Πόσο συχνά ταξιδεύετε?

kosvik

Member
Μηνύματα
121
Likes
54
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Όπως κάτσει. Όταν είσαι μισθοσυντήρητος και οι οικογενειακές υποχρεώσεις (και εννοώ υποχρεώσεις και όχι πολυτέλειες. Έχω χρόνια να πάρω ρούχα για να βγάλω τα ταξίδια) ψηλές (παιδί φοιτήτρια, καθημερινά έξοδα) τότε το να προγραμματίζεις "τόσα" ταξίδια το χρόνο είναι από ουτοπία ως πολυτέλεια. Γι αυτό όπως έρθουν τα πράγματα. Όχι ότι δεν κάνω όνειρα και σχέδια.
Βλέποντας το χαρτη σου μια χαρα τα εχεις καταφέρει,εχεις γυρίσει ολη την Ευρώπη.
Πάντως αυτο το φασούλι φασούλι που λέει η renata δεν το χω καταφέρει αν και προσπαθώ.
 

kirmis

Member
Μηνύματα
185
Likes
13
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Με τα ταξιδάκια στην Ελλάδα ναι, τα πράγματα είναι πιο χαλαρά....
Αλλα για έξω... 1 φορά το χρόνο περίπου πλέον το επιδιώκω!
 

Vicky.Pireus

Member
Μηνύματα
12
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα - Μπόρα
Την Ελλάδα την έχω γυρίσει σχεδόν ολόκληρη λόγο δουλειάς... ουσιαστικά όμως δεν την έχω δει, ήταν απλά περάσματα. Τώρα το εξωτερικό είναι μια άλλη υπόθεση, είχα να ταξιδέψω έξω 8 χρόνια ... από πέρσι έχω μπει στη διαδικασία να το αλλάξω αυτό, κάθε χρόνο αν μπορώ (που θα μπορώ) θέλω να κάνω τουλάχιστον 2 ταξίδια αρχικά Ευρώπη και μετά βλέπουμε. Αυτός είναι ο νέος μου στόχος!
 

Mhtsaina82

Member
Μηνύματα
63
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΝΑΧΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤ
παιδια οντως με 700 το μηνα δεν μπορεισ να πας 3 ταξιδια τον χρονο ειδικα οταν δουλευεισ και στον ιδιωτικο τομεα και ξερεισ οτι χριστουγεννα πασχα και ολο το καλοκαιρι δεν μπορεισ να παρεις αδεια ποσο μαλλον εμεις απο τα νησια που πρεπει να βαλουμε στον προυπολογισμο μας και τα εισητηρια του πλοιου 100ε και καποιο ξενοδοχειο στην αθηνα. Για εντος ελλαδας δεν το συζηταω καν περιμενουμε καθε 2 χρονια τα εισητηρια του κοινονικου τουρισμου.ενα ταξιδι το χρονο που το προετοιμαζεισ 6 μηνες πριν για να δηλωσεισ τις μερες που θελεις.
 

greeklad

Member
Μηνύματα
172
Likes
52
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Εγώ είχα την "ατυχία" οι γονείς μου να μην ταξιδεύουν παρά μόνο από ανάγκη. Κάναμε ταξιδάκια στην Αθήνα για να δούμε τα ξαδέλφια μου. Μέχρι τα 22 μου που βγήκα για σπουδές εκτός Ελλάδας είχα δεί μόνο ελάχιστα μέρη στη χώρα μου. Αλλά και όταν σπούδαζα στην Αγγλία είχα κάνει 2 με 3 κοντινά ταξίδια σε Ιρλανδία και Γαλλία αλλά μέχρι εκεί. Άρχισα να ταξιδεύω ξανά το 2003 και από τότε του δίνω και καταλαβαίνει. Ταξιδεύω σχεδόν αποκλειστικά φθινόπωρο και χειμώνα και κανονίζω ένα μεγάλο ταξίδι (15 - 25 ημερών) εκτός Ευρώπης και πολλά μικρά στην Ευρώπη. Σχεδόν κάνω ένα ταξίδι κάθε μήνα από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο τα οποία είναι φθηνά (όποτε βρίσκω εισιτήριο γύρω στα 70 ευρώ και κάτω) και για 4 με 5 ημέρες. Συνήθως αυτά τα αγοράζω πολλούς μήνες πριν με τη λογική αν δεν πάω θα έχω χάσει μέχρι 70 ευρώ. Μόνο σε μία περίπτωση δεν έχω πάει ταξίδι που έχω πληρώσει γιατί άλλαξα προορισμό και πήγα αλλού. Ευτυχώς με τη δουλιά που κάνω μπορώ να βγάλω εισιτήριο σε άσχετη ημερομηνία και μετά να οργανώσω έτσι τη δουλιά μου ώστε να πάω. Σαν στόχο έχω να πατήσω τουλάχιστον μία φορά σε κάθε ήπειρο. Κάτι έχω πάθει όμως με την Ασία και τη Μέση Ανατολή και όλο προς τα εκεί με τραβάει. Τι να πω! Προτιμήσεις είναι αυτές. Το ταξίδι για μένα σε καμιά περίπτωση δεν είναι διακοπές και δεν είμαι από τα άτομα που θα πάνε σε μια παραλία για χαλάρωση. Το ταξίδι είναι για μένα το μέσο να γεμίσεις την ψυχή σου με νέες εικόνες, ήθη, έθιμα, να μάθεις για την ιστορία ενός τόπου να επισκευτείς μνημεία, να φας τοπικά φαγητά και φυσικά να καταγράψεις όλα αυτά μέσα από το φωτογραφικό φακό.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.721
Likes
50.749
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ταξιδεύω κατά μέσον ορο περίπου 4-6 μήνες το χρόνο και προτιμώ να κάνω μονο 1-2 ταξίδια. Έτσι μπορώ να αφιερώνω πολλές εβδομάδες σε κάθε χωρα (η μήνες τέλος πάντων, στην Κίνα τι να προλάβεις να δεις σε 3 εβδομάδες) και μου έρχεται πολύ φτηνότερα γιατί έτσι κι αλλιώς το μεγάλο κόστος είναι το αεροπορικό, τα υπόλοιπα με 15-30 ευρώ την ημερα λύνονται, ανάλογα τον προορισμό. Φυσικά στερούμαι πράγματα που για πολλούς άλλους είναι εκ των ουκ άνευ αλλα αυτά είναι γούστα και προτεραιότητες. Όλα μου τα υπάρχοντα (μα όλα) είναι στον 7kg σάκο μου. Υπάρχουν χρονιες που ταξιδεύω μονο 1-2 μήνες το χρόνο και άλλες που οι οικονομίες φτάνουν για αρκετούς μήνες, πάντα παίζει rolo το κόστος του προορισμού. Ξεκίνησα να ταξιδεύω στα 16 μου, παίζοντας κιθάρα στις πλατείες τις Ευρώπης.

Και οι ανορθογραφίες οφείλονται στο ότι δεν έχω ελληνικά και χρησιμοποιώ site που μου κάνει τα greeklish ελληνικά (ναι ναι καλά ο moderator).
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.698
Likes
6.678
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Γεια σου Γιωργο εκει στο μακρινο Ιραν.... καλα να περνας και περιμένουμε εντυπωσεις
 

agelada

Member
Μηνύματα
59
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
Β. Περού -Εκ-Γκαλάπαγκος
όσο περισσότερο μπορώ!

τώρα, επισκέπτομαι την Αθήνα και προσπαθώ να ανακαλύψω τα ωραία σημεία της πόλης αυτής, μέχρι να φύγω για τον επόμενο προορισμό μου (ταξιδιωτικό ή μόνιμο!)
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Το έτος 2004 έκανα το πρώτο μου ταξίδι στην Πράγα. Έκτοτε καθιέρωσα ένα ταξίδι το χρόνο. Τα δύο τελευταία χρόνια έχω πραγματοποιήσει τρία ταξίδια ετησίως (όλα στην Ευρώπη) και ελπίζω η συχνότητα αυτή τουλάχιστον να διατηρηθεί. Φυσικά στα σχέδια μου είναι και κάτι πιο μακρινό και εξωτικό. Στην Ελλάδα ταξιδεύω 2-3 Σαββατοκύριακα-τριήμερα τον χρόνο, το Πάσχα και φυσικά το καλοκαίρι για 1 έως δύο εβδομάδες.
 

KONSTANTINA

Member
Μηνύματα
66
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Κουφονήσια
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ
Κάνω 3 περίπου ταξίδια το χρόνο,2 εντός Ελλάδας και 1 ταξίδι στο εξωτερικό.
 

erminathess

Member
Μηνύματα
566
Likes
321
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Τωρα που τα υπολογιζω, από το 2002 που αρχισα να ταξιδευω στην Ευρωπη,
εχω φτασει να κανω τουλαχιστον 5 ταξιδια το χρονο στην Ευρωπη -ολα μικρης διάρκειας πλην των καλοκαιρινών με μαξιμουμ 9ημερο-,
1 τουλαχιστον ιταλια, 1 ισπανια, 1 Κωνσταντινουπολη οπωσδηποτε το χρονο
(αν ο χαρτης χρωματιζοταν με τη συχνοτητα, θα ειχα χτυπησει 3 κοκκινα!)
και 3-4 σε Ελλαδα (κανενα τετραημερο το καλοκαιρι σε νησι, πασχα κλπ)
Διακαης ποθος ενα ταξιδι εκτος ευρωπης οταν βρεθει ο καταλληλος χρονος..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.519
Μέλη
38.942
Νεότερο μέλος
evrhdhkh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom