Ιταλία Πρωτοχρονιά Ρώμη-Σιένα-Φλωρεντία (6 μέρες)

AlmaLibre

Member
Μηνύματα
65
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Budapest
A, πες το ντε ;)
Η δεύτερη επιλογή, κατά την γνώμη μου, ταιριάζει περισσότερο στην εποχή του ταξιδιού. Εγώ βέβαια θα έβγαζα έξω τη Μπολόνια. Δεν είμαι του πολύ τρεξίματος. Και αν τη βγάλετε και εσείς δεν θα χρειαστείτε αυτοκίνητο.
Το σκέφτηκα κι αυτό αλλά δεν είναι πολλές 6 μέρες για τη Βενετία (καθώς τη Βερόνα θα την πάμε μονοήμερη όπως καταλαβαίνω);;; Επιπλέον τα καταλύματα στη Βενετία έχουν τσουχτερές τιμές!!! Ειδικά σχετικά με Τοσκάνη.. Τέλος πάντων!Κάπου θα βρω να μείνω απλά θέλω να νιώσω λίγη Πρωτοχρονιά...Λίγο πυροτέχνημα, λίγη σαμπάνια... :p :p :p (σορρυ για τα χαιλίκια.. :p)
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.325
Likes
1.801
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Μόλις γύρισα από Ιταλία, εμείς είχαμε 10 μερες στην διάθεση μας, ξεκινήσαμε από Ρώμη πήγαμε Cinque Terre, Φλωρεντια Τοσκανη και καταλήξαμε Ρώμη. Άρα αν βγάλεις το Cinque Terre καναμε αυτό που λες περίπου στις μέρες που υπολογίζεις.
Νομίζω ότι σε 6 μέρες λίγο θα κουραστείτε, εμάς μας βγήκε το πρόγραμμα αλλά είχαμε μια μερα φουλ και την επόμενη ψιλοχαλαρή. Αν πάτε με τρένο σκέψου μέρα παρα μέρα θα κουβαλάς τα πράγματα.
Το αυτοκίνητο είναι σίγουρα πολύ πιο βολικό, αν και σε εμάς τουλάχιστον δεν βγήκε αρκετα οικονομικό, αφού έπρεπε συνέχεια να πληρώνουμε parking αφου σε όλα αυτα τα μέρη απαγορεύεται παντου το παρκάρισμα.
Επίσης εμένα προσωπικά η Σιένα δεν με εντυπωσίασε, ίσως γιατι είχα δει αρκετά μέρη πριν. Η πλατεία του Κάμπο βεβαια ειναι απίστευτη σαν ζωγραφια, αλλά το μέρος είναι τόσο τουριστικό...πχ στην Λούκα η διαμονη μας ήταν πολύ πιο ευχαριστη κι ας ειναι λιγοτερο εντυπωσιακή.
Επίσης στα χωριά της τοσκάνης (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που πήγα Αυγουστο) το βράδυ ήταν πολύ ησυχα, για πρωτοχρονιά εγώ θα πρότεινα αφου θέλετε να πάτε από Ρώμη, να μείνετε πρώτο και τελευταίο βράδυ Ρώμη και τις υπόλοιπες Φλωρεντία & αν θέλετε να πάτε κάποια ημερήσια με λεωφορείο στην Τοσκάνη. σίγουρα δεν είναι το ίδιο να απολαμβάνεις την διαδρομή μόνος σου με το αυτοκίνητο, αλλά θα πάρετε μια γεύση.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Με γνώμονα ότι η εποχή που θα πας δεν είναι και η πλέον κατάλληλη για την Τοσκάνη, θα σου προτείνω κάτι το οποίο ίσως ξενίσει μερικούς αδαείς... το Μιλάνο είναι πανέμορφο τις γιορτές... στολισμένο, γιορτινό, με υπέροχες βιτρίνες και ακόμη πιο υπέροχο κόσμο... συνεπώς θα σου πρότεινα να του δώσεις 2 βράδια για να το ευχαριστηθείς... οι πόλεις τις γιορτές είναι πολύ πιο όμορφες από την ύπαιθρο και ειδικά το Μιλάνο, χωρίς να έχει την μεγαλοπρέπεια της Ρώμης ή την ομορφιά της Φλωρεντίας, τις γιορτές ξεχωρίζει...είναι μάλλον η κατάλληλη πόλη στην κατάλληλη εποχή...έχει ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, θαυμάσια εστιατόρια, δύο αξιόλογα μουσεία και φυσικά την Σκάλα, που αν βρεις κάποιο φτηνό εισιτήριο, είναι λόγος ταξιδιού από μόνη της.

Ασφαλώς και θα πας στη Βενετία, η οποία έχει μια μοναδική μελαγχολική ομορφιά τον χειμώνα και οπωσδήποτε θα κάνεις στάσεις και στην Βερόνα και στο Μπέργκαμο... η Μπολόνια θεωρώ ότι είναι λίγο εκτός διαδρομής και καλό θα ήταν να την αφήσεις για μιαν άλλη φορά...
 

AlmaLibre

Member
Μηνύματα
65
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Budapest
Σας ευχαριστω παρα πολύ όλους..μάλλον προς Βενετία μας κόβω γιατι έχουμε ενθουσιαστεί με την ιδέα της Τοσκάνης το καλοκαιράκι!Έπεσε και το Μαρόκο στο τραπέζι άσχετα πάνω σε κουβέντες! Το θέμα χρήζει ενδελεχούς διερεύνησης στο forum..Καλό σας Σαββατοκύριακο!!! :lol:
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Ω ναι, ασφαλως... το Μαροκο ειναι εξαιρετικη Χριστουγενιατικη περιπτωση... γεματο χριστουγενιατικες αγορες και γιορτινη ατμοσφαιρα... ειδικα η Τζεμα ελ Φνα χιονισμενη θα δειχνει υπεροχη!!
 

AlmaLibre

Member
Μηνύματα
65
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Budapest
Ω ναι, ασφαλως... το Μαροκο ειναι εξαιρετικη Χριστουγενιατικη περιπτωση... γεματο χριστουγενιατικες αγορες και γιορτινη ατμοσφαιρα... ειδικα η Τζεμα ελ Φνα χιονισμενη θα δειχνει υπεροχη!!
Ε μα αν θέλαμε κλασική Πρωτοχρονια θα πηγαίναμε στο Παρίσι και στην Πράγα..
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Φυσικα, κλασικη πρωτοχρονια και Πραγα ειναι εννοιες ταυτοσημες... χρονια τωρα Ρωσικα και Ελληνικα γκρουπ συνωστιζονται κατω απο το ρολοι και απολαμβανουν μια μαγευτικη πρωτοχρονια... αυτοι ξερουν...
 

kokoui

Member
Μηνύματα
369
Likes
490
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Εγω μεχρι τωρα ηξερα οτι το Λονδινο ειναι ωραιο τα Χριστουγεννα, η μηπως οχι... traveller βοηθα λιγο. Οσο για ιταλικη επαρχια τις γιορτες νομιζω οτι... δεν. Το μιλανο παντως ακουγετε ωραιο.
 

AlmaLibre

Member
Μηνύματα
65
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Budapest
Φυσικα, κλασικη πρωτοχρονια και Πραγα ειναι εννοιες ταυτοσημες... χρονια τωρα Ρωσικα και Ελληνικα γκρουπ συνωστιζονται κατω απο το ρολοι και απολαμβανουν μια μαγευτικη πρωτοχρονια... αυτοι ξερουν...

Και τώρα που βρήκα λίγο χρόνο..
αυτό ακριβώς εννοώ..δε θέλω όπως πέρσι στη Βιέννη, να πάω να αλλάξω χρόνο και να βλέπω μπροστά μου περισσότερους Έλληνες από ντόπιους να στήνονται με duckface για φωτογραφίες!
Λοιπόν traveller, έψαξα λίγο για Μιλάνο, Κόμο κλπ και δε νομίζω ότι θα είναι τόσο καλά μέσα στο καταχείμωνο. Όπως έψαχνα για Μιλάνο, είδα σε ένα thread που έγραφες ότι το Μιλάνο δεν κάνει για Χριστούγεννα (άρα και για Πρωτοχρονιά) και με μπέρδεψες.. Επιπλέον 6 μέρες σε Μιλάνο και Κόμο θα σκυλοβαρεθώ..Λέει να το χρησιμοποιήσω σα βάση για μονοήμερες (Κόμο,Γένοβα, Μπεργκαμο,Βερόνα,Βενετία) μην πάθετε εγκεφαλικό, όχι όλα, κάποια από αυτά) -εφόσον λέμε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο τελικά- και να κάνω διανυκτέρευση και στη Βενετία ή να το αφήσω εντελώς το Μιλάνο και να κλείσω μόνο Βενετία-Βερόνα-Μπεργκαμο;;
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Μα ασφαλώς και το Μιλάνο δεν είναι η καλύτερη περίπτωση για να κάνει κάποιος πρωτοχρονιά, αλλά είναι μάλλον η καλύτερη περίπτωση για να κάνει κάποιος πρωτοχρονιά στην Ιταλία... τι θέλω να πω με αυτό... την στιγμή που έχεις καταλήξει να κάνεις γιορτές στην Ιταλία, το Μιλάνο πληρεί για μένα τις μίνιμουμ προϋποθέσεις για να περάσεις καλά... είναι μεγάλη πόλη και αυτό είναι πάντα υπέρ όταν μιλάμε για γιορτές, έχει καλή αγορά, που μπορεί να χαζέψεις και να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου, έχει καταπληκτικά εστιατόρια, ενδιαφέροντα μουσεία και την Σκάλα όπου θα περάσεις, αν βγάλεις έγκαιρα εισιτήρια μια μοναδική βραδιά... οκ δεν έχει την κλασσική Χριστουγενιάτικη ατμόσφαιρα του Λονδίνου, της Ν.Υ ή του Βερολίνου αλλά εμένα προσωπικά διόλου δεν θα με χάλαγε να κάνω εκεί γιορτές...

Όπως λοιπόν έγραψα και σε άλλο μήνυμά μου, ο συνδυασμός Μιλάνο, Μπέργκαμο, Βερόνα και Βενετία είναι ιδανικός... αφού πάρεις μια καλή γεύση πόλης από το Μιλάνο, μπορεί να περάσεις άλλες 2-3 μέρες στην ατμοσφαιρικότατη Βενετία και τέλος να πάρεις μια καλή γεύση από άλλες δύο πολύ όμορφες Ιταλικές πόλεις... περίπτωση να βαρεθείς δεν υπάρχει, τουναντίων πιστεύω ότι θα ενθουσιαστείς, μια που θα δεις μια άλλη διαφορετική Ιταλία από αυτή που ξέρουν οι περισσότεροι...

Συνεπώς... μείνε δυο βράδια στο Μιλάνο και μετά πάρε το αυτοκίνητό σου και δες το Μπέργκαμο, συνέχισε για Βερόνα, μείνε ένα βράδυ εκεί και τέλος δώσε τα υπόλοιπα βράδια σου στη Βενετία ή αν φεύγεις από Μιλάνο πρωί κοιμήσου το τελευταίο βράδυ σου ξανά στο Μιλάνο...

Υ.Γ. για Κόμο και λίμνες εγώ ποτέ δεν είπα κουβέντα... ασφαλώς και ο χειμώνας είναι η χειρότερη δυνατή εποχή για να πάει κάποιος εκεί...
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
Μια χαρα τα λεει ο traveller. Βεβαια εγω θα εκανα πρωτοχρονια στο Τορινο, μοναδικο, εξω απο τα συνηθισμενα. Ολος ο κοσμος γλενταει, διασκεδαζει, πινει σαμπανια στις οχθες του παδου.
Απο το μιλανο υπεροχη μονοημερη στο lugano.
 

DiTravel

Member
Μηνύματα
114
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου...
Αααααχ τι μας κάνεις απογευματιάτικα!!!!
Θα συμφωνήσω ταμάλα με τον Traveller.
Έχω κάνει και τα δύο ταξίδια που λες Χριστούγεννα (1.Ρώμη-Φλωρεντία με λίγο από Τοσκάνη-Ρώμη και 2. Μιλάνο-Κόμο-Βενετία).
Και τις δύο φορές νοικιάσαμε αυτοκίνητα και περάσαμε απλά μαγικά! Στο πρώτο ταξίδι είχαμε 4 νύχτες στη Ρώμη και 3 Φλωρεντία με εκρομές στα χωρια και Σιένα Λούκα Σαν Τζιμνιάνο κλπ. Αν έχεις την ευκαιρία αυτο καντο ανοιξη (όχι ότι μας χάλασε, μια χαρά καιρό μας έκανε και τα λατρέψαμε τα χωριά!), στο δεύτερο μείναμε 2 νύχτες Μιλάνο (για τόσο ήταν πολύ ωραίο αν και παραμονή Χριστουγέννων νόμιζα ότι ήμασταν σε στοιχειωμένη πόλη!Προφανώς οι Ιταλοί κλείνονται στα σπίτια τους οικονειακά, αλλά την επόμενη λες και τους αμολήσανε!Αφού γελάγαμε! Βέβαια λάβε υπόψη σου ότι τα περισσότερα εμπορικά όπως είναι λογικό είναι κλειστά τις αργίες) και μετά πήραμε από Μιλάνο αυτοκίνητο περάσαμε από Κόμο ανεβήκαμε στο Brunate, τσιμπήσαμε κάτι, περάσαμε από Bellagio και φύγαμε για Βενετία όπου αφήσαμε το αυτοκίνητο σε παρκινγκ και μείναμε στη Βενετία 4 νύχτες πίσω από τον Αγ.Μάρκο με 55 ευρώ τη βραδιά με πρωινό σ' ένα αξιοπρεπεστατο ξενοδοχείο με βενετσιάνικη διακόσμηση μούρλια! (Για να μη νομίζεις ότι δεν μπορείς να βρεις κάτι οικονομικό!)

Και τώρα που τα ξαναθυμήθηκα ας πάω να κλαψω με την ησυχία μου!
Να περάσεις τέλεια!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.836
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom