Σε ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων προχωρά η American Airlines

FOYFOY

Member
Μηνύματα
71
Likes
17
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ευρώπης (οδικός)
H μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών, η «American Airlines» θα προχωρήσει άμεσα στην ακύρωση περισσοτέρων από χιλίων πτήσεών της, για να επιθεωρηθούν τα αεροσκάφη της «MD-80», τα οποία είναι αεριωθούμενα δικινητήρια μέσων και μεγάλων αποστάσεων, όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση της «ΑΑ».

Ήδη, η διεύθυνση της εταιρείας συντονίζει το έργο της εξυπηρέτησης της πελατείας με «εναλλακτικές πτήσεις» διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Παρέχονται στους επιβάτες που δεν θα φθάσουν στον τελικό προορισμό τους εντός της ημέρας «τα έξοδα διανυκτέρευσης», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Από την εταιρεία αποσαφηνίζεται ότι «επιπλέον τεχνικοί έλεγχοι (στον τομέα ασφάλειας πτήσης) της ζητήθηκαν πρόσφατα με υπόμνημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Με την ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι ζητήθηκε συγκεκριμένα «ο έλεγχος όλης της καλωδίωσης στην περιοχή του συστήματος των τροχών του αεροπλάνου».

«Συνεχίζουμε τους ελέγχους, για να είμαστε βέβαιοι ότι ανταποκρινόμαστε απολύτως στην ειδική αυτή οδηγία» της FAA, ανέφερε εκπρόσωπος της «ΑΑ».

«Θα επαναλάβουμε το ταχύτερο δυνατόν το πρόγραμμα των πτήσεών μας» βεβαιώνεται στην ανακοίνωση της «ΑΑ», υπογράφεται από τον πρόεδρο-γενικό διευθυντή της, Τζέραντ Αρπεϊ.

Τα «Μακντόνελ Ντάγκλας ΜD-80», σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, είναι αρκετά παλαιάς αεροπορικής αντίληψης και μεταφέρουν περίπου 140 επιβάτες.

Διευκρινίζεται πλέον ότι 450 πτήσεις της ΑΑ ακυρώθηκαν το διήμερο 26,27 Μαρτίου για να γίνουν οι έλεγχοι, όπως άλλωστε και 275 πτήσεις της «Delta» με την παραλλαγή του ανωτέρω τύπου, του MD-88, αλλά για τον ίδιο ακριβώς λόγο, την 27η Μαρτίου.

Τέλος, για επιθεωρήσεις στο χώρο αποσκευών του αεροπλάνου η «United Airlines» καθήλωσε 52 «Μπόινγκ 777» που έχει στις 2 Απριλίου.



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.762
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom