Καμπότζη Λάος Μαλαισία Στο Λάος χάθηκαν νεφρά και στην Καμπότζη τα μυαλά

Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Κυρά Δήμητραα;;; Ουου....Θα ανέβουμε σε κανά ΚΤΕΛ; Τα πεθύμησα:D
Είναι που της τελείωσε η πέτρα και πρέπει να πάει στο νταμάρι για προμήθεια γραφικής ύλης. :bleh:
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.303
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Στο νταμάρι πήγα.
Ειχαν λέει απεργία, τους οργάνωσε κάπoιος Χοϊδάς και δεν μπόρεσα να κάνω δουλειά. Θα πάω και αύριο να δω τι γίνεται.
Μάγια εσύ κλείσε ραντεβού με τον ορθοπεδικό σου. Για μετατόπιση σπονδύλου πέστου, θα καταλάβει. Αυριο , το πολύ μεθαύριο καβαλάμε Καμποτζιανά υπερήφανα ΚΤΕΛ και χτυπάμε Angkor W(h)at.

Θα έχουμε και tip "που ΔΕΝ πρέπει να μείνετε στο siem reap"
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αφηστε την κοπελα ησυχη βρε....τωρα τελευταια εθεαθη πανω σε ενα ποδηλατο στην Πεννσυλβανια να κυνηγαει μια καροτσα.Κατσε να διασχισει τον Ατλαντικο πρωτα και βλεπουμε....
 

onar

Member
Μηνύματα
49
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
υπο αναζήτηση...
Ταξίδι-Όνειρο
εκπληρώθηκε πάμε για άλλα
Εγώ πάντως εισητήριο έβγαλα, έχω κάτσει και πάνω στο βαλιτσάκι μου και περιμένω στη στάση για το επόμενο....:)

Μόνο που νά... βρε πουλάκι μου θα αργήσει πολύ; :roll: το αριστερό κολομέρι έχει αποκτήσει κωδικό, απο την κλειδαριά, οι αράχνεσ έχουν κάνει πολυκατοικία στη γωνία γάμπας - μπούτι και ρίχνουν καθημερινά φαγοπότια, και ένα κλαράκι χαιδεύει προκλητηκά, στριφογυριστά τον αστράγαλό μου με φανερές ορέξεις να σκαρφαλώσει και να με κλείσει όλη στην αγγαλιά του....:shock:
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
αχ κοπέλα μου και να ήσουν η μόνη... όλοι έτσι την έχουμε πάθει. Να συναντηθούμε να γνωριστούν οι αράχνες μας.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ειπαμε βιαστικες κανει το διαπλου τωρα.:haha:
Εκτος αν της αρεσαν οι Αμις και αποφασισε να εγκατασταθει εκει...
 

onar

Member
Μηνύματα
49
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
υπο αναζήτηση...
Ταξίδι-Όνειρο
εκπληρώθηκε πάμε για άλλα
Δέν έχει το απίστευτο γκατζετάκι, βάση λαπτοπ πάνω στο τιμόνι του ποδηλάτου, μαζί της;!!! Μα που πάει έτσι το κορίτσι!!!!:shock::shock:
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.303
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Οταν η σύνεση εκδιώχνεται μετά κλοτσηδόν

Λοιπόν, αναγνώστη αφού κατηγορήθηκα απο διάφορα μέλη ότι αργώ την συγγραφή, -κάτι που φυσικά δεν ισύχει-,παίρνω μπρος και αρχίζω για να βουλώσω στόματα.
Οταν τα φιλαράκια μας έπαθαν κατάθλιψη απο αυτά που βίωσαν στο μουσείο γενοκτονίας κλπ, ήταν έτοιμοι πιά για την επόμενη στάση. Αλλά άλλαξαν γνώμη διότι η επίσκεψη θα τους προξενούσε μεγαλύτερη στενοχώρια αφού αυτό το οποίο ήταν προγραμματισμένο ήταν η χωματερή έξω απο την πρωτεύουσα που λέγεται Stung Meanchey με τόννους σκουπίδια οικιακά και μη, επικίνδυνα όπως βιομηχανικά και νοσοκομειακά απόβλητα, μέσα στα οποία ζούν άποροι άνθρωποι αλλά και μικρά παιδιά​
(εκτιμάται 10.000 άτομα) τα οποία ψαχνουν στα σκουπίδια για να βρούν κάτι να φάνε ή κάτι το οποίο θα τους φανεί χρήσιμο. Μια τεράστια παραγκούπολη, που πολλές παιδικές ψυχές χάνωνται κάθε χρόνο απο ατυχήματα (πχ θάνατος απο μολυσμένες βελόνες απο σύριγγες ή απο γυαλιά, ασφυξία απο θάψιμο κάτω απο τα σκουπίδια αφου όταν έρχονται οι μπουλντόζες αυτά τρέχουν να προλάβουν με αποτέλεσμα να υπάρχουν
περιπτώσεις παιδιών που θάβονται ζωντανα, δηλητηρι'άσεις κλπ) ενώ παράλληλα βιώνουν την απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Δεν ήταν αυτό που ήθελαν την δεδομένη στιγμή. Επιθυμούσαν κάτι πολυτελές, κάτι όμορφο, κάτι τουριστικό βρε αδελφέ! Τι άλλο λοιπόν εκτός απο το παλάτι?
Τζίφος! Οταν ήταν έτοιμοι να μπούν ένας φρουρός τους έκλεισε την πόρτα στα μούτρα. Διάλειμμα για φαγητό. Σκασίλα τους! Ας πάνε για μπύρες. Αλλωστε η ώρα είχε πάει 12 και το συκώτι έπρεπε να το έχουν σε εγρήγορση για να μην γίνει ατροφικό και οκνό.
Την πέφτουν σε ένα αλλοπρόσαλο μαγαζί και αρχίζουν. Οταν ήταν πλήρεις πήγαν για φαγητό και μετά έψαξαν να βρουν κάτι, κάποιον , κάποτε για να κλείσουν το επόμενο ΚΤΕΛ για Σιεμ Ριπ. Η συγκοινωνία με το Σιεμ Ριπ, είναι πολύ συχνή και ο τουρίστας δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κλείσει την ώρα που τον ικανοποιεί. Το εισιτήριο αρχίζει απο 4 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 6. Υπάρχει και σύνδεση μέσω της λίμνης , αλλά είναι αισθητά
ακριβότερη -20 ευρώ περίπου-, και τα μέσα που χρησιμοποιούνται αμφίβολης ασφάλειας.
Σε ερώτησή τους πως θα φτάσουν το πρωί στο σταθμό, ο υπάλληλος μόνο
που δεν τους ορκίστηκε στα ιερά κόκκαλα των προγόνων του, οτι στις 7 το πρωί, θα ήταν έξω απο το ξενοδοχείο τους ένα τουκ τουκ για να τους πάει στον σταθμό (και οι αφελείς τον πίστεψαν).

Οπως και να έχει, αφού είχαν βγάλει τα εισιτήρια για την επόμενη ημέρα έκαναν μια βόλτα στην όμορφη αυτή πόλη και έπεσαν πάνω σε κάτι σαν ημιυπαίθριο εμπορικό κέντρο. Η περιέργεια τους 'έφαγε και μπήκαν. Κακώς! Μετά βρήκαν ένα μαγαζάκι και είπαν ας κάτσουμε λίγο να πιούμε κάτι. Κακώς! Μετά το μάτι τους έπεσε στο δωρεάν ιντερνετ που είχε το μαγαζάκι και είπαν ας χαζέψουμε λιγάκι. Κακώς! Μετά σκέφτηκαν να κλείσουν ξενοδοχείο στο Σιεμ Ριπ απο το διαδίκτυο. Κακώς! Βρίσκουν ένα το οποίο
φάνταζε εκπληκτική ευκαιρία. Με πρωινό, δωρεάν ποδήλατα, δωρεάν καλαθάκι για πικ νικ, δωρεάν μασαζ ποδιών απο ψάρια, ποτό καλωσορίσματος, δωρεάν νερό 2 μπουκάλια καθημερινά στο δωμάτιο, κλιματιστικό, δωρεαν ιντερνετ, δωρεάν μετακινήσεις προς το ξενοδοχείο και όλα αυτά στην εκπληκτική τιμή των 9 ευρώ το δωμάτιο!!!
-Μωρέ σαν πολύ φτηνό δεν είναι?
-Ε και? Καλύτερα. Τέτοιες ευκαιρίες αγάπη μου δεν κάνει να πάνε χαμένες. Κοίτα το δωμάτιο. Μέχρι και κουνουπιέρες έχει! Αμ το εστιατόριο? Πνιγμένο στο πράσινο. Και γράφει ότι είναι δίπλα απο την pub street. Ιδανική τοποθεσια.
-Ναι δεν λέω... όμορφο φαίνεται, αλλά κάτι δεν μου κολλάει....
-Μην το σκέφτεσαι... αν δεν το κλείσουμε θα χτυπάμε το κεφάλι μας..... (τελικά το χτυπήσαν γιατί το κλείσανε, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).
-Δεν ξέρω..... κάτι μου πάει στραβά. Τόσες παροχές μόνο 9 ευρώ? Δηλαδή 4.5 ευρώ το άτομο? Πολύ φτηνό αδελφάκι μου...
-Φέρε μου εδώ την κάρτα!
-Να το σκεφτούμε λίγο..
-Φέρε μου εδώ την κάρτα, δεν έχουμε να σκεφτούμε τίποτα. Εγω τέτοιο κελεπούρι δεν θα το αφήσω να πάει χαμένο.
-Δηλαδή εσύ θες να μου πεις ότι δεν ψυλιάζεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά με το ξενοδοχείο και την τιμή του?
-Φέρε μου την κάρτα λέμε. Αρκετά πια! Βαρέθηκα να φτάνουμε σε άγνωστα μέρη, νύχτα μέσα στην βροχή, μετά απο 12-15 ώρες ΚΤΕΛ και να ψάχνουμε που θα μείνουμε. Θέλω να με περιμένει ένα δωμάτιο κουκλίστικο σαν αυτό. Την κάρτα.....
Ο υπέρτατος κανόνας λοιπόν της αγοράς (κύριε ότι πληρώνεις παίρνεις), πάει περίπατο, και έτσιβγάζουν τις πιστωτικές και το κλείνουν γρήγορα γρήγορα μην χάσουν το κελεπούρι. Ε!! Αι σιχτίρ! Δεν καταλαβαίνουν τα ζωντόβολα τίποτα! Χειρότερα δεν μπορούσαν να πράξουν! Καλά να πάθουν!

Αφού αλληλοσυγχαίρονται για την επιλογή τους και χασκογελούν για την ευκαιρία του αιώνα, ευχαριστημένοι και βαθύτατα ικανοποιημένοι και οι δύο (καλά... καλά... Ο Γκιουλι είχε κάποιες επιφυλάξεις), ψάχνουν να βρουν ένα τουκ τουκ να τους πάει σε ένα συγκεκριμένο εστιατοριο που ειχαν δει το πρωι. Μονο που ούτε ήξεραν πως το έλεγαν , ούτε που ήταν, άρα η υπόθεση κατέληξε σε ναυάγιο. Ετσι γυρνούσαν σαν χασαπόσκυλα στην πόλη μπας και βρουν τίποτα της προκοπής να χλαπακιάσουν.
Είχε νυχτώσει όταν ξαφνικά απο μια σκοτεινή γωνία ακουν ένα -ψιτ... ψιτ... κύριε? και γυρίζουν . Βλέπουν πάνω σε ένα μηχανάκι ένα τυπάκο
και τους λέει
-να σας πάω εγώ κάπου να φάτε?
- Με τι θα μας πάς βρε φίλε?
-Με το μηχανάκι.
- Τρικάβαλο?
- Ναι.
Αφού κοιτάχτηκαν, συνενοήθηκαν με τα μάτια , συμφώνησαν, είπαν το κλασσικό "μωρέ δεν βαριέσαι..." και ανεβαίνουν τρικάβαλο πάνω στο μηχανάκι, νύχτα, σε μια θεωρητικά επικίνδυνη πόλη με ένα άγνωστο νεαρό, αγνοώντας τις συμβουλές των ταξ. οδηγών να μην προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις γιατί πολλά κρούσματα ληστειών έχουν σημειωθεί κατ' αυτόν τον τρόπο.
Για αυτό τους γουστάρω τους τύπους και καταδέχομαι να γράψω την ιστορία τους κυρίες και κύριοι.
Δεν μασάνε. Μα τον Βούδα!! Δεν μασάνε με τίποτα!!
Και εδώ που τα λέμε δεν τους βγαίνει (πάντα) σε κακό.....
Αλλωστε βασίστηκαν στο ιδιαίτερο χάρισμα που έχουν, να είναι φυσιογνωμιστές. Και ο τυπάκος -εκτός του ότι ήταν μισή μερίδα, άρα και χειραγωγήσιμος πολεμικά-, φαινόταν καλό ανθρωπάκι. Και δεν είχαν άδικο. Ο νεαρός αποδείχθηκε για 2 δολλάρια εξαιρετικός ξεναγός.....
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.303
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Το παραπάνω κομμάτι, είναι αφιερωμένο στην Ιωάννα , την Κλεό, την Ερση, tην Twinkie και την Onar για τα φοβερά τους σχόλια.
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Καλά συγνώμη, περιμέναμε τόσον καιρό και θα τη βγάλεις με 5 γραμμές μόνο????????? :shock: :evil::evil:
 

onar

Member
Μηνύματα
49
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
υπο αναζήτηση...
Ταξίδι-Όνειρο
εκπληρώθηκε πάμε για άλλα
ωωωωω! σε ευχαριστώ!!!!!!!! :clap:
να πάρω θέση για το επόμενο και να ξανά κόψω εισητήριο; ή να κάνω καμιά βόλτα στη πόλη να περάσει η ώρα; να κλείσω και ένα ξενοδοχείο, ίσως...:roll:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εγω οπως ειδες δε σχολιασα τωρα. Εχω κι εγω λερωμενη τη φωλια μου βλεπεις...
Με φαγανε οι παρεες...
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.275
Μηνύματα
885.899
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom