Τουρκία Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη

boo13

Member
Μηνύματα
15
Likes
8
Καλησπέρα Nicolas, Χρόνια πολλά ελπίζω να περνάτε τέλεια..περιμένω να μου πεις πως είναι το κλίμα ..
 

Nicolas

Member
Μηνύματα
193
Likes
445
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Γυρίσαμε χθες το βράδυ αργά, όλα ήταν υπέροχα,ο καιρός μας βοήθησε πολύ και περπατήσαμε την Πόλη περισότερο απ'οσο ειχαμε υπολογίσει (ευτυχώς). Εν ταχει λίγα πραγματακια :

A) Βγαλτε μια instanbulcard μολις φτασετε,βοηθάει πολύ,ακόμα και για τις δημόσιες τουαλετες!

Β) Μινι τουρ στον Βοσπορο κατα τις 15.30 - 16.00 έναρξη για να προλάβετε και το ηλιοβασίλεμα στον Βόσπορο,μαγεία....

Γ)Οπωσδηποτε μια βολτα με το καραβακι απέναντι στο Καντικιοι και χαμαμ εκει,όχι στα τουριστικα,δες στο google για το Azize hamam,ειναι πολύ κοντά στο λιμάνι και παραδοσιακό με 45 λιρες και μαζαζ αξέχαστο. Επισης μια βόλτα μεσα στην αγορα τους,ειναι πολύ όμορφα.

Δ) Αναλογα με τη περιοχη που θα μείνετε δες τα δρομολογια των λεωφορείων Ηavatas,βολευουν απιστευτα και ειναι αρκετα οικονομικό με 11 λιρες το ατομο.(Ταξιμ -Ατατουρκ) - Στην επιστροφη σας υπολογισε και λίγο χρόνο παραπάνω από το νορμάλ λογω κινησης.

E) Στην Ιστικλαλ (Περαν) να φάτε μια φόρα στο Hala Manti (δες google) και επισκεφτείτε τον ναο του Αγ.Αντωνιου πανω στον πεζόδρομο,ο στολισμός του μεσα λόγω Χριστουγεννων ειναι υπεροχος.

Ζ) Περπατήστε μεσα στα στενά!!! Όσο το δυνατον περισσότερο,το γιατί θα το καταλαβεις όταν το δεις εκει,μην αφιερωνετε πολύ χρόνο στα πολύ κεντρικά σημεια.

Η) Όταν εχει ήλιο πάτε στο Φιντικλι ( μια στάση τραμ πριν το Καμπατας) Και περπατήστε παραλιακά μέχρι το Ντολμαμπαχτσέ - να το επισκεφτείτε,αξίζει πραγματικά ;)

Θ) Στην παλια πολη,στον δρόμο που ειναι το υπόγειο υδραγωγείο (β.Κινστερνα) στο νουμερο 30 υπάρχει στην κορυφή ενος κτιριου το εστιατόριο Boterra,δεν ειναι τπτ το φοβερο σαν φαγητό αλλά η περιμετρική θεα όλης της Πόλης ειναι μοναδική,ειδικά το σουρουπο,ανεβείτε μια βόλτα να το δειτε

Να περάσετε τέλεια!
 
Last edited:

boo13

Member
Μηνύματα
15
Likes
8
Nicolas σε ευχαριστω παρα πολυ..αυριο το πρωι πεταμε..ελπιζω ολα να ειναι υπεροχα..
αν και υπαρχει το αγχος της τελευταιας στιγμης..
ασφαλεια υπηρχε;
 

Nicolas

Member
Μηνύματα
193
Likes
445
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Με το καλό! Παρτε και σκουφους,γαντια κτλ.γιατί τις επομενες 3 μερες θα εχει τσουχτερό κρυο,Κυριακή θα βελτιωθει.

Θεμα ασφαλειας σε καμια περιπτωση,πολύ έντονη η παρουσια της αστυνομιας αλλά και διακριτική οσο χρειάζεται,ουτε ανασφαλής θα νιώσεις ουτε άβολα με τόσους αστυνομικούς τριγύρω.Απλά λόγω κόσμου θελει στον συνωστισμό λιγη προσοχή παραπάνω σε τσαντες κτλ.

Ελπιζω να συμπαθείς τις γάτες,βρίσκονται παντού!
 
Last edited:

boo13

Member
Μηνύματα
15
Likes
8
Αν δε γινει καμια ακυρωση...μεχρι σιγμης η aegean δεν εχει πει κατι.. σε ευχαριστω παρα πολυ ..καθε πληροφορια καλοδεχουμενη...
Καλη χρονια να εχεις.. ;)
 

Nicolas

Member
Μηνύματα
193
Likes
445
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Ελπίζω πως όχι,ποσες μερες θα μεινετε εκει,εχεις φτιάξει ενα πλάνο περιοχών/επισκέψεων?

Πριν λιγο ανεβασα κι ενα αλμπουμ με φωτο,ριξε μια ματιά έτσι για την ιδέα,

Καλη χρονιά και σε σένα! :)
 

boo13

Member
Μηνύματα
15
Likes
8
Nicolas περάσαμε υπέροχα , πραγματικά ήταν σαν παραμύθι τα πάντα χιονισμένα , όλα σε γιορτινή ατμόσφαιρα ακόμα και το ενυδρείο με το στολισμένο δέντρο ανάμεσα στα ψάρια..Ευτυχώς γυρίσαμε σώι και αβλαβείς..γιατί δυστυχώς σήμερα τα νέα ΄ταν θλιβερά..
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.393
Likes
14.317
Nicolas περάσαμε υπέροχα , πραγματικά ήταν σαν παραμύθι τα πάντα χιονισμένα , όλα σε γιορτινή ατμόσφαιρα ακόμα και το ενυδρείο με το στολισμένο δέντρο ανάμεσα στα ψάρια..Ευτυχώς γυρίσαμε σώι και αβλαβείς..γιατί δυστυχώς σήμερα τα νέα ΄ταν θλιβερά..
@boo13 επέστρεψε ΟΚ(checked).:)

Στο 360 πήγατε;΄Αξιζε;
 

Nicolas

Member
Μηνύματα
193
Likes
445
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Καλως τους! Χαίρομαι πολύ που το ακούω, με την πρώτη ευκαιρία γράψε τις εντυπώσεις σου από την Πόλη. ;)

Η μέρα δυστυχώς ξεκινησε πολυ δυσαρεστα, δεν ηταν και αναπάντεχο βέβαια αλλά όπως και να χει σε κανει να νιώθεις πολύ ασχημα....
 

boo13

Member
Μηνύματα
15
Likes
8
Fotast θελαμε για Πρωτοχρονια αλλα ειχαν standar τιμη και ηταν στις 450λιρες ανα ατομο.. και τελικα δε πηγαμε..
Μες στις επομενες μερες θα σας γραψω..
 

boo13

Member
Μηνύματα
15
Likes
8
Νομίζω πως έφτασε η στιγμή να μοιραστώ το πρώτο μας ταξίδι στη Κωνσταντινούπολη. Η πτήση μας ήταν για τις 31 Δεκεμβρίου τα ξημερώματα από Αθήνα για να χαρούμε τη τελευταία ημέρα του χρόνου στη Τουρκία. Τελικά λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών ήμασταν 4,5 ώρες στο αεροπλάνο λόγω ισχυρής χιονόπτωσης και περιμέναμε σήμα των λατρεμένων γειτόνων να προσγειωθούμε. Αφού έφτασε η ώρα της προσγείωσης , επιβιβαστήκαμε σε ταξί(με λεωφορείο θα ήταν δύσκολο για 1πρώτη φορά και με τα χιόνια). Φτάσαμε στο ξενοδοχείο το οποίο ήταν πολύ κεντρικά , 5' από τη πλατεία Ταξίμ και λόγω μιας ανηφόρας που έπρεπε να ανεβούμε. Φτάσαμε , τακτοποιηθήκαμε και πήγαμε κατευθείαν σε super-market , ψωνίσαμε και ήμασταν πανέτοιμοι για να υποδεχθούμε τον καινούριο χρόνο. Λόγω της έκρυθμης κατάστασης δε πήγαμε Ταξίμ αλλά στη γέφυρα του Βοσπόρου..Πραγματικά μαγευτικά...να χιονίζει και πυροτεχνήματα παντού..ps: Ο Άγιος Βασίλης μου πραγματοποίησε την ευχή μου. Έπειτα αποφασίσαμε να περπατήσουμε και να κάτσουμε σε μαγαζί..και ήταν η καλύτερη επιλογή..άπειρος κόσμος , όλοι να τραγουδάνε, αγκαλιασμένοι και κανένα ίχνος ανησυχίας. .. Η καλυτερη αρχή για το 2016 ..
Δεύτερη ημέρα και αποφασίζουμε να πάμε στο Τοπ Καπί..μαγευτικό..τόσο τεράστιο , απίστευτα διατηρημένο και ειλικρινά χρειάζεσαι τουλάχιστον 4 ώρες για να το δείς. Εκεί βγάλαμε τη κάρτα που στοιχίζει 80λίρες για πρόσβαση σε όλα τα μουσεία. Έπειτα συνέχεια είχε η βόλτα στα μαγαζιά , παραδοσιακά φαγάδικα, ενετλώς του λαού..Εκεί είναι τα καλύτερα φαγητά..Και φυσικά μη παραλέιψετε τα ζαχαροπλαστεία τους.. Απίστευτη ποιότητα, εξυπηρέτηση και οι χώροι μοναδικοί. Εννοείται η Αγία-Σοφιά που πραγματικά ακόμα και αν δεν είστε τόσο "πιστοί" θα νιώσετε ένα ρίγος, ένα γιατί, πώς έγινε..Πραγματικά συγκινητικό..Σειρά είχε το μοναδικό για εμένα Υδραγωγείο..όπως θα κατεβαίνετε τις σκάλες βλέποντας τις κολώνες φωτισμένες , τα ψάρια μέσα το νερό, την απόλυτη ηρεμία και συναντώντας τις Μέδουσες θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε άλλο κόσμο..μάλλον σε άλλη εποχή...
Τρίτη ημέρα και ήρθε η στιγμή για το Μεγάλο Παζάρι..που πιστέψτε με δεν είναι απλά μεγάλο..είναι πολύ καλύτερο και πολύ μεγαλύτερο από ότι τοπ έχετε φανταστεί..το οποίο χρειάζεται μια ολόκληρη ημέρα.Θα μπορούσα να σας γράψω για το τι έχει αλλά ότι και αν σας περιγράψω δε θα μπορεί να αποδώσει αυτό που έζησαν και οι 5 μου αισθήσεις.. ένα πολύβουο μελίσσι..Τόσα χρώματα ,μυρωδιές από το Παζάρι των Μπαχαρικών..το καλύτερο εκτός από τα τουριστικά μονοπάτια είναι να χαθείτε μέσα στα στενά, οι Τούρκοι είναι τόσο φιλόξενοι που θα σας βοηθήσουν στο οτιδήποτε. Έπειτα πήραμε στο καραβάκι για τη καθιερωμένη βόλτα στο Βόσπορο..το χιόνι να πέφτει και εμείς μέσα να απολαμβάνουμε τσάι μας και τις υπέροχες εικόνες..ένα ταξίδι που δε θέλαμε να τελειώσει ποτέ..ααα να μη παραλέιψετε μόλις κατεβείτε από το καραβάκι να φάτε σκουμπρί και να περπατήσετε στη γέφυρα ..
Τέταρτη ημέρα και ξεκινήσαμε νωρίς για το ενυδρείο, αυτό δεν είναι υποχρεωτικό αλλά αν ο φίλος σας τρελαίνεται για ενυδρεία είναι μονόδρομος..Η αλήθεια είναι πως είναι πάρα πολύ καλό , απίστευτες εγκαταστάσεις ..σίγουρα θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον και με το παραπάνω..Γυρνώντας το μεσημεράκι πήγαμε βόλτα στην αγαπημένη μας περιοχή και για σπά στο Agahamam το το οποίο λειτούργησε το 1454 και αξίζει να δώσετε τα λεφτά σας σε αυτό παρά σε άλλα πιο τουριστικά..Για τελευταία βραδυά πήγαμε στη Κορλουλού..είναι ένας δρόμος πιο ψηλά από τη Σουλταναχμέτ όπου θα κάνετε ναργιλέ με μαζί με τους ντόπιους και θα πιείτε σαλέπι, όπως δεν έχετε ξαναπιεί..Τέτοια γεύση δε νομίζω να έχει γευστεί ο ουρανίσκος σας. Έπειτα βόλτα στην εμπορικότατη Istaklal χαζεύοντας το τρενάκι..
Τελευταίο πρωί πηγαίνοντας στην Σουλταναχμετ και παίρνοντας το μετρό για τη τελευταία βόλτα στην Ιστακλαλ..
Μπαίνοντας στο αεροπλάνο δώσαμε και οι δύο την υπόσχεση πως το επόμενο ταξίδι για τη Κωνσταντινούπολη θα είναι άνοιξη..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.879
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom