Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Samion

Member
Μηνύματα
10.386
Likes
9.309
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
:welcome2:Εδώ αναφέρει ότι υπάρχει μόνο ένας αριθμός για να καλέσεις taxi
http://www.turismoroma.it/info_viaggio/taxi?lang=en
πιο κάτω γράφει και κάποιες πιάτσες taxi και θέλω να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου για όποιον ξέρει αν είναι τα μοναδικά μέρη που μπορείς να πάρεις taxi και αν μπορείς να σταματήσεις taxi ενώ κινείται στον δρόμο.
Υπαρχουν δεκαδες εταιρειες. Γκουγκλαρετε ταξι ρομα κ θα βγουν πολλες. Απο το αεροδρομιο δεν βρισκω το λογο, ουτε μπορεις να καλεσεις, υπαρχει πιατσα κ σειρα.
Στο δρομο δεν απαγορευεται αλλα δεν ειναι κοινη πρακτικη. 9 στις 10 φορες που θα περασει αδειο δεν θα σταματησει. Πιο γρηγορο να καλεσεις οπου κ νασαι εταιρεια. Υποψη ειδικα στα αεροδρομια θυμομαστε το νουμερο του κ παιρνουμε αποδειξη σε υποψια υπερχρεωσης. Αν δεν θελουμε να καλεσουμε αστυνομια,112, επι τοπου..
 

drakosofi

Member
Μηνύματα
13
Likes
1
Καλησπέρα και πάλι!Αφου ξεμπέρδεψα με τα βασικά(αεροπλάνα,ξενοδοχεία κτλ) τώρα προσπαθώ να φτιάξω ένα βασικό πρόγραμμα και να μαζέψω χρήσιμες πληροφορίες.Διάβασα πως την 1η Κυριακή του μήνα πως κάποια μουσεία έχουν δωρεάν είσοδο.Ισχύει κάτι τέτοιο;Εγώ θα φτάσω 31 Οκτώβρη μέρα Σάββατο άρα 1 Νοέμβρη ημέρα Κυριακή θα ισχύει κάτι τέτοιο;Αν ναι ποιά μουσεία περιλαμβάνει;Βατικανό;;;;Επίσης η φοιτητική ταυτότητα του ΕΑΠ θα μου εξασφαλίσει μειωμένα εισητήρια;Είμαι 28 χρονών.Απο κρύο και βροχή πως είναι η πόλη αρχές Νοέμβρη;;;;Ευχαριστωωωωωωω
 

evi_kpln

Member
Μηνύματα
50
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Εγώ πάλι (άρτι αφιχθείσα από Ρώμη) έκλεισα για βατικανό online 3 μέρες πριν. Όσο για τη Roma Pass είχα διαβάσει ότι η Ρώμη θέλει πόδια , οπότε δεν την έβγαλα. Χρησιμοποίησα τα μέσα για Βατικανό και Κολοσσαίο κυρίως. Άντε και λόγω βροχής που χρειάστηκε να πάρω λεωφορείο. Πάντως το κόστος του απλού εισιτηρίου είναι απαγορευτικό κατά τη γνώμη μου . 1,50€ για αυστηρά μία διαδρομή. Δεν το γνώριζα και πήγα να το χρησιμοποιήσω εντός των 100min που διαρκεί για επιστροφή και... έφαγα πόρτα!!!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.386
Likes
9.309
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1,50€ για αυστηρά μία διαδρομή. Δεν το γνώριζα και πήγα να το χρησιμοποιήσω εντός των 100min που διαρκεί για επιστροφή και... έφαγα πόρτα!!!
Μια διαδρομή του μετρο εννοεις. Τα λεωφορεια,τραμ οσο θες.
 

evi_kpln

Member
Μηνύματα
50
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Ναι to block από το μετρό το έπαθα. Δεν το ήξερα αυτό όμως , ότι για τα λεωφορεία/τραμ δεν ισχύει... Σωστή διευκρίνηση Samion.
Anyway και πάλι τον ίδιο ποδαρόδρομο νομίζω θα έκανα αν ξαναπήγαινα... ;)
 

drakosofi

Member
Μηνύματα
13
Likes
1
ok άρα θα φροντίσω να προμηθευτώ τα εισιτηριακια μου!ξέρει κάποιος για την φοιτητική ταυτότητα από το ΕΑΠ και επαναλαμβάνω είμαι 28 χρονών γιατί διάβασα μέχρι 26 εχουν μειωμένο οι φοιτητές.
 

drakosofi

Member
Μηνύματα
13
Likes
1
έχω διαβάσει όλα τα παραπάνω αλλα και πάλι θα ρωτήσω.......απο ciampino για σταση του μετρό re di roma ποια διαδρομή θα ακολουθήσω;;;επίσης διαβασα κάπου ότι με τη ryan μπορείς να αγοράσεις εισιτήρια για το λεωφορίο την ώρα της πτήσεις.ισχύει κάτι τέτοιο; αν ναι πόσο κοστίζει και που σε αφήνει;ευχαριστω για κάθε πληροφορία!!!!!
 

zouzou92

Member
Μηνύματα
114
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Δίκλινο έκλεισα το ξερω ειναι λιγο πολλα αλλα με τα ιδια χρήματα μονο στο termini κοντα βρίσκω και δεν μου αρεσει η περιοχή εκει. Για πρωινό εχω βρει πολύ οικονομικές επιλογές ακριβώς 2 βηματα απο το δωμάτιο !
καλησπερα.θα ηθελα να σε ρωτησω που βρηκες τα μαγαζια για πρωινα που λεσ που βρηκες και τιμες?

καλησπερα.εκλεισα αυτο το ξενοδοχειο για δεκεμβριο για ρωμη.θα ηθελα να μου πειτε πως σας φαινεται σαν ξενοδοχειο και σαν τοποθεσια.ευχαριστω πολυ
http://www.booking.com/hotel/it/arg...9ec8424d72b1ac313788b2c5X1;type=total;ucfs=1&
 
Last edited by a moderator:

Nίκος

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα.. Θα πάω στη ρώμη τέλος του μήνα.. ξερει κανένας αν μπορώ να πληρώνω στα μαγαζιά με ελληνικές χρεωστικές κάρτες ή να κάνω ανάληψη;;
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.652
Likes
12.492
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Δεν νομίζω να έχεις πουθενά έκπτωση λόγω ηλικίας. Η φοιτητική ταυτότητα του ΕΑΠ μάλλον θα περνούσε, όπου θα έπρεπε να αποδείξεις ότι είσαι φοιτητής.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.652
Likes
12.492
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
έχω διαβάσει όλα τα παραπάνω αλλα και πάλι θα ρωτήσω.......απο ciampino για σταση του μετρό re di roma ποια διαδρομή θα ακολουθήσω;;;
Αν διάβασες τα παραπάνω θα είδες ότι όλα τα λεωφορεία σε αφήνουν στο Termini ή στην στάση μετρό Anagnina. Και από τους δυο σταθμούς, με την κόκκινη γραμμή του μετρό, φτάνεις Re di Roma.
επίσης διαβασα κάπου ότι με τη ryan μπορείς να αγοράσεις εισιτήρια για το λεωφορίο την ώρα της πτήσεις.ισχύει κάτι τέτοιο; αν ναι πόσο κοστίζει και που σε αφήνει;
Δεν γνωρίζω αν μπορείς να αγοράσεις τη μεταφορά κατά τη διάρκεια της πτήσης. Μπορείς να την αγοράσεις online. https://airporttransfers.ryanair.com/enΣε αφήνει στο Termini.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.483
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom