Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Γεια σας! Έχει πάει κάποιος τώρα τελευταία Ρώμη?
Πήγε γνωστός μου μέσα στο καλοκαίρι και δε λειτουργεί η fontana di trevi και επειδή θα πάω θέλω να αποφασίσω σε ποια μέρα (1η, 2η) θα την επισκεφτώ.
Ευχαριστώ πολύ!
Ε το καλοκαίρι επειδή υπάρχει ξηρασία δεν έχει νερό να τρέξει. Τώρα ανάλογα με την ημέρα που θα πας μπορεί να έχουν καμιά λεκάνη με νερό αλλά αν βρέξει θα γεμίσει.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Πήγε γνωστός μου μέσα στο καλοκαίρι και δε λειτουργεί η fontana di trevi
Νεωτερες πληροφορίες: Γινεται ερανος για καλεσμα υδραυλικού. (συνέχεια χαλάνε κι αυτά τα μαραφέτια..)
Μακάρι να έχει φτιαχτεί οταν πας, δεν πρεπει να ειναι σοβαρή ζημιά πάντως
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Γεια σας! Έχει πάει κάποιος τώρα τελευταία Ρώμη?
Πήγε γνωστός μου μέσα στο καλοκαίρι και δε λειτουργεί η fontana di trevi και επειδή θα πάω θέλω να αποφασίσω σε ποια μέρα (1η, 2η) θα την επισκεφτώ.
Ευχαριστώ πολύ!
Είπανε ότι μέχρι το φετινό φθινόπωρο θα ολοκληρωθεί η συντήρηση.
Πάντως παρότι δεν έχει μέσα νερό έχουν αφαιρεθεί κάποιες σκαλωσιές που υπήρχαν στο αρχικό στάδιο.
https://translate.google.gr/translate?sl=auto&tl=el&js=y&prev=_t&hl=el&ie=UTF-8&u=http://www.sovraintendenzaroma.it/cosa_facciamo/attivita_sul_territorio/eventi/fontana_di_trevi_il_restauro_in_mostra&edit-text=
 
Last edited:

EleniPa42

Member
Μηνύματα
48
Likes
24
Είπανε ότι μέχρι το φετινό φθινόπωρο θα ολοκληρωθεί η συντήρηση.
Πάντως παρότι δεν έχει μέσα νερό έχουν αφαιρεθεί κάποιες σκαλωσιές που υπήρχαν στο αρχικό στάδιο.
https://translate.google.gr/translate?sl=auto&tl=el&js=y&prev=_t&hl=el&ie=UTF-8&u=http://www.sovraintendenzaroma.it/cosa_facciamo/attivita_sul_territorio/eventi/fontana_di_trevi_il_restauro_in_mostra&edit-text=
Μακάρι.... εγώ ξενέρωσα που την είδα έτσι. Κανονικά έπρεπε να είχε ανοίξει ήδη νομίζω. Είχα διαβάσει κάτι για Ιούνιο-Ιούλιο νομίζω

Νεωτερες πληροφορίες: Γινεται ερανος για καλεσμα υδραυλικού. (συνέχεια χαλάνε κι αυτά τα μαραφέτια..)
Μακάρι να έχει φτιαχτεί οταν πας, δεν πρεπει να ειναι σοβαρή ζημιά πάντως
γελάσαμε....
 
Last edited by a moderator:

HummingBird

Member
Μηνύματα
582
Likes
826
Συντήρηση χρειάζονται κι αυτά, τι να κάνουμε. Κι εμείς έχουμε σκαλωσιές στον Παρθενώνα εδώ και κάτι χρόνια.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Εχει τοσα ομορφα πραγματα,να δει και να κανει καποιος,που δεν θα λυπηθει αν δεν δει το συντριβανι της Fontana di Trevi...
 

Niki M

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Το ξερω οτι εχουν γραφτει στη σελιδα πολλα για φαγητο στη ρωμη...αλλα υπαρχει κανεις που να ξερει σε περιπτωση που δεν κλεισω ξενοδοχειο με πρωινο ποσο στοιχιζει στις καφετεριες ή στα μαγαζακια ενα πανινι με καφε ή ενα κρουασαν;ευχαριστω
 

MarakiG

Member
Μηνύματα
6
Likes
4
Καλησπερα σε όλους κ όλες!!!
Ειμαι πολυ "φρεσκο" μέλος και θα ηθελα τα φωτα σας παρακαλώ...
Σχεδιάζουμε με τον καλό μου ενα τετραημερο στη Ρωμη, αρχες Δεκεμβρη και θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησούλες για τα βασικά τουλαχιστον....
1. Σε ποια περιοχη να μεινουμε;; Για να μπορουμε να γυρναμε με τα πόδια στα περισσοτερα αξιοθεατα, αλλα να εχει τριγυρω και μαγαζια, καφε, φαγητο και επιλογες για να βγουμε το βραδυ.
2. Μεταφορά απο /προς αεροδρομιο ciampino.
3.μπορουμε να συνδιασουμε ημερησια στη Φλωρεντια? Αν ναι , πως??
4. Λατρεις φαγητου-γλυυκου, τι δεν πρεπει να παραλείψουμε??
Και οποιαδηποτε αλλη συμβουλη, καλοδεχουμενη
Ευχαριστώ εκ των προτερων για τις συμβουλες σας!!
 

Maria Sevastaki

New Member
Μηνύματα
4
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Ασία
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού
Αργήσαμενα ξεκινήσουμε την ταξιδιωτική μας δραστηριότητα αλλά ποτέ δεν είναι αργά!
Ρώμη!Το πρώτο μας ταξίδι!Τι να πρωτοπώ για αυτή την υπέροχη μαγική πόλη που για μήνες μετά είχα τη μυρωδιά της μέσα μου και έξω μου και ζάλιζα τον κόσμο με αυτή την απίστευτη εμπειρία του πρώτου ταξιδιού και δε με την αγάπη της ζωής μου!
Τα εισητήρια βρέθηκαν σε τιμή εξωπραγματική!
Μέσω Ryanair μεν αλλά δεν θα ήθελα να ξαναταξιδέψω μαζί τους ειλικρινά.Τα εισητήρια κόστισαν γύρω στα 125,00 ευρώ πήγαινε έλα και για τους δύο από Χανιά.
Ξεκινήσαμε μεγάλη Παρασκευή βράδυ λοιπόν από Χανιά για Ρώμη με τις τσέπες γεμάτες ενθουσιασμό για την γειτονική χώρα.
Το ταξίδι ήταν καλό και ενθουσιαστήκαμε απίστευτα όταν είδαμε τα μαγικά φωτάκια της Ρώμης από ψηλά μέχρι που μας ενημέρωσαν ότι για κάποιο λόγο δεν μπορούμε να προσγειωθούμε.Αφού κατέβασα ότι πινελίκι μου βρισκόταν για την καταραμένη εταιρεία που διαλέξαμε άρχισα να σταυροκοπιέμαι και να ανυπομονώ να πιάσουμε έδαφος!
Για μία ώρα μας πήγαιναν πέρα δώθε χωρίς αναφορά(μάθαμε αργότερα ότι δεν δίνουν αεροδιάδρομο στη συγκεκριμένη εταιρεία επειδή δεν πληρώνει και μπλα μπλα μπλα)εν τέλη δόξα να χει ο Κύριος φτάσαμε στο άλλο αεροδρόμιο της Ρώμης και από εκεί θα μας έπαιρναν με κτελ να μας πάνε σε εκείνο που υποτίθεται θα φτάναμε.Χάσαμε τα πάμφηνα εισητήρια που είχαμε κλείσει μέσω λεωφορείου (4,00 ο καθένας) για να πάμε στο ξενοδοχείο και φυσικά επειδή ήταν περασμένα μεσάνυχτα δεν είχαμε χρόνο για πήγαινε έλα και αναγκαστήκαμε να πάρουμε ταξί γιατί μας περίμεναν στο ξενοδοχείο με έξτρα χρέωση φυσικά!
Ευτυχώς για καλή μας τύχη βρέθηκε άλλο ένα ζευγάρι που θα μέναμε κοντά και μοιραστήκαμε το ταξί.
40,00 ευρώ η κούρσα παρακαλώ!
Πήγαμε στο ξενοδοχείο και πληρώσαμε έξτρα 30,00 ευρώ επειδή μας περίμενε ο άνθρωπος...καταραμένη Ryanair never again!
Το δωμάτιο δεν ήταν αυτό που περιμέναμε αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό...θα ξεκινήσω να μιλάω για τη μαγική Ρώμη που είχα την τύχη να ζήσω 3 μέρες!
Όποιος σας πει ότι σε 3 μέρες δεν μπορείτε να δείτε τη Ρώμη σας λέει ψέματα!Αν είστε διατεθειμένοι να περπατήσετε πολύ και να έχετε οργανωθεί από πριν όλα γίνονται!
Φοράς τα υπέροχα αθλητικά σου παπουτσάκια αγοράζεις ένα χάρτη με σκιτσογραφημένα τα αξιοθέατα και ξεκινάς(αρκετά οικονομικός 4,00 ευρώ αν θυμάμαι καλά και σου μένει και το σουβενίρ)
Μην παραλείψεις για κανένα λόγο το μουσείο του Βατικανού!Είχαμε κάνει τη μαγκίτσα να κλείσουμε εισητήρια ονλάιν και δεν περιμέναμε σε ουρές ούτε δευτερόλεπτο.Είναι κάτι εκθαμβωτικό!Θα σου πάρει 4 ώρες τουλάχιστον αλλά αξίζει τον κόπο πάρε όλες τις διαδρομές και βγες έξω στον κήπο για ξεκούραση!Και μη παραλείψετε την καπέλα σιξτίνα!Μοναδική ομορφιά και δέος!
Η βασιλική του Αγίου Πέτρου!Κάτι μοναδικό!Πανέμορφα!Περιμένεις στην ουρά κανά 2ωρο 3ωρο αναγκαστικά αλλά σε δικαιώνει η θέα!Μη τσιγκουνευτεις τα 5,00-6,00 ευρώ παραπάνω για να βγεις στον τρούλο γιατί θα δεις όλη τη Ρώμη από ψηλά και θα σαλέψει ο νους σου!
Κολοσσαίο:πήγαμε βραδάκι και ήταν φωτισμένο,πολύ όμορφο και κομψό και κατά τη διαδρομή βρήκαμε ένα πολύ όμορφο μπαράκι που σαν θαύμα λειτουργούσε έως αργά.Ορίστε και το λινκ για να σας κατατοπίσω: https://www.facebook.com/ANIMA-MUND...tazioni-06-96030061-138770149555363/timeline/
Πάνθεον:υπάρχουν ώρες και μέρες που έχει δωρεάν είσοδο και αξίζει να μπείτε για 10 λεπτα ηρεμίας και αίσθημα κατάνυξης.
Ρωμαική αγορά:Απλά περάστε για μια αναμνηστική φώτο.
Φοντάνα ντι τρέβι:αυτό το όνειρο το χάσαμε δυστηχώς διότι ανακατασκευάζεται η αγαπημένη φοντάνα αλλά εμείς το κερματάκι μας το ρίξαμε και ευχηθήκαμε να ξαναπάμε μαζί όταν θα είμαστε μεγάλοι πια χι χι χι αλλά μη πτοείστε εάν πάτε και δεν έχει φτιαχτεί σας έχω μια πλατείτσα μούρλια!Εγώ κι εκείνη πάντως felt in Love!Piazza Navona!Αχ και τι να πω γιαυτή την υπέροχη πλατεία με τα υπέροχα νερά τα μαγαζάκια και τους πλανόδειους καλλιτέχνες!Piazza Navona λοιπόν ωποσδήποτε!
Κάστρο των αγγέλων:Τέλεια!Δεν χρειάζετε να μπείτε μέσα είναι πανέμορφο και απέξω με πάρα πολύ όμορφο γρασιδάκι για να ξαπλώσετε και να ξεκουραστείτε!Στην πλατεία του κάστρου υπάρχει ένα υπέροχο καφέ καντίνα που έχει τον ωραιότερο καπουτσίνο που είπια στη ζωή μου!Μόνο 1,50 ευρώ και είπια 3! :p
Αγία Μαρία του Τραστέβερε και Τραστέβερε:Η εκκλησία είναι μια χαρά αλλά το Τραστέβερε δεν με ενθουσίασε αλλά εάν έχετε χρόνο για ένα περίπατο γιατί όχι.
Θα περάσετε σίγουρα και από την πιάτσα Βενέτζια και αξίζει μια αναμνηστική!
Πιάτσα ντι Σπάνια ή Σπάνις στεπς :p όμορφα και χαριτωμένα βραδάκι με μια μπιρίτσα και λίγο πιο πέρα στην ίδια ευθεία πεντανόστιμη πίτσα και ζυμαρικά...(https://www.facebook.com/Caffè-Leonardo-107070359380333/timeline/) αλλά το Ιταλικό φαγητό για μένα ήταν μια εμπειρία μοναδική.Σαν αληθινή μακαρονού έφαγα πολύ μακαρόνι και πίτσα και γύρισα και με έξτρα κιλάκια,παιδιά δεν έχω λόγια τα νοστιμότερα μακαρόνια έβερ και πίτσες!Δεν έχω λόγια απλά!
Πιάτσα ντελ πόπολο αξίζει για ένα καφεδάκι!
Νήσος Τιβερίνα:Δεν είναι ακριβώς νήσος δεν ξέρω γιατί ονομάζεται έτσι μιας και πας με τα ποδαράκια...είναι κοντά προς την περιοχή Τραστέβερε αν θυμάμαι καλά και αξίζει η όμορφη πρασινάδα και οι λάιβ μπάντες που διασκεδάζουν το κόσμο στις γεφυρίτσες εκεί κοντά.
Γενικά το φαγητό δεν θα το έλεγα και πανάκριβο παιδιά!Με 10,00 ευρώ το άτομο μέσο όρο τρως και αν θες να σκάσεις τη βγάζεις με 15,00.Τα αναψυκτικά είναι ακριβά στα εστιατόρια 4,00 ευρώ η κόκα κόλα παρακαλώ.
Επίσεις μη μπείτε στο τριπάκι του να παίρνετε νεράκι κάθε 3 και λίγο που κοστίζει 3 ευρώ υπάρχουν βρυσούλες παντού και το γεμίζετε από κει όπως οι Ιταλιάνοι άλλωστε το ίδιο άνοστο είναι όπως και του μπουκαλιού γιατί να το πληρώνεις λοιπόν?
Χμ τι άλλο να πω...δεν χρειάζεστε για μένα Ρόουμ πας και τα σχετικά αν είναι για κανα 3ήμερο γιατί η Ρώμη περπατιέται παιδιά μου!Αλλά πολύ κούραση.Τα ταξί είναι ακριβά και δεν τα συνιστώ με το που θα μπεις η ταρίφα ξεκινάει από τα 6,50 ευρουλάκια...οπότε DONT!
Προτιμήστε κάποιο κατάλυμα κοντά στην αφετηρία του σταθμού ώστε να μπορείς να πας παντού εύκολα για να σημείο εκκίνησης!
Αυτά είχα να πω για την αγαπημένη Ρώμη όποιος δεν έχει πάει πρέπει οπωσδήποτε!Η Ιταλία δεν τέλειωσε για μας.Έχουμε ακόμη πολλά να δούμε αλλά τη Ρώμη σε 3 μέρες την κάνεις κόσκινο αν αντέχεις!Νεξτ τριπ?Παρί μον αμούρ ιν φιφτίιν ντέις φορ ε γουίκ!Ανυπομονώ!
11119803_1600556493522935_1342520054125036709_n.jpg

Κάναμε επίσεις κανονικά Ανάσταση στον Άγιο Θεόδωρο σε περίπτωση που βρεθείτε στη Ρώμη πασχαλινή περιοδο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.680
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom