Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Μηνύματα
13.046
Likes
41.116
Νομιζω οτι ψηφισαν πλειοψηφικα τα διανθισματα και γι αυτο ειναι νομιμη η απεργια για τα διανθισματα για την εταιρεια και το υπουργειο, οποτε τι λογος πεφτει σε ενα φορουμ? Ας κανουν με διανθισματα, αυτοι κανουν κουμαντο στις απεργιες τους.
 

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.058
Likes
1.607
Αυτή η απεργία την συγκεκριμένη στιγμή είναι πέρα για πέρα υποκριτική. Κάνει χειρότερη τη θέση τους στα μάτια του κόσμου. Το καλύτερο γι’ αυτούς θα ήταν αφού καταδικάσουν απερίφραστα την ενέργεια των συναδέλφων τους, μια ξεκάθαρη καταδίκη της συμπεριφοράς τους χωρίς διανθίσματα περί Λιμενικού, υπουργείου, εταιρείας κλπ, να εργαστούν εκείνη την ημέρα και το ημερομίσθιο να το προσφέρουν στην οικογένεια του θύματος. Θα έκανε πολύ μεγαλύτερη αίσθηση σαν κάτι το πρωτοφανές (κοινές απεργίες εξ άλλου κάθε μέρα γίνονται) και θα ήταν μια κάποια εξιλέωση για το σωματείο τους.
Και πώς θα βελτιώσει αυτό τις συνθήκες εργασίας τους; Από το μηδέν ένας συνάδελφός τους έγινε δολοφόνος, αυτό αποτελεί σοκ για τον κλάδο, πρέπει να προστατέψουν πρώτα-πρώτα τους εαυτούς τους. Την αφορμή περιμένεις για να φέρεις στα τραπέζι αυτά που χρόνια λες και η αφορμή ήρθε. Αν μου έλεγαν σε δυο μήνες θα κάνουν απεργία για το συμβάν, συγνώμη αλλά μεταφράζεται ότι κοιμόντουσαν δυο μήνες.
Δεν είμαι κακόβουλος, αλλά αυτός που την έγραψε δεν πρέπει να ξαναγράψει ανακοίνωση ποτέ στη ζωή του.
Ίσως να έχεις δίκιο, δεν είναι και η πιο πετυχημένη, αλλά φαντάζομαι αν είχε γραφεί από διοικητικό υπάλληλο ή εκπαιδευτικό θα ήταν λίγο διαφορετική. Εν πάση περιπτώσει, θα κριθεί και από τους ίδιους τους εργαζομένους του κλάδου.
Σκότωσαν τον άνθρωπο και τώρα απεργούν. Φταίει ο εργοδότης ή ο υπουργός που πέταξαν τον άνθρωπο στη θάλασσα; Να έκαναν απεργία οι επιβάτες να το καταλάβω.
Ναι, φταίει και ο Υπουργός γιατί αν εφαρμόζονταν οι κανονισμοί δεν θα σκοτωνόταν κανένας. Αν ήταν παρόν κλιμάκιο του Λιμενικού δεν θα είχε γίνει τίποτα. Αλλά πρέπει να βγει το αφήγημα του μικρού Δημοσίου αφήνοντας το Τμήμα στο μεγαλύτερο λιμάνι υποστελεχωμένο, άσε που προηγείται η στελέχωση του γραφείου του υπουργού με αποσπάσεις «κατά παρέκκλιση».
Ναι μπορεί να φταίει ο εργοδότης, αν επέβαλε στο πλήρωμα απάνθρωπα ωράρια, συνεχόμενη εργασία χωρίς ρεπό, και ότι άλλο προβλέπει η πρόσφατη αντεργατική νομοθεσία. Δεν το ξέρεις δεν το ξέρω, αλλά ξέρω ότι η υπερβολική κούραση μπορεί να οδηγήσει σε δραματικές καταστάσεις, όπως και δυστυχώς έγινε, δεν θέλει πολύ να κάνεις το λάθος. Δεν το αναφέρω ως ελαφρυντικό, κοινή κρίση και αντίληψη είναι, στα χιλιάδες δρομολόγια κάθε μήνα στατιστικά θα γίνει κάποιος λάθος (που συχνά γίνονται αλλά εξαιρετικά σπάνια υπάρχει νεκρός και δεν απασχολούν την επικαιρότητα, ίσως λίγο τα τοπικά μέσα). Και εν τέλει αν υπάρχει ελαφρυντικό θα το βρει το δικαστήριο και όχι εγώ (βέβαια οι περισσότεροι έχουν ήδη βγάλει απόφαση), ούτε αφορά η κατηγορία φόνο εκ προμελέτης.
Εμ... Αστείο, ε; Ίσως και ειρωνικό. Εδώ απεργούν οι συναγωνιστές των δολοφόνων.
Αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που σκότωσαν τον άνθρωπο;
Πόσο φασίζουσα μπορεί να έχει γίνει η ελληνική κοινωνία... Οι «συναγωνιστές» συνένοχοι λοιπόν. Δηλαδή όλοι οι ναυτικοί είναι δολοφόνοι επειδή ένας ναυτικός έγινε η αιτία να δολοφονηθεί ένας άνθρωπος. Έτσι. Όλοι οι μπάτσοι είναι ένοχοι επειδή ένας μπάτσος σκότωσε δεκαπεντάχρονο. Όλοι οι καθηγητές είναι ένοχοι γιατί ένας τους θώπευσε μία ανήλικη. Εντάξει, να σταυρώσουμε και τον σταθμάρχη των Τεμπών που έφταιγε για το δυστύχημα και καλό μας ταξίδι. Περιμένοντας το επόμενο συμβάν. Γιατί τι δουλειά έχει η κυβέρνηση...

θα επιχειρήσω να μην εμπλακώ περαιτέρω στη συζήτηση, δεν έχω να προσφέρω τίποτε περισσότερο. Αλλά δεν έχω καμία αυταπάτη γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Οι κυβερνήσεις είναι άμοιρες ευθυνών, υπάρχει η ατομική ευθύνη. Και οι λύσεις έρχονται σταυρώνοντας κόσμο με το πληκτρολόγιο. Λαμπρά!
 
Last edited:

gioannis13

Member
Μηνύματα
1.285
Likes
8.019
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Στα σωματεία και τις Ομοσπονδίες υπάρχει διοίκηση, υπάρχουν παρατάξεις, υπάρχουν μειοψηφίες και πλειοψηφίες. Το τσουβάλιασμα βολεύει μόνο την εκάστοτε κυβέρνηση και κανέναν άλλο, γι' αυτό και η στοχευμένη απαξίωση εδώ και χρόνια. Αλλά οι συνδικαλιστές δεν είναι ισόβια μέλη, κάθε δύο ή τρία χρόνια κάποιοι τους ψηφίζουν, ξέρεις. Αν η διοίκηση της όποιας Ομοσπονδίας χωλαίνει, ε, δεν φταίει ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο εργοδότης, ούτε τα μέσα, πρωτίστως φταίνε τα μέλη της.

Γιατί αλίμονο αν είμαστε στο έλεος του εκάστοτε ναυτικού, μπάτσου (που έχει και όπλου), πορτιέρη, προσώπου σε θέση ισχύος, κλπ. που θα πάρει μια επιπόλαια απόφαση και από τη μια στιγμή στην άλλη θα θρηνήσουμε νεκρό. Γιατί αποτελεί ευθύνη της πολιτείας να λειτουργήσουν οι κανόνες που έχει θέσει και θα παράσχουν ασφάλεια ή, σε περίπτωση που δεν λειτουργούν ή είναι ανεπαρκείς, να θέσει νέους. Γιατί είναι ο συνδικαλισμός που έχει το θεσμικό ρόλο της παρέμβασης σε εργοδότη και πολιτεία για τη διεκδίκηση του όποιου αιτήματος αφορά έναν κλάδο.

Όσον αφορά την ίδια την ανάρτηση, σε ταξιδιωτικό φόρουμ είμαστε, προφανώς είναι δεκτή στο πλαίσιο ενημέρωσης. Οι προσωπικές κρίσεις όμως, γμτ τους συνδικαλιστές και σία, δεν νομίζω ότι αποτελούν ταξιδιωτικό επίκαιρο, πιο πολύ για social μου φέρνει εμένα, όπου ο καθένας γράφει ότι θέλει σε τελική, και δεν νομίζω να ασχολούμασταν τόσο.
.................το γμτ που (προφανώς έθιξε και εσένα, ξέρεις, εσύ που μ έκανες μπλοκ ! ) ήταν για την εκτός τόπου και χρόνου αψυχολόγητη για το ίδιο το γεγονός, απεργία. Προσωπική άποψη όπως θα έλεγα και μια πόλη ή χώρα ρημάδι ! και πάλι κάποιος θα με έκανε μπλοκ :cool: γιατί θα του είχα θίξει τα πάτρια ..... ενημερωτικά ξεκίνησα το νήμα και εξέφρασα την γνώμη μου για τους πρώην εκπροσώπους μου.- Καλό ξημέρωμα σε ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ, και ναι τα ταξίδια ανοίγουν ορίζοντες τα ξύδια πάλι ΟΧΙ :bleh: Αφιερωμένο.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.429
Ασφαλώς και εχουν την ευθυνη και ψηφίζουν για το πότε θα κάνουν απεργία και για ποιους λόγους... οπως και εμεις εδω ειναι δικαίωμα μας να εκφραζουμε άποψη

Αν μου έλεγαν σε δυο μήνες θα κάνουν απεργία για το συμβάν, συγνώμη αλλά μεταφράζεται ότι κοιμόντουσαν δυο μήνες.
μα το συμβαν ειναι εγκληματική πράξη.. γιατι να κάνεις απεργία για αυτό... σαν να λένε οτι ειμαστε εν δυνάμει εγκληματίες που μας εχετε φερει ως εδώ..
θελω να πω οτι η απεργία πρεπει να γίνει ξέχωρα απο αυτο το γεγονός.. δηλαδη αν δεν γινοταν αυτο το γεγονός θα κοιμοντουσαν ακόμα μεχρι να γινει κάτι να τους "ξυπνήσει" για να κάνουν απεργία;; δεν ξέρω εγω ετσι το βλέπω..
 

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.058
Likes
1.607
μα το συμβαν ειναι εγκληματική πράξη.. γιατι να κάνεις απεργία για αυτό... σαν να λέμε οτι ειμαστε εν δυνάμει εγκληματίες που μας εχετε φερει ως εδώ..
Απάντησα πιο πριν, νομίζω: Για να διεκδικήσεις εφαρμογή των κανονισμών που υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόστηκαν και η παράλειψη αυτή συνετέλεσε στο γεγονός. Και για να αλλάξει ο κανονισμός, αν αυτός δεν επαρκεί, για να μην δούμε ξανά τέτοια φαινόμενα.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.429
Το βλέπουμε με διαφορετικό πρισμα.. εγώ ως εγκληματική πραξη χωρίς ελαφρυντικά και συ ως εγκληματική πραξη προσδιδοντας της κάποια ελαφρυντικά ίσως άθελά σου όταν λές " και η παράλειψη αυτή συνετέλεσε στο γεγονός " .. οπως και να εχει ευχομαι να πετυχει η απεργία τον σκοπό της..
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.687
Likes
50.580
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Την αφορμή περιμένεις για να φέρεις στα τραπέζι αυτά που χρόνια λες και η αφορμή ήρθε.
Δεν είναι timing αυτό, καλά-καλά δεν τον έθαψαν τον δολοφονηθέντα. Εντελώς άστοχο timing και πολύ κακή αφορμή βρήκαν, ούτε είναι ωραίο να λέμε το έγκλημα "αφορμή". Φαντάσου πχ κάποιος να θέλει να μπει σε μια πρεσβεία την ώρα που κλείνει η ώρα του κοινού, ο ειδικός φρουρός τον δολοφονεί εν ψυχρώ στο δόξα πατρί βλέποντάς τον να αιμορραγεί απαθής και δυο μέρες αργότερα οι ειδικοί φρουροί κάνουν απεργία με αίτημα αύξηση μισθών, καλύτερη εκπαίδευση και πιο ανθρώπινα ωράρια. Δεν κολλάει, είναι άστοχο και είναι και ξέπλυμα. Κακή αφορμή βρήκαν.
Αν μου έλεγαν σε δυο μήνες θα κάνουν απεργία για το συμβάν, συγνώμη αλλά μεταφράζεται ότι κοιμόντουσαν δυο μήνες.
Βασικά έπρεπε να την είχαν κάνει πολύ πιο πριν οπότε μάλλον κοιμόντουσαν έτσι κι αλλιώς κι όχι να περιμένουν συναδέλφους τους να γίνουν δολοφόνοι, οι κινητοποιήσεις δε γίνονται για να μη μας πουν τα άλλα κομματόσκυλα ότι κοιμηθήκαμε. Αλλά δεν το κάνεις λίγες μέρες μετά το έγκλημα, χρησιμοποιώντας μια δολοφονία ως μοχλό πίεσης. Και σίγουρα όχι με τέτοια ανακοίνωση.

Ναι, φταίει και ο Υπουργός γιατί αν εφαρμόζονταν οι κανονισμοί δεν θα σκοτωνόταν κανένας. Αν ήταν παρόν κλιμάκιο του Λιμενικού δεν θα είχε γίνει τίποτα
Φταίνε όλοι αυτοί αλλά σε μια δολοφονία κυρίως φταίει ο δολοφόνος. Δε θα είχε γίνει η δολοφονία ακόμη κι αν το κλιμάκιο δεν ήταν εκεί αν δεν τον δολοφονούσαν, αυτονόητο είναι.
δεν θέλει πολύ να κάνεις το λάθος.
ΚΑλά δεν το λες και λάθος το "τον πέρασα για Πακιστανό", το "όξω ρε" και το να κοιτάς έναν άνθρωπο που πνίγεται και να μην κάνεις τίποτε. Και δεν ήταν ένας μόνο, ήταν περισσότεροι αυτοί που έκαναν "το λάθος". Που συνεχίστηκε μετά με τον απόπλου, με συγκάληψη, με τους διαλόγους κλπ. Δεν είναι λάθος του στιλ ήμουν άυπνος, ανεκπαίδευτος, ξέχασα να αλλάξω τα κλειδιά τύπου σταθμάρχη, δολοφονία είναι, εν ψυχρώ κιόλας και με ρατσιστικά κίνητρα.
Οι κυβερνήσεις είναι άμοιρες ευθυνών, υπάρχει η ατομική ευθύνη.
Φυσικά και δεν είναι άμοιρη ευθυνών, αλλά στη δολοφονία είθισται ο κύριος υπαίτιος να είναι ο δολοφόνος, εκτός κι αν είχε εντολές να σκοτώσει. Μην πάμε στο άλλο άκρο "για όλες τις δολοφονίες φταίνε οι αρχές, οι δολοφόνοι είναι θύματα".

Τώρα αν αποδείξουν στη δίκη ότι στην εκπαίδευση τους είπε η Blue Star να ρίχνουν στο νερό όποιον νομίζουν ότι είναι μαύρος ή Πακιστανός και να μην του πετάνε ούτε σωσίβιο όσο τον βλέπουν να πεθαίνει, πάω πάσο, θα έχουν σοβαρό ελαφρυντικό φαντάζομαι.

Τέλος πάντων τα δικαστήρια θα τους δικάσουν όταν έρθει η ώρα, έτσι γίνεται στις ευνομούμενες κοινωνίες. Την ανακοίνωση σχολιάσαμε που νομίζω συμφωνούμε πως είναι τουλάχιστον άστοχη (επιεικώς) σε περιεχόμενο και timing. Διαφωνούμε ως προς το εύστοχο της απεργίας, καλά να είμαστε. Ο σκοπός της απεργίας δεν μπορεί να είναι το ξέπλυμα, ευτελίζεται όλο το νόημά της (σιγά το νέο θα μου πεις, εγώ θυμάμαι κατάληψη από μειοψηφία και... "εξωσχολικούς" κατά... της ανωτατοποίησης :oops: της σχολής μου, έχει ξεφτιλιστεί η ιδέα και της απεργίας και των αγώνων από κομματοσκυλα στη χώρα πριν καν γεννηθούμε εμείς. For the record δυο χρόνια νωρίτερα οι ίδιοι έκαναν κατάληψη... υπερ της ανωτατοποίησης:haha:).
 

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.058
Likes
1.607
Βρε Γιώργο, τι μακρινάρι είναι αυτό, για άλλο λόγο μπήκα στο φόρουμ, αλλά πάλι εδώ...
Δεν είναι timing αυτό, καλά-καλά δεν τον έθαψαν τον δολοφονηθέντα. Εντελώς άστοχο timing και πολύ κακή αφορμή βρήκαν, ούτε είναι ωραίο να λέμε το έγκλημα "αφορμή". Φαντάσου πχ κάποιος να θέλει να μπει σε μια πρεσβεία την ώρα που κλείνει η ώρα του κοινού, ο ειδικός φρουρός τον δολοφονεί εν ψυχρώ στο δόξα πατρί βλέποντάς τον να αιμορραγεί απαθής και δυο μέρες αργότερα οι ειδικοί φρουροί κάνουν απεργία με αίτημα αύξηση μισθών, καλύτερη εκπαίδευση και πιο ανθρώπινα ωράρια. Δεν κολλάει, είναι άστοχο και είναι και ξέπλυμα. Κακή αφορμή βρήκαν.
Ε, δεν έκαναν αίτημα για αύξηση μισθών, το τερμάτισες. Ναι, συμβάν στη ναυσιπλοΐα αντικειμενικά αποτελεί αφορμή για τη ΠΝΟ, θεσμικός φορέας του κλάδου είναι, όπως αντίστοιχα συμβάν στα Νοσοκομεία αποτελεί αφορμή για την ΟΝΓΕ και πάει λέγοντας. Δεν έβγαλαν ανακοίνωση για δολοφονία από ταξιτζή, ξερώ γω.
Βασικά έπρεπε να την είχαν κάνει πολύ πιο πριν οπότε μάλλον κοιμόντουσαν έτσι κι αλλιώς κι όχι να περιμένουν συναδέλφους τους να γίνουν δολοφόνοι, οι κινητοποιήσεις δε γίνονται για να μη μας πουν τα άλλα κομματόσκυλα ότι κοιμηθήκαμε.
Δεν νομίζω να τίθενται πρώτη φορά τέτοια θέματα, η Διοίκηση της κάθε Ομοσπονδίας συναντιέται με τον αντίστοιχο Υπουργό και θέτει παγίως κάποια ζητήματα για τον κλάδο. Γενικά υπάρχει μια άγνοια τι ακριβώς κάνει κάποια Ομοσπονδία - αλλά εδώ έχουν άγνοια αρκετά μέλη τους, πόσο μάλλον οι παραέξω.
Φταίνε όλοι αυτοί αλλά σε μια δολοφονία κυρίως φταίει ο δολοφόνος. Δε θα είχε γίνει η δολοφονία ακόμη κι αν το κλιμάκιο δεν ήταν εκεί αν δεν τον δολοφονούσαν, αυτονόητο είναι.
Προφανώς και φταίει ο δολοφόνος, δεν νομίζω να το αμφισβήτησε κανείς αυτό.
Αλλά το πρόβλημα είναι ότι όλοι είναι εν δυνάμει δολοφόνοι, δεν ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις κάθε φορά, από μία οδική παράβαση μέχρι μια λεκτική αντιπαράθεση. Για να νιώθεις όμως ασφάλεια ότι δεν θα είσαι εσύ το θύμα την επόμενη φορά πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί, είτε ΚΟΚ λέγεται αυτός, είτε κανονισμός ναυσιπλοΐας. Για τον δολοφόνο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα να τον προλάβεις, ούτε αυτός ήξερε λίγη ώρα πριν το συμβάν ότι θα είναι δολοφόνος.
ΚΑλά δεν το λες και λάθος το "τον πέρασα για Πακιστανό", το "όξω ρε" και το να κοιτάς έναν άνθρωπο που πνίγεται και να μην κάνεις τίποτε. Και δεν ήταν ένας μόνο, ήταν περισσότεροι αυτοί που έκαναν "το λάθος". Που συνεχίστηκε μετά με τον απόπλου, με συγκάληψη, με τους διαλόγους κλπ. Δεν είναι λάθος του στιλ ήμουν άυπνος, ανεκπαίδευτος, ξέχασα να αλλάξω τα κλειδιά τύπου σταθμάρχη, δολοφονία είναι, εν ψυχρώ κιόλας και με ρατσιστικά κίνητρα.
Όπως το είπες, δολοφονία, και με πιθανά ρατσιστικά κίνητρα είναι, καμία διαφωνία. Αυτό πάει περισσότερο στον εκφασισμό της κοινωνίας, μισή θέση υπεροχής ως ύπαρχος έχεις και τη χρησιμοποιείς για να ασκήσεις βία, απαράδεκτο, δεν διαφώνησε κανείς. Με τήρηση στοιχειωδών κανόνων δεν θα υπήρχε εξαρχής ψήγμα επιθετικής συμπεριφοράς έναντι του οποιουδήποτε και δεν θα καταλήγαμε σε ακραίες συμπεριφορές.
Φυσικά και δεν είναι άμοιρη ευθυνών, αλλά στη δολοφονία είθισται ο κύριος υπαίτιος να είναι ο δολοφόνος, εκτός κι αν είχε εντολές να σκοτώσει. Μην πάμε στο άλλο άκρο "για όλες τις δολοφονίες φταίνε οι αρχές, οι δολοφόνοι είναι θύματα".
Το ξαναγράφω, ναι ο δολοφόνος την έχει, καμία διαφωνία, αναφέρεσαι στα αυτονόητα. Αλλά να κάνεις απεργία με αίτημα «όχι στις δολοφονίες από συναδέλφους» στερείται νοήματος. Θα ζητήσεις αυτό που πράγματι μπορεί να αλλάξει αυτός στον οποίο απευθύνεσαι, οι κανονισμοί και οι συνθήκες εργασίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φταίει ο δολοφόνος, αλλά διεκδικείς ένα μέτρο που θα προστατέψει εργαζόμενο και επιβάτη.
Τώρα αν αποδείξουν στη δίκη ότι στην εκπαίδευση τους είπε η Blue Star να ρίχνουν στο νερό όποιον νομίζουν ότι είναι μαύρος ή Πακιστανός και να μην του πετάνε ούτε σωσίβιο όσο τον βλέπουν να πεθαίνει, πάω πάσο, θα έχουν σοβαρό ελαφρυντικό φαντάζομαι.
Ναι, θεωρητικά θα είχαν ελαφρυντικό, αλλά εγώ δεν αναφέρθηκα σε κάτι που είναι προφανές πως δεν ισχύει. Ελαφρυντικό θα μπορούσε να ήταν, όπως ήδη έγραψα, η υπερεργασία κατά παράβαση της εργασιακής νομοθεσίας (ή κατ' εφαρμογή αυτής; γιατί τελευταία έχουμε χάσει τα αβγά και τα πασχάλια), που ενδεχομένως τον έφερε τα όρια της εξάντλησης και δεν σκεφτόταν καθαρά, με συνέπεια η απώθηση να καταλήξει σε δολοφονία. «Θα μπορούσε», γράφω, ούτε λέω ότι έγιναν έτσι τα πράγματα, ούτε το νομίζω. Αλλά αυτό είναι μια πληροφορία που θα φανεί ξεκάθαρα στο δικαστήριο.
Νομιζω οτι ψηφισαν πλειοψηφικα τα διανθισματα και γι αυτο ειναι νομιμη η απεργια για τα διανθισματα για την εταιρεια και το υπουργειο, οποτε τι λογος πεφτει σε ενα φορουμ? Ας κανουν με διανθισματα, αυτοι κανουν κουμαντο στις απεργιες τους.
Δίκιο έχεις, αλλά κόσμος που δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε σωματείο (δεν εννοώ πολιτιστικό σύλλογο, εννοώ εργασιακό σωματείο) είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποια πράγματα ή να καταλάβει τις διεργασίες και να εκφέρει συγκροτημένη κρίση. Πόσο δε μάλλον σε συγκεκριμένη κλαδική Ομοσπονδία, και για ένα θέμα με υψηλή συναισθηματική φόρτιση. Και πολλή εμμονή, αντίθετα π.χ. με τον αρμόδιο Υπουργό, και την εξίσωση θύτη-θύματος...
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.046
Likes
41.116
Εδω να υπενθυμισουμε οτι μια απεργια δεν νομιμοποιειται μονο δια της ψηφου της πλειοψηφιας, αλλα και απονομιμοποιειται δικαστικα αν δεν στεκει με χαρακτηρισμο ως παρανομη συμφωνα με την κειμενη νομοθεσια επειγοντως λιγο πριν πραγματοποιηθει.
Στοκ κλαδο μου εχει γινει αυτο καμποσες φορες και αφαιρωντας τη συναισθηματικη προσεγγιση, τα δικαστηρια που τις ακυρωσαν ειχαν δικιο.
Γι αυτο λεω οτι οι απ' εξω δεν παιζουν ρολο ωστε να κρινουν αν ειναι "σωστη" μια απεργια.
Στην περιπτωση αυτη οι εταιρειες ειχαν δικαιωμα να προσφυγουν δικαστικα και δεν το επραξαν.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Συγνώμη αλλά νομίζω ότι σε αυτή την χώρα έχουμε χάσει το μέτρο.
Η ανακοίνωση κατά γενική (σχεδον) παραδοχη είναι τουλάχιστον άστοχη και ακαιρη.
Μιλάνε για αποτρόπαια γεγονότα και έμπρακτη στήριξη στην οικογένεια του θύματος, χωρίς να καταδικάζουν δημόσια την απαράδεκτη και εγκληματική ενέργεια ενός μέλους της ομοσπονδίας τους.

Μιλανε για επιλογή που έκαναν οι εμπλεκόμενοι.
Και αναρωτιέμαι τι σόι επιλογή είναι να σπρώχνεις 3 φορές στην θάλασσα συνάνθρωπο σου, να τον πετάς, να τον αφήνεις αβοήθητο και μετα να τα κουκουλωνεις κιόλας.

Στοιχειώδη Σοβαρότητα δεν βλάπτει.
Ποια σκατα είναι η έμπρακτη στήριξη στην οικογενεια;
Η απαίτηση καλύτερου ωραρίου, συνθηκών εργασίας κλπ;
Είναι στιγμή η ομοσπονδία .να προβάλει τα δίκαια ή άδικα αιτήματα της;
 
Last edited:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.145
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σιγά μην σας ρωτήσει το κάθε συνδικαλιστικό όργανο πότε θα κάνει απεργία και πότε όχι. Μεγάλη ιδέα...

Ο/Οι δολοφόνος/οι έπεσε θύμα των αντιλήψεων του/τους. Όπως μεγάλη μερίδα των Ελλήνων έτσι κι αυτός/οι δεν έβλεπε/αν απέναντι του έναν ισότιμο άνθρωπο. Έβλεπε έναν παλαβό, έναν Πακιστανό, έναν που η ζωή του δεν έχει και τόση αξία.

Εκατοντάδες χιλιάδες για να μην πω εκατομμύρια Έλληνες έχουν παρόμοιες αντιλήψεις και όχι απλώς δεν τους καίγεται καρφακι αλλά πολλοί χαίρονται κιόλας όταν πρόσφυγες/μετανάστες (λαθρομετανάστες για αυτούς) πνίγονται καθημερινά στις ελληνικές θάλασσες. Σκατολαος με Σίγμα κεφαλαίο.

Εύχομαι κάποια στιγμή να γίνουμε μια κοινωνία που θα προσφέρουμε στα παιδιά μας πραγματική παιδεία. Που θα τα μαθαίνουμε να σέβονται τον κάθε άνθρωπο και τη φύση, να μη τα αφορουν (γιατί δεν πρέπει να μας αφορούν) τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του οποιουδήποτε. Μια κοινωνία που θα μεγαλώνει ανθρώπους και όχι ανθρωπακια.

Μέχρι τότε το κάθε ανθρωπάκι θα λέει το μακρύ και το κοντό χωρίς να του πέφτει λόγος.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.032
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom