Ταξιδεύουν οι άνθρωποι με αναπηρίες;

driver01

Member
Μηνύματα
230
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
................
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω την γη απο ψηλα!!
Το να χλευαζουμε την χωρα μας, ειναι το ποιο ευκολο.Το να την κατατασσουμε σχεδον παντα τελευταια...ακομα ποιο ευκολο για ολους μας.Ημαρτον ρε παιδια, ποιος ειναι αυτη η χωρα, ποιος ειναι αυτη η ΕΛΛΑΔΑ σκεφτηκατε???Εμεις, ολοι εμεις.......
 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Υπάρχουν ακόμη και τουριστικά γραφεία που οργανώνουν ταξίδια για άτομα με αναπηρίες. Το πιο εντυπωσιακό που είδα ήταν τουρισμός για τυφλούς, πέτυχα ένα τέτοιο γκρουπ στην Κούβα κι έμεινα άναυδος.
Αυτό είναι πραγματικά super.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Το να την κατατασσουμε σχεδον παντα τελευταια...ακομα ποιο ευκολο για ολους μας.Ημαρτον ρε παιδια, ποιος ειναι αυτη η χωρα, ποιος ειναι αυτη η ΕΛΛΑΔΑ σκεφτηκατε???Εμεις, ολοι εμεις.......
  • Oi συγκρίσεις ειναι αναπόφευκτες και πολλές φορές οδυνηρές
  • Φυσικά, η Ελλάδα είμαστε εμεις. Οι απόγονοι σπουδαίου πολιτισμού, αλλά απολίτιστοι και ακαλλιέργητοι σε μεγάλο βαθμό, "παρτάκηδες" και γλύφτες επίσης σε μεγάλο ποσοστό.
  • Αλήθεια ποιον τομέα της δημόσιας ζωής μας θεωρείς αξιόλογο και εισαι ικανοποιημένος ( δε λέω περήφανος)
  • Επαναλαμβάνω: Δεν προσωποποιώ, δεν θεωρώ οτι μεμψιμοιρώ, τιμώ τις εξαιρέσεις, αλλά η γενική μου εντύπωση αυτή ειναι.
 

ptsingan

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι χωρίς προορισμό
Γεια σας. Είμαι ο Παναγιώτης. Δεν ήρθα απρόσκλητος. Με κάλεσε η φίλη μου η Ζακονι. Κανονική πρόσκληση: είχε και φιογκάκι!

Η συζήτηση πήγε εκεί που δεν έπρεπε (σάμπως πάντα εκεί δεν πάει;): στην αναπηρία (μου). Δε σας προγκάω, έτσι; Προς Θεού. Αλλά είναι ένα ολόκληρο κείμενο. Περιέχει διάφορα (ελπίζω να μην το βρήκατε φλύαρο)... σημεία (και τέρατα;). Δεν ξέρω αν είναι "λυρικό" (δεν είμαι λυράρης, αλλά θα το σκεφτώ). Ολοι όμως σταθήκατε στο κομμάτι "αναπηρία". Ηλπιζα ότι το ίδιο κείμενο θα μπορούσε να το είχε γράψει κάποιος, που δεν θα είχε προς το παρόν κάποια αναπηρία. Θα μπορούσε;

Τι θέλω να πω; Εχουμε εγκλωβιστεί σε ρόλους, ετικέτες, κατηγορίες. Και αποκλείουμε ο ένας τον άλλο, ενώ η πρόθεσή μας είναι ακριβώς η αντίθετη. Γιατί; Αν το είχε γράψει ένας φαλακρός, ένας ψηλός ή ένας έξυπνος (μακριά από μας) θα αντιδρούσαμε με τον ίδιο τρόπο;

Οσο για τη σύγκριση της Ελλάδας με άλλες (επιλέγοντας ποιες) χώρες, γιατί αδικούμε τους εαυτούς μας; Ισως αυτό, η εθνική μας γκρίνια, να είναι χαρακτηριστικό μας -ίσως και προτέρημα. Τι να σας πω; Σας λέω μόνο ότι ο παράδεισος δεν είναι πουθενά. Η, μάλλον, για να γίνω πιο σαφής:
"Ξενύχτησα στην πόρτα σου και σιγοτραγουδώ
Εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ"

Πάω να συστηθώ.
 

zaniko

Member
Μηνύματα
117
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπρόβνικ
Ταξίδι-Όνειρο
Νοτια Αμερικη-Ανδεις
η φίλη μου η Ζακονι. Κανονική πρόσκληση: είχε και φιογκάκι!

Η συζήτηση πήγε εκεί που δεν έπρεπε ... Αλλά είναι ένα ολόκληρο κείμενο. Περιέχει διάφορα (ελπίζω να μην το βρήκατε φλύαρο)... σημεία (και τέρατα;). ..Αν το είχε γράψει ένας φαλακρός, ένας ψηλός ή ένας έξυπνος (μακριά από μας) θα αντιδρούσαμε με τον ίδιο τρόπο;

Οσο για τη σύγκριση της Ελλάδας με άλλες (επιλέγοντας ποιες) χώρες, γιατί αδικούμε τους εαυτούς μας; Ισως αυτό, η εθνική μας γκρίνια,
Πάω να συστηθώ.
Χαίρε! Ζανικο μι λιέν καλό μ'! Θα παρεξηγηθεί κι ο νονός μου εκεί πούναι...
Συμφωνώ απόλυτα οτι η συζήτηση ξέφυγε από το θέμα: ναι, ταξιδεύουν λοιπόν και οι άνθρωποι με αναπηρίες, όπως και οι φαλακροί και οι.. έξυπνοι, κι έχουν θαυμάσιες ιστορίες να μας διηγηθούν (κρίμα που τέλειωσε ο διαγωνισμός Ευρώπη χωρίς τη συμμετοχή σου :(). Περιμένουμε κι άλλες!
Διαφωνώ κάθετα οτι αδικούμε τους εαυτούς μας. Χωρίς αυτοκριτική και λίγη... γκρίνια δεν προχωράει τίποτα. Κι αφού.. "τόχουμε" ρε παιδί μου, γιατί να μην κατακτήσουμε την παραπάνω κορφή; Το "έδώ ειν ο παράδεισος!" (over);;)
 

ptsingan

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι χωρίς προορισμό
Καλά βρε Κοζανι, μη βαράς. Εναν ανασυλλαβισμό σου κάναμε, όχι τίποτα κακό!

Να σου πω, αν στη σύγκριση υπερτερούσαμε, δε θα θέλαμε τα καλύτερα; Η μήπως δε θα γκρινιάζαμε; Αυτό είναι που με ενοχλεί: η σύγκριση!
(Μ' ενοχλούν κι άλλα δηλαδή, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα :))
 

maredia

Member
Μηνύματα
121
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
Ο κολλητός μου είναι άτομο με αναπηρία και κατά την άποψη του έχουν γίνει σημαντικές πρόοδοι στον τομέα των ταξιδίων (ειδικά από τις αεροπορικές εταιρείες). Ένα σημαντικό πρόβλημα όμως είναι ότι πολλά άτομα (όπως και ο ίδιος) χρειάζονται απαραίτητα κάποιον συνοδό που να μπορεί να χειριστεί την κατάσταση, τον οποίο δε βρίσκεις εύκολα.Πέρα από την υποδομή κάποιας πόλης δηλαδή ,υπάρχουν και άλλες δυσκολίες που αφορούν στον καθένα.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι η χώρα μας δεν ενδύκνειται για τα άτομα με αναπηρία, ενώ (σύμφωνα με δική του έρευνα) η Γερμανία και η Κύπρος είναι οι πλέον προσβάσιμες ευρωπαϊκές χώρες.
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Φίλε μου να είσαι πάντα καλά και να ταξιδεύεις!:clap: Τέτοια διαβάζω και αυτοχαστουκίζομαι που μερικές φορές τα βάφω μαύρα για ψύλου πήδημα! Τελικά όλα είναι απλά θέμα θέλησης για ζωή...
Μόνο να βοηθούσε και λίγο το κράτος...
 

ptsingan

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι χωρίς προορισμό
Μαρέντια, να του πεις ότι όλα είναι προσπελάσιμα παντού, επειδή τίποτα δεν είναι προσπελάσιμο πουθενά... Κάποια στιγμή θα σας πω για τη Γερμανία... Το βασικό είναι να είμαστε "προσπελάσιμοι" εμείς...

Μένια, λες εγώ δεν τα βάζω μαύρα ενίοτε; Για να μην πω ότι, όταν έχω πονόδοντο, ασχολούμαι αποκλειστικά με το κωλόδοντο!

(πάρε ενα καλό ψυλλοκτόνο :))
 

maredia

Member
Μηνύματα
121
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
Μαρέντια, να του πεις ότι όλα είναι προσπελάσιμα παντού, επειδή τίποτα δεν είναι προσπελάσιμο πουθενά... Κάποια στιγμή θα σας πω για τη Γερμανία... Το βασικό είναι να είμαστε "προσπελάσιμοι" εμείς...

Φαντάζομαι ότι θα ενδιαφέρεται πολύ να ακούσει τις απόψεις σου, καθώς ο ίδιος δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να ταξιδέψει στο εξωτερικό (εκτός από μια φορά στα 5 του για ιατρικούς λόγους). Κάποιος που έχει βιώσει αυτές τις καταστάσεις σίγουρα θα μπορεί να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει πολλές θεωρίες

Απλά οι δικες του εμπειρίες (και παράλληλα και δικές μου και όλης της παρέας μας) σε διάφορους χώρους της Ελλάδας ήταν αρκετά άσχημες λόγω κακής προσβασιμότητας.

Το σίγουρο είναι ότι πολλές δυσκολίες ξεπεράστηκαν με λίγη καλή θέληση και προσπάθεια και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι πρέπει να είμαστε και εμείς προσπελάσιμοι (μεγάλη κουβέντα αυτή).
Κάποιες άλλες όμως τον εμπόδισαν αρκετά σε κάποια θέματα.'Ενα απλό παράδειγμα: δε μπόρεσε να σπουδάσει στο πιο κοντινό στην περιοχή του πανεπιστήμιο (λόγω κακής προσβασιμότητας)και αναγκάστηκε να πηγαινοέρχεται σε πιο μακρινή πόλη. Κάποιοι μπορεί να πούνε ότι δεν είναι και πολύ σημαντικό, αλλά τα έξοδα, η ταλαιπωρία και οι άλλες υποχρεώσεις των δικών του είναι ένα αντικειμενικό πρόβλημα, δεν είναι γκρίνια.

Τέλος, πρέπει να πω ότι χάρηκα πολύ που μπήκες και εσύ στο φόρουμ Παναγιώτη και κυρίως για αυτά που λες.Όντως πρέπει να σταματήσει η σύγκριση, οι ταμπέλες και βασικά η λύπηση των ατόμων με αναπηρία..
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
με συγκινει η δυναμη αυτων των ανθρωπων κ ειναι ενας απ'τους λογους που αποφασισα να ασχοληθω μ'αυτο στη ζωη μου κ θα προσπαθησω να δωσω τη ψυχη μου...ειχα συναντησει στο ιντερνετ αναλογες ιστοριες και ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστοι!!! μακαρι να βελτιωθουν τα πραγματα και στην ελλαδα...μακαρι!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.483
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom