Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

panlek30

Member
Μηνύματα
1.560
Likes
4.017
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Καλησπέρα παιδιά.
Σε μια εβδομάδα (Δευτέρα πρωί 09:00) πετάω για Ρώμη με την αρραβωνιαστικιά μου. Θα καθίσουμε ως και Τετάρτη βράδυ και επιστρέφουμε Πέμπτη πρωί. Έχουμε δηλαδή 3 μέρες στη διάθεση μας.
Βάσει πολλών που διάβασα μέσα εδώ στο φόρουμ έβγαλα ένα πρόγραμμα για να ακολουθήσουμε και θα ήθελα να μου πείτε τις γνώμες σας ή αν έχετε να προτείνετε κάποια αλλαγή σαν πιο... έμπειροι τότε πού ευχαρίστως.
Καταρχήν το ξενοδοχείο που θα μένουμε θα είναι το Hotel Firenze που είναι μόλις 300 μέτρα από τα Ισπανικά σκαλιά. Το επιλέξαμε λόγω της τοποθεσίας του καθώς θέλαμε να μένουμε κέντρο και να μπορούμε να πάμε στα περισσότερα μέρη, αν όχι όλα, με τα πόδια. Θα είμαστε περίπου στο ξενοδοχείο κατά τις 11 με 12 το πρωί.
Να λοιπόν πως το σκέφτηκα εγώ: Αφού φθάσουμε στο ξενοδοχείο και αφήσουμε τα πράγματα να κατευθυνθούμε στα πιο κοντινά μέρη δηλαδή fontana di trevi, piaza navona,pantheon και μετά και villa Borghese. Πιστεύω θα φάμε άνετα ένα 5ωρο σε αυτά. Το μεσημέρι λοιπόν κατά τις 4 επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και αφού ξεκουραστούμε κανα δίωρο και ψιλοσουρουπώσει, βγαίνουμε για περπάτημα χαλαρό στα Ισπανικά σκαλιά, καμιά πιτσούλα και άραγμα ή και ξαναπάμε σε κάποιο από τα μέση που θα ε΄χουμε παέι το πρωί για να δούμε και πως θα είναι το βράδυ.
Τρίτη πρωί λέω να ξυπνήσουμε νωρίς (7 η ώρα πχ) και να πάμε καρφί για Βατικανό. Από ότι διάβασα θα χρειαστούμε κάμποσες ώρες για το μουσείο, την καπέλα Σιξτίνα και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Αναλόγως την ώρα ίσως περάσουμε και από το Castel Sant'Angelo. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο όπου χονδρικά υπολογίζω να έχει πάει 5 περίπου και αφού ξεκουραστούμε κανα δίωρο λέω να κατεβούμε Trastevere για βόλτα και τα σχετικά, καμιά πίτσα κτλ..
Για Τετάρτη λέω να κινηθούμε στην αντίθετη πλευρά, δηλαδή Colosseo, και ίσως Ρωμαϊκή αγορά. Για το μεσημέρι και μετά δεν έχω βάλει κάτι με τη σκέψη πως κάποιο από τα προηγούμενα μέρη ίσως δεν έχουμε καταφέρει να το δούμε οπότε να πάμε σε αυτό.
Πως σας φαίνεται σαν πρόγραμμα; Έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό; Πιστεύω έχω σκεφτεί αρκετά από τα πιο σημαντικά. Το καλό είναι ότι όλα τα μέρη είναι προσβάσιμα με τα πόδια.
Και τώρα ένα δυο ερωτήματα: Διάβασα καταρχήν πολλά από τα τόπικς προτού αρχίσω και ρωτάω μπας και λυθούν οι απορίες πρωτύτερα αλλά ομολογώ πως κάποια ερωτήματα τα έχω γιατί διάβασα αντικρουόμενες απόψεις.
Εγώ κατάλαβα πως από το αεροδρόμιο για το ξενοδοχείο είναι καλύτερα να πάρουμε λεωφορείο για termini και μετά από κει κατευθείαν ταξί για το ξενοδοχείο καθώς δε συμφέρει να πάρουμε απευθείας ταξί από αεροδρόμιο για ξενοδοχείο. Τα εισιτήρια για το λεωφορείο να τα κλείσω από τώρα ή να τα βγάλουμε εκείνη τη στιγμή με το που προσγειωθούμε; Πως λέτε είναι καλύτερα; Υπάρχει ας πούμε η πιθανότητα αν δεν τα έχουμε κλείσει να φθάσουμε αεροδρόμιο και να μη μπορέσουμε να βρούμε λεωφορείο;
Και όσον αφορά το Βατικανό, ισχύει ότι είναι καλύτερο να έχεις κλείσει από πριν εισιτήριο (on line) ώστε να γλιτώσεις όλη την ουρά για το μουσείο ή το περίμενε θα το φας όπως και να έχει; Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου δεν έχει εισιτήριο άρα και ουρές και τέτοια παρά μόνο αν θελήσουμε να ανεβούμε επάνω σωστά;
Συγνώμη για το μεγάλο post αλλά επειδή την περιμένω καιρό αυτή την εκδρομή θέλω να περάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα με την αρραβωνιαστικιά μου για να ξεφύγουμε λίγο από τις σκοτούρες της καθημερινότητας οπότε και προσπαθώ να μάθω λεπτομέρειες και να είμαι οργανωμένος.
Θα σου πρότεινα την κρύπτη των καπουτσίνων στην S. Maria della Concezione... είναι κατι εντυπωσιακό
http://www.romeingreek.eu/?p=3362
 

dimitrisdsg7

Member
Μηνύματα
16
Likes
3
Πετάω με ryan air και προσγειώνομαι ciambino... Και σε συζήτηση που είχα με ένα φίλο μου που πήγε πέρυσι ταξίδι (αυτός έμενε αλλού βέβαια και όχι κέντρο που θα μείνω εγώ) μου είπε αυτό που έγραψα, ότι πιο συμφέρον είναι να πάω ciambino- termini με λεωφορείο και από κει ένα ταξί για το ξενοδοχείο μιας και είναι κοντά.
Εμένα βέβαια με ανησυχεί και λίγο ο γυρισμός καθώς την Πέμπτη το πρωί η πτήση είναι 7:20 το πρωί που σημαίνει ότι πρέπει να είμαι εκεί μια ώρα νωρίτερα άρα πρέπει να βρω με τι θα φθάσω στο ciambino στις 6 το πρωί...
Οπότε με το Βατικανό με βλέπω να το ψάχνω σήμερα το μεσημεράκι με την ησυχία μου και να κλείσω on line ώστε να γλιτώσω πιθανή ουρά εκεί αλλά και χρόνο.
Φϊλε panlek30 ωραία η εκκλησία που πρότεινες, θα την έχω σίγουρα υπόψιν μου!
 

prefontaine

Member
Μηνύματα
132
Likes
176
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Όκλαντ , Νέα Ζηλανδία
Θα σου συνιστούσα , εφοσον το αποφασίσεις , να ξεμπερδεύεις από τώρα με τα εισιτήρια του λεωφορείου για τα πήγαινε/έλα -προκειμένου να μην προβληματίζεσαι για το εαν θα βρίσκεις- , να τα εκδώσεις μέσω ιντερνετ και να τα έχεις τυπωμένα μαζί σου για να μην έχεις σκοτούρες όταν πάς Ρώμη. Το ίδιο να κάνεις και με το Βατικανό αφου εμείς θέλαμε να πάμε λόγω περιορισμένου χρόνου μόνο στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου αλλα μας ενημέρωσαν πως η ουρά που υπήρχε αφορούσε και τα μουσεία και την εκκλησία οπότε δεν την επισκεφτήκαμε.
 

dimitrisdsg7

Member
Μηνύματα
16
Likes
3
Έτσι βλέπω να κάνω. Μόλις γυρίσω από την προπόνηση το μεσημέρι θα καθίσω να ψάξω για τα εισιτήρια των λεωφορείων και για Βατικανό ώστε να πάω και να είμαι χαλαρός. Έχουμε μήπως κάποια ιστοσελίδα για τα λεωφορεία από ciambino; Και για Βατικανό; Θα τα googlarω βέβαια αλλά λέω μήπως έχουμε κάτι ώστε να το δω κατευθείαν..
 

dimitrisdsg7

Member
Μηνύματα
16
Likes
3
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Με βοηθάτε πάρα πολύ πραγματικά Αυτό είναι το ξενοδοχείο ναι! Όχι κάτι το ιδιαίτερο από σχόλια που διαβάζω αλλά θέλαμε κάτι μέσα στο κέντρο ώστε να τα έχουμε σχεδόν όλα σε απόσταση βολής...
Η στάση είναι κοντά αλλά θα προσπαθήσω να μην χρησιμοποιήσω μετρό γενικά ώστε να μη χάσω μέρη και διάφορα που θα έβλεπα αν περπατούσα.
Ίσως βέβαια με συμφέρει από termini να πάρω μετρό αντί ταξί για το ξενοδοχείο ώστε να γλιτώσω και εκεί χρήματα. Απλά ο φίλος μου μου είπε ότι μέχρι να κατεβώ κάτω και να ψάξω για το σωστό μετρό θα χάσω χρόνο και καλύτερα να πάρω ταξί αφού είναι κοντά και δε θα κοστίσει πολύ. Γενικώς αυτό που με απασχολεί είναι πιο πολύ η επιστροφή καθώς είναι πρωί και δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια ώρα (5 και κάτι το πρωί) λεωφορείο από Termini για Ciampino. Γιατί από ξενοδοχείο για Termini οκ, αυτό είναι το εύκολο, λέω στη ρεσεψιόν για ένα ταξί στις 5 το πρωί και σε δέκα λεπτά πάνω κάτω έφθασα στο Termini. Από Termini για Ciampino ψιλοανησυχώ... Θα δω βέβαια τα ωράρια στη σελίδα της terravision το μεσημέρι. Αν έχει λεωφορείο τέτοια ώρα τότε κάτι γίνεται.. Αλλιώς μας βλέπω να παίρνουμε ταξί για όλη τη διαδρομή δηλαδή ξενοδοχείο - Ciampino και τέλος..
Από μια γρήγορη ματιά που έριξα έχει όλες σχεδόν τις ώρες αν και στην επιστροφή ο πίνακας με τις ώρες λέει Rome city centre - Ciampino airport. Τι στο καλό εννοεί; Οτι στην επιστροφή το παίρνεις από αλλού και όχι από το Termini;;
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.386
Likes
9.309
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
καμιά πιτσούλα...
καμιά πίτσα κτλ..
θα βγάλω εξάνθημα...
ψάξε λίγο περισσότερο το φαγητό...κρίμα είναι. μην ψαχνεις μονο λεωφορεια, αυτα δεν μενουν. ενα καλο δειπνο θα μεινει αξεχαστο..
 

dimitrisdsg7

Member
Μηνύματα
16
Likes
3
θα βγάλω εξάνθημα...
ψάξε λίγο περισσότερο το φαγητό...κρίμα είναι. μην ψαχνεις μονο λεωφορεια, αυτα δεν μενουν. ενα καλο δειπνο θα μεινει αξεχαστο..
Έχεις απόλυτο δίκιο. Απλά είπα πρώτα να ξεκαθαρίσω λίγο τα... διαδικαστικά ας πούμε. Και φυσικά θα ήθελα να μου πείτε γνώμες για φαγητό. Στο κέντρο, στο trasteverre, όπου τέλοσπάντων εσείς ξέρετε και προτείνετε.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
Rome city centre - Ciampino airport. Τι στο καλό εννοεί; Οτι στην επιστροφή το παίρνεις από αλλού και όχι από το Termini;;
Παντα τερμινι ειναι...κοιτα,αν δεν εχεις οικονομικο θεμα,να παρεις ταξι,θα σου στοιχισει σταθερα 30 ευρω,νομιζω(http://www.worldtaximeter.com/rome/Aeroporto+Ciampino/Termini+train+station+++Stazione+Termini)και πας σαν κυριος....
κανονικα,θα πληρωσεις 8 ευρω,2 ατομα terravision και 8 ευρω ταξι για τερμινι,http://www.worldtaximeter.com/rome/Aeroporto+Ciampino/Termini+train+station+++Stazione+Termini δηλαδη 16 ευρω...
 

dimitrisdsg7

Member
Μηνύματα
16
Likes
3
Κατάλαβα... Δηλαδή Ξενοδοχείο αεροδρόμιο 30 ευρώ και τέλος.. Με βλέπω στη επιστροφή τουλάχιστον να το κάνουμε έτσι.. Καλύτερα 30 ευρώ και πάω κατευθείαν εκεί παρά όλα τα άλλα. Τώρα για το πήγαινε θα το σκεφτώ.
Το μεσημέρι θα κλείσω εισιτήριο και για το Βατικανό. Άντε να έρθουν οι μέρες, ανυπομονώ. Όταν φθάσω στο Colosseo θα φωνάξω "I am Spartacuuus!!
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Εμένα βέβαια με ανησυχεί και λίγο ο γυρισμός καθώς την Πέμπτη το πρωί η πτήση είναι 7:20 το πρωί που σημαίνει ότι πρέπει να είμαι εκεί μια ώρα νωρίτερα
Θα σε συμβούλευα να πας τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα από την ώρα πτήσης. Μία ώρα νωρίτερα σημαίνει πως έχεις 20 λεπτά μέχρι το boarding και είναι τεράστιο ρίσκο (αν έχεις να παραδωσεις και βαλίτσα θα χρειαστείς έξτρα χρόνο εκτός από τον έλεγχο). Πρόσφατα μας έγραφε κάποιος χρήστης ότι έχασαν την πτήση με ryanair από ciampino κι ας είχαν πάει πολύ νωρίτερα γιατί γινόταν χαμός από κόσμο και δε κατάφεραν να πάνε στην πύλη στην ώρα τους.
 

dimitrisdsg7

Member
Μηνύματα
16
Likes
3
:(:(
Δεν έχω βαλίτσα, μόνο τις χειραποσκευές που τις έχω βέβαια μετρήσει για να είμαι σίγουρος οτι είναι εντάξει οι διαστάσεις τους σύμφωνα με το 55χ40χ20 της ryan air. Θα κοιτάξω όμως να πάω νωρίτερα από μια ώρα πριν για να μην έχω κανένα... απρόοπτο...
Για φαγητό κάποια πρόταση;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.261
Μηνύματα
885.432
Μέλη
38.938
Νεότερο μέλος
Geo Yfa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom