Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
379 ευρω τα δυο ατομα με επιστροφη!!! τις ιδιες τιμες τις δινει και η αλιταλια αλλα επιειδη εχω ταξιδεψει με αυτην και ειναι χαλια το αεροσκαφος και γενικοτερα κανουν συνεχεια απεργιες.δεν θα ηθελα να μου συμβει κανενα απροοπτο;)
 

kiolejr

Member
Μηνύματα
11
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα και ΗΠΑ
Παιδιά καλημέρα....

η Ρώμη είναι πραγματικά μία φανταστική πόλη.... Καθώς έχω 2 φίλους εκει (τυχεράκιδες) τυχαίνει να πηγαίνω αρκετά συχνά...
Πράγματι θέλει πολύ προσοχή η επιλογή του ξενοδοχείου... τα αστέρια στη Ρώμη δε σημαίνουν και πολλά πράγματα. Την τελευταία φορά (πριν περίπου 2 μήνες) έίχα κλείσει από το booking.com ένα ξενοδοχείο που έλεγε ότι ήταν 4 **** και 1,5 χλμ από την πόλη ... . Ευτυχώς ... επικοινώνησα πριν πάω με τον administrator του www.ekdromoula.gr και ζήτησα πληροφορίες ... Το ξενοδοχείο ίσως να είναι 1,5 χλμ από το κέντρο αλλά με αεροπλάνο !!!!!. Τελευταία ανακαίνηση είχε κάνει πριν από 20 χρόνια.... . Τελικά άλλαξα επιλογή και όλα πήγαν καλά . Προσοχή λοιπόν ψάξτε καλά τα ξενοδοχεία στη Ρώμη .
Α... και αν τύχει να πάτε ... επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Castello Romani ένα απίστευτο OUTLET με όλες τις επώνυμες μάρκες ( είναι σαν χωριό) πε΄ριπου 20 χλμ εξω από τη Ρώμη . Οι τιμές είναι σοκαριστικές και με λίγα ψώνια θα σας βγει όλο το ταξίδι δωρεάν ...
Πάω πάλι Ρώμη στις 30 /11 ( παντρεύεται ο ένας φίλος μου) θα σας γράψω περισσότερα για Ρώμη μόλις γυρίσω ( υπόσχομαι και καλές φωτογραφίες )
 

theodora

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Έκλεισα εισιτήρια για 22-26 Μαρτίου στη Ρώμη χωρίς να γνωρίζω ότι τότε πέφτει το Πάσχα των καθολικών.....Έχω τρομοκρατηθεί γιατί δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω (αργίες, κοσμοσυρροή κλπ). Έχετε κάποια σχετική συμβουλή ή εμπειρία για να με κατατοπίσετε? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων:(
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλωσήρθες. :)

Νομίζω ότι το μόνο μέρος που πρέπει να αποφύγεις εκείνες τις ημέρες είναι το Βατικανό, και ειδικά τα μουσεία του. Κατά τα άλλα πιστεύω ότι θα είναι ωραία η ατμόσφαιρα εκείνες τις ημέρες, και στη Ρώμη γενικά, αλλά και αν πας καμιά βόλτα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Δε νομίζω ότι θα έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Όσον αφορά τις αργίες δε μπορώ να σε βοηθήσω, δε γνωρίζω αν έχουν διαφορετικές αργίες από τις δικές μας (Δευτέρα του Πάσχα και Μ. Παρασκευή δηλαδή).

ΥΓ. Μετέφερα το θέμα σου στο φόρουμ της Ευρώπης. :)
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Καλώς ήρθες Θεοδώρα.

Όπως λέει και ο Δευκαλίωνας, μάλλον πρέπει να αποφύγεις το Βατικανό και τα μουσεία του. Πάντως μη μασάς. Θα περάσεις υπέροχα.
 

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Θεοδώρα :welcome2:
Είμαστε ομοιοπαθείς. Και γω με τον ίδιο τρόπο την πάτησα και έκλεισα εισητήρια για 21-25/3 τα οποία είναι φτηνά και δεν αλλάζουν.
Επειδή εδώ και 2-3 μήνες το έχω ψάξει πολύ έχω διαβάσει τα εξής.
Η Ρώμη το Πάσχα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, κοινώς όντως θα γίνεται χαμός.
Το Βατικανό (τα μουσεία) θα μπορέσεις να το πλησιάσεις μόνο αν κλείσεις μέσω ιντερνετ σε κάποιο πρακτορείο guided tour ή στηθείς 4-5 ώρες στην ουρά. Είναι το μόνο (από όσα έχω δει) που είναι κλειστό και την Κυριακή του Πάσχα. Τα περισσότερα μουσεία και αυτά του Βατικανό είναι κλειστά τις Δευτέρες.
Από την άλλη πλευρά όμως λένε ότι το Πάσχα στη Ρώμη είναι πολύ ωραία εμπειρία. Για παράδειγμα την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ γίνεται ο "δρόμος του Σταυρού" (κάτι αντίστοιχο με τον ορθόδοξο Επιτάφιο) μέσα στο Κολοσσαίο. Γίνεται και εκεί ο κακός χαμός άλλα λένε ότι αξίζει τον κόπο. Επίσης αν καταφέρεις να βρεθείς για την Μεγάλη Πέμπτη στον Αγιο Πέτρο (δύσκολο) θα δεις τον Πάπα να πλένει τα πόδια των επισκόπων του ενώ στην αναστάσιμη λειτουργία κάνουν βαφτίσεις προσηλιτιμένων ενηλίκων.
Αν έχεις άλλες συγκεκριμένες απορίες και ξέρω κάτι για αυτές θα χαρώ να σε βοηθήσω.
Προπαντώς think positive, καλό μας ταξίδι.:)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.969
Likes
9.385
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Δεν εχω ιδεα απο Ρωμη, αλλα κρινω απο την Κερκυρα που μπορει να μην υπαρχει καμια συγκριση μεταξυ τουs, αλλα κι εκει γινεται χαμοs καθε Πασχα. Δε θα ελεγα ομωs σε καποιον να την αποφυγει και να παει μια εβδομαδα αργοτερα με τιποτα!
Οπωs λεει και η bloody mary θα ειναι φοβερη εμπειρια και μπορει να γινεται ο πανικοs αλλα μαζι με ολουs κι εσυ! Τι εγινε? Δεs το θετικα και περνα φανταστικα!
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.799
Likes
18.655
Μόνο που θα τα πληρώσετε όλα πολύ πιο ακριβά.....τα ξενοδοχεία δε, διπλασιάζουν τις τιμές για λίγες ημέρες!!

Όμως, συμφωνώ, θα είναι πάρα πολύ ωραία εμπειρία να είσαι Πασχαλιάτικα στους υπέροχους δρόμους της Ρώμης, με τόσα να συμβαίνουν.....να επισκεφθήτε οπωσδήποτε τις πανέμορφες εκκλησίες-μουσεία της πόλης, που βρίσκονται κυριολεκτικά παντού και στα πιο όμορφα μέρη....

Che citta....
 

Mhtsaina82

Member
Μηνύματα
63
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΝΑΧΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤ
Θα ειναι τέλεια και νομιζω οτι θα νιώσες πολύ καλύτερα το πνεύμα της γιορτής.
 

theodora

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Σας ευχαριστω πολύ όλους για τις απαντήσεις σας, ειμαι κανουρια στο φορουμ και ομολογώ ότι εντυπωσιαστηκα από την συμμετοχη και το ενδιαφερον!Οσο γαι το ταξίδι σκεφτομαι να κλεισω μουσεια μεσω ιντερνετ μαλλον...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.150
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom