Σάμος - Σύμη. Σύμη - Σάμος.

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Κρύβε λόγια βρε κατάσκοπε τον πέντε ηπείρων, αφού βλέπεις πως και στου βοδιού το κέρατο να κρυφτείς όλο και κάποιος θα σε ξετρυπώσει... :D
 

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
539
Likes
2.751
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Ωραία ιστορία για το νησί... Θα πρότεινα να κοιτάξετε το TripAdvisor για τα εστιατόρια. Εμένα με βοηθησε πολυ. Βρηκα αρκετα εστιατόρια με λογικες τιμες. Η αληθεια ειναι οτι ειναι ακριβουτσικο νησι, αλλα ζεστη ;... Μονο 40 βαθμούς ειχε τον Αύγουστο :rolleyes::D ακου εκει ζεστη
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ωραία ιστορία για το νησί... Θα πρότεινα να κοιτάξετε το TripAdvisor για τα εστιατόρια. Εμένα με βοηθησε πολυ. Βρηκα αρκετα εστιατόρια με λογικες τιμες. Η αληθεια ειναι οτι ειναι ακριβουτσικο νησι, αλλα ζεστη ;... Μονο 40 βαθμούς ειχε τον Αύγουστο :rolleyes::D ακου εκει ζεστη
Το συμβουλεύτηκα. Δεν μπορώ να πω ότι έπεσε έξω σε ποιότητα. Αλλά όσον αφορά χρήματα λίγο πολύ είναι τσιμπημένα. Βέβαια όλοι οι χρήστες το ανέφεραν. Δεν είναι ότι έπεσα από τα σύννεφα. Ήμουν προετοιμασμένος.
Τώρα για ζέστη....μην ακούς. Διαδόσεις....
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η στάση στο Πέδι για φαγητό και ξεκούραση και βουτιά (ξανά) αυτή τη φορά χωρίς κατσίκια, ήταν επιβεβλημένη.
Το Πέδι είναι ένας σχετικά μικρός κόλπος ακριβώς δίπλα από τον κόλπο του Γυαλού. Έχει εστιατόρια, καφετέριες και ξαπλώστρες (τουλάχιστον στην παραλία που κάτσαμε εμείς). Και μια εικόνα από ψηλά
P1090013.JPG

Η παραλία όπου κολυμπήσαμε δεν με ενθουσίασε, είχε και κάτι κοφτερά πετραδάκια στο βυθό, ε πείναγα κιόλας, όπως καταλαβαίνεται λοξοκοίταγα προς το παρακείμενο εστιατόριο....Οπότε μία βουτιά ήταν αρκετή και βουρ στο ψητό. Βασικά στο θαλασσινό.
Φάγαμε κυριολεκτικά πάνω στην θάλασσα
P1090089.JPG

και φτάσαμε μόλις τα 49 έουρος. (τσάμπα) Βέβαια δεν είναι παράλογο το νούμερο όταν οι γαρίδες σαγανάκι είχαν 13 ευρώ και ήταν 3! Λίγο ακόμα και το πιάτο θα ονομαζόταν γαρίδα σαγανάκι....Γενικότερα όμως οι γεύσεις ήταν καλές και εκεί.
Επόμενος στόχος το κάστρο στο Χωριό. Το κάστρο βέβαια πλέον δεν είναι κάστρο αλλά κάποια απομεινάρια του με δύο εκκλησίες μέσα σε αυτά, στο ψηλότερο σημείο της πρωτεύουσας. Η ανάβαση δεν είναι εύκολη, μιας και όταν παρκάρεις το όχημά σου σε περιμένει μπόλικη ανάβαση στα σοκάκια του Χωριού και...αρκετά σκαλοπάτια, τα οποία είναι αμέτρητα πανάθεμά τα στο νησί!
Η άφιξη όμως προσφέρει φοβερή (αρκετά με το μπρεθ τέικινγκ) θέα προς το Γυαλό, το Πέδι αλλά και το πίσω μέρος του Χωριού που δεν είναι ορατό φτάνοντας στο λιμάνι. Προσδεθείτε:
Αριστερά ο Γυαλός, δεξιά το Πέδι
P1090101.JPG

P1090102.JPG

P1090117.JPG

P1090118.JPG

Οι δύο εκκλησίες που ανέφερα είναι οι εξής: η μία που δεν την θυμάμαι και η
P1090121.JPG

ψαγμένο όνομα αντικειμενικά.
Το σημείο είναι γενικά τρομερό και πρέπει όποιος βρεθεί στη Σύμη να μην παραλείψει να...ιδρώσει λίγο (πολύ) και να ανέβει.
Επόμενη στάση πριν τον απαραίτητο καφέ, ο Εμπορειός (ή Νημποριός). Βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα του νησιού και είναι ένας πολύ μικρός οικισμός με λίγα σπίτια και μία ταβέρνα. Η αλήθεια είναι ότι εκεί αφιερώσαμε ελάχιστα λεπτά καθώς δεν μας τράβηξε. Ελπίζω τα Δώδεκα Σπήλαια (τα οποία ξεχάσαμε ότι ήταν εκεί) που χάσαμε να μην ήταν κάτι τρομερό.
P1090139.JPG


Κουραστική η περιήγηση στο νησί οπότε ένα φρεντάκι στο λιμάνι ήταν απαραίτητο. Η...στρατηγική επιλογή μας ήταν το καφέ "Ακρογιάλι", με θέα τον Μιχαλάκη (γλυπτό που απεικονίζει έναν νεαρό ψαρά). Καθώς μελετούσαμε σκυμμένοι στο ίντερνετ του κινητού τις διαδρομές της αυριανής μέρας, ακούμε ένα "Γεια σας". Αντανακλαστικά απαντώ πριν καν δω ποιος μας χαιρετά με ένα χαμογελαστό "Γεια χαρά". Σηκώνοντας όμως το κεφάλι μου αντικρίζω μπροστά μου χαμογελαστό χαμογελαστό (και πιο παχύ από όσο φαίνεται στην τβ) τον τιτάνα της πολιτικής, τον αστέρα των παραθύρων, τον.....Άδωνι Γεωργιάδη......(συγχαρητήρια φυσικά στον @KonstantinosAlena )
Αυτομάτως μετανιώνω που το έπαιξα και ευγενικός και εκπλήσσομαι μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι πολιτικοί για να πάρουν καμιά ψήφο. Ο Άδωνις λοιπόν κοντοστάθηκε περιμένοντας μάλλον να τον αγκαλιάσουμε? Να του ζητήσουμε αυτόγραφο? Κάτι τέτοιο πάντως, και αφού είδε ότι δεν, προχώρησε στο μαγαζί όπου αγκαλιάστηκε θερμά με τον ιδιοκτήτη και τους λοιπούς θαμώνες. 'Ντάξ, δεν το λες και άντρο της Αριστεράς το κατάστημα.....
Η πλάκα είναι ότι πριν εμφανιστεί, αναρωτιόμουνα ποιος βλάκας έχει κλείσει τον μισό δρόμο παρκάροντας όπως να'ναι ένα BMW τζιπ πάνω ακριβώς στον κεντρικό. Ε, μην σας πω με ποιο αυτοκίνητο έφυγε η όλη κουστωδία....
Ο κεντρικός πριν την...τζιπάρα. Δυστυχώς δεν έχω το μετά.
P1090172.JPG

Η μέρα έκλεισε με επίσκεψη στο Λαογραφικό - Ναυτικό Μουσείο, το οποίο βρίσκεται πίσω από την κεντρική πλατεία. Εκεί μπορεί κανείς να δει την αυθεντική(?) λατέρνα από την γνωστή ελληνική ταινία, πολλά σεμεδάκια (η χαρά της Ελληνίδας γιαγιάς), πολλά εργαλεία ψαρέματος καθώς και καταδυτικές μηχανές και ομοιώματα σκαφών. Αυτό που μου τράβηξε πιο πολύ την προσοχή όμως από όλα τα εκθέματα ήταν αυτό
P1090168.JPG

το οποίο δεν έμαθα αν είναι αυθεντικό. Δεν ήταν και ο Ντι Κάπριο εκεί κοντά...

Ακολουθεί ο περίπλους του νησιού, γνωριμίες με συνταξιούχους Άγγλους, πρόβατα (!), και μερικές ακόμα...ψαγμένες επιλογές φαγητού. Αλλά και...
P1090176.JPG
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Μα τον Άδωνι; :haha:
Έπρεπε να τον τραβήξεις μια φώτο και να την ανεβάσεις στην ιστορία σου. :D
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μου πέρασε από το μυαλό αλλά θα με πέρναγε για οπαδό του και δεν ψηνόμουν. Τώρα που το σκέφτομαι όμως αν με έβλεπε ο μαγαζάτορας μπορεί και να μου κέρναγε τα φρεντάκια! "Δικός μας είναι" θα σκεφτόταν....Μεγάλη ευκαιρία έχασα....Θα επανορθώσω!
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Περίπλους του νησιού:

Η επόμενη ημέρα είχαμε αποφασίσει να αφιερωθεί στον γύρω του νησιού με δημοφιλές όπως αποδείχτηκε καικάκι του κυρ-Γιάννη, ονόματι Ποσειδών. Ξεκινά καθημερινά από το λιμάνι του Γυαλού στις 10.30 και γυρίζει στις 17.30 με 5 ενδιάμεσες στάσεις. Μία από αυτές περιλαμβάνει και μπάρμπεκιου.
Αν θέλετε να κάνετε την συγκεκριμένη βόλτα καλό θα είναι να έχετε κλείσει θέση από την προηγουμένη γιατί ο αριθμός είναι περιορισμένος. Το τουρ είχε πολύ πλάκα συν ότι μπορείς να δεις μέρη του νησιού τα οποία δεν είναι προσβάσιμα με κάποιον άλλο τρόπο.

Αναχωρήσαμε, κινούμενοι αντίστροφα από τους δείκτες του ρολογιού, με πρώτο σταθμό την παραλία Μαρόνι. Με την άφιξή μας ξεκίνησαν τα...ζορμπά δε γκρικ και τα σχετικά αλλά ας είναι. Γεμάτο τουρίστες ήταν το καραβάκι. Εκεί μας πρόσφεραν ούζο και αγγουράκι. 12 η ώρα ήταν ακόμα αλλά ένα ποτηράκι το κατεβάσαμε. Για το καλό.
Πρώτη εικόνα
P1090210.JPG

πρώτη βουτιά
P1090215.JPG


Τα νερά ήταν πολύ καθαρά και ας πούμε ότι... Καραιβόφερναν. Εκεί μείναμε μισή ώρα και συνεχίσαμε για τις περιβόητες Φωκοσπηλιές που ήταν και ο βασικός στόχος (τουλάχιστον για μένα)! Δυστυχώς όταν φτάσαμε συναντήσαμε αρκετή φουρτούνα (για τα κυβικά του σκάφους) και περιοριστήκαμε σε αυτό
P1090222.JPG

καθώς δεν μπορούσαμε να αράξουμε κάπου. Μεγάλη απογοήτευση για μένα μιας και το περίμενα από την αρχή του ταξιδιού. Μάλιστα, συμβούλεψα (?) τον καπετάνιο να γυρίσει και να το δοκιμάσουμε αλλά δεν συμφώνησε. Περίεργος...
Η επόμενη στάση έγινε στο Γιαλεσίνο και με την ρίψη της άγκυρας αρχίσαμε τις βουτιές! Εκεί λοιπόν που σαν δελφίνια σχίζαμε αμέριμνοι τα νερά της Σύμης, ακούω την σύζυγο: "άουτς Μάνο, άουτς Μάνο, άουτς Μάνο". Η φράση επαναλαμβανόταν με αυξανόμενη ένταση. "Το χέρι μου το χέρι μου!!". Γυρνώντας γρήγορα γρήγορα στο σκάφος, αντιληφθήκαμε ότι είχε ενοχλήσει κάποια μέδουσα....Ιδού
P1090224.JPG


Αν κρίνω από το σημάδι η μέδουσα πρέπει να δέχτηκε ισχυρή....σφαλιάρα και τυλίχτηκε γύρω από το χέρι της! Μετά από αυτό δεν ξαναβουτήξαμε και περιμέναμε τον επόμενο σταθμό. Θύματα βέβαια της μέδουσας υπήρξαν και άλλα, οπότε μάλλον εκεί η θάλασσα μεδουσοκρατείται!
Μετά τις θαλάσσιες επιθέσεις είχε έρθει η ώρα για φαγητό!!(όλο εκεί ο νους σου). Στάση λοιπόν στο Σεσκλί, ένα ακατοίκητο νησί νότια της Σύμης. Εκεί η παραλία δεν έλεγε και πολλά (έως τίποτα) και παραμείναμε 3 ώρες.
P1090230.JPG

P1090233.JPG


Πίσω από την παραλία ο καπετάν Γιάννης έχει τοποθετήσει τραπέζια όπου διεξήχθη η...μάχη με τα φαγητά!
P1090251.JPG


Η εικόνα μαρτυρά το τι ακολούθησε και πραγματικά ήταν το χαιλάιτ του ταξιδιού. Όλα ήταν πολύ νόστιμα και σε αφθονία! Εκτός από τα φαγητά υπήρχε άφθονο κρασί και ρετσίνα για τους πιο μερακλήδες.
Σε αφθονία βέβαια είχαμε και κάτι άλλο που μας συνόδεψε κατά την διάρκεια όλου του γεύματος....
P1090253.JPG


Τα πρόβατα (μάλλον μόνιμοι κάτοικοι) κόβανε βόλτες δίπλα μας αναζητώντας μάλλον κάποιο μεζεδάκι. Σε αφθονία ήταν και η μυρωδιά τους αλλά η όλη κατάσταση είχε πλάκα και δεν μας πείραξε.
Στο ίδιο τραπέζι κάτσαμε με δύο ζευγάρια συνταξιούχους Άγγλους και γίναμε και φίλοι. Το ένα αγαπημένο ζεύγος είχε μάλιστα επισκεφτεί την Σάμο παλαιότερα ενώ η κόρη τους είχε παντρευτεί έναν Καρδιτσιώτη στη Σκιάθο (!). Τα πεθερικά τους μάλιστα δεν γνωρίζουν γρι Αγγλικά και δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Καλά αυτά δεν σας ενδιαφέρουν, σταματάω.

Μετά το ελαφρύ γεύμα μας, αναχωρήσαμε για την πιο εντυπωσιακή παραλία της Σύμης, τον άγιο Γεώργιο τον Δυσάλωνα. Πρόκειται για μια απομονωμένη παραλία προσβάσιμη μόνο από θάλασσα, πίσω από την οποία ορθώνεται ένας βράχος ύψους 300 μέτρων.
P1090272.JPG

P1090291.JPG

Όντως εντυπωσιακό το τοπίο και πολύ καθαρά τα νερά. Δυστυχώς αράξαμε στα ανοικτά και δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στην παραλία. Αν πάντως αποφασίσει κάποιος να την επισκεφτεί, να ξέρει ότι μετά τις 4 δεν έχει καθόλου ήλιο και φυσικά χρειάζονται προμήθειες.
Οι βουτιές συνεχίστηκαν αν και η κούραση είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της....Μετά μας προσφέρθηκαν καφές (όχι φρεντάκι αν αναρωτιέστε) και μπισκοτάκια! Αμέ! Εκεί πάνω στα μπισκοτάκια μας έπιασε κουβέντα ο κάπτεν:
- Εσείς παιδιά, από Αθήνα είστε?
-
Όχι, από Σάμο.
- Από Σάμοοοοοο??(άντε πάλι). Έχουμε μια Συμιακιά εκεί παντρεμένη!
- Ναι, ναι, την Ζ. Ξέρουμε....
- Α την ξέρετε? Ήταν και ο γιος μου εκεί, φοιτητής! (έλεος πια, τι χοτ σποτ είναι αυτό το Καρλόβασι πια και δεν το ξέρω!)

Επόμενη στάση ήταν ο Γυαλός αφού πρώτα είχαμε φάει μπόλικο κούνημα! Ξενοδοχείο - μπάνιο - καθαρά ρούχα - και ώρα για Καλή Στράτα!
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Μία από αυτές περιλαμβάνει και μπάρμπεκιου.
Τι μπάρμπεκιου βρε αγόρι μου; Με σαλάτες, γίγαντες και μακαρόνια; :eek: Έτσι το λέτε στη Σάμο - Σύμη; :D
 

MarianthiArgos

New Member
Μηνύματα
3
Likes
4
Δεν θα συμφωνησω μαζι σου όσον αφορα την παραλια στο Σεσκλι, αν μπεις στην θαλασσα απο την δεξια πλευρα του μικρου εκεινου μωλου ειναι φανταστικα μονο αμουδια κ εννοειται πεντακαθαρα !!! Στην φωτο σου η αληθεια η εισοδος για την θαλασσα δεν ειναι κ τοσο καλη αλλα πιο βαθια ειναι φοβερα !! Μπαρμπεκιου πραγματι γινεται αλλα φαινεται ο φιλος μας ο Μανος αποσβωλωθηκε απο το θεαμα κ μεχρι να σκεφτει για φωτογραφια τα κατεβασαν τα κοτοπουλακια απ την φωτια !!!
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ένας ένας όλοι θα πάρετε.

@emouli μπάρμπεκιου το λέγανε αυτοί. Και εγώ περίμενα κάτι διαφορετικό. Ψητά βέβαια ήταν τα κοτόπουλα, τα οποία φυσικά και έφαγα @MarianthiArgos αν και είχαμε πιάσει ψιλή κουβέντα με τα...παιδιά από το Νόττιγχαμ!

H παραλία δεν μου άρεσε, αν και όντως από την δεξιά μεριά υπάρχει ένα κομματάκι με άμμο για να μπεις πιο μέσα. Παρ'όλα αυτά δεν με εντυπωσίασε. Δεν φταίω εγώ που είμαι από Σάμο! :haha:
Τα νερά είναι πολύ καθαρά, το αναφέρω γενικά στην ιστορία.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλή Στράτα και επίλογος:

Ο γύρος του νησιού είχε τελειώσει με αρκετή φουρτούνα στο μισό κομμάτι του ταξιδιού δοκιμάζοντας τις νησιώτικες αντοχές μας! Ακόμα και όταν πατήσαμε στεριά νομίζαμε ότι κουνιόμασταν! Ο καπετάν Γιάννης μας χαιρέτησε όλους διά χειραψείας και μας ευχήθηκε καλή συνέχεια...

Εμείς είχαμε ήδη αποφασίσει να ανεβούμε την Kαλή Στράτα, η οποία στο παρελθόν ήταν ο εμπορικός δρόμος της Σύμης που ένωνε το Χωριό με το Γυαλό. Εκεί όλοι οι έμποροι της εποχής άπλωναν την πραμάτεια τους και όλοι οι ντόπιοι συνέρρεαν για να κάνουν τις αγορές τους. Όπως έμαθα εκεί, οι Σύμιοι έχουν και αυτοί μεγάλη παράδοση στην σπογγαλιεία εκτός από τους Καλύμνιους.
Η Καλή Στράτα βέβαια δεν είναι δρόμος αλλά πάρα πολλά σκαλιά! Αυτά τα σκαλιά ξεκινούν από ένα στενάκι πίσω από την παραλιακή και οδηγούν στο κέντρο του χωριού. Η διαδρομή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, προσφέρει σε αρκετά σημεία πολύ ωραία θέα προς τον Γυαλό και αποτελείται από περίπου 390 σκαλιά. Μην πιστέψετε ότι είναι γύρω στα 500. Κατά μήκος της Στράτας υπάρχουν δεξιά και αριστερά και άλλες σκάλες για τους πιο σκληροπυρηνικούς. Γενικά η διαδρομή δεν είναι τόσο δύσκολη όσο ακούγεται και την συστήνω.
P1090317.JPG

P1090318.JPG

εδώ μάλλον θα έβριζε ο ταχυδρόμος
P1090319.JPG

λίγο πριν τον τερματισμό
P1090324.JPG


Μετά τον τερματισμό μπορεί κανείς να βρει μαγαζάκια να πιει τον καφέ του, να φάει, να ψωνίσει, από όλα. Το μόνο κακό είναι ότι αν έχεις ανέβει με τα πόδια πρέπει στην συνέχεια να κάνεις ακριβώς το ίδιο αλλά από την ανάποδη....Η κάθοδος βέβαια σαφώς πιο εύκολη.

Η νύχτα στην Σύμη έπεφτε (τελευταία για εμάς) και η θέα της από ψηλά είναι εξίσου εντυπωσιακή όσο και την ημέρα
P1090182.JPG

Το τελευταίο μας γεύμα έγινε στον "Παντελή" δίπλα ακριβώς στη θάλασσα. Για το τι πληρώσαμε μην τα ξαναλέμε. Τα φαγητά πάντως ήταν νόστιμα.
Είχαμε κάνει κράτηση μιας και αυτό συμβούλευαν οι κριτικές στα ιντερνέτια, αλλά όταν φτάσαμε και αναφέραμε το όνομά μου, μια απορία στο βλέμμα τους την είδα. Ευτυχώς υπήρχε εκείνη την ώρα άδειο τραπέζι και αποφύγαμε τα περαιτέρω...

Εγώ ως γνωστόν παρήγγειλα το πιο περίεργο που υπήρχε στον κατάλογο και σε λίγη ώρα προσγειώθηκε μπροστά μου αυτό
P1090334φ.jpg

Τι είναι? Βρε μπας και είναι χόρτα? Βρε μπας και είναι φύκια?Βρε μπας και είναι...σκουλήκια γκουρμέ? Όχι βέβαια! Είναι μακαρόνια με κομμάτια χταποδιού και όλα αυτά βουτηγμένα στο μελάνι του χταποδιού! Από όψη το πιάτο παίρνει ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό, αλλά από γεύση ήταν πολύ καλό! Η μερίδα ήταν τεράστια και το μισό έμεινε στο πιάτο. Αν βέβαια είστε ρομαντικό ραντεβουδάκι δεν το συστήνω, γιατί τα δόντια σας γίνονται μαύρα!! Υπάρχει και η σχετική φώτο αλλά ας μην με ρεζιλέψω τόσο.....


Λίγες ώρες αργότερα πίναμε τον τελευταίο μας καφέ (τι, τι καφέ?) περιμένοντας το πλοίο μας και έχοντας ως θέα μια όχι και τόσο...σύγχρονη υπηρεσία :haha:
P1090354.JPG


Εδώ τελειώνει το μικρό οδοιπορικό στην Σύμη.....
Πριν τελειώσει όμως, έναν επίλογο θα τον διαβάσετε!!

Η Σύμη είναι ένα πολύ όμορφο νησί με μια ακόμα πιο όμορφη πρωτεύουσα. Ο Γυαλός είναι το κάτι άλλο και σίγουρα ένα από τα πιο ωραία μέρη που έχω δει στην Ελλάδα.
Οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Ειδικά στον Γλάρο :xalara:
Το μέρος είναι πολύ μικρό και όσοι βαριούνται γρήγορα να μην μείνουν πάνω από 2-3 μέρες.
Το μέρος είναι ακριβό. Αρκετά ακριβό και όχι παρεξηγημένο όπως κάπου διάβασα. Θέλει γερό πορτοφόλι εκτός και αν θες να την περάσεις πολύ μνημονιακά. Ίσως και για αυτό δεν είδα και πολλούς πιτσιρικάδες. Κυρίως πιο μεγάλες ηλικίες. Βέβαια έχουν και κάτι ωραίο να προσφέρουν. Και για να πω την αλήθεια με όλους αυτούς τους κοτεράδες εκ Τουρκίας και Ρωσίας εν δυνάμει πελάτες, αλλά και με τα καθημερινά καραβάνια από Ρόδο, και εγώ θα βάραγα!!
Στην Σύμη έχει ζέστη! Πολύ ζέστη! Αποφύγετε το περπάτημα το μεσημέρι. Επίσης αποφύγετε και τον Άδωνι αν μπορείτε :haha:
Τον περίπλου του νησιού δεν ξέρω αν τον συστήνω. Είχε την πλάκα του αλλά δεν εντυπωσιάστηκα με τα μέρη που πήγαμε. Ίσως με τα θαλάσσια ταξί να μπορείς να δεις κάτι παραπάνω και σίγουρα για περισσότερη ώρα. Θα σας κοστίσει όμως παραπάνω.

Τελικώς αισθάνομαι δικαιωμένος που διάλεξα Σύμη. Εκτός από την επιστροφή που μας έπιασαν 7 μποφόρ και μέσα στο καταμαράν μοιάζανε για...12! Και όλα αυτά για έξι ολόκληρες ώρες....

Χαλάλι όμως...

P1090360.JPG
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.837
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom