Ιταλία Ταξίδι στην Ιταλία με Αυτοκίνητο

christian1435

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
ευχαριστω παρα πολυ θα ηθελα να μου πεις ποια ειναι η διαδικασια επιβασης ποση ωρα πριν πρεπει να ειμαι στο λιμανι η ταυτοτητα χρειαζεται για την εκδοση του εισιτηριου η για τον ελεγχο που σου κανει η αστυνομια?
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Αποβιβαζομαι συνηθως απο Πατρα,αλλες φορες τσεκαρουν βαλιτσα αλλες οχι.Δινεις ταυτοτητα,την περνανε σε μηχανημα,την περνεις πισω και την ξαναδινεις αλλοτε στην εισοδο του πλοιου και αλλοτε στη ρεσεψιον μαζι με το εισητηριο σου.Στο γυρισμο στην Ανκονα,γινεται ενα σκαναρισμα οπως στα αεροδρομια(οχι παντα,τελευταια φορα ουτε ταυτοτητα δεν κοιταξανε)και στο πλοιο δινεις το αποκομμα απο το τσεκ ιν που κανεις.Συνηθως μια ωρα ειναι αρκετη για την ολη διαδικασια αλλα για σιγουρια πηγαινε πιο νωρις.Μην αγχωνεσαι ειναι απλα τα πραματα.
 

christian1435

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
δινεις την ταυτοτητα στην ρεσεψιον του πλοιου?την ταυτοτητα την περνανε απο μηχανημα οι αστυνομικοι δηλαδη την σκαναρουν?
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Ακριβως,οι αστυνομικοι σκαναρουν την ταυτοτητα στο λιμανι οταν κανεις τσεκ ιν.Μετα ταυτοτητα και αποκομμα εισητηριου στην εισοδο του πλοιου η στη ρεσεψιον.Αλλα πλοια κανουν υποδοχη στη βαση της σκαλας εισοδου και αλλα στη ρεσεψιον,μολις ανεβεις.Οταν φτασεις,δεν εχεις καμμια διαδικασια.
 

christian1435

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
εσυ αναφερεσαι στην πατρα και οχι στην ηγουμενιτσα οταν λες σκαναρισμα ειναι το περασμα των δεδομενων στο κομπιουτερ διαδικασια στα ορια της συνθηκης σεγκεν
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Δεν νομιζω να αλλαζει κατι απο Ηγουμενιτσα,δεν βρισκω τον λογο.Εξοδος απο τη χωρα ειναι,λιμανια και τα δυο.Αν ανησυχεις τοσο πολυ,θα μπορουσες να παρεις τηλ το λιμεναρχειο και να μαθεις οσες λεπτομερειες θελεις.
 

christian1435

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
απο οτι καταλαβα δεν γνωριζεις το θεμα και κανεις εικασιες καλυτερα θα ηταν να το ελεγες απο την αρχη
 

mat.kal

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Καλησπέρα σε όλους!
Σχεδιαζουμε ενα ταξιδι με αυτοκινητο στη βόρεια Ιταλια. 8 διανυκτερευσεις (3 Βενετια, 1 Φλορεντια και 4 Ρωμη). Θα παρουμε το καραβι απο Ηγουμενιτσα-Ανκονα και επιστροφη απο Μπαρι-Ηγουμενιτσα). 6 ατομα και 2 αυτοκινητα.
ημερα 1: Ανκονα-Βενετια(το καραβι φτανει απογευμα)
ημερα 2: Βενετια
ημερα 3; Βενετια
ημερα4:Βενετια - Φλορεντια
ημερα 5:Φλορεντια
ημερα 6:Φλορεντια-Ρωμη
ημερα 7και 8 :Ρωμη
ημερα 9: Ρωμη-Μπαρι.
Τα εξοδα ξενοδοχειο-ακτοπλοικα-βενζινες(κατα προσεγγισγη) ειναι 425€ το ατομο. Δεδομενης της οικονομικης καταστασης και εχοντας διαβασει αρκετα σε αλλες συζητησεις για τα πραγματα που αξιζει να δεις και να κανεις η ερωτηση μου θα ειναι καθαρα περι χρηματων. Ξερω οτι τα εξοδα του καυθενος στο ταξιδι ειναι κατι καθαρα προσωπικο και υποκειμενικο, αλλα συμφωνα με την εμπειρια σας ποσα χρηματα πιστευετε θα χρειαστουν για 9 ημερες για φαγητο(οχι σε εστιατιρια) και για τα σημαντικοτερα αξιοθεατα?

Εννοειται περιμενω και αποψεις για τον σχεδιασμο του ταξιδιου!

Καθε αποψη και συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη!!!
 

greg_thess

Member
Μηνύματα
993
Likes
547
Ηγουμενίτσα-Βενετία δεν έχει πλοίο;Φλωρεντία βλέπω 2 βράδια να έχεις.Φλωρεντία και Βενετία ξόδευα περίπου 50-60 τη μέρα.Μεσημεριανό στο χέρι κυρίως ή κάτι πρόχειρο και βράδυ σε οικονομικά εστιατόρια.Τα αξιοθέατα εύκολα τα υπολογίζεις ανάλογα τι θες να δεις.
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
το ποσα θα ξοδεψει κανεις είναι δυσκολο να το υπολογισεις γιατι εχει να κανει με το τι και που τρως(πινεις καφέ,βλέπεις αξιοθέατα).Αν ειναι κανεις λιτοδιαιτος και τρώει μονο streat food θα μπορουσε να περάσει και με 20 ευρώ την ημέρα(μονο για φαγητο και κανενα καφέ σε σταντ),αν τρώει σε εστιατορια παλι παιζει ρολο το τι ειδους εστιατορια,οποτε θα μπορουσε να φτάσει και τα 60-80 ευρώ το ατομο(και πολύ παραπανω φυσικά) μονο για καφεδες και φαγητο...γενικά να ξέρεις οτι αυτες οι πολεις δεν είναι φθηνές,απλώς υπάρχουν και πιο οικονομικές επιλογές .... βαλε τις εισοδους σε αξιοθεατα και μην ξεχάσεις το κοστος του παρκιγκ εφοσον ταξιδευεις με αμαξι....η επιλογη ειναι δική σου βεβαια αλλά εγώ δε θα πηγαινα βενετια ...τις οκτώ μερες θα τις μοιραζα φλωρεντια (με εξορμησεις στην τοσκάνη)και ρώμη.....δε λες βέβαια ποτε θα πας,ο χειμώνας δεν ειναι η ιδανικοτερη εποχη για τοσκάνη αλλά και παλι εγώ δε θα έβαζα τρεις διαφορετικους προορισμους....
 

mat.kal

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
@greg_thess λαθος μου η Φλορεντια ειναι 1 διανυκτερευση. @Dafni το ταξιδι ειναι για τωρα τα Χριστουγεννα και η κυριοι προορισμοι ειναι Ρωμη και Βενετια. Την Φλορεντια την εχουμε ξαναεπισκευτει ολοι οποτε θα ειναι απλα μια σταση.
Δηλαδη πανω κατω κανα 40€ την ημερα υποθετω(με φαγητο στο δρομο)..
Οσων αφορα τα αξιοθεατα νομιζω οτι τα περισσοτερα τα βλεπεις περπατωντας-ειδικα στη Βενετια. Στη Ρωμη το Κολοσσαιο μου εχουν πει οτι δεν αξιζει να μπεις μεσα(ισχυει???) Και το μονο που πρεπει να επισκευθω ειναι το Βατικανο! Αρα τα εξοδα για τα αξιοθεατα δεν νομιζω να ειναι και τοσο επιβαρυντικα!
Ευχαριστω για την γρηγορη ανταποκριση και ζηταω και παλι τα φωτα σας!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.266
Μηνύματα
885.692
Μέλη
38.945
Νεότερο μέλος
Dim69

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom