Ηνωμένο Βασίλειο Σκωτία. Σχεδιασμός και πληροφορίες.

Papaki

Member
Μηνύματα
8
Likes
2
Καλησπέρα σας και πάλι! Τελικά ίσως το ταξίδι να γίνει τον Ιούλιου αν όλα πάνε καλά! Είμαι στο στάδιο αναζήτησης ξενοδοχείου τώρα. Βλέπω ότι στο Εδινβούργο οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες. Θα ήθελα να μου πείτε προς τα που πρέπει να αναζητήω κάποιο ξενοδοχείο. Δλδ να είναι σε ένα μέρος που να είναι κοντά το Εδινβούργο. Από το ξενοδοχείο δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ένα κρεββάτι για να κοιμόμαστε κι ένα δικό του μπάνιο.
Επίσης λέω να μείνουμε δύο μέρες Εδινβούργο και μετά να ανέβουμε προς highlands και να μείνουμε εκεί για ακόμα 3-4 μέρες. Για να πάω εκεί φαντάζομαι ότι καλό θα ήταν να ψάξω κάτι προς Ινβερνές. Καλά τα λέω;
Θα ήταν πολύτιμες οι προτάσεις σας. Σας ευχαριστώ και πάλι.
Μπορεί να τα έχεις δεί ήδη αλλα σε περίπτωση που σου έχουν ξεφύγει δες:
www.roomsininverness.co.uk/
www.invernessbedandbreakfast.co.uk/
www.visitscotland.com
www.scotland-inverness.co.uk/inverness-accommodation.htm
www.roomsinscotland.com
www.visithighlands.com
www.scottishhighlandswebsite.co.uk/

Και το lastminute.com πολλές φορές έχει μερικές πολύ καλές προσφορές οποτέ αξίζει να ρίξεις και εκεί μία ματιά :rolleyes:
 
Last edited by a moderator:

cookingparrot

Member
Μηνύματα
13
Likes
0
Πρεπει οπωσδηποτε να πας highlands!Σκετη μαγεια ειναι..Ενα παραμυθι.Αν δυσκολευεσαι στην ''αναποδη'' οδηγηση,μπορεις να πας μονοημερη εκδρομη μεσω σκωτσεζικων πρακτορειων,υπαρχουν πολλα και σε καλες τιμες αν τα κλεισεις μεσω net νωριτερα.Παιρνεις μια γευση,οικονομικα,και η διαδρομη δεν ειναι καθολου κουραστικη,βλεπεις τοση φυση,διφορετικη απ΄τη δικη μας,με τοσες εναλλαγες,που δε βαριεσαι καθολου.Δες π.χ στο viator.Για πιο φθηνα δες scotline tours.
 

cookingparrot

Member
Μηνύματα
13
Likes
0
Επισης καλο θα ηταν να βγαλεις διαβατηριο,στο λονδινο αντιμετωπισα προβλημα με ταυτοτητα,δεν τη δεχονταν,ενω ηταν καινουριου τυπου..
 

leprechaun

Member
Μηνύματα
25
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Βιετνάμ
Ταξίδι-Όνειρο
Ιρλανδία, Μπαλί
Καλησπέρα σε όλους!ειμαι καινουργια στην παρέα..επειδή λέω να αρχίσω να σχεδιάζω σιγά σιγά το ταξίδι των ονείρων μου στην Σκωτία (να πάω Εδιμβούργο,Χάιλαντς, Λοχ νες κ όλα τα συναφή) θα ήθελα μερικές πληροφορίες από όσους έχουν πάει κ μη..1)Γενικά είναι καλύτερα να οργανώσω μόνη μου το ταξίδι (ξενοδοχεία,πτήσεις κλπ) ή να κλείσω με κάποιο οργανωμένο γκρουπ?με ποιο θα βγει φτηνότερα?απ'όσο έχω ψάξει ως τώρα σε ταξιδιωτικά γραφεία μου φαίνονται πανάκριβα..κ από πρόσφατη εμπειρία με γκρουπ,το κακό είναι ότι σε τρέχουν κ δε προλαβαίνεις να χαρείς τπτ..αλλά από την άλλη μήπως είναι πιο ξένοιαστο?είμαι σε δίλημμα..Γενικά θέλω να την γυρίσω την χώρα,όχι να πάω σε 2 πόλεις κ δρόμο..βοήθειααα!
 

sefosmaria

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Επειδή έχω ρωτήσει κι εγώ πριν πάω μου προτείνανε να πετάξω Manchester κι από εκεί νοικιάζεις αυτοκίνητο και σε 2-3 ώρες είσαι Εδιμβούργο,βλέποντας και τα τοπία στη διαδρομή...:lol:
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.713
Likes
11.264
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Επειδή έχω σπουδάσει Σκωτία (Γλασκώβη) κι έχω γυρίσει αρκετά μέρη της "φοιτητικά", μπορώ να πω ότι φυσικά και μπορείς να πας ανεξάρτητα πολύ πιο οικονομικά από group, αλλά και να φτιάξεις το πρόγραμμα που εσύ επιθυμείς και όχι να ακολουθήσεις τα κλασσικά τουριστικά.

Μπορείς ας πούμε να έχεις ως βάση την Γλασκώβη που είναι πολύ φθηνότερη από το Εδιμβούργο και να πηγαίνεις Εδιμβούργο με τραίνο (1 ώρα απόσταση) ή λεωφορείο, το οποίο αν πέσει σε κίνηση μπορεί να κάνει κάπως περισσότερη ώρα! Το τραίνο, αν το πάρεις πριν τις 9 το πρωί είναι πανάκριβο, αν το πάρεις μετά πέφτει πολύ η τιμή. Το λεωφορείο είναι φτηνό.

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις για εξοικονόμηση χρημάτων είναι να πάρεις το ενιαίο τουριστικό εισιτήριο για είσοδο στα σημαντικότερα αξιοθέατα (όπως τα κάστρα του Εδιμβούργου και του Stirling, αλλά και πολλά ακόμα), για να μην σου φύγουν πολλά χρήματα για το sightseeing.

Όσον αφορά τα Highlands, μπορείτε να πάρετε είτε τραίνο (αλλά σας περιορίζει), είτε αμάξι (καλύτερα), είτε, αν σας φοβίζει η οδήγηση, να κάνετε ημερήσια εκδρομή με mini-van στα γνωστότερα μέρη με κάποιο από τα πολλά πρακτορεία που κάνουν εκδρομές με σχετικά νορμάλ τιμές. Βγαίνει πολύ ξεκούραστα η περιήγηση.

Επιπλέον, εκτός από τους κλασσικούς τουριστικούς προορισμούς υπάρχουν και άλλοι εναλλακτικοί, πολύ πιο οικονομικοί και αντίστοιχα όμορφοι. Ναι, υπάρχει η περίφημη Loch-Ness, υπάρχει και η θεϊκή Loch-Lomond, 1 ώρα από Γλασκώβη και με εύκολη και φτηνή πρόσβαση.

Φαγητό-ποτό σε πολύ καλές τιμές, τα ταξί σχετικά ακριβά κι εν γένει οι πόλεις έχουν καλές συγκοινωνίες με λεωφορεία (η Γλασκώβη έχει και μετρό).
 

travelina

Member
Μηνύματα
425
Likes
818
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Συμφωνώ ότι είναι καλύτερα να το οργανώσεις μόνη σου γιατί με οργανωμένο θα δεις λιγότερα μέρη. Αν σε παίρνει οικονομικά, προτίμησε το Εδιμβούργο για διαμονή, ειδικά στο παλιό κέντρο κοντά στο κάστρο. Για εκδρομές ίσως είναι προτιμότερο να κλείνεις με τα μινι-βαν, όπως αναφέρεται και παραπάνω, εκτός και αν έχεις άνεση με την οδήγηση στα αριστερά. Εγώ μια φορά το έκανα και δεν το ξαναδοκιμάζω, μέσα σε 1,5 ώρα βρέθηκα 3-4 φορές στα δεξιά χωρίς να το καταλάβω (και κάθε φορά που το συνειδητοποιούσα πρέπει να έχανα μερικά χρόνια από τη ζωή μου). Στο δρόμο προς τις λίμνες βάλε και μια στάση, ίσως και διανυκτέρευση, στο Ινβερνές ή σε κάποιο από τα γραφικά χωριουδάκια της διαδρομής.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μόνη και πάλι μόνη.Με βάση Εδιμβούργο -αξίζει πολύ να μείνεις σε αυτή την πόλη ακόμα κι αν σου βγει λίγο ακριβότερα,που δεν το νομίζω πάντως με λίγο ψάξιμο, και εκδρομές με mini-van που θα βρείς μπόλικες και με διαφορετικούς προσανατολισμούς.

Είναι πιστεύω πανεύκολος προορισμός για να τον οργανώσεις μόνη σου,και για οποιαδήποτε βοήθεια εδώ είμαστε.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.713
Likes
11.264
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πάντως να τονίσω ότι η Γλασκώβη είναι καταπληκτικός προορισμός για διαμονή και ότι ο λόγος που το προτείνω δεν είναι μόνο οικονομικός. Η Γλασκώβη έχει περαστεί στην συνείδηση των περισσοτέρων ως άσχημη, βιομηχανική πόλη, και θεωρείται ότι το Εδιμβούργο είναι μακράν ομορφότερο. Διαφωνώ καθέτως. Σίγουρα το Εδιμβούργο έχει πολύ πιο γραφικό city center, αλλά η Γλασκώβη έχει το υπέροχο West End, γραφικό, με πάρκα και απίστευτο πράσινο, συν την μοναδική θέα του νερού μέσω του ποταμού Kelvin (και λόγω του μετρό μόνο 10' από το κέντρο). Συν τοις άλλοις, στην Γλασκώβη βλέπεις περισσότερο την "αληθινή καθημερινότητα" των ντόπιων, καθώς δεν είναι τόσο τουριστική πόλη όσο το Εδιμβούργο.

Έχω ζήσει και τις 2 πόλεις, την Γλασκώβη βέβαια πολύ περισσότερο, και στα debates μεταξύ Γλασκωβέζων και κατοίκων του Εδιμβούργου πάντα υποστήριζα τους 1ους.
 

alexstef2

Member
Μηνύματα
307
Likes
166
underwater συμφωνώ τόοοοοσο πολύ με την άποψη σου για την Γλασκλώβη. Τελείως υποκειμενικά, μαζί με το Δουβλίνο τις θεωρώ τις πιο ωραίες πόλεις των 2 νησιών για να ζεις για τρεις επιπλέον λόγους από αυτούς που αναφέρεις. Το μέγεθος τους σε κατοίκους και έκταση πόλης είναι σε πολύ νορμάλ πλαίσια. Σε νορμάλ πλαίσια είναι κ τουρισμός τους. Και πολύ σημαντικό ότι είναι ζωντανές πόλεις. Στην Ελλάδα αυτό δε μας ενοχλεί γιατί παντού είναι ζωντανές. Στην Βρετανία όμως που πέφτει σκοτεινιά αυτές οι δύο πόλεις καλά κρατούν. Το Λονδίνο δε παίζει, είναι άλλη κατηγορία από μόνο του.
Το πολεοδομικό τους σχέδιο είναι τέτοιο που περιλαμβάνει μικτές χρήσεις. Ενώ στο μεγαλύτερο κομμάτι πόλεων των νησιών υπάρχουν ανεξάρτητες εμπορικές, και κατοικήσιμες ζώνες, στη Γλασκώβη υπάρχει σε πολύ μικρότερο βσθμό. Αυτό προσπαθούν να κάνουν πλέον και στις καινούριες γειτονιές-περιοχές, κυρίως για τη μείωση εγκληματικότητας, να έχουν δηλαδή μικτές χρήσεις ώστε οι πόλεις να είναι και πιο ζωντανές. Κλασσικό είναι ότι μπορείς σε μια πόλη να περπατάς για ώρα χωρίς να υπάρχει κανένα μαγαζί.

Παρολο που υποστηρίζω Γλασκώβη σα πόλη για να μείνεις. για τουρισμό για λίγες μέρες θα πρότεινα Εδιμβούργο. Της αξίζει της πόλης να την προτιμήσης γιατί είναι πιο ατμοσφαιρική. Θα σου αρέσει σε άλλα σημεία.
Δεν νομίζω ότι είναι πολύ πιο ακριβή. Που έχεις παρατηρήσει διαφορές;;
Για ξενοδοχείο εμείς μείναμε στο express by holiday inn. Eίναι μέτριο, οικονομικό, σε ωραία περιοχή και 30 λεπτά από το κέντρο με τα πόδια όπου μπορείς να πας με πολλά λεωφορεία (1,3,4,11,22,35). Είναι στη Watrerfront δίπλα στο Royal Yacht Britannia και έχει απέναντι το ocean shopping centre.
Και γω από μάντσεστερ θα πρότεινα και από κει με αμάξι ή με λεωφορείο (κλείσε ον λάιν από τη National Express Coach // Coach & Bus Travel Tickets to Airports, Events & Destinations including London, Manchester & Birmingham). Aν όχι μπορείς να πας από Λονδίνο και από κει με άλλη πτήση με ιζιτζετ η τρένο. Με λεωφ από Λοντον θα χάσεις πολλές ώρες, μη το προτιμήσεις.
Α! Και εννοείται μόνη να το κανονίσεις. Οταν θα φτάσεις εκεί έχει διάφορα πρακτορεία για μια-δύο-τρεις μέρες για Χάιλαντσ! Ένα από αυτά να πάρεις. Είναι σούπερ.
Θα πρότεινα και μια διαμονή μικρή πάντως στη Γλασκώβη.

Το Δουβλίνο δε το πέταξα τυχαία. Επείδη είδα ότι είναι στα αγαπημένα σου μπορείς να το συνδυάσεις, φυσικά με παραπάνω ημέρες, να πας και στις δύο χώρες. Έχει οικονομικές πτήσεις από Γλασκώβη και Εδιμβούργο (και ινβερνες) για Μπέλφαστ και Δούβλινο. Μπορείς και με καραβάκι από Γλασκώβη μεριά! Καλό ταξίδι..
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.713
Likes
11.264
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Παρολο που υποστηρίζω Γλασκώβη σα πόλη για να μείνεις. για τουρισμό για λίγες μέρες θα πρότεινα Εδιμβούργο. Της αξίζει της πόλης να την προτιμήσης γιατί είναι πιο ατμοσφαιρική. Θα σου αρέσει σε άλλα σημεία.
Δεν νομίζω ότι είναι πολύ πιο ακριβή. Που έχεις παρατηρήσει διαφορές;;
Πολύ με χαροποιεί το γεγονός ότι βρίσκω και άλλους υποστηρικτές της Γλασκώβης. :) Για το ζήτημα των τιμών που αναφέρεις και για το ότι δεν έχεις παρατηρήσει διαφορές, να πω ότι, καθώς δεν έχω μείνει ποτέ σε ξενοδοχείο ούτε σε Γλασκώβη, ούτε σε Εδιμβούργο, δεν έχω ιδία άποψη για τις τιμές των ξενοδοχείων. Αλλά από όσο ξέρω, αν θες να μείνεις κεντρικά Εδιμβούργο με θέα το κάστρο και λοιπά είναι πολύ ακριβά. Αν είναι να μείνεις σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή, ποιός ο λόγος να μείνεις υποχρεωτικά Εδιμβούργο;

Επίσης η Γλασκώβη είναι φθηνότερη και από άποψη φαγητού και ποτού, χωρίς να μιλάμε για παλαβές διαφορές βέβαια.

Για να συνοψίσω, το Εδιμβούργο έχει πιο γραφικό κέντρο, η Γλασκώβη ρομαντικά προάστια. Το Εδιμβούργο είναι πιο τουριστικό, η Γλασκώβη λιγότερο (η ύπαρξη 3 Πανεπιστημιών βέβαια της δίνει πολυπολιτισμικό στυλ). Στο Εδιμβούργο κάνει πολύ κρύο, στην Γλασκώβη βρέχει σχεδόν καθημερινά. Το Εδιμβούργο έχει περισσότερα αξιοθέατα στο κέντρο, στην Γλασκώβη είναι διάσπαρτα (έχει όμως μετρό). Το Εδιμβούργο έχει τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της χώρας, η Γλασκώβη έχει την μεγαλύτερη αγορά και αρκετή νυχτερινή ζωή. Επομένως ο καθένας μπορεί να διαλέξει με βάση τα γούστα του.

Μοναδική, πανέμορφη πόλη-outsider είναι το Aberdeen στα βόρεια της χώρας.
 

leprechaun

Member
Μηνύματα
25
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Βιετνάμ
Ταξίδι-Όνειρο
Ιρλανδία, Μπαλί
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια!με βγάλατε από το δίλημμα,λέω να το κανονίσω μόνη μου το ταξίδι κ μάλλον για εδιμβούργο με κόβω,αλλά θα επισκεφτώ και την Γλασκώβη..Όσο για τα εκδρομικά πρακτορεία που μου είπατε, το έψαξα και όντως είναι αυτό που ψάχνω,έχει πολύ πράμα να διαλέξεις ανάλογα με αυτό που θες (κ πράγματι πολύ οικονομικά).Οπότε θα τα τιμήσω..!alexstef2 καλή ιδέα, θα προσπαθήσω να συνδυάσω και Δουβλίνο,αν και την Ιρλανδία θα ήθελα να την γυρίσω..αλλά δεν πειράζει,με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια!thanks κ πάλι!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.517
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom