Γενικά Πρώτη φορά camping :)

mardim

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΑΝΔΡΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Γεια σε ολους!! Προσφατα ανακαλυψαμε το forum κ μας φανηκε πολυ ενδιαφερον.:clap:
αν και κάπως νωρίς ακόμα σκεφτόμαστε ήδη τις καλοκαιρινές διακοπές και μάλιστα φέτος αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το camping!! θα θέλαμε προτάσεις για αξιόλογα campinmg (προφανώς οργανωμένα) στο αιγαίο και όχι μόνο.. Είμαστε 22 χρονών και ψάχνουμε κάτι με όχι πολύ κόσμο αλλά ούτε και ερημιά (ωραία η ερημιά, αλλά δεν ενδείκνυται για 2 φίλες..:p)
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Γεια σου γεια σου!! Καλωσήρθες!!
Το καμπινγκ ειναι τρομερή εμπειρία...αν και προτιμώ πια να κάνω ελεύθερο, μπορώ να σου προτείνω κανένα αξιόλογο οργανωμένο..

Νομίζω πολύ καλή επιλογή είναι το καμπινγκ της Σερίφου...Αρκετά οργανωμένο καμπιγκ, μπροστά απο μια αξιολογη παραλία και σε ένα πανεμορφο νησι!! Το μόνο κακό...αν δεν οδηγάς, δύσκολες οι μετακινήσεις σε άλλα μέρη του νησιού...Η χώρα του νήσιου, όπου πάει συχνά πυκνά λεωφορείο είναι από τις πιο ωραιες των Κυκλάδων μαζί με αυτή της Αμοργού..

Αλλο καμπινγκ, είναι αυτό στην Αιγιάλη , στην Αμοργό.. Τελευταία φορα που πήγα ήταν το..2003..Ηδη ειχε αρχισει ο μικρος χαμος τοτε..δεν ξερω σε τι κατασταση βρίσκεται τώρα, παντως το νησι είναι πολύ ωραίο..και η Χώρα οπως ήδη έχω αναφέρει...τα σπάει!!!

Κατσε να ακούσουμε και πιο πρόσφατες εντυπωσεις από άλλα κάμπινγκ...:roll:
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Καλημέρα και καλωσήρθες!

Κι εγώ αγαπώ ελεύθερω κάμπινγκ, αλλά μιας που είναι η πρώτη σας φορά, καλύτερα ένα καλό, καθαρό οργανωμένο!

Το της Σερίφου είναι πράγματι πολύ καλό, αλλά και πολύ... οικογενειακό συνάμα! Θα σου πρότεινα κι εγώ αυτό της Αμοργού, στην Αιγιάλη (εμπειρία από καλοκαίρι 2007) καθώς και αυτό της Αστυπάλαιας (περσινή εμπειρία). Και τα δύο οργανωμένα, με νεαρόκοσμο, με μπαρ/εστιατόριο μέσα και μινι μαρκετ για τα απαραίτητα, και βέβαια πολύ καθαρά όσον αφορά τις εγκαταστάσεις υγιεινής.

Ότι άλλο θεςεδώ είμαστε!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
καθώς και αυτό της Αστυπάλαιας (περσινή εμπειρία).

Αν και δεν είμαι φαν του συγκεκριμένου τρόπου διακοπών, άρα δεν είμαι και ο καταλληλότερος άνθρωπος για πληροφορίες, θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση σχετικά με το σημείο που βρίσκεται το camping της Αστυπάλαιας.

Η παραλία που βρίσκεται ακριβώς μπροστά (αφού περάσεις το δρόμο) δεν είναι και η καλύτερη του νησιού. Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα.

Ενώ τη βλέπεις μια χαρά, συμπαθητικούλα, μεγάλη, με ψιλό βοτσαλάκι, δεν είναι καθόλου εύκολο να βουτήξεις και να ευχαριστηθείς το μπάνιο σου.
Ακριβώς στη μέση της παραλίας έχει μια μεγάλη σε μήκος ξέρα στα ρηχά, η οποία κάνει αδύνατο το κολύμπι. Νομίζω ότι μόνο από την άκρη της παραλίας κοντά στα βραχάκια είναι πιο εύκολη η πρόσβαση.

Ο λόγος που εμείς βουτήξαμε εκεί, ήταν αυτή ακριβώς η ξέρα, η οποία έχει και πάρα πολλές θαλάσσιες ανεμώνες. Φορούσα στολή κα γάντια και φυσικά ακουμπούσαν επάνω στις ανεμώνες. Κάποια στιγμή έκανα το λάθος και έτριψα τα χείλια μου. Το αποτέλεσμα ήταν σε λίγη ώρα να μοιάζω ακριβώς σαν τον.......Τρύφωνα Σαμαρά :D. Ευτυχώς μέχρι το βράδυ επανήλθα στα κανονικά.

Άρα δεν αξίζει κανείς να ασχοληθεί καθόλου με τη συγκεκριμένη παραλία. Υπάρχουν άλλες, πάρα πολλές και πανέμορφες σε όλο το υπόλοιπο νησί.

Ορίστε και μια φωτογραφία από τις ανεμώνες.

 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Λοιπόν, πέρυσι δοκίμασα πρώτη φορά κάμπινγκ στο Σίμο, στην Ελαφόνησο ΣΙΜΟΣ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑ-SIMOS CAMPING ELAFONISOS LAKONIA----------------------Σίμος Κάμπινγκ Ελαφόνησος Λακωνία Simos camping elafonisos Laconia . Ιδανικό για πρώτη φορά κάμπινγκ γιατί έχει θέση πάρκινγκ σε κάθε θέση, σκιά από ξύλα για να μη ξυπνάς στις 7 κάθε πρωί από ήλιο, πρίζα και βρύση σε κάθε θέση επίσης. Πολύ οργανωμένο αλλά μην περιμένεις και την απόλυτη ένωση με τη φύση. Εμένα δε με δυσκόλεψε καθόλου και φέτος θα ξανακάνω. Το νησί με υπέροχες τροπικές παραλίες, μοναδικές για Ελλάδα αλλά όχι για πάνω από 5 μέρες λόγω έλλειψης έντονης ζωής. Αλλά θα πάθεις πλάκα με τις παραλίες. Κόσμος καλός, οι περισσότεροι πολύ φιτ.
Όσον αφορά το Αιγαίο, καλύτερο κάμπινγκ με διαφορά αυτό της Σερίφου. Coralli - Camping Το νησί καταπληκτικό, με 80 καλές παραλίες. Και αμάξι να μην έχετε, αν είστε κοινωνικές, θα γνωρίσετε κόσμο και θα περάσατε καλά. Εμείς, 4 κορίτσια μόνα, γνωρίσαμε πολύ κόσμο και γυρίσαμε όλο το νησί. Η χώρα μαγική, προτίμησε να ανέβεις στο κάστρο το ηλιοβασίλεμα. Για φαγητό πάντα στον Τάκη στο Λιβάδι πολύ κοντά στο κάμπινγκ, μη ξεχάσετε πατάτες τηγανητές και σαλάτα με μυζήθρα και κάπαρη. Για ποτάκι στο απίστευτο ναυτικό όμιλο Yacht Club μέχρι τις 3-4 και αν θέλετε συνέχεια στο Shark μέχρι το πρωί που ανοίγει ο φούρνος και πάνε όλοι μαζί και τρώνε στις ξαπλώστρες της παραλίας χαζεύοντας την ανατολή. Η καλύτερη παραλία του νησιού η Ψιλή Αμμος, ψηφισμένη καλύτερη παραλία της Ευρώπης. Μέρα όμως που δεν έχει καθόλου αέρα, αλλιώς η άμμος σε τρυπάει. Γενικά συστήνω Σέριφο μέχρι 20 Ιούλη, όχι αργότερα.
 

YBONNH

Member
Μηνύματα
234
Likes
115
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος του κοσμου
Γεια σου και καλως ηρθες και στο forum αλλα και
στον κοσμο του καμπινγκ:clap:
Το καλυτερο καμπινγκ που εχω μεινει ειναι της Μηλου, σε καταπληκτικη τοποθεσια, με σκια, εστιατοριο μπαρακι και πεντακαθαρο!
Μειονεκτημα οτι ειναι μακρια απο το λιμανι και δεν ξερω τι παιζει με συγκοινωνιες. Απ την αλλη, η Μηλος θελει αυτοκινητο για να γυρνας
τις παραλιες, αλλιως δε λεει.
Στην Αμοργο ειχα παει 17 Αυγουστου και ειχε τοσο πολυ κοσμο που με δυσκολευε. Μετα τις 20 ηταν πολυ καλυτερα. Με αυτο θελω να πω οτι οι παροχες των καμπινγκ -καθαριοτητα και σκια κυριως- εξαρτωνται απο το ποσο κοσμο εχει εκεινες τις μερες.
Παντως το καμπινγκ-εμπειρια ειναι το δημοτικο της Σαμοθρακης!!!
Δεν το προτεινω για πρωτη φορα,-δεν εχει ζεστο νερο, ουτε ρευμα,
οι ντουσιερες ειναι ανοιχτες και τις τουαλετες τις καθαριζεις μονη με το λαστιχο- αλλα κοιμασαι μες στα πλατανια και βεβαια η Σαμοθρακη ειναι μια κατηγορια απο μονη της.
 

mardim

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΑΝΔΡΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
New York
σας ευχαριστουμε πολυ ολους για τις πληροφοριες!! :) αφου ρωτησαμε γνωστους και φιλους, εχουμε ψιλοκαταληξει κι ειμαστε αναμεσα σε Ελαφονησο και Αμοργο! Τι μας προτεινετε λοιπον?? θα θελαμε να μαθουμε περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με την καθαριοτητα, τις τιμες καθως και τις δυνατοτητες που προσφερουν τα camping σε αυτα τα δυο μερη! φυσικα ειμαστε ακομα ανοιχτες και σε αλλες ενδιαφερουσες προτασεις :):)
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Για ποιό διάστημα μιλάμε;
 

mardim

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΑΝΔΡΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
New York
δεν ξερουμε ακομα ακριβη ημερομηνια αλλα σιγουρα αναμεσα σε 15-30 Ιουλιου!!
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Κοίτα, πήγα πέρυσι και στα δύο, Ελαφόνησο κάμπινγκ με μεγάλη παρέα και Αμοργό σε δωμάτιο Αιγιάλη (στο χωριό που είναι το κάμπινγκ) με τον φίλο μου την ίδια περίοδο που σκοπεύεις να πας. Από άποψη προορισμού, θα σου πρότεινα Αμοργό. Η Ελαφόνησος έχει πανέμορφες τροπικές παραλίες και ολόφρεσκο ψάρι αλλά αυτό είναι όλο. Δεν είναι γραφική, παραδοσιακή, όπως η Αμοργός. Αλλά και οι παραλίες της είναι υπέροχες, άγριες, παρθένες ακόμη. Η χώρα και μόνο της τελευταίας, κατ’εμέ, αρκεί για να την επιλέξεις ως προορισμό. Για το κάμπινγκ της θα σου δώσουν πληροφορίες τα παιδιά αλλά γενικά έχω ακούσει καλά λόγια. Ελαφόνησο γενικά πάντως να περιμένεις πολύ κόσμο, πέρυσι περιμέναμε κανά μισάωρο για να κάνουμε μπάνιο το απόγευμα.
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Αμοργός, Αμοργός, Αμοργός, Αμοργός! Πεντακάθαρο κάμπινγκ, με πολύ ωραίο καφε/ταβέρνα, πέντε λεπτά από τη θάλασσα. Ταβερνάκια και μπιτς μπαρ σε απόσταση βολής. Απίστευτη χώρα, ενδιαφέροντα χωριά, φοβερές παραλίες. Δεν θα βαρεθείς για κανένα λόγο. Σοφά τα λέει η Παναγιώτα. Ιούλιος είναι καλή περίοδος διότι θα έχει όσο κόσμο πρέπει. Εγώ είχα πάει Αύγουστο και δεν έβρισκες ίσκιο ούτε για δείγμα
 

mpourloum

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
θα δειξει...
Ταξίδι-Όνειρο
όπου υπάρχει θάλασσα....!
Ήμουν στην ίδια θέση με εσας πέρσι ίδια εποχή..Πρώτη φορά διακοπές camping. Πολλές οι δυσκολίες για έναν πρωτάρη { η μεγαλύτερη που αντιμετώπισα βέβαια ήταν να πίσω τον φίλο μου να κάνουμε camping :( } αλλά τελικά ήταν οι καλύτερες διακοπές...!!! ΣΕΡΙΦΟΣ........ ! Το camping δίπλα ακριβώς απο την θάλασσα..Τι καλύτερο απο το να κοιμάσαι και να ξυπνάς με τη μυρωδιά και τον ήχο της θάλασσας..??? Είχε πολλές οικογένειες βέβαια αλλά δεν ενοχληθήκαμε ουτε μια στγμή απο φασαρίες παιδιών κτλπ.. ΗΡΕΜΙΑ... Απόλυτη..! Υπάρχει εστιατόριο μεσα στο camping αλλά οι τιμές ήταν κάπως τσιμπημένες απο ότι θυμάμαι.Επίσης υπάρχει και ένα mini-market όπως και πισίνα με καλή μουσική. Απο το camping παραλιακά πηγαίνοντας στο λιμάνι (η ποιο σύντομη διαδρομή απο το να πας απο τον κανονικό δρόμο) υπάρχει ένα cafe με ξαπλώστρες στη θάλασσα και μουσική και με νεολαία..! Για να γυρίσετε το νησί θα χρειαστείτε αμάξι ή μηχανάκι αλλα μέσα σε μια μέρα μπορείτε να το γυρίσετε..Για βράδυ ποτάκι στη χώρα ή κρασάκι και παραλία..!!! Αν τελικά επιλέξετε την μαγευτική Σέριφο και χρειαστείτε πληροφορίες εδώ είμαι...!!

Υ.Γ Και φέτος τουλάχιστον για μια βδομάδα πάλι Σέριφο...!!!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.844
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom