Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

sapienza

Member
Μηνύματα
1.245
Likes
426
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Όχι φίλε μου δεν μας έχει τύχει... δεν φεύγεις από την Ρώμη να κάνεις ημερίσια στη Φλωρεντία... και αν το έκανες εσύ δεν πάει να πει ότι πρέπει να το προτείνεις και να πάρεις στο λαιμό σου κι άλλους...
Γιατί να τους πάρει στο λαιμό του?Κι εγώ το έχω κάνει αρκετές φορές..Μιάμιση ώρα με το τρένο είναι,σιγά το πράγμα..Αν κάποιος γουστάρει να το κάνει ας το κάνει..Εμάς τί λόγος μας πέφτει?Άλλοι πάνε ΝΥ για τριήμερο,γιατί να αποθαρρύνεις λοιπόν κάποιον να πάρει μια γεύση απ την πόλη αν το θέλει?
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Αφηστε,τον καθενα να κανει αυτο που θελει!
Συμφωνω απολυτα με sapienza.Και εγω φετος θα παω μια μερα Αμστερνταμ,με 6 ωρες στο τρενο!!
Τι,δηλαδη να μην παω,να μην παρω εστω μια γευση;
Αλλη φορα,μπορω να επικεντρωσω μονο εκει.

Harry,στη θεση σου θα καθομουνα μονο Ρωμη αλλα αν ηθελα,ημερησια,θα πηγαινα Tivoli,oπως ειπαν παραπανω και ας ειναι τουριστικο,τι να κανουμε...
 

sapienza

Member
Μηνύματα
1.245
Likes
426
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Και εμείς επίσης τη γνώμη μας λέμε,αλλο που για σένα θεωρείτε κουταμάρα...Μια βόλτα στη Φλωρεντία είναι απλά μια βόλτα,μια πρώτη γνωριμία με την πόλη..Δεν είπε κανείς οτι θα μπεί σ όλα τα μουσεία και στα ιστορικά μνημεία,δεν θα γυρίσει πίσω για να δώσει εξετάσεις αν τα είδε και τα έμαθε όλα(αν αυτό εσύ εννοείς πασάλημα..)..
Σε μια μέρα και ειδικά σε ένα ιστορικό κέντρο όπως αυτό της Φλωρεντίας που περπατιέται, θα κάνει τη βόλτα του, άλλωστε η πόλη είναι απο μόνη της μουσείο,θ αράξει για το καφέ και το γεύμα του και θα γυρίσει έχοντας μια ωραία εικόνα στο μυαλό του και μακάρι να έχει τη δυνατότητα στο μέλλον να την ξαναεπισκευτεί..
Άσε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς και άσε τον άνθρωπο να κάνει ότι θέλει - τη γνώμη μας ζήτησε..Έλα,κι αν είσαι καλό παιδάκι θα σε κεράσουμε κι ένα spritz να χαλαρώσεις λίγο...
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.410
Likes
9.340
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μια βόλτα στη Φλωρεντία είναι απλά μια βόλτα,μια πρώτη γνωριμία με την πόλη..
και άσε τον άνθρωπο να κάνει ότι θέλει - τη γνώμη μας ζήτησε..
επειδή ζήτησε τη γνωμη μας πρέπει να τον κατευθυνουμε με το σωστο τροπο. κι αν το έχουμε κανει δεν σημαινει οτι ειναι και αντικειμενικα σωστο. κι εγώ έχω κανει ημερησιο από Ρωμη στη Σλοβενια-Τριεστε αλλα το θεωρώ οντως κουταμαρα.
ημερησιο στη Φλωρεντια με 90+Ε εισητήριο και ενα απλο πασαλειμμα της πολης ε δεν μπορώ να το προτεινω. αντικειμενικα δεν ειναι καθολου μα καθολου καλη επιλογη. φυσικά αν καποιος θελει να το κανει θα τον βοηθήσω όσο μπορώ. ο αρχικός ποστέρ έχει ξεκαθαρίσει νομίζω τις προθέσεις του. και συμφωνώ με το ποστ του Trav πιο πάνω. η κορυφαία εκδρομή από Ρώμη είναι στις λίμνες του νοτου. Castel Gandolfo κλπ.οπωσδήποτε με ΙΧ. 2η επιλογή για κατι πιο κοντά Tivoli-villa d' Este.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.409
Likes
17.243
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Έχει κουράσει η ιστορία. Όσοι θέλουν να δίνουν συμβουλές δίνουν, όσοι δε θέλουν, να απέχουν.

Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, inter alia σκληρής, αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πού έχουν τραβηχτεί τα όρια από πλευράς διαχείρισης στα θέματα αυτά.

Συνεχίζουμε on topic. :)

Κι'εγώ συμφωνώ ότι είναι κακή ιδέα η Φλωρεντία για ημερήσια, το έκανα και δεν με κάλυψε καθόλου, θα προτιμούσα να είχα περάσει τη μέρα μου στη Ρώμη. Φλωρεντία κάτω από 2-3 μέρες δεν ξαναπάω.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.410
Likes
9.340
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ξεκίνησε το Alitalia bus, η νέα σύνδεση με λεωφορείο αεροδρομίου-κέντρου πόλης. σε αρκετά μέρη στο κέντρο πετάς πλέον με Alitalia σε συνδυασμό με τις πτήσεις της πάντα. το λεωφορείο θα σας περιμένει. με μόνο 7Ε.
για όσους όχι μόνο φτάνουν στην Αιώνια Πόλη με στυλ αλλά θέλουν να συνεχίσουν και ως το κέντρο της με το ίδιο στυλ..



Alitransport
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.410
Likes
9.340
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
το λεωφορείο είναι μόνο για τους επιβάτες σε πτήση Alitalia, περιμένει ακόμα και στη (σπανιότατη) περίπτωση καθυστέρησης της πτήσης και ο χρονος διαδρομής εξαρτάται από την ημέρα, ώρα και στάση που κατεβαίνεις (πάει και Βατικανό-Σαν Τζιοβαννι), χοντρικά στα 45'-50'.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αρα δε μπορουν να το χρησιμοποιήσουν επιβάτες άλλων εταιριών.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.330
Μηνύματα
888.551
Μέλη
38.996
Νεότερο μέλος
Fajan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom