα must.:)
Εχω μονο 7 μέρες Ν.Υ. Στο ενδιαμεσο θα παω 8 μέρες Κόστα Ρίκα. Θα ανοίξω άλλο τοπικ να δω τι γίνεται κι εκεί...:roll::roll:
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.320
Likes
1.423
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Συμφωνω και εγω με dmdoc.... !

Γενικα ειναι κριμα να χασεις μερα ολοκληρη (αν δεν ειχεις χρονο) για να πας για ψωνια. Το θεμα δεν ειναι να ψωνισεις μαρκες,αλλα ειναι τοοοοσο φτηνα και ωραια, οποτε γιατι να μην αγορασεις; Εμενα μου έδωσαν την εντυπωση οτι οι μαρκες τους εχουν καλυτερα υφασματα απο τις ιδιες μαρκες στην Ελλαδα... Δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου.... Πλενονται σε μεγαλυτερους βαθμους στο πλυντηριο αλλα μπαινουν και στεγνωτηριο τα πιο πολλα χωρις προβλημα.... Υπαρχει περιπτωση να ειναι διαφορετικα σε ποιοτητα τα ρουχα υτους; Τι λετε; Ενα χρονο μετα τζην φορμες και αθλητικα δεν κομπιασαν καθολου! Επεισης εχουν καλα υφασματα στα αθλητικα, οπως αυτα τα γιαλιστερα που δεν υδρωνεις και αναπνεουν.
Σηματικο ειναι ακομα για οσους εχουν λιγα κιλακια παραπανω οτι εχει ειναι τα νουμερα πιο μεγαλα και εχουν πιο μεγαλες φορμες... Ενω εδω τα ρουχα ειναι σε στενες γραμμες και δυσκολα βρισκει καποιος πιο "γεματουλης" ρουχα ωραια, εχει βρισκεις οτι θελεις σε οτι νουμερο θελεις...
Για "ξεστοκαρισματα" τωρα δεν το επιασα... Ειναι κακο να ψωνισεις 2 διωρα μερικα ρουχαλακια; Ειδικα οταν ειναι τοσο ωραια; Απλα, ο καθενας κανει τις επιλογες του...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.500
Likes
29.142
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πρώτη φορά ΝΥ δεν επιτρέπεται να ασχοληθείς έστω και στο ελάχιστο με ψώνια. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Δες/ζήσε την πόλη, και μην ασχοληθείς με ψώνια, σακούλες κλπ.
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.320
Likes
1.423
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Ρε παιδια, ο καθενας κανει οτι θελει για ΟΣΗ ΩΡΑ ΘΕΛΕΙ! Γιατι πρεπει να σχολιαζουμε ο ανας τον αλλο; Μεγαλα παιδια ειμαστε και ο καθενας κανει οτι κρινει καλυτερο. Απλα στη Νεα Υορκη ακομα και να μη θελεις να ψωνισεις (ετσι λεγαμε κι εμεις αρχικα.... ) τελικα το κανεις!
Και παλι θα συμφωνησω με τον dmdoc.... Στο macys π.χ. γνωρισαμε την Ελενη! Πωλήτρια που μενει εκει και ειναι απο την Κερκυρα(αν θυμαμαι καλα!) Μαςμ μιλησε για τη ζωη της, πως τα περναει με τον αντρα της και πως ειναι η ζωη και η καθημερινοτητα στο Μανχαταν! Μας είπε να μη τη ζηλευουμε και για διαφορους λογους... και αλλα πολλα!!! Οσοι πατε Macys να την ψαξετε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.280
Μηνύματα
886.292
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom